Babylon 5

Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί fans του Β5 !!!

Κύριε πρέσβη μας να κάνω μια ερώτηση?

Εγώ νόμιζα ότι όλοι ήταν το ίδιο " We are all Kosh " είχε πει ο δεύτερος όταν τον ρώτησαν το όνομα του. Νόμιζα ότι απλά μετά το θάνατο του πρώτου Kosh άλλαξε η στάση τους και η αιτία δεν ήταν φυσικά ο θάνατος του Kosh.

Nομίζω ότι αυτό φάνηκε στην πορεία όπου οι Βόρλον ήταν καθαρά επιθετικοί.
 
Οι Vorlons είχαν ανέκαθεν τη δική τους ατζέντα, που δεν ήταν απαραίτητα καλή για τους υπόλοιπους. Μέχρι που στο τέλος ξεσάλωσαν και η συμπεριφορά τους δεν ήταν καλύτερη από τους Shadows. Και οι δύο θεωρούσαν τα νεότερα είδη σαν πιόνια στη μεγάλη σκακιέρα τους.

Ο πρώτος Kosh όμως είχε περάσει περισσότερο χρόνο ανάμεσα στους άλλους και φάνηκε να τους αντιμετωπίζει πιο διαφορετικά. Ειδικά με το Sheridan ανέπτυξε μία ειδική σχέση, που χτίστηκε περίπου από τα μέσα της δεύτερης σαιζόν, κορυφώθηκε με το θάνατό του και τον βοήθησε σε δύο περιπτώσεις. Την πρώτη όταν τον προέτρεψε στην πτώση τους στο χάος στον Za-Ha-Dum και τη δεύτερη στην τελική αναμέτρηση με το δεύτερο Kosh, όπου και χάθηκε οριστικά.

Ο δεύτερος Kosh αντιμετώπιζε τις υπόλοιπες φυλές σαν κατώτερα είδη και το έδειχνε καθαρά. Πολύ χαρακτηριστική η ατάκα του στη Delenn :

- If you do this I will no more have respect for you (ή κάτι τέτοιο)

- Respect is irelevant! (καταπληκτική ατάκα)

Επίσης θυμόμαστε πώς φερόταν στη φτωχή Lyta, που πραγματικά τον φοβόταν.

kouiz : πού τον είχαμε ξαναδεί τον συγκεκριμένο πολύ νωρίτερα (κάπου 2 χρόνια);
 
Ξανακοίταξε λίγο στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους του War Without End... :rolleyes:
 
Το ξαναείδα αυτό το επεισόδιο άλλα δεν κατάλαβα αν ήταν ο συγκεκριμένος Kosh :(

Από τη φωνή το συμπέρανες?
 
Babylon And Amiga

approach3.jpg


here

and here
 
shock είπε:
Το ξαναείδα αυτό το επεισόδιο άλλα δεν κατάλαβα αν ήταν ο συγκεκριμένος Kosh :( Από τη φωνή το συμπέρανες?
Βασικά απο τα χρώματα της στολής. Δε σου φαίνονται τα ίδια;
 
Καλή σειρά, την έχω όλη σε DVDs.

Θα ήθελα όμως στο τέλος να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι έγινε με τον home planet των Cenatauri που είχαν συμμαχίσει με τις σκιές. Επίσης και τι έγινε με το δώρο που είχε κάνει ο Molari (έναν σφραγισμένο αμφορέα) για να το ανοίξει το παιδί της Delenn και του Sheridan όταν μεγαλώσει και που στην πραγματικότητα περιείχε ένα πλάσμα των σκιών.

Έχω δεί και τη συνέχεια (μετά σκιών και Vorlons εποχή), τη νέα σειρά που δυστυχώς σταμάτησε απότομα και άδοξα....
 
@xappas. Εεεε δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο να αποτυπώνω στη μνήμη μου τις στολές των Kosh!

@gtsamour. Μάλλον δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Αυτό φάνηκε και από το μαχαίρι που έπεσε στο Crusade :(
 
Nαι ρε γμτ.... και κόπηκε επάνω στο καλύτερο...
 
Αυτό φάνηκε και από το μαχαίρι που έπεσε στο Crusade
Το Crusade είχε κοπεί, πριν καν βγεί στον αέρα, (νομίζω) γιατί το κανάλι ήθελε να το κάνει κάτι σαν το Andromeda. (ή αλλιώς Baywatch In Space). Τις υπόλοιπες ιστορίες τισ διηγούνται τα βιβλία που έχουν βγει, και ίσως τις δείξουν και στο Babylon 5:Lost Tales.
 
Μετά από μακράν απουσία λόγω ... χμ... ιού θέλω να θυμίσω πως ο πρώτος Kosh στην στολή του είχε φτεράκια (Kosh Naranek) ενώ οι υπόλοιποι είχαν κερατάκια...

Έχουμε δει τουλάχιστον 2 Βόρλον ταυτόχρονα. Ναι, έχουμε δει άπειρα σκάφη τους, αλλά θυμηθείτε πως τα σκάφη είναι ζωντανά, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τον καθένα τους και πως όταν πεθαίνει κάποιος Βόρλον το σκάφος ρίχνεται στον ήλιο. Τουλάχιστον έτσι μας είπαν...

Ο Ναρανέκ ήταν ο Πρώτος Βόρλον, "Πρώτος" χρονολογικά, μεταξύ ίσων "σε δύναμη" (Γι' αυτό χρειάστηκε κι ένα κομμάτι του Λόριεν και του Σέρινταν για να νικηθεί ο Γαλάζιος Βόρλον (Kosh #2) από τον Naranek (Kosh #1)
 
gtsamour είπε:
Καλή σειρά, την έχω όλη σε DVDs.Θα ήθελα όμως στο τέλος να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι έγινε με τον home planet των Cenatauri που είχαν συμμαχίσει με τις σκιές. Επίσης και τι έγινε με το δώρο που είχε κάνει ο Molari (έναν σφραγισμένο αμφορέα) για να το ανοίξει το παιδί της Delenn και του Sheridan όταν μεγαλώσει και που στην πραγματικότητα περιείχε ένα πλάσμα των σκιών.....
Όλα αυτά αποτελούν την Centauri Trilogy των βιβλίων που είναι συγκλονιστική. Γνωρίζουμε το τέλος του Londo από το War Without End, αλλά δε γνωρίζουμε πώς φτάσαμε μέχρι εκεί. Τα βιβλία τα έχουν όλα αυτά.
 
ακομα δεν καταλαβαινω γιατι η odeon δεν κυκλοφορει και τους αλλους τεσσερις κυκλους με ελληνικους υποτιτλους ... καλα οι ανθρωποι ειναι απαραδεκτοι...

παντως φανταστικη σειρα αν και θα ηθελα να ειχε παραπανω διαστημικες μαχες ....
 
Αν δεν κάνω λάθος οι Ελληνικοί υπότιτλοι ήταν στο Ισπανικό Boxset της 1ης Σαιζόν.

Τώρα γιατί δεν έφεραν και τις υπόλοιπες σαιζόν απο Ισπανία είναι μια ερώτηση που δεν ξέρω να σου απαντήσω,
 
χε χε παιδια τι μου θυμησατε!!ξεχναει κανεις τον Αγαμεμνωνα που εκανε καμικαζι εφορμιση(κατι που που ζηλεψε και ο πηγασσος στο γκαλακτικα λολ!)ο Γκαριμπαλντι(θεος)και ολα τα παιδια?μην ξεχναμε και τον δικο μας ανδρεα κατσουλα ετσι?!
 
Σαν συλληψη, εκτελεση και γενικο συνολο, δεν υπαρχει για μενα καλυτερη σειρα. Ητανε απλα πολυ μπροστα για την εποχη της, τολμησε να εχει συνεχομενο σεναριο οταν ολα στην τηλεοραση τοτε ητανε αυτοτελη. Αν δεν υπηρχε το Babylon 5, δεν θα ειχατε ουτε Lost ουτε τον νεο Galactica. Το Β5 εθεσε νεα μετρα και σταθμα και καμια μα καμια σειρα εκτοτε δεν εφτασε στην ποιοτητα του!

Θυμαμαι να μας βλεπει ο μπαμπας μου εμενα και τον αδελφο μου να ειμαστε με τα σαγονια στο πατωμα και να παραμιλαμε και να ρωταει "μα καλα, τι βλεπετε πια, τι ειναι αυτο το διαστημικο;;;". Η απαντηση μου: "αμα δεν ειχε διαστημοπλοια και εξωγηινους, θα θεωρουνταν η καλυτερη σειρα ΕΒΕΡ, μπαμπα, μεχρι κι εσυ θα παραμιλουσες βλεποντας την!". Θες δραμα, θες μυστηριο, κοινωνικους προβληματισμους, πολιτικες ιντριγκες, πολεμο, προδοσιες, συμμαχιες, αγωνια, χιουμορ, ενθουσιασμο; Ολα τα ειχε.

Και πανω απ'ολα ειχε continuity, ειχε συνεπεια στο σεναριο. Ειναι απιστευτο πχ που ενα φαινομενικα ξεκαρφωτο/stand alone επεισοδιο στο τελος της 2ης σαιζον, αν το δεις ξανα αφου δεις ολη τη σειρα, σε κανει να τρελαινεσαι, καθως ειναι στην ουσια προαγγελος ΟΛΩΝ οσων θα συμβουν μετα! Ο,τι λεει ο γκεστ χαρακτηρας και τα εχεις για μπλα μπλα ενος μουρλου, ειναι το μελλον! Δειτε ξανα το "Comes the Inquisitor" και... πειτε μου!

Αλλαξα πολλα αβαταρ μεχρι τωρα, αλλα αν ειναι να εχω ενα ρετρο αβαταρ, αυτο ειναι το Babylon 5. There will never be another!

:)
 
Όπως βλέπεται από το username και το avatar, δε θα μπορούσα να μη γράψω δύο αράδες εδώ πέρα.

Τα B5 είχα την τύχη να τα ανακαλύψω από έναν πρώην γκόμενο της αδερφής μου που σπούδαζε στην Αγγλία. Είχε επιστρέψει τότε, αλλά είχε κρατήσει τα κονέ του και του έστελναν όλα τα επεισόδια σε VHS από καλωδιακή TV. Περιτό να σας πω ότι έχω κάτσει μέχρι τις 07.00 το πρωί, ιδίως με κάτι επεισόδια τύπου "Severed Dreams" και "Point of no Return".

Έκτοτε αγόρασα όλη τη σειρά σε VHS, έπειτα σε DVD, μαζί και όλες τις ταινίες. Τα έχω δει 2 φορές και πριν από τα Χριστούγεννα ξεκίνησα και την 3 όπου βρίσκομαι στον 4ο κύκλο.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες:

- Όσο παιζόταν η σειρά γινόντουσαν συνέδρια των fun, με ομιλητές από την παραγωγή και φυσικά τους ηθοποιούς. Αγαπημένος χαρακτήρας των απανταχού fun ήταν και είναι η Ivanova.

- Σε κάποιο από τα συνέδρια που μιλούσε ο Sheridan, γύρισε ένας γερμανός και είπε: "Χαίρομαι πολύ που ακούω τη φωνή σας, διότι όλες τις σαιζόν τις έχω δει στα γερμανικά". Ένας από τους λόγους που χαίρομαι για την Ελλαδίτσα μας (υπότιτλοι).

- Στο Lost Tales (που δε λέει και πολλά), υπάρχει μια ερώτηση για τον G-Kar, όπου γυρνάει ο Sheridan και λέει: "He has gone beyond the Rim with Lyta". Για όσους δε γνωρίζουν ο Αντρέας Κατσούλας πέθανε πριν από τα γυρίσματα και η αναφορά για τον G-Kar και η αντίστοιχη απάντηση μπήκε από την παραγωγή ως φόρος τιμής.

- Ο Straczinsky ήθελα εξ αρχής να γυρίσει 5 σαιζόν, αλλά η παραγωγή του PTEN (το κανάλι προβολής), στην πορεία, τον ανάγκασε να κλείσει στην 4η σαιζόν (γι' αυτό και στην 4η δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα). Τελικά, ο Straczynski βρήκε σπόνσορα στο κεφάλι της TNT και γύρισε την 5η σαιζόν.

- Ο Straczinsky ήθελε να εκμεταλλευτεί τον πλανήτη και σε άλλα επεισόδια, αλλά δεν το έκανε γιατί είχε ήδη χρησιμοποιήσει 2 ηθοποιούς για τη θέση του "οδηγού" στο μηχάνημα, και για κάποιο λόγο (νομίζω ο πρώτος πέθανε, ο άλλος δεν ξέρω), θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει και 3ο ηθοποιό, πράγμα που το θεωρούσε λάθος.

Θα συμφωνήσω με όλους σας. Κάθε φορά που τα βλέπω, ιδίως του πρώτου κύκλου, μένω άφωνος από τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που δίνει, που αν δεν έχεις δει τις σειρές δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ακόμα και σε μερικά άσχετα επεισόδια, όπως π.χ. "Grey 17 is missing" σου πετάει πληροφορίες που δένουν με το σύνολο του σεναρίου.

Για μένα, το B5 αποτελεί την πιο πλήρη Sci-Fi σειρά που έχει γυριστεί, βάζοντας σε πολύ κοντινή βαθμολογία το Battlestar Galactica (New Series), που αν και ξεκίνησα επιφυλακτικός, έπαθα πλάκα από τη διασκευή του σεναρίου. Best Sci-Fi Thriller. Μια άλλη συζήτηση.

Φίλε Xappas, Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα βιβλία. Δεν είχα ασχοληθεί με το literature, αλλά μ' έβαλες στην πρίζα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ Vorlon

Τα βιβλια ειναι must αν θελεις να εχεις ολοκληρωμενη εικονα της σειρας. Προσωπικα εχω διαβασει τις τριλογιες:

-Legions of Fire

1. The Long Night of Centauri Prime

2. Armies of Light and Dark

3. Out of the Darkness

ειναι η ιστορια της Κενταυριανης Αυτοκρατοριας στο μελλον, με το τριτο βιβλιο να καλυπτει τα γεγονοτα του "War Without End" (με τον Σερινταν, την Ντελεν και τον γιο τους, Ντεηβιντ).

- The Passing of the Techno-mages

1. Casting Shadows

2. Summoning Light

3. Invoking Darkness

σου αλλαζουνε τα φωτα οσον αφορα τους Τεχνομαγους και ιδιαιτερα τον Galen. Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι ειχε σκεφτει ο Στραζινσκι για τους Τεχνομαγους και ποσο καταλυτικοι ητανε στη μαχη κατα των Σκιων. Ο δε Γκεηλεν... αν συνεχιζοτανε το Crusade, θα παθαιναμε την πλακα μας!

Θελετε να σας πω σποιλερ; Αν θελετε το διαβαζετε:

Οπως οι Βορλον εφτιαξαν τους τηλεπαθητικους, ετσι οι Σκιες εφτιαξαν τους Τεχνομαγους για οπλα στον πολεμο που θα ακολουθουσε. Ωστοσο, καταφεραν οι περισσοτεροι να αποτραβηχτουν απο τις σκοτεινες επηρροες και οταν ηρθε η ωρα, διαλεξαν τη φυγη. Ο Γκεηλεν ομως κατειχε μια μοναδικη καταστροφικη δυναμη, ενα ξορκι που τον εκανε τον πιο επικινδυνο τεχνομαγο απ'ολους, και διαλεξε να μην φυγει, αλλα να βοηθησει οσο μπορουσε εκει που μπορουσε. Δεν ειναι κακος, καθε αλλο, αλλα αν γνωριζαν τη δυναμη του ολοι, θα τον φοβοτανε και οι κακοι και οι καλοι.

Δεν υπερβαλλω αν πω οτι αν συνεχιζοτανε το Crusade και μαθαιναμε απο κει τις αληθειες για τον Galen, ο χαρακτηρας του θα γινοτανε το ιδιο δημοφιλης με τους G-Kar και Londo Mollari! Ο ηθοποιος Peter Woodward τον υποδυεται εξαιρετικα!

Αλλα σποιλερς εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/Technomage

Αλλο καλο βιβλιο ειναι το "To Dream in the City of Sorrows", που καλυπτει τη ζωη του Σινκλαιρ οταν πρωτοπηγε στον Μινμπαρ και εγινε πρεσβης συν αρχηγος των Rangers.

:)
 
Παιδιά μόλις βούτηξα από το Amazon

- το "Psi-Corps Trilogy" - και τα 3 βιβλία,

- τα 2 πρώτα από το "Legions of fire trilogy", το τρίτο το βρήκα πανάκριβα οπότε θα περιμένω,

- και το "To Dream in the city of Sorrow"

Σιγά σιγά θα πάρω και τα άλλα

Thanks for the info...
 
Πίσω
Μπλουζα