C64, help please!!

npanag

RetroWannaBe
Joined
25 Δεκ 2007
Μηνύματα
36
Αντιδράσεις
4
Παιδιά χαίρετε και καλώς σας βρήκα! Πρώτο μου Post στο retromaniax αν και με αρκετούς από δω μάλλον γνωριζόμαστε από amigahellas και amigaplanet.

Στο ψητό όμως...

Έχω κάποια προβλήματα με έναν C64. Δυστυχώς δεν είχα ποτέ C64 kαι τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε να ασχοληθώ με σκοπό να κάνει expand ένας φίλος τον δικό του...Το θέμα μου είναι ότι βρήκα αρκετά πράγματα στο vesalia, στο protovision , στο ebay αλλά δεν γνωρίζω αν συνδυάζονται μεταξύ τους.

Αναλυτικότερα:

Αποφάσισα να τοποθετήσω στον C64 ένα storage device και ένα τρόπο μεταφοράς αρχείων από Pc και κατέληξα στο MMC Replay, είναι εύχρηστο-αξιόπιστο - εύκολο στην τοποθέτηση??? (σημείωση είμαι άσχετος με commodore ,αλλά έχω γενική εμπειρία από ενασχόληση με amiga)

Το IDE64 που είδα σε άλλα posts υφίσταται αυτή τη στιγμή? Αν ναι πως το βρίσκω?? (πανάσχετος είμαι τρομάρα μου... :) :) )

Εντόπισα επίσης την κάρτα RR-net για σύνδεση ethernet και MP3@64 και τα θεώρησα πολύ ισχυρά gadgets. Τα δύο αυτά συνδέονται ταυτόγχρονα στην MMC Replay ή ένα κάθε φορά.....(βλέπω μια clockport ή υπάρχει κάποιος τρόπος??

Με το MMC Replay και π.χ. το RR-Net γίνεται να εγκαταστήσω-τρέξω ένα εκ των GEOS ¨η Contiki για browser κ.ο.κ.?

Υπάρχει καποιο θέμα αν εγκατασταθούν τα expansions με το psu του C64? Πρέπει να βάλω καμμιά πιο αποδοτική τροφοδοσία??

Αυτά για την ώρα!

Ευχαριστώ
 
Για το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο,το stock είναι super!

Το mmc replay κουμπώνει στο cartridge port χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις τον commodore,φυσικά με κλειστό το μηχάνημα

Η clockport που έχει,είναι για μια κάρτα κάθε φορά.Τώρα απο τα 2 expansion θα προτειμούσα το mp3 64,διότι δεν θα κερδίσεις και κάτι με το net.Θα μου πεις τι κερδίζεις με το mp3 64....ατελείωτες ώρες διασκέδασης.Επίσης με το mp3 64 μπορείς να φτιάξεις video για το mmc replay και να το δεις με ήχο στον commodore!

Για το IDE64 δεν έχω ιδέα τι γίνεται,όλο και κάποιος θα ξέρει
 
Κανείς δεν ξέρει !!! Μονο περιμένουμε .......... :D :D:D:D
 
τωρα ξερουμε !! βγηκε τελικα το IDE64! http://ide64.org/paypal.html

και "καπου" εμαθα οτι ο rygar πηρε πρωτος :) ! to υπ' αριθμον 0001
 
Πίσω
Μπλουζα