Billy Idol

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.422
To μουσικο ποπ ειδωλο του 80'εγραψε βιβλιο , την βιογραφια του (dancing with myself) λέγεται και μας μιλά για την μουσικη του πορεια, τις γυναικες, τα προβληματα του με το αλκοολ και καθως δεν ηταν και του κατηχητικου, πολλά θα εχει να μας πει.. Υπήρξε σιγουρα ειδωλο με μεγαλες επιτυχιες, θυμίζω το 'sweet sixteen' καθως και άλλες, επαιξε και στο' cry baby 'από οτι θυμάμαι με τον Ντεπ..
 
Θα έπαιζε και στο Terminator 2 ως Τ-1000 αλλα έσπασε τα μούτρα του και το ρόλλο ανελαβε αλλος. Δυστυχώς δεν καταφερα να τον δω φετος! :(
 
Καθοτι γενικως δεν ακουγα μουσικη, ειδικα ροκ, μου ηταν παντελως αγνωστος. Τον γνωρισα πρωτη φορα εχοντας ενα γκεστ ρολο στο Wedding Singer (τρελλή καλτίλα-παρωδία 80ς για οσους δεν το ξερουν). Προσφατα ακουσα το δισκο του Cyberpunk (1993) μονο και μονο λογω τιτλου-θεματολογιας.
 
Ωραίος τύπος και τρομερή συναυλία,

Τρελή ενέργεια στην σκηνή! πολλά hits, craddle of love, sweet sixteen , white wedding, midnight hour, eyes without a face , hot in the city κ.α.

Αγέραστος επίσης
 
Τον είχα πρωτογνωρίσει όταν διάβασα στο ΜΠΛΕΚ ένα σύντομο κόμικ-βιογραφία του, γύρω στο '89 προς '90.

Κατά καιρούς πετύχαινα κομμάτια του στο ραδιόφωνο και σε κανένα μαγαζί, αλλά κανένα σπουδαίο κόλλημα.

Rakeesh είπε:
Προσφατα ακουσα το δισκο του Cyberpunk (1993) μονο και μονο λογω τιτλου-θεματολογιας.
Στο πρώτο έτος της σχολής άρχισα να τον ακούω φανατικά, ξεκίνησα με το Cyberpunk (-λόγω θεματολογίας κι εγώ-κόλλα 5 Rakeesh!) και προχώρησα και στα υπόλοιπα. Ακόμα ακούω που και που.

Ελπίζω να ξανάρθει για live γιατί την τελευταία φορά το έχασαααα....
 
ο Αιντολ, μου θυμίζει τον iggy Pop, ηταν και τα δυο ζωηρά παιδια.. :2beers: :beer: αλλα πάνω απο ολα συμπαθητικά..ας ξαναερθει για live, το βιβλιο θα το πάρετε;
 
Rakeesh είπε:
Καθοτι γενικως δεν ακουγα μουσικη, ειδικα ροκ, μου ηταν παντελως αγνωστος. Τον γνωρισα πρωτη φορα εχοντας ενα γκεστ ρολο στο Wedding Singer (τρελλή καλτίλα-παρωδία 80ς για οσους δεν το ξερουν). Προσφατα ακουσα το δισκο του Cyberpunk (1993) μονο και μονο λογω τιτλου-θεματολογιας.
ελεος!τον θυμαμαι απο Generation X...!πριν αρχισει σολο καριερα!

δε χανετε ευκαιρια να μου θυμιζετε ποσο γηραλεος ειμαι...

αλητακια..

(το weddin singer τα σπαει,ο Μπιλλυ εχει ενα μικρο χαρακτηριστικο ρολο στο τελος)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές (και εικόνες) των 80s. Κάποια από τα τραγούδια του συνεχίζουν να είναι από τα αγαπημένα μου (Rebel Yell)


Εγώ τον πρωτοάκουσα το 1989 βλέποντας το "BIG" με τον Τομ Χανκς. Ήταν σε ένα ξενοδοχείο της κακιάς ώρας παρέα με τον φίλο του τρώγοντας πίτσα και έβλεπαν το ίδιο ακριβώς κλιπ που πόσταρα παραπάνω στην τηλεόραση (νομίζω MTV).

Η σκηνή ξεκίνησε με κοντινό 10-15 δευτερολέπτων στην τηλεόραση και σαν πιτσιρικάς που ήμουν ξεσηκώθηκα για τα καλά. Τις επόμενες μέρες απλά πήγα με την VHS ανά χείρας σε μουσικόφιλο ξάδερφο για αναγνώριση του κομματιού και εγγραφή του σε κασέτα. ;)
 
To Shock to the system ακουστηκε απο ελληνικο ραδιοφωνικο σταθμο σε πρωτη παγκοσμια μεταδοση.

Το ειχα ακουσει τοτε. Το βιντεο κλιπ που βγηκε μετα ηταν πολυ cyberpunk, οπως ολο το αλμπουμ φυσικα.
 
Να και μερικές "ρετρό" λεπτομέρειες σχετικά με τον Billy Idol :

- Η περισσότεροι "της γενιάς μου" [μεταξύ των οποίων και ο γράφων] έμαθαν γι' αυτόν από την κασέτα "28 SUPER ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ - VARIOUS" εκδόσεως 1985 από την εταιρία Polygram [αν και πάνω από το όνομα POLYGRAM η κασέτα έχει την ένδειξη, "ζωσμένη" με αστεράκια, POLYSTAR MADE IN GREECE !!! Προφανώς θα επρόκειτο για παρακλάδι της Polygram] !!! Το τραγούδι του Flesh For Fantasy είναι το πρώτο τραγούδι της πρώτης πλευράς της εν λόγω κασέτας !!!

- Θυμάμαι μια συνέντευξή του στα 80ς [δεν θυμάμαι σε ποιο έντυπο] όπου είχε δηλώσει το εξής : "Ο λόγος που έγινα ροκ καλλιτέχνης είναι επειδή ήθελα να πάω κόντρα στον πατέρα μου, που δεν ήθελε με τίποτε να ασχοληθώ με τη ροκ μουσική !!! Τελευταία, όμως, ο πατέρας μου έχει εντυπωσιαστεί πάρα πολύ με την επιτυχία μου !!! Αν και τα τελευταία 3 - 4 χρόνια ζήτημα να συναντηθήκαμε μόλις 3 φορές !!!" !!!

- Το τραγούδι του Sweet Sixteen ακούγεται ως μουσική επένδυση σε μια πολύ ωραία διαφήμιση του καλσόν Belinda, η οποία είναι γυρισμένη στο Παρίσι !!! Τη διαφήμιση αυτή τη θυμάμαι περί το 1986 - 1988 !!! Μακάρι κάποια στιγμή να τη δούμε, μετά από πολλάαα χρόνια, και στο YouTube ....

- O Idol έκανε ένα πέρασμα και από την ταινία "Ένας τραγουδιστής για το γάμο μου" !!! Συγκεκριμένα, εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας παίζοντας .... τον εαυτό του [υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο και ... πετάει για να δώσει κάποια συναυλία] !!! Πλην όμως η παρουσία του, αν και μικρή, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής της ταινίας .....
 
Rebbel Yell και Mony Mony φοβερές επιτυχίες του. Μια εποχή τρελαινόμουν να τα ακούω.
 
Πίσω
Μπλουζα