Δε θα κάνω παρουσίαση του παιχνιδού σ αυτό το post μιά και έχει γίνει ήδη. Αυτό που θα ήθελα να παρουσιάσω και να βάλω αρκετούς gamers σε σκέψεις, είναι η στρατηγική του παιχνιδιού
Πολύ απλό φαινομενικά game play, αλλά κάτω απ τον απλοικό αυτό μανδύα, κρύβει έναν ευφυέστατο αλλά και απλό καθαρά μαθηματικό συλλογισμό..
Κάθε βόμβα που τρώς, σου δίνει 200 βαθμούς αν είναι αναμμένη, και 100 αν είναι σβηστή.
Άν τις φάς όλες αναμμένες 23, είναι το ιδανικό , καί παίρνεις 50.000 βαθμούς
Άν φάς 22 αναμμένες, παίρνεις 30.000 βαθμούς επιπλέον
Άν φάς 21 αναμμένες, παίρνεις 20.000 βαθμούς επιπλέον
Άν φάς 20 αναμμένες, παίρνεις 10.000 βαθμούς.επιπλέον
Και απο κέι και πέρα, αν φάς λιγότερες αναμμένες, δέν παίρνεις τίποτα επιπλέον.
Εντωμεταξύ, βγαίνουν και τα γνωστά γράμματα B, E, και S.
Το Β, βγαίνει ανά 5.000, απ τις πρώτες 5.000, και σου πολλαπλασιάζει τους πόντους που παίρνεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο πρώτο δίνοντας τους πόντους που παίρνεις εφεξής χ2 στο δεύτερο χ3, μέχρι το τέταρτο που δίνει τους ποντους σου όλους χ5, μέχρι να τελειώσεις την πίστα. Η επόμενη πίστα ξεκινάει απο μηδενική βάση.(δηλαδή από χ1)
επείσης, ακόμα και τα πηδηματάκια που κάνει ο jack,δίνουν κι αυτά πόντους 10 όνταν ξεικνάς την κάθε πίστα και πάνε ανάλογα με τα Β πυ έχεις πάρει μέχρι 50 αν έχεις χ5
Το P, που σημαίνει power, εμφανίζεται ανά 10 αναμμένες βόμβες, ή 14 σβηστές, ή οποιοςδήποτε άλλος συνδυασμός των δύο(αναμμένες με σβηστές)
Μετηρητής που δείχνει πότε θα βγεί το Ρ υπάρχει την επάνω μεριά, και ανάμεσά του βρίσκεται το x1 x2 μέχρι χ5 ανάλογα με τα Β που έφαγες. Ο μετρητής αυτός είναι γύρω γύρω απ το χ..(όσα Β έχεις) και μεγαλώνει καθώς τρώς βόμβες προς τα πλάγια, μέχρι να ακουμήσει στους πόντους σου. Όταν ακουμπήσει, τότε βγαίνει και το Ρ.Διαρκεί για 5 δευτερόλεπτα, καί πρέπει σ αυτά τα 5 δεύτερα, να φάς όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στην πίστα.
Το Ρ το ίδιο, κάθε φορά που πηδάς, αλλάζει χρώμα και κάθε διαφορετικό χρώμα, δίνει και άλλους βαθμούς όταν το παίρνεις
Αρχικά, είναι μπλέ και αλλάζει μόλις πηδήξεις μία φορά, και γίνεται μώβ. Το χρώμα αυτό το παίρνει καί ο μετρητής των Β μαζί με ότι επί έχει μέσα.
Τα χρώματα που παίρνει το Ρ κάθε φορά που πηδάς, είναι τα εξής:
Μπλέ , κόκκινο, μώβ, πράσινο, μπλέ, κίτρινο, μαύρο, και οι πόντοι που σου δίνει ποικοίλλουν απο χρώμα σε χρώμα, ώς εξής:
Μπλέ,= 100 κόκκινο,=200 μώβ=300 πράσινο=500 μπλέ=800 κίτρινο=1200, και μαύρο,2000
Όσο κοντύτερα είσαι στο μαύρο και παίρνεις αντίστοιχα περισσότερους πόντους, τόσο γρηγορότερα παίρνεις το Ε, το οποίο σου δίνει ένα κανονάκι επιπλέον(ζωή). Και το οποίο, ανάλογα με τη ρύθμιση που έχουμε επιλέξει, δύναται να βγαίνει ανά δύο πίστες στήν εύκολη ρύθμιση, καί κατά 3 στή δύσκολη ρύθμιση, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο όμως.. Επειδή όλο τό παίξιμό σου έχει να κάνει με τους πόντους που μαζεύεις, και κατά συνέπεια με τη συχνότητα με την οποία βγαίνει το Ε, πρακτικά είναι ανδύνατον να κάνεις τόσο τέλειο παίξιμο, ώστε συνέχεια να το έχεις ανά 2 πίστες η 3.
Το πρώτο, και με τα Β μόνο θα στο δώσε κανονικά στην 3η το πρώτο Πώς γίνεται να είναι κανονικά στην 3η(στην εύκολη ρύθμιση αφού ειπαμε πως βγαίνει ανά 2
Πολύ απλά:Για να πάρεις στο χ1 της τρίτης το πρώτο Ε, σημαίνει πως έπαιξες την πρώτη, την τελείωσες με επί 5, και τελείωσες καί τη δεύτερη με χ 5. Σωστά μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω λοιπόν: Αφού βγάζει το πρώτο στο χ1 της τρίτης, τελείωσες με το πρώτο έψιλον έτσι δεν είναι; Οπότε απο κεί και πέρα, το παίξιμό σου αφορά το επόμενο Ε.Για να το πάρεις, θα πρέπει να παίξεις σωστά όλη την 3η, και όλη την 4η(άλλες δύο πίστες δηλαδή).Οπότε, το επόμενο Ε, είναι στό χ1 τής πέμπτης. Τελειώνεις λοιπόν και μ αυτό το Ε, και παίζεις για το επόμενο:όλη την πέμπτη σωστά,(μάυρα Ρ και όλοι οι πόντοι χ5) καθώς καί στήν 6η, και το τρίτο βγαίνει στην έβδομη, και ούτω καθεξής:
Το απόλυτο παίξιμο με το οποίο μπορεί κανείς να πετύχει τέτοια επίπεδα γίνεται άν όλες τις πίστες τις βγάζεις 50αρες όπως λέγαμε τότε στα ουφάδικα όταν έτρωγες όλες τις βομβες με τη σειρά και έπαιρνες 50.000. (τριαντάρες για τις 30.000 εικοσάρες και δεκάρες)
Αν παίρνεις όλες τις πίστες πενηντάρες χ5 και με συνεχόμενα μαύρα Ρ, τότε θα έχεις το τέλειο παίξιμο, κάτι πρακτικά αδύνατον βέβαια..
Όσο παιζόταν στα ουφάδικα, κανένας δεν έφτασε αυτό το επίπεδο πλήν ενός, κι αυτό στην εύκολη ρύθμιση game play, αλλά με δύσκολη ρύθμιση στο E( γιά κάθε 3 πίστες) και τό πήγαινε λοιπόν ανά 3 πίστες, είς αή.. Αυτός ήταν ένας όμως.. (Το είχα συναντήσει σε 60 διαφορετικά μαγαζιά με ποικοίλλες ρυθμίσεις απ ότι αντιλαμβάνεστε, και εκατοντάδες παίχτες αν όχι χιλιάδες μιά καί έφαγα ώωωρε και ώρες ατελείωτες σ αυτό το μηχάνημα τότε.. μέεερες μήνες χρόνια.. Τόσο τέλειο παίξιμο δέν κατάφερα ποτέ ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος..
Ο τρόπος πάντως για να πλησιάσουμε αυτό το παίξιμο, είναι ο προαναφερθέντας
Κάθε παρέκκληση απο αυτό, σημαίνει καθυστέρηση στο Ε άρα και λιγότερα κανονάκια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
Το ρεαλιστικό και πρακτικό, είναι ότι κάποιες θά τις πάρουμε με χ5 χωρίς να χάσουμε και με μαύρα Ρ, καί 50άρες, σέ άλλες θά πάρουμε μόνο τα μαύρα Ρ, άλλες μόνο 50άρες άλλες μόνο χ5 η πολύ συχνά καί λιγότερο, καί πολύ συχνά συνδυασμός όλων αυτών ή μέρος αυτών, είτε στο μέγιστο, είτε κατά ένα μέρος.
Θέλει μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί συνήθως (ας πούμε το παίξιμο που κάνω στην εύκολη ρύθμιση του Ε και στην medium ρύθμιση του υπόλοιπου game play) : Το Ε έτσι όπως παίζω, κατά μέσο όρο βγαίνει κάθε 3 πίστες ορισμένες φορές, καί κάποιες άλλες ανά 5 ανάλογα το παίξιμο που εξαρτάται απ τη δυσκολία των εκάστοτε πιστών.
Τα Β είπαμε, και ανάμεσά τους τα Ε είναι κάθε 5.000 ακριβώς Αν μόλις πήρα το Ε, όπως και να είναι η πίστα από θέμα πόντων, δέν υπάρχει πρόβλημα. Το πολύ πολύ, να βγεί ένα Β στο τέλος της πίστας άν συμπληρωθούν οι τελικοί πόντοι ακριβώς, άν και καλό είναι άν μπορείτε ούτε κι αυτό να μήν το αφήνετε, γιατί και ένα Β έχει να κάνει μέ το Ε.
Τί πρέπει να γίνεται γιά αυτό; πολύ απλό ας πούμε πως έχουμε 1.184.680 βαθμούς (το νούμερο το επέλεξα στην τύχη Σημασία έχει η κατάληξη που είναι 4.680 και κοντεύει τις 5.000 ή τις 10.000 άν ήταν 1.189.680 βαθμοί
Έχουμε λοιπόν 1.184.680 και έχουμε χ3 και έμεινε η τελευταία βόμβα για να τελειώσουμε και απο Β σέ Β περιμένουμε το Ε άρα δέν είμαστε σίγουροι γιά τό άν θά είναι Β η Ε. Τί κάνουμε εκεί; Έχουμε δύο εκδοχές: Η πρώτη είναι νά πηγαίνουμε γύρω γύρω, παίρνοντας το βαθμούς κάθε φορά που πηδάμε καί όταν βρισκόμαστε κοντά σε τοίχο "χτυπιόμαστε δεξιά αριστερά", παίρνοντας 30άρια μιά καί είμαστε στό χ3, μέχρι νά περάσουμε τό 1.185.000, καί νά πάρουμε τό Ε άν βγεί Ε βέβαια καί όχι Β
Άν όμως είτε δέν αντιληφθούμε πόσο κοντά στις 5.000 είμαστε, είτε το δούμε, αλλά δέν προλαβαίνουμε να τις συμπληρώσουμε γιατί δυσκολευόμαστε και πιό πολλές πιθανότητες είναι να χάσουμε καί αυτό που παίζουμε άπ τό νά πάρουμε τό επιπλέον, τότε το παρατάμε στήν τύχη του, καί ο "θεός βοηθός" πού λένε, καί άν τελικά βγεί Ε εφόσον θά φτάσουμε μέ τήν βόμβα αυτή τό 1.185.280, γιατί 1.184.680+ 200χ3 που δίνει η βόμβα εφόσον είναι αναμμένη μιά και είναι η τελευταία και είμαστε καί χ3 κατά το παίξιμό μας, σημαίνει πώς μάς δίνει 600 βαθομούς οπότε πάμε 1.185.280 (1.184.680+600=1.185.280)
Στήν περίπτωση που τήν βγάλουμε έτσι τήν πίστα και εμφανιστεί τελικά το Ε αφού συμπληρώσαμε τους απαιτούμενους πόντους, του κουνάμε το αποχεραιτιστήριο μαντήλι και πάμε για τό επόμενο.. Εκτός άν είμαστε τυχεροί και βγεί Β αντί γιά Ε ποτ αναμέναμε..
Αυτό είναι ένα σημείο πού θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.. Πολλές χιλιάδες κανονάκια έχασα έτσι(καί εγώ καί όσοι το παίξαμε ή και το παίζουμε ακομα..Και σε παγκόσμιο επίπεδο.. πόσα εκατομμύρια αδικοχαμένα κανόνια θα είναι έτσι.. ένας θεός το ξέρει..
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ Ε ΛΟΙΠΟΝ....!!!!!!!
Όπως θέλει πολύ καλή εκτίμηση, η περίπτωση που λίγο πρίν φάμε τήν τελευταία βόμβα μας εμφανίστηκε Ε αλλά είναι αμφίβολο άν θα το πάρουμε η θα χάσουμε στήν προσπάθεια να το πάρουμε, οπότε όχι μόνο δέν πήραμε το επιπλέον που περμέναμε μέ το Ε, αλλά χάσαμε και αυτό που παίζαμε οπότε ο απολογισμός όχι μόνο ένα, αλλά κατ αυτόν τόν τρόπο, χάσαμε δύο κανόνια ταυτόχρονα.. οπότε προκειμένου να γίνει αυτό ίσως είναι προτιμότερο να το αφήσουμε στην τύχη του και να περάσουμε την πίστα αγνοόντας το, χάνοντας σίγουρα ένα κανόνι, παρά δύο μ αυτό πού παίζουμε... Καί νά έχουμε καβάτζα.. πάει καλά.. να είναι το τελευταίο.. τί γίνεται; Τότε θα μας φιγουράρει φαρδύ πλατύ καί μέ δυνατή φωνή τό πασίγνωστο καί μή εξερεταίο.. GAME OVER..
Όλα αυτά, ανάγουν το παιχνίδι σέ κάτι τελείως διαφορετικό απ ότι έχουμε συνιθήσει στά περισσότερα παιχνίδια.. καί στά τότε καί στα τωρινά...
Πολύ απλό gameplay, αλλά με απλό μαθηματικό συλλογισμό τον οποίο πρέπει να έχεις συνέχεια στο νού σου, γιά να επιτύχεις τό μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, τρόγωντας τις βόμβες μέ τόν καλύτερο δυνατό τρόπο, μέ βάση τά όσα περιγράφησαν παραπάνω..
Οπότε τρώμε βόμβες με τη σωστή σειρά, αναμμένες, όσο το δυνατόν περισσότερα μαύρα Ρ, προσέχοντας τους πόντους.
Ένα άλλο μυτστικό, είναι το εξής: Όταν τρωμε βόμβες και είμαστε κοντά στη συμπλήρωση των 5 ή 10.000 τόσο κοντά πού μέ μερικά πηδηματάκια χτυπήματα στον τοίχο τις φτάνουμε,είναι προτιμότερο αυτό, καί την βόμβα να την φάμε αμέσως μετά συνεχίζοντας το παιχνίδι. Έτσι καί περισσότερους πόντους επιτυγχάνουμε, καί επιταχύνουμε τό επόμενο Ε, άν προσέχουμε καί τη λεπτομέρεια αυτή συνεχώς. !!!!!!
Όσο γιά τό S, γιά τό οποίο δέν αναφέρθηκα καθόλου πλήν τής αρχής, σου δίνει ένα extra CREDIT!!!!! όπως ήδη θα γνωρίζετε.. Όσοι δέν το ζήσατε το μηχάνημα στην εποχή του.. φανταστείτε νά σού βγαίνει ένα S φαρδύ πλατύ κι έτσι μόλις τό έπαιρνες γλύτωνες ένα δεκάρικο εικοσάρικο ή και πενηντάρικο ακόμα..(ανάλογα την εποχή μιά καί βρισκόταν γιά πολλά χρόνια στις αίθουσες..) μέχρι που απαγορεύτηκαν τα arcade στις λέσχες, το έβρισκες, αλλά όσο παιρνούσε ο καιρός όλο και σπανιότερα πλέον.. Μέχρι το 87-88 πάντως που ήταν ή εποχή του άπ τό '84 μιά και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παντού έδωσε ρέστα που λένε το μηχάνημα..Μετά είτε τά αποσύρανε γιατί μέ ένα κέρμα έπαιζαν λίγοι πού τό ήξεραν ώρες ατέλειωτες καί μετά όσα credits παίρνανε από τα S πού παίρνανε κατά τή διάρκεια τού παιχνιδιού τους τα πούλαγαν στούς επόμενους πού περίμεναν εναγωνίως τό χάσιμό μας,( έχω πουλήσει τέτοια credits..ούκ ολίγα.. Μία φορά κιόλας είχα 7 είχα βαρεθεί νά παίζω, καί τα έχανα τα κανόνια μου ένα ένα.Είχα στη μνήμη ένα περίδρομο...με ρώτησε ένας γιατί τα καίς; βαρέθηκα του λέω.. και θέλω να φύγω.. έχω και 7 παιχνίδια μέσα.. ούτε του χρόνου δέν πρόκειται νά τελειώσ.. Τά παίρνω εγώ μού λέει.. καί πήρα 160 δραχμές μαζι μέ τό παιχνίδι πού επαιζα... Ήμουν κοντά στα 20 τότε αυτός 40 + ήταν σέ καφενείο, καί ήθελε να κάνει το κομμάτι του μόλις θά έφευγα..Πόσο σκόρ έκανε καί ποσα παιχνίδια κέρδισε..) Ήταν πολλοί τέτοιοι..Πολλές φορές βέβαια όταν πέρασε η "μπογιά" του μηχανήματος, αναγκαστικά τα παράταγα όπως ήταν.. καί όσα παιχνίδια είχε.. είχε.. Τι να έκανα.. Αν έπαιζα ένα παιχνίδι 4 ώρες καί βάλε καί κέρδιζα καί άλλα 4-5 συνήθως μέχρι νά τα τελειώσω κι αυτά θα έπαιρνα και άλλα τόσα άπ' τό κάθε παιχνίδι, οπότε ακόμα εκεί θα ήμουνα που λέει ο λόγος... κι έτσι τά πραράταγα.. καί όποιος τυχερός ερχόταν να παίξει άν ερχόταν... θα τα καρπονώταν εκείνος χαλάλι ομως
Ας τα έπαιρνε όποιος ήθελε στο κάτω κάτω τό είχα ευχαριστηθεί καί μέ τό παραπάνω..
Όσο καλύτερο παίξιμο κάνεις, τόσο περισσότερα S(σίγμα τα λέγαμε τότε), σου έβγαζε
Τα σίγμα είτε μέ το τελειότερο δυνατό παίξιμο τα επαιρνες(Αν τά έπαιρνες από τό τελειότερο παίξιμο έβγαινε στη θέση του Ε) καί το Ε έβγαινε στο χ1 της αμέσως επόμενης πίστας μιά και μέ το πού πάρεις σίγμα περνάς αυτομάτως στήν αμέσως επόμενη πίστα
Καί άν πετύχει αυτό, βγαίνει στό χ1 της τρίτης, ή της τέταρτης, αναλόγως ρύθμισης που έχει επιλεχθεί γιά το Ε
To dip swich Που ρυθμίζει τό σίγμα καί τό έψιλον αντίτοιχα, είναι κοινό( Στήν εύκολη ρύθμιση, βγάζει καί περισσότερα σίγμα) Επηρρεάζει επιπλέον, αλλά ελαφρώς όμως, η δυσκολία του υπόλοιπου παιχνιδιού που έχουμε καθορίσει( υπόλοιποι εχθροί καί τό πουλί τό οποίο έχει ξεχωριστά σουιτσάκια γιά τη ρύθμιση δυσκλίας του) καί έχουν καί οί υπόλοιποι εχθροί καί το πουλί από 4 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας το καθένα και η ρύθμιση του ενός δέν επηρρεάζει το άλλο όπως σέ άλλα παιχνίδια (πχ galaga άν βάλεις 5 κανονάκια στο galaga, το πρώτο κανόνι θά το πάρεις στίς 30.000 τό επόμενο στίς 100.000, καί μετά κάθε 100.000, ασχέτως μέ τό τί έβαλες εσύ.. Το πρώτο στίς 20.000 να βάλεις τό επόμενο στίς 60.000 καί μετά κάθε 60.000 νά έχεις βάλει, δέ θά στο δώσει άν δέ μειώσεις τά κανονάκια σου(ζωές) σέ 4 τουλάχιστον ) Τέτοιους περιορισμούς στή ρύθμιση, το bomb jack δέν έχει.. τό κάνεις όπως θέλεις..
Πολύ μεγάλη παρένθεση έκανα αλλά δέν μπορούσα μέ άλλο τρόπο να αποδώσω αυτό πού ήθελα να εξηγήσω
Τό σουιτσάκι πού καθορίζει τή ρύθμιση τού σίγμα καί τού έψιλον λοιπόν, είναι ένα, και είναι το μόνο που επηρρεάζεται ελαφρώς απ τη ρύθμιση δυσκολίας των εχθρών, κυρίως όμως τού πουλιού, αλλά ελαφρώς όμως
Οι πίστες του παιχνιδιού επείσης, παρουσιάζουν κι αυτές πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.. Κι αυτές είναι υπολογισμένες βάσει μαθηματικής εξίσωσης
Κάθε 5 πίστες, βγάζει καί μία ανοιχτή( χωρίς κανένα εμπόδιο) Πάνε λοιπόν, ανά 5 ώς εξής :5,10,15,20,25, κλπ μέχρι τις 60. Απο εκεί καί πέρα. αλλάζει αυτό. Μετά την 60 η πρώτη ανοιχτή βγαίνει στήν 68, καί μετά οί υπόλοιπες πάνε ανά 5 πάλι αλλά επειδή έγινε αυτή η μετατόπιση πλέον, συνεχίζουμε ώς εξής: 60,73,78, 83, κλπ. Μετά τήν 99 ο μετρητής της πίστας, γράφει 0 αντί για 100 καί μετά 1 2 κλπ, οί πίστες όμως συνεχίζουν δέν τερματίζει νά ξεκινήσει απ τήν πρώτη.. συνεχίζει να "τρέχει το παιχνίδι κανονικά, μέχρι την 130. Η 131, είναι ή 32. Από εκεί συνεχίζει τίς πίστες μέ τη σειρά που είχε πρίν. Αφού οι πίστες λοιπόν αναφέρονται ώς μία λιγότερη ας πούμε παραδείγματος χάρη τήν 32 είναι η τρίτη πίστα σέ πράσινο χρώμα μέ την ακρόπολη. Όταν περάσεις τις 100 η 32 γράφεται στο μετρητή σάν 31 Η 35 πού είναι σάν τήν έβδομη αλλά ανοιχτή, γίνεται 34 καί η αρχική 68 πού αλλάζει ή σειρά τών ανοιχτών, γίνεται 67 καί μετά τρέχει 67,72,77 κλπ καί ή 100 που είναι ίδια μέ τήν 34(δηλαδή ή 16 μέ τά χρώματα καί τό φόντο τής τέταρτης) γίνεται 99 καί μετά ή αρχική 32 έγινε 31 δηλαδή 131 καί τώρα 230 και γράφει 30 καί ούτωκαθεξής. ΟΙ ανοιχτές επείσης ή αρχική 35 έγινε 134(34 μιά καί δέν έχει τρίτο φηφίο ό μετρητής πιστών) μετά 233(33) κλπ Κάθε 100 πίστες δηλαδή όλα μεταφέρονται κατά μία πίστα πίσω..
Επείσης υπάρχει καί ένας μαθηματικός τύπος βάση του οποίου μπορείς νά γνωρίζεις ποιά θα είναι ή επόμενη πίστα σου..
Έχουμε λοιπόν σάν βάση ότι θυμόμαστε απέξω τις 20 πρώτες πίστες (17 διαφορετικές) και με βάση αυτό βρίσκουμε τι πίστα θα μας βγεί Προσοχή ξαναλέω: Αυτός δέν είναι ο σωστός τύπος αναφέρω σάν παράδειγμα για να πώ πώς είναι ένας τύπος αυτής τής μορφής τον οποίο δυστυχώς έχω ξεχάσει πλέον... είχε πάντως αυτή τη μορφή που λέω αλλα άλλα νούμερα η συν και πλήν:
Θυμάμαι τώρα πρόχειρα τήν 46 που είναι ή3 αρχική . 47, είναι ή 13. 48, είναι ή 9, 49 είναι ή 2, 50 ή 9 (ανοιχτή εννοείται), 51 ή 11, 52 είναι η 16, 53 είναι η 12, 54 είναι ή 14, 55 ή 7(ανοιχτή όπως πάντα αφού είναι 5) καί πρίν 60 που κι εκείνη είναι η τρίτη ανοιχτή λοιπόν
έχουμε 46=3 λοιπόν Το άρθροισμα τής κάθε πράξης αντιστοιχεί στην εκάστοτε πίστα που θα βγεί εφόσον όμως θυμόμαστε τίς πρώτες πίστες απ έξω με τη σειρά τους
3+10=13-4=9-7-2+7=9+2=11+5=16-4-12+2=14-7=7
Είχα βρεί έναν τύπο αυτής της μορφής που έβρισκε την επόμενη πίστα(μετά από κάθε ίσον είναιστην προκειμένη περίπτωη υποτίθεται ή επόμενη)
Τώρα αυτή η πράξη είναι τυχαία γιατί απλώς θυμάμαι τις συγκεκριμένες πίστες απ έξω Η σωστή και απόλυτη είναι άλλη και δέ θυμάμαι επείσης άν ισχύει μετά τις πρώτες 20 30 η παραπάνω και μέχρι ποιά πίστα καί καθώς επείσης μετά τί τύπος υπάρχει άν έχει άλλον καί δέν είναι τυχαίες απο κεί και πέρα.. Όποιος το ανακαλύψει αυτό καί μού τό πεί θά τόν ευχαριστήσω απ τά βάθη τής καρδιάς μου..
Πάντως δέν έχω δεί άλλο παιχνίδι στά χρονικά και ούτε θα επαναληφθεί πιστεύω να συνδυάζει απλοικό διασκεδαστικό παίξιμο μαζί μέ απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς ίσα ίσα να σε κρατάνε σε εγρήγορση καί ετοιμότητα, χωρίς νά σέ κουράζουν είτε σωματικά είτε πνευματικά. Καί δέ νομίζω πώς θα επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.. (Συνδυασμός όλων των παραπάνω σε ένα απλό παιχνίδι πού δέν είναι ουτε adventure ουτε shoot emup role playing η άλλου πολύπλοκου σύγχρονου τύπου παιχνίδι μιά καί τό απλό διασκεδαστικό παιχνίδι χάθηκε στίς μέρες μας..παρά ένα απλό arcade πού τα συνδυάζει όλα..)
Όλα αυτά το κάνουν μοναδικό στο είδος του καί ανεπανάληπρο for ever.. Όσους κλώνους κι άν βρήκα στό ίντερνετ άλλους κανένα άλλλο είτε bomb jack είτε άλλος τίτλος δε μπορεί να επαναλάβει τη μοναδικότητά του..
Ενα τέτοιο βγήκε καί χάσανε τη συνταγή.. Συμφωνείτε;
(Αν ξέχασα ή παρέλειψα ή έκανα κάπου λάθος θά ήθελα νά το συμπληρώσετε ή διορθώσετε ανάλογα.. Η άν θέλει κάποιος περισσότερες διευκρινίσεις σέ κάτι νά τού απαντήσω.. Review δέν κάνω, μιά καί έχει ήδη γίνει, αυτό που κάνω είναι μία απλή ανάλυση, τής βαθύτερης φιλοσοφίας τού παιχνιδιού καί τίποτε άλλο..
Περιμένω τίς γνώμες σας..
Πολύ απλό φαινομενικά game play, αλλά κάτω απ τον απλοικό αυτό μανδύα, κρύβει έναν ευφυέστατο αλλά και απλό καθαρά μαθηματικό συλλογισμό..
Κάθε βόμβα που τρώς, σου δίνει 200 βαθμούς αν είναι αναμμένη, και 100 αν είναι σβηστή.
Άν τις φάς όλες αναμμένες 23, είναι το ιδανικό , καί παίρνεις 50.000 βαθμούς
Άν φάς 22 αναμμένες, παίρνεις 30.000 βαθμούς επιπλέον
Άν φάς 21 αναμμένες, παίρνεις 20.000 βαθμούς επιπλέον
Άν φάς 20 αναμμένες, παίρνεις 10.000 βαθμούς.επιπλέον
Και απο κέι και πέρα, αν φάς λιγότερες αναμμένες, δέν παίρνεις τίποτα επιπλέον.
Εντωμεταξύ, βγαίνουν και τα γνωστά γράμματα B, E, και S.
Το Β, βγαίνει ανά 5.000, απ τις πρώτες 5.000, και σου πολλαπλασιάζει τους πόντους που παίρνεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο πρώτο δίνοντας τους πόντους που παίρνεις εφεξής χ2 στο δεύτερο χ3, μέχρι το τέταρτο που δίνει τους ποντους σου όλους χ5, μέχρι να τελειώσεις την πίστα. Η επόμενη πίστα ξεκινάει απο μηδενική βάση.(δηλαδή από χ1)
επείσης, ακόμα και τα πηδηματάκια που κάνει ο jack,δίνουν κι αυτά πόντους 10 όνταν ξεικνάς την κάθε πίστα και πάνε ανάλογα με τα Β πυ έχεις πάρει μέχρι 50 αν έχεις χ5
Το P, που σημαίνει power, εμφανίζεται ανά 10 αναμμένες βόμβες, ή 14 σβηστές, ή οποιοςδήποτε άλλος συνδυασμός των δύο(αναμμένες με σβηστές)
Μετηρητής που δείχνει πότε θα βγεί το Ρ υπάρχει την επάνω μεριά, και ανάμεσά του βρίσκεται το x1 x2 μέχρι χ5 ανάλογα με τα Β που έφαγες. Ο μετρητής αυτός είναι γύρω γύρω απ το χ..(όσα Β έχεις) και μεγαλώνει καθώς τρώς βόμβες προς τα πλάγια, μέχρι να ακουμήσει στους πόντους σου. Όταν ακουμπήσει, τότε βγαίνει και το Ρ.Διαρκεί για 5 δευτερόλεπτα, καί πρέπει σ αυτά τα 5 δεύτερα, να φάς όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στην πίστα.
Το Ρ το ίδιο, κάθε φορά που πηδάς, αλλάζει χρώμα και κάθε διαφορετικό χρώμα, δίνει και άλλους βαθμούς όταν το παίρνεις
Αρχικά, είναι μπλέ και αλλάζει μόλις πηδήξεις μία φορά, και γίνεται μώβ. Το χρώμα αυτό το παίρνει καί ο μετρητής των Β μαζί με ότι επί έχει μέσα.
Τα χρώματα που παίρνει το Ρ κάθε φορά που πηδάς, είναι τα εξής:
Μπλέ , κόκκινο, μώβ, πράσινο, μπλέ, κίτρινο, μαύρο, και οι πόντοι που σου δίνει ποικοίλλουν απο χρώμα σε χρώμα, ώς εξής:
Μπλέ,= 100 κόκκινο,=200 μώβ=300 πράσινο=500 μπλέ=800 κίτρινο=1200, και μαύρο,2000
Όσο κοντύτερα είσαι στο μαύρο και παίρνεις αντίστοιχα περισσότερους πόντους, τόσο γρηγορότερα παίρνεις το Ε, το οποίο σου δίνει ένα κανονάκι επιπλέον(ζωή). Και το οποίο, ανάλογα με τη ρύθμιση που έχουμε επιλέξει, δύναται να βγαίνει ανά δύο πίστες στήν εύκολη ρύθμιση, καί κατά 3 στή δύσκολη ρύθμιση, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο όμως.. Επειδή όλο τό παίξιμό σου έχει να κάνει με τους πόντους που μαζεύεις, και κατά συνέπεια με τη συχνότητα με την οποία βγαίνει το Ε, πρακτικά είναι ανδύνατον να κάνεις τόσο τέλειο παίξιμο, ώστε συνέχεια να το έχεις ανά 2 πίστες η 3.
Το πρώτο, και με τα Β μόνο θα στο δώσε κανονικά στην 3η το πρώτο Πώς γίνεται να είναι κανονικά στην 3η(στην εύκολη ρύθμιση αφού ειπαμε πως βγαίνει ανά 2

Το απόλυτο παίξιμο με το οποίο μπορεί κανείς να πετύχει τέτοια επίπεδα γίνεται άν όλες τις πίστες τις βγάζεις 50αρες όπως λέγαμε τότε στα ουφάδικα όταν έτρωγες όλες τις βομβες με τη σειρά και έπαιρνες 50.000. (τριαντάρες για τις 30.000 εικοσάρες και δεκάρες)
Αν παίρνεις όλες τις πίστες πενηντάρες χ5 και με συνεχόμενα μαύρα Ρ, τότε θα έχεις το τέλειο παίξιμο, κάτι πρακτικά αδύνατον βέβαια..
Όσο παιζόταν στα ουφάδικα, κανένας δεν έφτασε αυτό το επίπεδο πλήν ενός, κι αυτό στην εύκολη ρύθμιση game play, αλλά με δύσκολη ρύθμιση στο E( γιά κάθε 3 πίστες) και τό πήγαινε λοιπόν ανά 3 πίστες, είς αή.. Αυτός ήταν ένας όμως.. (Το είχα συναντήσει σε 60 διαφορετικά μαγαζιά με ποικοίλλες ρυθμίσεις απ ότι αντιλαμβάνεστε, και εκατοντάδες παίχτες αν όχι χιλιάδες μιά καί έφαγα ώωωρε και ώρες ατελείωτες σ αυτό το μηχάνημα τότε.. μέεερες μήνες χρόνια.. Τόσο τέλειο παίξιμο δέν κατάφερα ποτέ ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος..
Ο τρόπος πάντως για να πλησιάσουμε αυτό το παίξιμο, είναι ο προαναφερθέντας
Κάθε παρέκκληση απο αυτό, σημαίνει καθυστέρηση στο Ε άρα και λιγότερα κανονάκια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
Το ρεαλιστικό και πρακτικό, είναι ότι κάποιες θά τις πάρουμε με χ5 χωρίς να χάσουμε και με μαύρα Ρ, καί 50άρες, σέ άλλες θά πάρουμε μόνο τα μαύρα Ρ, άλλες μόνο 50άρες άλλες μόνο χ5 η πολύ συχνά καί λιγότερο, καί πολύ συχνά συνδυασμός όλων αυτών ή μέρος αυτών, είτε στο μέγιστο, είτε κατά ένα μέρος.
Θέλει μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί συνήθως (ας πούμε το παίξιμο που κάνω στην εύκολη ρύθμιση του Ε και στην medium ρύθμιση του υπόλοιπου game play) : Το Ε έτσι όπως παίζω, κατά μέσο όρο βγαίνει κάθε 3 πίστες ορισμένες φορές, καί κάποιες άλλες ανά 5 ανάλογα το παίξιμο που εξαρτάται απ τη δυσκολία των εκάστοτε πιστών.
Τα Β είπαμε, και ανάμεσά τους τα Ε είναι κάθε 5.000 ακριβώς Αν μόλις πήρα το Ε, όπως και να είναι η πίστα από θέμα πόντων, δέν υπάρχει πρόβλημα. Το πολύ πολύ, να βγεί ένα Β στο τέλος της πίστας άν συμπληρωθούν οι τελικοί πόντοι ακριβώς, άν και καλό είναι άν μπορείτε ούτε κι αυτό να μήν το αφήνετε, γιατί και ένα Β έχει να κάνει μέ το Ε.
Τί πρέπει να γίνεται γιά αυτό; πολύ απλό ας πούμε πως έχουμε 1.184.680 βαθμούς (το νούμερο το επέλεξα στην τύχη Σημασία έχει η κατάληξη που είναι 4.680 και κοντεύει τις 5.000 ή τις 10.000 άν ήταν 1.189.680 βαθμοί
Έχουμε λοιπόν 1.184.680 και έχουμε χ3 και έμεινε η τελευταία βόμβα για να τελειώσουμε και απο Β σέ Β περιμένουμε το Ε άρα δέν είμαστε σίγουροι γιά τό άν θά είναι Β η Ε. Τί κάνουμε εκεί; Έχουμε δύο εκδοχές: Η πρώτη είναι νά πηγαίνουμε γύρω γύρω, παίρνοντας το βαθμούς κάθε φορά που πηδάμε καί όταν βρισκόμαστε κοντά σε τοίχο "χτυπιόμαστε δεξιά αριστερά", παίρνοντας 30άρια μιά καί είμαστε στό χ3, μέχρι νά περάσουμε τό 1.185.000, καί νά πάρουμε τό Ε άν βγεί Ε βέβαια καί όχι Β
Άν όμως είτε δέν αντιληφθούμε πόσο κοντά στις 5.000 είμαστε, είτε το δούμε, αλλά δέν προλαβαίνουμε να τις συμπληρώσουμε γιατί δυσκολευόμαστε και πιό πολλές πιθανότητες είναι να χάσουμε καί αυτό που παίζουμε άπ τό νά πάρουμε τό επιπλέον, τότε το παρατάμε στήν τύχη του, καί ο "θεός βοηθός" πού λένε, καί άν τελικά βγεί Ε εφόσον θά φτάσουμε μέ τήν βόμβα αυτή τό 1.185.280, γιατί 1.184.680+ 200χ3 που δίνει η βόμβα εφόσον είναι αναμμένη μιά και είναι η τελευταία και είμαστε καί χ3 κατά το παίξιμό μας, σημαίνει πώς μάς δίνει 600 βαθομούς οπότε πάμε 1.185.280 (1.184.680+600=1.185.280)
Στήν περίπτωση που τήν βγάλουμε έτσι τήν πίστα και εμφανιστεί τελικά το Ε αφού συμπληρώσαμε τους απαιτούμενους πόντους, του κουνάμε το αποχεραιτιστήριο μαντήλι και πάμε για τό επόμενο.. Εκτός άν είμαστε τυχεροί και βγεί Β αντί γιά Ε ποτ αναμέναμε..
Αυτό είναι ένα σημείο πού θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.. Πολλές χιλιάδες κανονάκια έχασα έτσι(καί εγώ καί όσοι το παίξαμε ή και το παίζουμε ακομα..Και σε παγκόσμιο επίπεδο.. πόσα εκατομμύρια αδικοχαμένα κανόνια θα είναι έτσι.. ένας θεός το ξέρει..
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ Ε ΛΟΙΠΟΝ....!!!!!!!
Όπως θέλει πολύ καλή εκτίμηση, η περίπτωση που λίγο πρίν φάμε τήν τελευταία βόμβα μας εμφανίστηκε Ε αλλά είναι αμφίβολο άν θα το πάρουμε η θα χάσουμε στήν προσπάθεια να το πάρουμε, οπότε όχι μόνο δέν πήραμε το επιπλέον που περμέναμε μέ το Ε, αλλά χάσαμε και αυτό που παίζαμε οπότε ο απολογισμός όχι μόνο ένα, αλλά κατ αυτόν τόν τρόπο, χάσαμε δύο κανόνια ταυτόχρονα.. οπότε προκειμένου να γίνει αυτό ίσως είναι προτιμότερο να το αφήσουμε στην τύχη του και να περάσουμε την πίστα αγνοόντας το, χάνοντας σίγουρα ένα κανόνι, παρά δύο μ αυτό πού παίζουμε... Καί νά έχουμε καβάτζα.. πάει καλά.. να είναι το τελευταίο.. τί γίνεται; Τότε θα μας φιγουράρει φαρδύ πλατύ καί μέ δυνατή φωνή τό πασίγνωστο καί μή εξερεταίο.. GAME OVER..
Όλα αυτά, ανάγουν το παιχνίδι σέ κάτι τελείως διαφορετικό απ ότι έχουμε συνιθήσει στά περισσότερα παιχνίδια.. καί στά τότε καί στα τωρινά...
Πολύ απλό gameplay, αλλά με απλό μαθηματικό συλλογισμό τον οποίο πρέπει να έχεις συνέχεια στο νού σου, γιά να επιτύχεις τό μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, τρόγωντας τις βόμβες μέ τόν καλύτερο δυνατό τρόπο, μέ βάση τά όσα περιγράφησαν παραπάνω..
Οπότε τρώμε βόμβες με τη σωστή σειρά, αναμμένες, όσο το δυνατόν περισσότερα μαύρα Ρ, προσέχοντας τους πόντους.
Ένα άλλο μυτστικό, είναι το εξής: Όταν τρωμε βόμβες και είμαστε κοντά στη συμπλήρωση των 5 ή 10.000 τόσο κοντά πού μέ μερικά πηδηματάκια χτυπήματα στον τοίχο τις φτάνουμε,είναι προτιμότερο αυτό, καί την βόμβα να την φάμε αμέσως μετά συνεχίζοντας το παιχνίδι. Έτσι καί περισσότερους πόντους επιτυγχάνουμε, καί επιταχύνουμε τό επόμενο Ε, άν προσέχουμε καί τη λεπτομέρεια αυτή συνεχώς. !!!!!!
Όσο γιά τό S, γιά τό οποίο δέν αναφέρθηκα καθόλου πλήν τής αρχής, σου δίνει ένα extra CREDIT!!!!! όπως ήδη θα γνωρίζετε.. Όσοι δέν το ζήσατε το μηχάνημα στην εποχή του.. φανταστείτε νά σού βγαίνει ένα S φαρδύ πλατύ κι έτσι μόλις τό έπαιρνες γλύτωνες ένα δεκάρικο εικοσάρικο ή και πενηντάρικο ακόμα..(ανάλογα την εποχή μιά καί βρισκόταν γιά πολλά χρόνια στις αίθουσες..) μέχρι που απαγορεύτηκαν τα arcade στις λέσχες, το έβρισκες, αλλά όσο παιρνούσε ο καιρός όλο και σπανιότερα πλέον.. Μέχρι το 87-88 πάντως που ήταν ή εποχή του άπ τό '84 μιά και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παντού έδωσε ρέστα που λένε το μηχάνημα..Μετά είτε τά αποσύρανε γιατί μέ ένα κέρμα έπαιζαν λίγοι πού τό ήξεραν ώρες ατέλειωτες καί μετά όσα credits παίρνανε από τα S πού παίρνανε κατά τή διάρκεια τού παιχνιδιού τους τα πούλαγαν στούς επόμενους πού περίμεναν εναγωνίως τό χάσιμό μας,( έχω πουλήσει τέτοια credits..ούκ ολίγα.. Μία φορά κιόλας είχα 7 είχα βαρεθεί νά παίζω, καί τα έχανα τα κανόνια μου ένα ένα.Είχα στη μνήμη ένα περίδρομο...με ρώτησε ένας γιατί τα καίς; βαρέθηκα του λέω.. και θέλω να φύγω.. έχω και 7 παιχνίδια μέσα.. ούτε του χρόνου δέν πρόκειται νά τελειώσ.. Τά παίρνω εγώ μού λέει.. καί πήρα 160 δραχμές μαζι μέ τό παιχνίδι πού επαιζα... Ήμουν κοντά στα 20 τότε αυτός 40 + ήταν σέ καφενείο, καί ήθελε να κάνει το κομμάτι του μόλις θά έφευγα..Πόσο σκόρ έκανε καί ποσα παιχνίδια κέρδισε..) Ήταν πολλοί τέτοιοι..Πολλές φορές βέβαια όταν πέρασε η "μπογιά" του μηχανήματος, αναγκαστικά τα παράταγα όπως ήταν.. καί όσα παιχνίδια είχε.. είχε.. Τι να έκανα.. Αν έπαιζα ένα παιχνίδι 4 ώρες καί βάλε καί κέρδιζα καί άλλα 4-5 συνήθως μέχρι νά τα τελειώσω κι αυτά θα έπαιρνα και άλλα τόσα άπ' τό κάθε παιχνίδι, οπότε ακόμα εκεί θα ήμουνα που λέει ο λόγος... κι έτσι τά πραράταγα.. καί όποιος τυχερός ερχόταν να παίξει άν ερχόταν... θα τα καρπονώταν εκείνος χαλάλι ομως

Όσο καλύτερο παίξιμο κάνεις, τόσο περισσότερα S(σίγμα τα λέγαμε τότε), σου έβγαζε
Τα σίγμα είτε μέ το τελειότερο δυνατό παίξιμο τα επαιρνες(Αν τά έπαιρνες από τό τελειότερο παίξιμο έβγαινε στη θέση του Ε) καί το Ε έβγαινε στο χ1 της αμέσως επόμενης πίστας μιά και μέ το πού πάρεις σίγμα περνάς αυτομάτως στήν αμέσως επόμενη πίστα
Καί άν πετύχει αυτό, βγαίνει στό χ1 της τρίτης, ή της τέταρτης, αναλόγως ρύθμισης που έχει επιλεχθεί γιά το Ε
To dip swich Που ρυθμίζει τό σίγμα καί τό έψιλον αντίτοιχα, είναι κοινό( Στήν εύκολη ρύθμιση, βγάζει καί περισσότερα σίγμα) Επηρρεάζει επιπλέον, αλλά ελαφρώς όμως, η δυσκολία του υπόλοιπου παιχνιδιού που έχουμε καθορίσει( υπόλοιποι εχθροί καί τό πουλί τό οποίο έχει ξεχωριστά σουιτσάκια γιά τη ρύθμιση δυσκλίας του) καί έχουν καί οί υπόλοιποι εχθροί καί το πουλί από 4 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας το καθένα και η ρύθμιση του ενός δέν επηρρεάζει το άλλο όπως σέ άλλα παιχνίδια (πχ galaga άν βάλεις 5 κανονάκια στο galaga, το πρώτο κανόνι θά το πάρεις στίς 30.000 τό επόμενο στίς 100.000, καί μετά κάθε 100.000, ασχέτως μέ τό τί έβαλες εσύ.. Το πρώτο στίς 20.000 να βάλεις τό επόμενο στίς 60.000 καί μετά κάθε 60.000 νά έχεις βάλει, δέ θά στο δώσει άν δέ μειώσεις τά κανονάκια σου(ζωές) σέ 4 τουλάχιστον ) Τέτοιους περιορισμούς στή ρύθμιση, το bomb jack δέν έχει.. τό κάνεις όπως θέλεις..
Πολύ μεγάλη παρένθεση έκανα αλλά δέν μπορούσα μέ άλλο τρόπο να αποδώσω αυτό πού ήθελα να εξηγήσω
Τό σουιτσάκι πού καθορίζει τή ρύθμιση τού σίγμα καί τού έψιλον λοιπόν, είναι ένα, και είναι το μόνο που επηρρεάζεται ελαφρώς απ τη ρύθμιση δυσκολίας των εχθρών, κυρίως όμως τού πουλιού, αλλά ελαφρώς όμως
Οι πίστες του παιχνιδιού επείσης, παρουσιάζουν κι αυτές πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.. Κι αυτές είναι υπολογισμένες βάσει μαθηματικής εξίσωσης
Κάθε 5 πίστες, βγάζει καί μία ανοιχτή( χωρίς κανένα εμπόδιο) Πάνε λοιπόν, ανά 5 ώς εξής :5,10,15,20,25, κλπ μέχρι τις 60. Απο εκεί καί πέρα. αλλάζει αυτό. Μετά την 60 η πρώτη ανοιχτή βγαίνει στήν 68, καί μετά οί υπόλοιπες πάνε ανά 5 πάλι αλλά επειδή έγινε αυτή η μετατόπιση πλέον, συνεχίζουμε ώς εξής: 60,73,78, 83, κλπ. Μετά τήν 99 ο μετρητής της πίστας, γράφει 0 αντί για 100 καί μετά 1 2 κλπ, οί πίστες όμως συνεχίζουν δέν τερματίζει νά ξεκινήσει απ τήν πρώτη.. συνεχίζει να "τρέχει το παιχνίδι κανονικά, μέχρι την 130. Η 131, είναι ή 32. Από εκεί συνεχίζει τίς πίστες μέ τη σειρά που είχε πρίν. Αφού οι πίστες λοιπόν αναφέρονται ώς μία λιγότερη ας πούμε παραδείγματος χάρη τήν 32 είναι η τρίτη πίστα σέ πράσινο χρώμα μέ την ακρόπολη. Όταν περάσεις τις 100 η 32 γράφεται στο μετρητή σάν 31 Η 35 πού είναι σάν τήν έβδομη αλλά ανοιχτή, γίνεται 34 καί η αρχική 68 πού αλλάζει ή σειρά τών ανοιχτών, γίνεται 67 καί μετά τρέχει 67,72,77 κλπ καί ή 100 που είναι ίδια μέ τήν 34(δηλαδή ή 16 μέ τά χρώματα καί τό φόντο τής τέταρτης) γίνεται 99 καί μετά ή αρχική 32 έγινε 31 δηλαδή 131 καί τώρα 230 και γράφει 30 καί ούτωκαθεξής. ΟΙ ανοιχτές επείσης ή αρχική 35 έγινε 134(34 μιά καί δέν έχει τρίτο φηφίο ό μετρητής πιστών) μετά 233(33) κλπ Κάθε 100 πίστες δηλαδή όλα μεταφέρονται κατά μία πίστα πίσω..
Επείσης υπάρχει καί ένας μαθηματικός τύπος βάση του οποίου μπορείς νά γνωρίζεις ποιά θα είναι ή επόμενη πίστα σου..
Έχουμε λοιπόν σάν βάση ότι θυμόμαστε απέξω τις 20 πρώτες πίστες (17 διαφορετικές) και με βάση αυτό βρίσκουμε τι πίστα θα μας βγεί Προσοχή ξαναλέω: Αυτός δέν είναι ο σωστός τύπος αναφέρω σάν παράδειγμα για να πώ πώς είναι ένας τύπος αυτής τής μορφής τον οποίο δυστυχώς έχω ξεχάσει πλέον... είχε πάντως αυτή τη μορφή που λέω αλλα άλλα νούμερα η συν και πλήν:
Θυμάμαι τώρα πρόχειρα τήν 46 που είναι ή3 αρχική . 47, είναι ή 13. 48, είναι ή 9, 49 είναι ή 2, 50 ή 9 (ανοιχτή εννοείται), 51 ή 11, 52 είναι η 16, 53 είναι η 12, 54 είναι ή 14, 55 ή 7(ανοιχτή όπως πάντα αφού είναι 5) καί πρίν 60 που κι εκείνη είναι η τρίτη ανοιχτή λοιπόν
έχουμε 46=3 λοιπόν Το άρθροισμα τής κάθε πράξης αντιστοιχεί στην εκάστοτε πίστα που θα βγεί εφόσον όμως θυμόμαστε τίς πρώτες πίστες απ έξω με τη σειρά τους
3+10=13-4=9-7-2+7=9+2=11+5=16-4-12+2=14-7=7
Είχα βρεί έναν τύπο αυτής της μορφής που έβρισκε την επόμενη πίστα(μετά από κάθε ίσον είναιστην προκειμένη περίπτωη υποτίθεται ή επόμενη)
Τώρα αυτή η πράξη είναι τυχαία γιατί απλώς θυμάμαι τις συγκεκριμένες πίστες απ έξω Η σωστή και απόλυτη είναι άλλη και δέ θυμάμαι επείσης άν ισχύει μετά τις πρώτες 20 30 η παραπάνω και μέχρι ποιά πίστα καί καθώς επείσης μετά τί τύπος υπάρχει άν έχει άλλον καί δέν είναι τυχαίες απο κεί και πέρα.. Όποιος το ανακαλύψει αυτό καί μού τό πεί θά τόν ευχαριστήσω απ τά βάθη τής καρδιάς μου..
Πάντως δέν έχω δεί άλλο παιχνίδι στά χρονικά και ούτε θα επαναληφθεί πιστεύω να συνδυάζει απλοικό διασκεδαστικό παίξιμο μαζί μέ απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς ίσα ίσα να σε κρατάνε σε εγρήγορση καί ετοιμότητα, χωρίς νά σέ κουράζουν είτε σωματικά είτε πνευματικά. Καί δέ νομίζω πώς θα επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.. (Συνδυασμός όλων των παραπάνω σε ένα απλό παιχνίδι πού δέν είναι ουτε adventure ουτε shoot emup role playing η άλλου πολύπλοκου σύγχρονου τύπου παιχνίδι μιά καί τό απλό διασκεδαστικό παιχνίδι χάθηκε στίς μέρες μας..παρά ένα απλό arcade πού τα συνδυάζει όλα..)
Όλα αυτά το κάνουν μοναδικό στο είδος του καί ανεπανάληπρο for ever.. Όσους κλώνους κι άν βρήκα στό ίντερνετ άλλους κανένα άλλλο είτε bomb jack είτε άλλος τίτλος δε μπορεί να επαναλάβει τη μοναδικότητά του..
Ενα τέτοιο βγήκε καί χάσανε τη συνταγή.. Συμφωνείτε;
(Αν ξέχασα ή παρέλειψα ή έκανα κάπου λάθος θά ήθελα νά το συμπληρώσετε ή διορθώσετε ανάλογα.. Η άν θέλει κάποιος περισσότερες διευκρινίσεις σέ κάτι νά τού απαντήσω.. Review δέν κάνω, μιά καί έχει ήδη γίνει, αυτό που κάνω είναι μία απλή ανάλυση, τής βαθύτερης φιλοσοφίας τού παιχνιδιού καί τίποτε άλλο..
Περιμένω τίς γνώμες σας..