Bibi-bo Η ιστορία μου

rapunjel

RetroNuts!
Joined
11 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.741
Αντιδράσεις
14
Γειά σας είμαι η bibi-bo και θα σας μιλήσω για την ιστορία μου.

Δημιουργήθηκα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μην με ρωτήσετε πότε ακριβώς γιατί μια κυρία δεν την ρωτάνε ποτέ, πότε ακριβώς γεννήθηκε!

Η εταιρία που με κατασκεύασε λεγόταν el greco. Το εργοστάσιο που μου έδωσε τη μορφή μου ήταν στην Αττική. Η ίδια εταιρία είχε άλλο ένα στη Ζάκυνθο.

Πολλοί λένε ότι μοιάζω στην ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα κι αν της μοιάζω είμαι μοναδική.

Τώρα πια είμαι και πολύτιμη και συλλεκτική. Όταν κυκλοφόρησα για να με αποκτήσει κάποιος έπρεπε να δώσει πολλά λεφτά.

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo η ιστορία μου

Κυκλοφόρησα μόνο στην Ελλάδα. Ίσως αυτό να ήταν λάθος τελικά. Πάντως στη χώρα μου λατρεύτηκα όσο καμία άλλη κούκλα!

Το 1982 κυκλοφόρησε η ντουλάπα μου και γέμισε τότε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων με ντουλάπες με bibi-bo. Η ντουλάπα είχε μια θήκη όπου έμπαινα κι εγώ μέσα, λίγο άβολα βέβαια, και δίπλα θέσεις για τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου.

Το χρώμα των κουτίων μου που με περιείχαν, όσο και των κουτιών που περιείχαν τις διαφορες φορεσιές μου ήταν κίτρινα με λουλουδάκια. Ακόμη κι η ντουλάπα μου κίτρινη ήταν με λουλουδάκια. Μπροστά είχε ένα πορτραίτο μου από την ιππασία που έκανα. Πίσω με είχε φωτογραφία από το μπαλέτο μιας και είμαι και μπαλαρίνα!

Στη φωτογραφία είμαι μπροστά από ένα κουτί με φορεσιές μου, το κουτί είναι από την πίσω πλευρά του και έχει τέσσερις φωτογραφίες μου πάνω: νύφη,σταρ,νοσοκόμα,μπαλαρίνα.

picture.php


Στη δεύτερη φωτογραφία είμαι μπροστά στην ντουλάπα μου...

picture.php


Στην τρίτη φωτογραφία μου είμαι στην πίσω πλευρά της ντουλάπας μου!

picture.php


Αύριο θα σας μιλήσω για τον αγαπημένο μου και πιστό φίλο μου Τζον Τζον!
 
Μπράβο,τέλεια!!!!Συνέχισε έτσι,έχει πολύ ενδιαφέρον!
 
Επιτελους!!! Ολη η ιστορια της ΒΙΒΙΒΟ μαζεμενη σε ενα μαγικο θρεντ με τις σουπερ φωτογραφιες της Ραπουνζελ μας!!!! :)
 
Ανυπομονώ για τη συνέχεια και για μαγικές φωτογραφίες με αυθεντικά bibi-bo ρούχα! Συγχαρητήρια ραπουνζέλ μου! :clap:
 
bibi-bo η ιστορία μου

Σχεδόν μαζί με μένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατασκευάστηκε από την ίδια εταιρία ο Τζον Τζον. Ο Τζον Τζον ήταν και είναι ο αγαπημένος μου φίλος που ποτέ δεν παντρεύτηκα κι ας είχα και φορεσιά νυφικό. Η επιτυχία μου ήταν τόση μεγάλη που εκτός τον αγαπημένο μου φίλο απέκτησα και μια φίλη τη Lili Lei που μιλούσε κιόλας! Τα ρούχα μου ήταν πολύ πρωτότυπα για εκείνη την εποχή! Είχα και τέσσερα δωμάτια ,αυτό ήταν το σπίτι μου, που όλα είχαν γούνινα χαλιά κάτω. Ακόμη είχα μηχανή αλλά και το παπίνι, το παπάκι μηχανάκι μου καθώς και αμάξι. Τα παιδικά περιοδικά της εποχής με είχαν συνέχεια διαφημίσεις εμένα τον Τζον Τζον και τα αξεσουάρ μου. Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που δεν κυκλοφορώ πια λέει πολλές φορές : πάμε να αγοράσουμε μια bibi-bo ή πάμε να δούμε τις bibi-bo! Τέτοια επιτυχία είχα! Λάτρεψαν και τον Τζον Τζον και μας ήθελαν μαζί. Έτσι η αγαπημένη μου εταιρία έφτιαξε μια μεγαλύτερη ντουλάπα που χωρούσαμε με πιο άνεση από την παλιά και οι δύο μέσα, καθώς και τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας. Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας μου έγινα νύφη ,μπαλαρίνα,ιππέας,νοσοκόμα,σταρ και ρόλλερ. Τα κουτιά που με περιείχαν γράφανε πια σταρ πάνω στη γωνία ή ρόλλερ. Και όλα αυτά γινότανε ενώ συνέχιζα να ήμουν μια πολύ ακριβή κούκλα!Βρισκόμουν στο απόγειο της δημοτικότητας μου. Στην παρέα μου προστέθηκε και η αδερφή μου beti-bo και ο άντρας της Tom Tom μαζί με τα δύο τους διδυμάκια ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Κανείς τους όμως δεν με ξεπέρασε. Συνέχιζα να ήμουν στην κορυφή και αυτό θα φαινόταν το 1985 που θα αλλάζανε πολλά πάνω μου και από όλους αυτούς τους παλιούς φίλους θα μου έμενε μόνο ο Τζον Τζον!

Στην πρώτη φωτογραφία η ντουλάπα μου από μέσα:

picture.php


Στη δεύτερη ο καλός μου Τζον Τζον μπροστά στη νέα μας ντουλάπα, την κοινή:

picture.php


Στην τρίτη φωτογραφία ο Τζον Τζον στην πίσω μεριά της κοινής μας ντουλάπας ντυμένος ιππέας!

picture.php


Σε αυτή τη φωτογραφία στέκω εγώ έξω από τη ντουλάπα μας! Είχε κάνει τότε μεγάλο πάταγο η ντουλάπα μας, η οποία ήταν πανακριβη!

picture.php


Παρακάτω κάθομαι στην πολυθρόνα μου. Είμαι η bibi-bo ρόλλερ που με ένα μηχάνημα μου κάνανε τα παιδιά τα μαλλιά μπούκλεςή πλεξιδάκια...

picture.php


Σας παρουσιάζω τα διαφημιστικά της εποχής τότε,μιλάμε για το 1983,1984, για να δείτε τα δωμάτια μου,το ρόλλερ μου, τη Lili Lei τη φίλη μου και τα υπέροχα συνολάκια μου...

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Αυτό το σύνολο και το παρακάτω είναι τα αγαπημένα μου! Στην παρακάτω φωτογραφία είμαι bibi-bo star!

picture.php


Στην παρακάτω φωτογραφία-διαφημιστικό η αδερφή μου και ο άντρας της με τα διδυμάκια τους:

picture.php


Θα γίνω μέχρι και bibi-bo rocker το 1985 και από κει σιγά σιγα θα αλλάξω μορφή και στυλ. Για αυτό θα σας μιλήσω αύριο...

picture.php


Τέλος σας παρουσιάζω συνημμένα τα λογότυπα των κουτιών μου των κίτρινων με σειρά που κυκλοφόρησαν καθώς και του Τζον Τζον μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρα πολυ ομορφη παρουσιαση της Ιστοριας της θρυλικης bibi-bo!! Συνεχισε ετσι...

Αν και αντρας μου εχει προξενησει πολυ ενδιαφερον το οτι την ζωντανεψες και μιλαει η ιδια η bibi-bo για την ζωη της και την ιστορια της.
 
bibi-bo η ιστορία μου

Η κοινή ντουλάπα μας με τον Τζον Τζον από την πίσω μεριά! Πόσα πολλά πράγματα κάναμε μαζί!

picture.php


Η διαφήμιση μου για το ρόλερ! Εκείνη την εποχή είχα αφήσει να μακρύνουν πολύ τα μαλλιά μου για να μου τα κάνουν τα παιδιά όμορφες μπούκλες.

Λατρεύτηκα πολύ ως bibi-bo ρόλερ!

picture.php


Το ημερολόγιο μου με τρία διαφορετικά θέματα!

picture.php


Έγινα και τσαντάκι....

picture.php


Το 1985 κυκλοφορώ bibi-bo rocker μαζί με τη bibi-bo Sandra, τη bibi-bo Mandonna και τον Τζον Τζον Boss. Είχα μάλιστα και κασέτα με το τραγούδι bibi-bo και rockers.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα κασέτα. Πριν το 85 είχε βγει το ημερολόγιο μου που μιλούσα στις κασέτες για τη γειτονιά μου,την πόλη μου, την εξοχή. Το ημερολόγιο μου είχε βιβλίο με ασπρόμαυρες εικόνες για να τις μπογιατίζουν τα παιδιά και μαρκαδόρους bibi-bo μαζί. Ήμουν πάνω σε τσαντάκια, το λογότυπο μου δηλαδή , σε μπλοκάκια,μπρελόκ,μπλοκ ζωγραφικής, σετ παιδικά ομορφιάς και σε ότι μπορείς να φανταστείς!

Το 1985,σημαδιακή χρονιά για μένα, ήταν στη μόδα πολύ τα χρυσά και τα ασημί. Επίσης οι φράντζες. Έτσι αλλάζω μορφή και από άσπρη γίνομαι μελανούρι. Ύστερα κόβω φράντζες και πετάω και χρυσές ανταύγειες στα μαλλιά. Δεν έχω πια μπούκλες αλλά ίσια μακριά μαλλιά με φράντζες!Ότι ξέρετε για την παλιά bibi-bo ξεχάστε το. Μου αλλάζουν τα πάντα σχεδόν. Οι συσκευασίες μου γίνονται σκούρο ροζ χρώμα με πολύχρωμες ακτίνες και αργότερα με καρδούλες και άσπρο ροζ χρώμα. Τα λογότυπα αλλάζουν και αυτά. Από τα ελάχιστα που μένουν ίδια είναι ότι πάντα είμαι η πιο γλυκειά του κόσμου και η σιλουέτα μου, αν και εκεί διόρθωσαν τους καρπούς των χεριών μου και δεν έβγαιναν πια.

Τα ρούχα μου γίνονται μεταλιζέ λόγω μόδας και πολύ φουντωτά, οι φούστες τους φουρώ. Αλλάζω και έπιπλα. πάνε τα τέσσερα δωμάτια με τα γούνινα χαλιά. Πια δεν έχω σπίτι παρά μόνο έπιπλα, τα οποιά και αυτά είναι στις αποχρώσεις του ροζ και του άσπρου.

Νιώθω ότι πια μεγάλωσα και δεν είμαι το ρομαντικό κοριτσάκι αλλά μια σύγχρονη γυναίκα της δεκαετίας του 80 και λίγο κιτς μιας και το προστάζει η δεκαετία...

picture.php


Στις δύο παρακάτω φωτογραφίες είμαι στην πρώτη μπροστά σε φωτογραφίες που διαφημίζουν τα νέα έπιπλα μου και στη δεύτερη η ίδια διαφήμιση χωρίς εμένα μπροστά!

picture.php


picture.php


Στις παρακάτω φωτογραφίες σας βάζω τα κουτιά από τα ρούχα μου της δεύτερης περιόδου,δηλαδή μετα το 1985. Είχα και φορεσιές Δυναστεία, Ωραία μου κυρία, Μελωδία της ευτυχίας και άλλες εκκεντρικότητες...

picture.php


picture.php


picture.php


Πριν κλείσω για σήμερα και ανανεώσω το ραντεβού μαζί σας για αύριο που θα δούμε την αλλαγή του Τζον Τζον μου θα σας βάλω συννημένα τα νέα λογότυπα των κουτιών μου...

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον γλυκεια μου Rapunjel, εκτος απο τις υπεροχες και αναλυτικοτατες πληροφοριες σου, μου ελυσες και μεγαλη απορια: Οταν πηρα στα χερια μου φετος αυτες την μαγικη ΒιΒΙΒΟ, κοιταγα τα χερακια της και θυμομουνα οτι, οταν ημουν μικρη, η ΒΙΒΙΒΟ της αδερφουλας μου εχανε συνεχεια το χερακι της το οποιο ειχε σπασει.

Κοιταγα λοιπον τον καρπο της Χρυσομαλλουσας και της Αμαρυλλιδας και ελεγα, πως στο κερατο παιζαμε τοσο αγαρμπα και σπαγανε τα χερακια; Τοσο βανδαλοι ημασταν;

Μας εξηγησες λοιπον οτι τα χερακια αυτης της περιοδου ειναι διορθωμενα, και με καλυτερη πατεντα ωστε να μην σπανε και φευγουν!

Ενω αρχικα αποτελουνταν απο μια σφαιρα γυρω απο την οποια γυριζε το χερι. Τωρα το ξεκαθαρισα μεσα μου! Οποτε δεν φταιγαμε εμεις τα καημενα αν εσπαγε!
 
bibi-bo η ιστορία μου

Το 1985 όταν κυκλοφόρησαν οι ρόκερς λανσάρανε ένα νέο μακιγιάζ. Ψεύτικες βλεφαρίδες και πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια. Λόγω της μόδας της δεκαετίας άρχισα και εγώ να κυκλοφορώ από το 1986 με ψεύτικες βλεφαρίδες και πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια. Παράλληλα έβγαινα και με αληθινές βλεφαρίδες, ηλιοκάμένη και με πολύ μακριά ίσια μαλλιά καθώς και με χρυσά μαλλιά.Συνήθως είχα φράντζες αν και το 1987 και 1988 κυκλοφόρησα και χωρίς, που πιστεύω ότι ήμουν καλύτερη! Είχα δηλαδή τρία διαφορετικά στυλ. Κυκλοφόρησα πάνω σε λαμπάδες, έγινα παραμυθένια ομορφιά,η πρώτη μου bibi-bo, απέκτησα τεράστιο υπερπολυτελές αμάξι και λάνσαρα τα δύο σκυλάκια Πίτσι και Ντόλυ. Πήγα Σευχέλες,Χαβάη και άφησα και τον Τζον Τζον να πάει Μύκονο!

Μαζί μου άλλαξε και ο Τζον Τζον. Έγινε μελαχροινός με καστανά μαλλιά από μαύρα και δυστυχώς με πολύ ανοιχτά γαλάζια μάτια που δεν του πήγαιναν. Τα ρούχα που λάνσαρε ήταν πολύ εκκεντρικά και όχι και πολύ αρρενωπά! Πάντα όμως τον αγαπούσα! Με τις τρεις νέες μου μορφές και με τον Τζον Τζον μελαχροινό κυκλοφορούσαμε στην ελληνική αγορά. Πάντα με τεράστια επιτυχία που μάλλον κάποιους ενόχλησε και το 1989 καίνε το εργοστάσιο μου στην Αττική και τις αποθήκες. Πάρα πολλά παιχνίδια el greco βρήκαμε φριχτό θάνατο. Η εταιρία μας με ένα εργοστάσιο που έμεινε στη Ζάκυνθο και χωρίς εμπόρευμα αφου κάηκε σχεδόν όλο στις αποθήκες, αναγκάζεται να πωληθή στην εταιρία Hasbro.Έτσι κυκλοφορώ για τελευταά φορά και εγώ και ο Τζον Τζον με τα σκυλάκια μας Πίτσι και Ντόλυ το 1990. Αμέσως μετά η εταιρία μας παύει. Εγώ όμως και ο Τζον τζον ακόμα κι αν δεν κυκλοφορούμε κυριαρχούμε έως και σήμερα!Μείναμε στην ιστορία και όσο εσείς μας αγαπάτε και μας φροντίζετε θα υπάρχουμε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο makisimo, στη mytinyworld, στην Αναστασία, στη rapunjel, στον bibi-bo, στην bibi-bo 28, στην fraoulitsa, στη domniki και σε όλους εσάς που μας δίνετε πνοή και ζωή! Μπορεί κάποτε κάποιος να με ξανακυκλοφορήσει για να γλυκάνω ξανά τον παιδικό κόσμο και όχι μόνο.Η παντοτινή φίλη σας bibi-bo...

Οι ρόκερς σε δύο κοντινές φωτογραφίες με το μακιγιάζ που ακολούθησα και εγώ...

picture.php


picture.php


Εγώ με το νέο μακιγιάζ στα μάτια...

picture.php


Με τη νέα μου γκαρνταρόμπα στις δύο παρακάτω φωτογραφίες που έγινε πιο φουρώ και πιο έντονα χρωματιστή!

picture.php


picture.php


Μαζί με τον Τζον Τζον σε διαφημιστικό εποχής από τη Χαβάη που πήγαμε...

picture.php


Ο Τζον Τζον ρόκερ με γαλάζιο και ροζ φουντωτό μαλλί!

picture.php


Ο νέος Τζον Τζον καστανός,μαυρισμένος και με ανοιχτά γαλάζια μάτια...

picture.php


Η πρώτη μου bibi-bo, κυκλοφόρησα και με αυτό το λογότυπο για να με γνωρίσουν και άλλοι με το νέο μου λουκ! Έντονο μάτι βαμμένο και πολύ μακρύ μαλλί ίσιο...

picture.php


bibi-bo Πίτσι και Ντόλυ η τελευταία μου κυκλοφορία το 1990 με δύο εταιρίες να αναγράφονται πάνω στο κουτί μου. Αριστερά hasbro και δεξιά el greco! Έτσι κυκλοφόρησε και ο τελευταίος Τζον Τζον Πίτσι και Ντόλυ...

picture.php


Σας ευχαριστώ για όλα!!!bibi-bo η πιο γλυκιά του κόσμου!

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανέμορφη και συγκινητική η ιστορία ραπουνζέλ μου! Θα δεις, στο τέλος κάτι θα καταφέρουμε με αυτή την κούκλα...
 
bibi-bo η ιστορία μου

Μακάρι πολυαγαπημένη μου mytinyworld!Μακάρι...
 
Πίσω
Μπλουζα