BABEΛ

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Πως μπορέσατε να κάνετε αυτό το έγκλημα (να παραβλέψετε το Ύψιστο των ύψιστων περιοδικό κόμικς και όχι μόνο ΒΑΒΕΛ)

[edit] dead pics [/edit]

Με εκίνηση το έτος 1981 μαζί με το Παρά Πέντε το περιοδικό που ασχολήθηκε σοβαρά (και ας το πήραν στο ψηλό με τα σέξυ εξώφυλλα του) για τα κόμικς και όλους τους δημιουργούς γενικώς και ανέδειξε και μερικούς

πρέπει να αρχίσω να σκανάρω τις ΒΑΒΕΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
βαβελ ω ναι edika κ τα μυαλα στα καγκελα:biglaugh:
 
Edika θεός... :worship: :worship: :worship:

edika.jpg
 
lol candy όντως ο edika είναι άπαιχτος :)

Και επί την ευκαιρία, ας θυμηθούμε μερικούς από τους εξαίρετους σχεδιαστές που πέρασαν από τις σελίδες τις Βαβέλ τα τελευταία 26 χρόνια κυκλοφορίας της.

α) Tanino Liberatore πνευματικός πατέρας - κατά το ήμισυ, ο άλλος ήτανε ο Stefano Tamburini (που δυστυχώς μας άφησε νωρίς) - του υπερ-βίαιου Ranxerox (ενός cyborg φτιαγμένο από εξαρτήματα φωτοτυπικών μηχανημάτων βλέπε Avatar μου)

[edit] dead pics [/edit]

 


[edit] dead pics [/edit]

Επόμενος σταθμός μας ο... Ταξιδιάρης (KAI μανιακός με την Θάλασσα) Hugo Pratt με τον καπετανέο ήρωά του Corto Malteze.

[edit] dead pics [/edit]

3oς στην σειρά... ο επιδραστικός (Ο Ηayao Miyazaki τον μνημονεύει αρκετές φορές στην κόμικ δουλεία του Nausicaa of the Valley of Wind) και πρωτοπόρος εικονογράφος επ. φαντασίας ο Γάλλος MOEBIUS

[edit] dead pics [/edit]

4oς ο Ιταλιάνος Andrea Pazienza (που μαζί με τους ιταλούς σχεδιαστές Tamburini και Liberatore αποτελούν τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού κινήματος 1977). Πραγματικά λοίπουνε την σήμερον από τα έντυπα ιστορίες κομικ που να αμφισβητούνε με όμορφη αναρχία την νοσηρή μας πραγματικότητα.

[edit] dead pics [/edit]

5ος ο Tronchet με τον μόνιμα άτυχο ήρωά του Jean Claude Tergal

[edit] dead pics [/edit]

Πίσω στην Ιταλία με τον "διεφθαρμένο" σχεδιαστή Franco Saudelli. Με μια ΞΑΝΘΙΑ (Bionda) διαρρήκτρια - με ατού της τα όμορφα πόδια της και το ταλέντο της στους κόμπους - για ηρωίδα του, οι ιστορίες του Saudelli, κινούμενες ανάμεσα στην επ. φαντασία, την σάτιρα, και τον φετιχιάρη ερωτισμό, αποτελούν μια πρωτόγνορη εμπειρία για τον comic αναγνώστη :)

H Βαβέλ είχε τα balls να τον δημοσιεύσει 20 χρόνια πρίν στο περιοδικό της..εδώ βλέπουμε εξώφυλλό του.

[edit] dead pics [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως Dominion, ο MOEBIUS είναι πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης και παρά τα ψυχεδελικά του σχέδια, μου αρέσει πολύ η δυναμική που βγάζουν οι φιγούρες του. :thumbup:
 
candy είπε:
edika με τρέλα!!!!

όταν κάποτε δούλευα σε ένα περιοδικό που κι αυτό δεν έβγαλε πάνω από πέντε τεύχη (το έχει η μοίρα μου σε ότι περιοδικό γράφω να μην κάνει πάνω από πέντε τεύχη) δουλεύαμε στα γραφεία της βαβελ πριν το τευχος πάει στο τυπογραφείο. απίστευτο κλιμα με ολες τις βαβελ στοιβαγμενες εκει μεσα. ηθελα να αρπάξω καμία αλλά δεν δώθηκε η ευκαιρία... πάντως εχω όλες τις βαβέλ από το 2001 και μετά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω σχεδόν όλες τις βαβέλ από το πρώτο τεύχος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90. Μακράν το αγαπημένο μου Ελληνικό περιοδικό κόμικς. Από τις σελίδες του πέρασαν οι σημαντικότεροι Ευρωπαίοι δημιουργοί. Δε νομίζω ότι θα είχα τέτοια αγάπη για τα κόμικς χωρίς αυτό το περιοδικό.
 
πρέπει να εχω κάπου χωμένα πολλές δεκάδες τεύχη.. ένα απο τα λίγα περιοδικά μαζί με 2-3 ακόμα αγαπημένα μου..
 
Vuilleman κανείς;;; :D :D :D

Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι online το οποίο σημαίνει ότι ίσως δεν θυμάμαι σωστά το όνομά του... Φοβερό σκατολογικό χιούμορ...
 
Gryzor είπε:
Vuilleman κανείς;;; :D :D :D
Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι online το οποίο σημαίνει ότι ίσως δεν θυμάμαι σωστά το όνομά του... Φοβερό σκατολογικό χιούμορ...
Vuillemin νομίζω εννοείς. Πολύ γέλιο!

Πάντως οi αγαπημένοi μου από τους κωμικούς είναι ο Reiser (αυτός που έγραφε το μεγάλο ρεμάλι μεταξύ άλλων, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο των οστών απ'ότι θυμάμαι),o Altan και ο Copi. A ναι και φυσικά ο Edika!




 
Καλά, ο Εντικά είναι θεός, τρισμέγιστος πραγματικά...

Και, καλά, τυφλός είμαι και το έγραψα έτσι το όνομα του V?

http://lambiek.net/artists/v/vuillemin.htm
 
Παλιότερα διάβαζα πολύ Βαβέλ αλλά και Πάρα Πέντε. Τα τελευταία χρόνια η Βαβέλ δεν μου αρέσει καθόλου - πολύ hype και wannabe νοοτροπία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θα συμφωνήσω - σταμάτησε να μου αρέσει όταν αρχίσανε να διοργανώνουν τα φεστιβάλ τους (πολύ ωραία πάντως) και να την βλέπουν 'κάπως'.

Το Παρα Πέντε ήταν πιο αυθεντικό, αν και δεν μου άρεσε το ίδιο. Θυμάται κανείς τις Πρώτες Βοήθειες; Έκλαιγα από τα γέλια... και ήμουν και στο βιβλιοπωλείο τους κάθε Σάββατο!
 
Gryzor είπε:
θα συμφωνήσω - σταμάτησε να μου αρέσει όταν αρχίσανε να διοργανώνουν τα φεστιβάλ τους (πολύ ωραία πάντως) και να την βλέπουν 'κάπως'.
Τα φεστιβάλ για να πω την αλήθεια δεν μου αρέσανε. Τα κόμικς πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και ο κόσμος (ο πιο πολύς άσχετος) πήγαινε για τις συναυλίες.

Κάνε καμιά συζήτηση με τους δημιουργούς (μόνο στο πρώτο φεστιβάλ είχε γίνει απότι θυμάμαι). Έχε stands που να πουλάνε τα κόμικς τους (αυτό πότε γινόταν και πότε όχι). Κάνε κανένα workshop. Εντάξει δεν λέω να τους στήσεις να υπογράφουν τα κόμικς (ο Druillet το είχε κάνει όμως). Αλλά νομίζω να έρθουν οι αναγνώστες σε επαφή με τους δημιουργούς και να μάθουν πέντε πράγματα δεν θα έβλαπτε.

Τα κόμικς είναι για να τα διαβάζεις. Δεν είναι για να τα βλέπεις κολλημένα στον τοίχο (χωρίς πληροφορίες) σα να είναι γκαλερί. Το πολύ που θα βγάλεις από αυτό είναι να περάσει ο άσχετος να τα δει, να πει "α τι ωραία" και να φύγει. Πως θα ενημερώσεις το κοινό έτσι;
 
o Druillet εφτιαχνε και ενα σκιτσο μαζι με την υπογραφη.
 
Είναι ίσως η μοναδική κούτα στην αποθήκη μου, που ξέρω τι έχει μέσα... Καμιά εκατοστή τεύχη, ειδικά προστατευμένα με πλαστικά μέσα, 2-3 στρώσες, και με χαρτόνια πάνω και κάτω για προστασία από την υγρασία. Με μεγάλα γράμματα πάνω έχω γράψει:"ΠΡΟΣΟΧΗ - ΒΑΒΕΛ"...

Πρώτο ράφι δεξιά...
 
διαβαζοντας το manga Nausicaa of the Valley of Wind,ειναι σα να το σχεδιασε ο moebius με γιαπωνεζικο τροπο,ειναι προφανης η εκτιμηση και οχι αντιγραφη,αλλο το ενα, αλλο το αλλο,του Miyazaki στο προσωπο του moebius και το αντιθετο,μια κορη του νομιζω ο moebius την εχει ονομασει nausica νομιζω.

η βαβελ αν δε κανω λαθος δε βγαινει παντα σε σταθερη βαση.
 
Edika, Edika, Edika!!!

Ασύλληπτος, βρώμικος, σπουδαίος.

Στα πυκνογραμμένα του καρέ και τους υπερφορτωμένους μεχρι σκασμού διαλόγους.

Δεν είναι για όλο τον κόσμο, πάντως σε όσους τον σύστησα με ευγνωμονούσαν.
 
Μάζευα μετά μανίας τα παλιά τεύχη μετά τα έκανα δώρο σε αγαπημένη φίλη. Στα 80ς ήταν υπέροχα από τα μέσα 90ς και μετά άρχισε να χαλάει μέχρι την τελειωτική πτώση!
 
Hugo Pratt, Enki Bilal, Dino Battaglia, Milo Manara και αλλοι εικαστικοι

Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν βλέπω θέμα με τα καλλιτεχνικά κόμιξ και είπα να ανοίξω εγώ! Λατρεύω τον Κορτο Μαλτέζε του Πρατ και έχω σχεδόν τα πάντα καθώς και μερικές Αργεντίνικες εκδόσεις. (το θέμα έχει τεράστια συζητηση)! Η Ιταλία και η Αργεντινή είναι οι χωρες με τεράστια παράδοση σε αυτού του είδους τα κόμιξ, κοντά σε αυτό που στα αγγλικά λέγεται graphic novel. Τους περισσοτερους τους μάθαμε από την Βαβέλ και το Παρα Πέντε με τα άλμπουμ σε συνέχειες,δυστηχώς στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούσαν αρκετά άλμπουμ. Ευφημος μνεία και στα ερωτικά με πιο δημοφιλές του είδους την μέγιστη Ντρούνα του Σερπιέρι που μετά όμως τα δύο πρώτα άμπουμ χάλασε. Εσάς ποιος παραμυθάς -κομιξάς σας άρεσε; Ποιο είναι το αγαπημένο σας άλμπουμ;
 
Πίσω
Μπλουζα