Battlestar Galactica (1978)

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
51
"There are those who believe... that life here... began out there. Far across the universe. With tribes of humans... who may have been the forefathers of the Egyptians... or the Toltecs... or the Mayans... that they may have been the architects of the Great Pyramids... or the lost civilizations of Lemuria... or Atlantis... Some believe that there may yet be brothers of man... who even now fight to survive... somewhere beyond the heavens."
Σε μία απόμακρη γωνιά του σύμπαντος, οι ανθρώπινη φυλή αντιμετωπίζει εδώ και χιλιάδες χρόνια την απειλή του αφανισμού από τα ρομπότ που δημιούργησε μία φυλή ερπετοειδών εξωγήινων με το όνομα Cylons. Αρχικά τα ρομπότ αυτά σχεδιάστηκαν για να υπηρετούν τους δημιουργούς τους και να συντηρούν την αχανή αυτοκρατορία τους. Όμως επαναστάτησαν και αφού εξολόθρευσαν εξολοκλήρου τους αρχικούς δημιουργούς τους, τώρα εναντιώνονται και απέναντι στην ανθρώπινη φυλή. Ένας μακροχρόνιος πόλεμος ξεκίνησε ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές.

Ξαφνικά όμως οι Cylons (αφού πλέον υιοθετήθηκε το ίδιο όνομα για τα ρομπότ λόγω των δημιουργών τους), προσφέρουν στους ανθρώπους την παύση των εχθροπραξιών και την ειρήνη ανάμεσα τους. Τον ρόλο του μεσολαβητή θα παίξει ένας άνθρωπος ο Baltar. Οι εκπρόσωποι από τις δώδεκα αποικίες των ανθρώπων, συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τους όρους πάνω στα αστρόπλοια (Battlestars). Όμως ο διοικητής ενός από αυτά με το όνομα Adama, δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την ξαφνική ανάγκη για εκεχειρία. Προτείνει να είναι σε επιφυλακή και βάζει περιπόλους να επιθεωρούν για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Όντως ήταν μία καλοστημένη παγίδα και οι Cylons επιτέθηκαν ξαφνικά από το πουθενά πιάνοντας απροετοίμαστο τον στόλο. Σχεδόν όλα τα αστρόπλοια καταστράφηκαν πλην του Galactica, το οποίο σε μία ύστατη κίνηση απελπισίας διέφυγε προς υπεράσπιση του πλανήτη Caprica. Όμως όλες οι αποικίες είχαν δεχτεί ταυτόχρονη επίθεση από τους Cylons και το ανθρώπινο γένος στέκεται πια στο χείλος του αφανισμού.

Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα. Μία πρόσκληση για όλους όσους επέζησαν από την καταστροφή να ενωθούν για την αναζήτηση της σωτηρίας μακριά από την πατρίδα σε έναν νέο κόσμο ξεκίνησε. 220 διαστημικά σκάφη συνολικά συγκεντρώθηκαν, διαφόρων μεγεθών και ιδιοτήτων. Ξεκίνησαν ένα μακρινό ταξίδι προς αναζήτηση της δέκατης τρίτης αποικίας των ανθρώπων που χιλιάδες χρόνια πίσω, δημιουργήθηκε σε ένα μακρινό σημείο του διαστήματος. Έτσι ξεκινάει η αναζήτηση για την Γη. Ελπίδα τους, ότι θα έχει την απαραίτητη τεχνολογική πρόοδο ώστε να αντιμετωπίσει την εξωγήινη απειλή. Πρώτα όμως θα πρέπει να βρούν τον πλανήτη Kobol από όπου αρχικά ξεκίνησε στο μακρινό παρελθόν το μακρύ ταξίδι για τις δεκατρείς αποικίες και έχουν μείνει χαραγμένες οι γραφές για την πορεία τους. Όμως οι Cylons, έχουν άλλα σχέδια για τους ανθρώπους. Απώτερος σκοπός τους είναι η ολοκληρωτική αφάνισή της ανθρώπινης φυλής, αφού μοναδικό τους μέλημα είναι να "καθαρίσουν" το σύμπαν από τα "ατελή" πλάσματα. Κυνηγάνε με πρωτόγνωρο φανατισμό το διαστημικό αυτό κομβόι και με "σύμμαχο" τον Baltar, αναζητούν και αυτοί την Γη για να την σβήσουν από τον διαστημικό χάρτη. Θα καταφέρουν οι επιζήσαντες να βρουν την Γη ή στην μακριά πορεία τους στο διάστημα θα τους προλάβουν οι Cylons και θα τους εξοντώσουν; Εάν τελικά τα καταφέρουν να φτάσουν στην 13η αποικία, θα είναι όντως τόσο τεχνολογικά ανεπτυγμένη ώστε να αντιμετωπίσει την εξωγήινη απειλή;

Cylon Base - Star

baseshipanimationbs9.gif
raideranimationba6.gif
Cylon Raider
Colonial Battlestar
animation1vs7.gif
viper1animationro6.gif
Colonial Viper

Η αρχή έγινε με την ταινία πιλότο τον Ιούλιο του 1978 αρχικής διάρκειας 125 λεπτών, που προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε Καναδά, Δυτική Ευρώπη αλλά και την Ιαπωνία. Ήταν μέχρι τότε η πιο μεγάλη παραγωγή (7 εκατ. δολάρια) και σκοπός ήταν να προεξοφλήσει την επιτυχία της σειράς, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε δημιουργηθεί λόγω του πρώτου επεισοδίου του Πολέμου των Άστρων. Αργότερα τον Σεπτέμβριο του 1978, η ταινία με την μεγαλύτερη πλέον διάρκεια των 148 λεπτών προβλήθηκε από το ABC, στην Αμερική σημειώνοντας τηλεθέαση 65 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Για αγνώστους λόγους με την πρόοδο των επεισοδίων, παρατηρήθηκε μία μεγάλη μείωση του budget και τελικά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν (3 + 21 επεισ.) η παραγωγή αποφάσισε να διακόψει την σειρά.
thehandofgodtoswp0.jpg
Μετά από έναν χρόνο απουσίας, έγινε μία προσπάθεια για την επιστροφή της με τον τίτλο Galactica 1980, και την ανακάλυψη της Γης, όμως η προσπάθεια αυτή στεύθηκε με πλήρη αποτυχία και μετά από μόλις δέκα επεισόδια διακόπηκε οριστικά. Το 1998 ξεκίνησε η παραγωγή ενός trailer με τον τίτλο "Battlestar Galactica: The Second Coming" διάρκειας 4,5 λεπτών για την δημιουργία νέας σειράς, η οποία όμως απορρίφθηκε. Τελικά 23 χρόνια αργότερα και αφού υπήρχαν ακόμα φανατικοί οπαδοί της αρχικής παραγωγής, το κανάλι Sci-Fi αποφάσισε να αναβιώσει για ακόμα μία φορά το μύθο του Galactica (re-imagined series). Ήδη η σειρά ολοκλήρωσε επιτυχώς την τρίτη σεζόν, ενώ έχει υπογραφεί συμβόλαιο και για την τέταρτη (ίσως τελευταία). Η νέα σειρά διαφοροποιείται σε πολλά σημεία από την αρχική, όμως πολλοί είναι εκείνοι (και εγώ μέσα σε αυτούς) που υποστηρίζουν ότι αν όχι καλύτερη, είναι μία άξια αναβίωση - συνέχεια της αρχικής σειράς.
battlestargalacticacastiy3.jpg


Battlestar Galactica

Battlestar Galactica @ Wikipedia

Battlestar Galactica Tech-Manual
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
63
Μπράβο ambu..Μπράβο!!!Ένα κορυφαίο review όπως πραγματικά του αξίζει!!!!Συγχαρητήρια!!!!

Χωρίς να το έχω ψάξει άκουσα πως έχουν βγει Ελληνικοί υπότιτλοι του 78,80 στο site greeksub...
 

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
226
Ambu τέλειος για άλλη μια φορά. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οι ωρες προβολής. Μου έχει μείνει ένα 18:00 τις Κυριακές αν και μετά το πήγαν λίγο πιο αργά. Όσο αφορά το ποια είναι η πιο ωραία, όπως έχω ξαναγράψει είναι η σημερινή (για μένα) μόνο και μόνο για την ηθοποιία και το casting που είναι by far ανώτερη.
 

keeper7k

Human RetroDatabase
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.599
Αντιδράσεις
21
Φοβερό review ... Kudos Ambu :thumbup:
 

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.457
Αντιδράσεις
1.001
Ambu, "κέντησες" φίλε !

ΜΠΡΑΒΟ !
 

Turrican

RetroManiaC
Joined
28 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.258
Αντιδράσεις
82
Πολύ ευχάριστη έκπληξη ambu_dare!Μου έφτιαξες την ημέρα! :) Thanks Τέλεια παρουσίαση!Τώρα που ξαναθυμήθηκα όλα αυτά ,βρίσκομαι σε δύσκολη θέση!Ανήκω στο ανθρώπινο είδος (13 αποικία!) αλλά λατρεύω και τους Cylons! Ελπίζω να τύχω ευνοϊκής μεταχείρισης σε περίπτωση που "στραβώσει" η δουλειά!!! :nervous:

Οι Cylons είναι φίλοι μας!!!! χε! χε!
 

TallMan

RetroNuts!
Joined
28 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.616
Αντιδράσεις
32
Να'σαι καλα Ambu!Very nice! :thumbup:
 

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
51
Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε η παρουσίαση μου, προσπάθησα τα μέγιστα για μία σειρά που αγάπησα και πραγματικά απολαμβάνω ακόμα είτε μέσα από τα παλιά επεισόδια, είτε με την αναβίωση της με τους νέους κύκλους επεισοδίων.

Όσο για εσένα φίλε Turrican μην σε ανησυχεί, θα εισηγηθώ εγώ προσωπικά για σένα, αλλά μην περιμένεις την περιποίηση που απολαμβάνει ο φίλος Gaius καθώς η προσφορά του είναι σαφώς μεγαλύτερη (εκτός και εάν έχεις και εσύ κάνει να μας προτείνεις... ερχόμαστε σιγά σιγά, δεν είμαστε μακριά κάτι χιλιάδες έτη φωτός μόνο μας χωρίζουν από την Γη).

ambucenturionavatards5.gif
(προδόστε τον πλανήτη σας σε εμάς και θα έχετε ευνοϊκή μεταχείριση *)

* What are you waiting for, go out and buy it...
 

Turrican

RetroManiaC
Joined
28 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.258
Αντιδράσεις
82
Τέλεια αγαπητέ ambu_dare..εεε..Εννοώ εκατόνταρχε! Αλλά και εγώ δεν άφησα αυτό το Σαββατοκύριακο να πάει χαμένο!Έκανα μια μεγάλη εκκαθάριση στην ντουλάπα μου, και ανανέωσα την γκαρνταρόμπα μου!Από αύριο Δευτέρα θα κυκλοφορώ...........

baltarmf3.jpg
......με κάτι πιο λειτουργικό!

Πρέπει να καταλάβουνε όλοι ότι ,οι -ξεπερασμένοι κατά πολλούς - Cylons θα εκδικηθούν για την αδιαφορία,την περιφρόνηση και την καταπίεση που έχουν υποστεί από τουςΠω!Πω! Έγινα βασιλικότερος του βασιλέως!Χαράζω και πολιτική!!! Άμα δώσεις θάρρος και εξουσία στον άνθρωπο..... :biglaugh:
 

FTL

Retro Member
Joined
4 Ιουλ 2007
Μηνύματα
187
Αντιδράσεις
9
Ωραίο review ambu_dare. Το Galactica είναι υπέροχο.
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
θυμάμαι πιτσιρικάς που είχα φάει κόλλημα και ζωγράφιζα συνέχεια τα διαστημόπλοια του galactica...πάθος με αυτή την σειρά και μάλιστα μεγάλο..
 

EUGENIOS

RetroN00b
Joined
24 Φεβ 2015
Μηνύματα
33
Αντιδράσεις
8
Εγώ πάλι τρελαινόμουνα με τον θόρυβο που έκαναν οι Κύλωνες.Όσο για το διαστημόπλοιο που ζωγράφιζα ήταν το STAR BLAZERS απο μία anime σειρά
 

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.728
Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός, Richard Hatch γνωστός για το ρόλο του ως Captain Apollo στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Battlestar Galactica», ο οποίος έδινε μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας.

hatch.jpg

R.I.P. ..... :(

Πηγες: news.gr & nydailynews.com
 

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.769
Αντιδράσεις
1.593
Αναλυτική Βιντεοπαρουσίαση των DVD / Blue Ray Sets με τις Remastered HD 4:3 & Widescreen εκδόσεις της αυθεντικής σειράς (μαζί με το Galactica 1980):

 

Sid.Stavros

RetroActive
Joined
19 Αύγ 2022
Μηνύματα
457
Αντιδράσεις
476

Οπαδος τοτε της σειρας (σημερα προσεξα πως στο 0:53 εχουν τον αλλον να καπνιζει πουρακι μεσα στο σκαφος) και μεγαλο σουξε οι ''Κυλωνες'' και το ''ματι'' τους που εσβηνε σιγα-σιγα οταν τους σκοτωναν.
 
Μπλουζα