C64 mini - 29 Μαρτίου

ο αμστραντ ειχε μεγαλη επιτυχια και στην Ισπανια ενώ δεν πουλήθηκαν λίγα και στην Ιταλία! Νο 3 στις πωλήσεις ήταν πίσω από σπέκτρουμ και c64...
 
Νομίζω ότι πουλήθηκαν συνολικά 3 εκ CPCs, γύρω στα 6.5 εκ Apple II και πάνω από 12 εκ C64s δηλαδή πάνω από 4 φορές περισσότερα χωρίς να βάζω τον 128 που από μόνος του πούλησε γύρω στα 5 εκ. 

Θέλω να πω ότι τα CPCs σε απόλυτα νούμερα ήταν σχετικά χαμηλά, ίσως γιατί κυκλοφόρησαν και σχετικά αργά, όταν τα μαιμου PCs έπαιρναν τα πάνω τους.
 
Ναι αλλά όταν μιλάς για c64 τότε υπολογίζεις και τις πωλήσεις εκτός ευρώπης που τα cpc και σπέκτρουμ δεν πέτυχαν. Στην Ευρώπη ναι μεν ο c64 πούλησε πολύ όμως δεν ήταν παντού πρώτος!
 
Μα αυτό ακριβώς λέω. Οι πωλήσεις σε μία χώρα όπως η Ισπανία ή η Ελλάδα δε λένε και πολλά πράγματα. Οι πωλήσεις στην Αμερική ή στην Γερμανία ή στην Αγγλία όμως κάτι λένε.

Εσύ αν ήσουν εταιρία και κοίταζες την αγορά ως σύνολο και ήθελες να εκμεταλευτείς το retro ρεύμα που δημιούργησε η Nintento με το NES και φτάσαμε στο C64 mini θα προχωρούσες με CPC ή με έναν Apple II;

Εγώ δε θα κοίταγα καθόλου τα CPC, στις μεγάλες αγορές που γύριζε το χρήμα ήταν άγνωστα και αν σήμερα ήθελα να πουλήσω στους νοσταλγούς θα κοίταγα τους κράχτες.

Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος και αύριο το πρωί η Amstrad (ή όπως λέγεται σήμερα) να βγάλει ξανά CPC μετά από 30 χρόνια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχει καν BASIC, ούτε του κλασσικού ούτε κάποιου άλλου. Μπαίνει κατευθείαν σε ένα GUI, με κάποια παιχνίδια προς επιλογή. :/

Μόλις τώρα κατάλαβα ότι το πληκτρολόγιο είναι for the festivals, δηλαδή διακοσμητικό. Τόσο διακοσμητικό, που ούτε καν κλακ-κλακ δεν κάνει. Άστο όπως είναι, στο κουτί μέσα και συνέχισε με VICE... B|

Ωχ, πώς μου ξέφυγε, αυτό; Επική γκάφα! Δεχτείτε τις απολογίες μου αγαπητοί κύριοι... :$
Xαχα !!   Εννοείται πως το είχα ψάξει το θέμα με το "διακοσμητικό" πληκτρολόγιο, αλλά παρ' όλα αυτά υπέκυψα, και προχώρησα σε αγορα.... :)

Aυτό που έκανε την "διαφορά", ήταν η δυνατότητα να φορτώνω o,τι παιχνίδια θέλω (μέσω της basic ;) )  ώστε να ενισχύσω το κάπως "αμφιλεγόμενο" built-in game roster για το οποίο έγραφα και στην πίσω σελίδα... :)
 
C64mini hacks του  Vinny/Vincenzo  Mainolfi (Freeze64, Hackersoft)

Αυτά αφορούν

-είτε τα  λίγοτερο παλιότερα control  hacks /Joystick Port 2 Hacks ώστε το συγκεκριμμένα παιχνίδια να 

 προαπαιτούν για να παιχτούν joystick στην θύρα /port 2 του  C64 (κι όχι την port 1)

-είτε τα  πολύ πρόσφατα  8 game packs  -30 περίπου παιχνιδιών το καθένα- σε ένα  .d64

https://freeze64.com/c64mini-hacks/

παραδείγματος χάρη

Da6o776WAAE3Y69.jpg
Da2AUCNWsAAt1S7.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα