Attack of the Killer Tomatoes! (1978)

iggylebowski

RetroAdept
Joined
10 Mαϊ 2012
Μηνύματα
868
Αντιδράσεις
646
Attack of the Killer Tomatoes! (1978, John De Bello)

http://www.imdb.com/title/tt0080391/

Ηθοποιοί: David Miller, George Wilson, Sharon Taylor, J. Stephen Pearce, Ernie Meyers, Eric Christmas

Υπόθεση: Μια ομάδα επιστημόνων συνεργάζεται για να σώσει τον κόσμο από μεταλλαγμένες ντομάτες που ξαφνικά απέκτησαν συλλογική νοημοσύνη κι έχουν αρχίσει να σκοτώνουν.

Τραγελαφικοί διάλογοι, ευρηματικά ηλίθια σεναριακή ιδέα, φτηνή παραγωγή, cheesey effects, αυτοπαρωδική τάση, ανόητο χιούμορ και μια διάθεση να μην παίρνει τον εαυτό της σοβαρά. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μας κάνουν το μεγαλειώδες κι ανεκδιήγητο έπος που ακούει στον τίτλο Attack of the Killer Tomatoes. Ανεπιτήδευτα βλακώδες χιούμορ, ανέκδοτα που φαίρνουν στο μυαλό την ομάδα Z.A.Z., α λα Troma αφηρημένες καταστάσεις, βλάσφημη σάτιρική διάθεση του καταναλωτισμού, των εταιριών, των ΜΜΕ, της κυβερνητικής πολιτικής και του αμερικάνικου τρόπου ζωής, σινεφίλ αναφορές, ανόητα visual gags, στοιχεία b-movie παρωδίας, εκεντρικοί χαρακτήρες, musical πινελιές και καρτουνίστικη βία, μπαίνουν στο μίξερ για να ολοκληρώσουν μια από τις πιο κλασσικές, πλέον, cult ταινίες της δεκαετίας του '70. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, αφού εσκεμμένα το Attack of the Killer Tomatoes είναι ένα δοκίμιο πάνω στο πως δεν πρέπει να γυρίζονται οι ταινίες. Κακή σκηνοθεσία, ηλίθιοι διάλογοι, ερασιτεχνικά εφφέ, απαίσιο dubbing, αστείο μοντάζ, αφηγηματικά χάσματα, σκηνές που δεν έχουν λόγο ύπαρξης αποθεώνουν την μαγεία της κακής αισθητικής. Κάποιες φορές αστείο, λίγες ξεκαρδιστικό και τις περισσότερες φορές απλά βλακώδες, το Attack of the Killer Tomatoes ακολουθήθηκε από sequels, spin offs και κόμικ μεταφορές. Χαρακτηριστικό το τραγούδι των τίτλων αρχής και μια, τουλάχιστον, σκηνή που θα μπορούσε να θεωρηθεί σκηνή ανθολογίας και αφορά την α λα Jaws, υποθαλάσσια επίθεση μιας ομάδας από φονικές ντομάτες. Για φανατικούς του cult κινημαοτγράφου.


[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα αυθεντικό "σκουπίδι".

Αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" στους συντελεστές !
 
Μια ταινία που δεν έχω δει και που θέλω να δω οπωσδήποτε. Ίσως η χειρότερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ.
 
Και μόνο για την περιγραφή σας (ντάξει, και από το poster!), με κάνετε να θέλω να πετάξω 83 μονάκριβα λεπτά από τη ζωή μου, για να τη δω! :biglaugh:

936full-attack-of-the-killer-tomatoes!-poster.jpg

Και ιδού και η αφίσα του sequel:

return_of_the_killer_tomatoes_poster_01.jpg



Cool! :D
 
Aν και πάει κόντρα στον άγραφο κανόνα που λέει πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι επιτηδευμένα cult, η χαβαλετζίδικη διάθεση θα ικανοποιήσει τους φανς των φθηνιάρικων retro (horror?) comedies και τους φίλους του τρας.
 
εχει βγαλει και 3 με 4 συνεχειες επαιξε και ο κλουνει
 
Αν δεν κανω λαθος υπηρχε και σχετικη σειρα κινουμενων σχεδιων
 
Αναρωτιέμαι αν αργότερα οι φονικές ντομάτες χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του γιγάντιου Μουσακά.
 
Μα αυτή την αστειότατη ταινία είχα υπ' όψη μου όταν το αναρωτήθηκα.
 
Κατάλαβα,άλλη μια κλεμμένη ιδέα απ' τους εγχώριους (νέους) σκηνοθέτες μας (του κύματος weird). Ποτέ δε μου κάθησε καλά στο μάτι " η εκδίκηση του γιγαντιαίου μουσακά" πριν καν την δω, απ' την εποχή που διάβασα σε ένα τεύχος του Σινεμά ότι είναι ακόμη στα γυρίσματα.
Την είδα από περιέργεια και μου φάνηκε πολύ κακόγουστη σε όλα της, απ'την φωτογραφία (που θυμίζει τηλεοπτική σειρά ),τα ειδικά εφέ (ο Θεός να τα κάνει εφέ), το σενάριο πρόχειρο (και κλεμμένο όπως διάβασα πριν λίγα λεπτά) γενικά δεν θα την έβλεπα ποτέ ξανά . Και για να μην παρεξηγηθώ ,δεν λέω πως δεν μου άρεσε λόγω του queer χαρακτήρα της (και το βρετανικό "Pride" που είχε βγεί πριν χρόνια ,queer ταινία ήταν αλλά φοβερό φιλμ με λόγο ύπαρξης και με φοβερό χιούμορ),αλλά ο μουσακάς μου βγάζει μια κακογουστιά άλλο πράγμα (ειδικά το εφέ με τον μουσακά που σε κάνει να μην θες να ξαναφάς αυτό το φαγητό)...
 
Πίσω
Μπλουζα