Bαλχάλα - Valhalla (1986)

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
262
Οταν ημουν τριτη δημοτικου ειχε πεσει στα χερια μου μια συλλογη βιβλιων της προγιαγιας μου. Το αγαπημενο μου ηταν αυτο με τον τιτλο ''Μυθοι των βορειων λαων''. Απο την δημιουργια του κοσμου ως το Ραγκναροκ. Φυσικα κεντρικη φιγουρα στους πιο περιπετειωδεις μυθους ο Θωρ (ή Τορ οπως τον εγραφε στο βιβλιο), ο θεος των κεραυνων με το Μιολνιρ το σφυρι του και την συντροφια του Λοκι, θεου της πανουργιας, αλλα και του χιουμορ.

Μια μερα στο βιντεοκλαμπ πετυχα την ταινια ''Βαλχαλα''. Ενοικιαση και βουρ για το σπιτι!! Η αληθεια ειναι πως στην αρχη δεν ηταν αυτο που περιμενα. Βλεπετε το βιβλιο της προγιαγιας ειχε καταπληκτικες γκραβουρες και η ολη ατμοσφιαρα των μυθων με εκαναν να φανταζομαι κατι πιο σκοτεινο και λιγοτερο ''παιδικο''. Ομως οταν το ειδα ξεχωριζοντας το απο το βιβλιο στο μυαλο μου, το ευχαριστηθηκα για αυτο που ηταν. Μια παιδικη απεικονιση μερικων απο τις πιο διασημες περιπετειες του Θωρ. Η ταινια σημειωτεον ηταν μεταγλωτισμενη.

[edit]This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δανεζικη παραγωγη, απο τα καλυτερα Ευρωπαικα κινουμενα σχεδια πιστευω. Το ειχα δει και εγω πολυ μικρος (λογικα μολις κυκλοφορησε τοτε) και δυο πραγματα μου ειχανε κανει πολυ μεγαλη εντυπωση. Το σκοτεινο, πολλες φορες τρομακτικο υφος της ταινιας, και το ποσο κοντα μυθολογικα ειναι οι σκανδιναβικοι και οι ελληνικοι μυθοι.
 
αν θυμαμαι καλα ο ποιητης Βαρναλης ειχε κανει τη μεταφραση στους μυθους των βορειων λαων.
 
Δεν ξερω το καρτουν δυστυχως. Αλλα η σχεση μου με τη Γερμανικη μυθολογια εχει ιστορια. Οπως πιστευω ολων εμας που εχουμε ασχοληθει με RPG και/η Fantasy και/η metal :)
 
starsky είπε:
αν θυμαμαι καλα ο ποιητης Βαρναλης ειχε κανει τη μεταφραση στους μυθους των βορειων λαων.
Θα σε γελασω, παντως το βιβλιο ειναι πολυ παλιο σε paperback μορφη με εγχρωμο εξωφυλο (την αρπαγη της Ιντουν απο τον Θυαση που ειχε παρει μορφη τεραστιου αετου) και αρκετες γκραβουρες αριστης ποιοτητας μεσα.
 
Μόλις είδα την ταινία!

Είχα δει πολύ μικρός μια σκηνή, και πριν μερικά χρόνια ανακάλυψα ότι πρόκειται γι'αυτήν την ταινία.

Αν και η παραγωγή ήταν πολύ καλή (ωραία backgrounds, σχεδιασμός χαρακτήρων,εξαιρετική μουσική), μου φάνηκε εντελώς ανούσια σεναριακά.

Αφού είχαν τα λεφτά να κάνουν κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον!
 
Πίσω
Μπλουζα