BEREC...μια ρετρό μπαταρία

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
435
40 χρόνια μετά...καλοδιατηρημένη και καραρετρό. Θυμάμαι έμπαινε σε έναν μεγάλο κόκκινο φακό που είχαμε και λέγαμε τι ωραίος ο φακός αυτός ενώ για τον παλιό δεν βρίσκαμε εύκολα την πλακέ μπαταρία... Και τώρα δεν χρειάζονται ούτε μπαταρία ούτε τίποτα. Γιούκαρ και Μπέρεκ οι μάρκες που θυμάμαι έντονα σε εκείνα τα χρόνια.

picture.php
 
Αααααα!!!!!!!!!

Οι αγαπημένες μου μπαταρίες!!!!!!

Το λογότυπο στην φωτογραφία είναι το νέο της BEREC. Το παλιό ήταν ακόμα πιο ρετρό και αγαπημένο!!!!!!
 
Το παλιό το έχουμε στις διαφημίσεις pooky μου ;)
 
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link pls!!!!!!!!!!!!!
 
Ρετρό έντυπη έγχρωμη διαφήμιση post 15. Από την saboter :)
 
Πανέμορφο γραφιστικό αποτέλεσμα. Α true logo!
 
Δεν τη θυμάμαι!Μόνο τη YUCAAR ξέρω!
 
Εγώ πάλι ξέρω μόνο την UCAR. :)
 
Διαγωνισμος μπαταριας DURACELL απο το Μικυ Μαους. :)

attachment.php
 
Εμεις μονο Berec κυριε

3899006.jpg
 
Ήταν η μπαταρία που "κίνησε" τα περισσότερα παιχνίδια μου. Μετά κυριάρχησε η UCAR. Επίσης προχτές διάβασα ότι η περίφημη "SUNLIGHT" είναι ελληνική, φτιάχνεται στην Κομοτηνή (βέβαια μόνο για υποβρύχια και στρατιωτικά οχήματα), εξάγεται σε ποσοστό 98% και το όλο concept ήταν μια δημιουργία του Πάνου Γερμανού (ξέρετε, Σταδίου κι Μπενάκη 6).
 
Παρτε UCAR φωτογραφια να γουσταρετε

attachment.php
 
Το brand name BEREC ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από το 1906 από την κατασκευάστρια εταιρεία τη γνωστή αμερικανική ΕVEREADY για την εξαγωγή των μπαταριών της εκτός της αμερικανικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1981 πουλήθηκε στη DURACELL και το 1992 το αγόρασε η γνωστή μας ENERGIZER, ενώ το 1996 σταμάτησε την παραγωγή και έκλεισαν τα εργοστάσια στην Ευρώπη.

Οι μπαταρίες UCAR ήταν απλά το ακρονύμιο της εταιρείας UNIOΝ CARBITE που έχει συνδέσει το όνομα της με μια σειρά καταστροφών σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις με πιο γνωστή την καταστροφή στο Μομπάλ της Ινδίας το Δεκέμβριο του 1984 που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 4 χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός από μπαταρίες έφτιαχνε και διάφορα χημικά ενώ λειτουργούσε από το 1917 μέχρι και το 2001 που αγοράστηκε από το γίγαντα της χημικής βιομηχανίας DOW. Το τμήμα των μπαταριών μαζί με την εταιρεία ENERGIZER που είχε στον όμιλό της, είχε πουληθεί στη Ralston Purina από το 1986.
 
BEREC και UCAR πουλούσε ο πατέρας μου στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του αρχές τής δεκαετίας τού 80. Ίσως υπάρχουν ακόμη διαφημιστικά έντυπα τής εποχής αυτής τών BEREC και UCAR. Αν βρεθούν θα τα φωτογραφήσω για σας με την προϋπόθεση να πάω Μυτιλήνη κάποια στιγμή. Δεν πρόλαβα προσωπικά τίς BEREC. Δεκάδες UCAR ωστόσο, τροφοδότησαν φορητές μου συσκευές για αρκετά χρόνια.
 
Wally είπε:
Παρτε UCAR φωτογραφια να γουσταρετε
attachment.php
τα παιδικα μου χρονια μου θυμισες με αυτες τις ucar τετοιες κοκκινες εβαζα σε οσα παιχνιδια ειχα τοτε μικρος.Τετοιες και μετα εμφανιστηκαν και οι Varta
 
Πίσω
Μπλουζα