Death2Eliza είπε:
Στο Mr Bean υπαρχουν συγκεκριμενα σκετς που ειναι πραγματικα αστεια, αλλα γενικα ισως κ να κουραζει.. (οι ταινιες ειναι αθλιες).
Τωρα δεν ξερω αν οταν λές "Bean" αν εννοεις τον Ατκινσον γενικα σαν κωμικο.. γιατι το black adder πραγματικα ειναι (κατα την γνωμη μου) απο τις κορυφαιες σειρες της βρετανικης χιουμοριστικης σχολης, μαζι με τους monty pythons..
Death2Eliza, για την αθλιότητα των ταινιών με τον Bean συμφωνώ απόλυτα. Αυτά που αξίζουν είναι αποκλειστικά τα τηλεοπτικά σκετς. Ναι, κάποια απ' αυτά είναι κουραστικά - αλλά πολλά είναι τέλεια ενορχηστρωμένα, με καταπληκτική χρήση της γλώσσας του σώματος, και με εξαιρετική αίσθηση του κωμικού τάιμινγκ. Και γι' αυτό ακριβώς δεν συμφωνώ με όσους σπεύδουν να θάψουν τον χαρακτήρα του
Μίστερ Μπην σε σύγκριση με αυτούς της
"Μαύρης Οχιάς". Μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Ο Μπην είναι ως επί το πλείστον βουβός ρόλος, ενώ στη "Μαύρη Οχιά" το Α και το Ω είναι οι διάλογοι. Επίσης είναι άδικο να ταυτίζεται ο Ρόουαν Άτκινσον με τον χαρακτήρα του
Μπην.
Ο Άτκινσον, κατά τη γνώμη μου, δείχνει το τεράστιο κωμικό του ταλέντο επί της θεατρικής σκηνής, στα One Man Show που παρουσίασε στη Βοστώνη τον Δεκέμβριο του 1991, με τίτλο
"Rowan Atkinson Live". Τα πιο πολλά σκετς, αν όχι όλα, υπάρχουν στο YouTube. Επειδή όμως αυτές τις μέρες δεν έχω γρήγορη σύνδεση, και δεν μπορώ να κατεβάσω βίντεο, σας δίνω τους ακριβείς τίτλους από κάποια σκετς που έχω λατρέψει. Μία εύρεση στο YouTube, σε συνδυασμό με τη λέξη "Atkinson" για σιγουριά, θα σας οδηγήσει στα σωστά βιντεάκια. Απαραίτητη η πολύ καλή ακουστική γνώση της αγγλικής γλώσσας, αν και νομίζω ότι ορισμένα βιντεάκια έχουν υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες.
"The Good Loser"
(ένα ανεπιθύμητο βραβείο κι ένας απολαυστικός μονόλογος...)
"A Warm Welcome"
(καταπληκτικές ατάκες από τον Σατανά αυτοπροσώπως, κατά την υποδοχή μιας ομάδας νεοφερμένων στην Κόλαση)
"Elementary Dating"
(μαθήματα ανδρικής συμπεριφοράς για το πρώτο ραντεβού - με ξεκαρδιστική παντομίμα)
"Pink Tights And Plenty Of Props"
(σεμινάριο σαιξπηρικού θεάτρου - κι αυτό με παντομίμα!)
"No One Called Jones"
(καθηγητής σε αυστηρό κολλέγιο παίρνει παρουσίες, αλλά τα επώνυμα των φοιτητών τυχαίνει να είναι ό,τι πιο ακατάλληλο για τον χώρο - καταπληκτικό σκετς!!! Πεθαίνω με το επώνυμο του Ρώσου φοιτητή
)
"With Friends Like These..."
(το σκετς αυτό είναι για μένα η επιτομή της υποκριτικής και κωμικής τέχνης του Άτκινσον: τρεις εντελώς διαφορετικοί ρόλοι απανωτά, ο ένας μετά τον άλλο - τρεις άνθρωποι που καταντρόπιασαν κάποιον άτυχο γαμπρό τη μέρα του γάμου του...)