Boardinghouse (1982)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας perlastar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

perlastar

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
1.152
Το "Ηοffman House" είναι ένα σπίτι που έκλεισε το 1972, μετά από μία σειρά μυστηριωδών θανάτων. Το 1982, το σπίτι ξανανοίγει από τον άνθρωπο που το κληρονόμησε, έναν άντρα με τηλεκινητικές δυνάμεις, και λειτουργεί σαν ένα είδος "παρθεναγωγείου", στο οποίο κατοικούν πολλές γυναίκες. Ο ιδιοκτήτης πηγαίνει επίσης να επισκεφτεί το σπίτι όπου μένουν οι γυναίκες, και τότε, οι φρικτοί, μυστηριώδεις θάνατοι ξαναρχίζουν...

Μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρον σενάριο, έτσι είχε φανεί αρχικά σε μένα τουλάχιστον, αλλά το Boardinghouse είναι ένα απίστευτο bad movie, από τα πιο bad που έχω δει. Όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιες παραγωγές, ο σκηνοθέτης παίζει κιόλας μέσα στην ταινία, κι όχι απλά παίζει, αλλά πρωταγωνιστεί, στο ρόλο του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ η συμπρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα του. Η συγκεκριμένη ταινία, θεωρείται η πρώτη βιντεοταινία τρόμου, ενώ το 1983, κυκλοφόρησε και στους κινηματογράφους. Χρησιμοποιήθηκε και ένα gimmick, το Horror Vision, όπου μία προειδοποιητική εικόνα (για παράδειγμα, ένα μαύρο γάντι) εμφανιζόταν στην οθόνη, και σήμαινε ότι ακολουθεί μία σκληρή και βίαιη σκηνή. Οι συγκεκριμένες "βίαιες" σκηνές βέβαια, ήταν τόσο κακοφτιαγμένες, που σου ερχόταν να βάλεις τα γέλια. Ανύπαρκτο σενάριο, ανύπαρκτη ηθοποϊία και χάλια σκηνοθεσία είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας. Προσφέρεται για όσους διασκεδάζουν με αιματηρούς, κακοφτιαγμένους θανάτους, καθώς και για οφθαλμόλουτρο, αφού αυτό είναι και το μοναδικό ταλέντο των γυναικών που παίζουν.

Μαργαριταράκια:

1 Η κοπέλα που βρίσκει τραγικό θάνατο όταν της βγαίνουν τα μάτια. Καλύπτει το πρόσωπο με τα χέρια της για να μη δούμε τίποτα, και ξαφνικά μέσα από τα χέρια ξεπροβάλλουν δύο πραγματάκια σαν μπαλάκια πινγκ πονγκ.

Προβολή συνημμένου 136283

2 Η κοπέλα στο μπάνιο που βλέπει τη φάτσα της σαν ένα παραμορφωμένο τέρας. Η μάσκα αυτή που βλέπουμε, μοιάζει σαν μία Miss Piggy σε horror version.

Προβολή συνημμένου 136284

3 Οι πρωταγωνιστές, δηλαδή ο σκηνοθέτης της ταινίας και η γυναίκα του, έχουν καταπληκτικές τηλεκινητικές δυνάμεις, που ενεργοποιούνται με μία απίστευτη διαδικασία εισπνοής-εκπνοής, σαν να τους παίρνει ακροαστικά ο γιατρός. Κορυφαία στιγμή όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και εισπνέουν-εκπνέουν ταυτόχρονα.

Προβολή συνημμένου 136285

4 Το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο τελικά για τους θανάτους, όταν αποκαλύπτεται, δίνει ένα ρεσιτάλ κάκιστης ερμηνείας, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι κακό. Μάλλον έπρεπε κάποιος να τους πει ότι δεν αρκεί να λικνίζεσαι δεξιά-αριστερά σαν βάρκα, να γελάς με κακία και να εμφανίζεσαι ανάμεσα σε καπνούς για να πείσεις ότι είσαι κακός...

5 Ένα από τα "περίεργα" φαινόμενα που συμβαίνουν στο σπίτι, είναι και το ότι η πρωταγωνίστρια ανοίγει το ψυγείο και ξαφνικά όλα τα φαγητά εκσφενδονίζονται μαγικά από μέσα. Ή μάλλον όχι και τόσο μαγικά, αν δούμε προς το τέλος της σκηνής το χέρι που βγαίνει από το ψυγείο και εκσφενδονίζει ένα κεσεδάκι.

Προβολή συνημμένου 136286

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν μπορουσα και 10 thanks θα εβαζα και μπραβο perlastar που μπαινεις ολο και πιο βαθεια σε τοσο ποιοτικες ταινιες τρομου :P Τα γραμματα και οι λεξεις ειναι πολυ λιγες για να περιγραψουν ενα αριστουργημα οπως ειναι το εκπληκτικο Boardinghouse γιατι δεν ειναι απλα μια φτηνιαρικη ταινια τρομου αλλα ειναι η αρχη ενος ειδους που ονομαζοταν shot on videos που ο καθενας με ελαχιστα χρηματα μπορουσε να γυρισει την δεικη του ταινια τρομου και να εμφανιστη σε καποιο video club και με φοβερο εξωφυλο μαλιστα οπως ειχαν αλωστε και οι περισσοτερες απο αυτες της ταινιες που κλασικα ηταν VHS.Ως περηφανος οπαδος των shot on video ταινιων τρομου που της εχω δει ολες και ισως δεν εχω δει ελαχιστες θα πω πως μπορει αυτες οι ταινιες να μην ειναι για ολους και 9 στους 10 θα της παρατησουν απο το πρωτο πενταλεπτο οπως μπορει και τα εφε η σκηνοθεσια και οι εμηνειες να ειναι πιο κατω και απο το για τα μπαζα αλλα ολες αυτες οι ταινιες εχουν φτιαχτει απο ανθρωπους που αγαπανε της ταινιες τρομου και που εστω και ενας να εβλεπε την ταινια τους θα ηταν ευχαριστημενοι οποτε σας ευχαριστουμαι ολους εσας μαγκες γιαυτα τα διαμαντια που μας χαρισατε.Θα μπορουσα να γραψω διθυραμβικα σχολια για το boardinghouse αλλα δεν το κανω πρωτον γιατι η perlastar αναφερθηκε σε πολλες σκηνες διαμαντια της ταινιας και δευτερων γιατι ειναι 1:45 τα ξημερωματα και βαριεμαι :P Αντι γιαυτο λοιπον θα σε προτεινω να δεις και αλλες ταινιες απο την εποχη των shot on videos και υποσχομαι πως θα αρχισω να ξανακανω reviews απο shot on videos ταινιες τρομου οπως εκανα παλαιοτερα και αν καποιοι το εκλαβουν αυτο ως απειλη δεικο τους προβλημα ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :P :D:P

Thanks Metalcandyman, ήμουν σίγουρη ότι αυτή η ταινία ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου! Aφού μου αρέσουν και αυτές οι ταινίες, οκ, προτιμώ τον ποιοτικό κινηματογράφο τρόμου, αλλά διασκεδάζω πολύ και με τέτοιου είδους bad movies. Άρχισε εσύ να ξανακάνεις τα ωραία reviews στις shot on videos, για να εμπλουτιστεί το αγαπημένο μας υποφόρουμ, και τότε σου υπόσχομαι κι εγώ ότι θα κάτσω να δω περισσότερες :P

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εμένα πριν χρόνια, με είχε τραβήξει η υπόθεση και είχα κάτσει να το δω. Τότε ήμουν πιο ποιοτικός και δεν ήξερα, που πάω να πέσω. Αλλά εντάξει, τελικά πήρα το όλο πράγμα στο χαβαλέ και το διασκέδασα... :D

χε,χ ε αυτή την ταινια πρεπει να την δουμε όλοι μαζι ;) ως ομαδα κρουσης της ρετρο

Χούφτωσ' την, χούφτωσ' την, που θα έλεγε κι ο Παπαγ.

Πίσω
Μπλουζα