Campari (με φωνή Klaus Nomi)

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
919
Ο πρόωρα χαμένος Κλάους Νόμι έγινε ευρύτερα γνωστός από το κομμάτι "Total eclipse", που ακούστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ' 80 στην διαφήμιση του ποτού Campari.

http://www.youtube.com/user/spanos123#p/a/f/0/mglJJHk8G1w
 
Οι περισσότερες διαφημίσεις του Campari ήταν φοβερές...λίγα ή καθόλου λόγια αλλά πολύ δυνατές εικόνες.

Μια μεταγενέστερη από τα 90s:

[video=youtube;QHT36cQy-HU]

 
Σχετικά με αυτόν τον καλλητέχνη για πολλά χρόνια νόμιζα(απο τη φωνή) οτι είταν γυναικα!!! Πρίν καμια 5ετία το ανακάλυψα οτι τελικά ειταν αντρας στη φωνή ,με εξέπληξε και οχι μονο αυτό αλλα και το γεγονος οτι αυτος ο ανθρωπος εχει πεθάνει εδω και πολλά χρόνια.(εφαγα 2 κριάδες μαζί!)

Τη διαφήμηση του Campari την θυμαμε πολύ καλά ,νομίζω οτι συνεχιζόταν να παιζει και στις αρχές των 1990ς ,αλλά μια που μιλάμε για ποτά και διαφημίσεις θα είθελα να μου πειτε αν θυμάστε για άλλες 2 διαφημίσεις ποτών στα 1980ς : το καλούα (το θυμάστε?)στα μέσα των 1980ς πρεπει να ταν ξένη διαφημιση επεζε μια τύπισσα που εμιαζε την Linda Hamilton(η μπορει να ειταν η ιδια) ,εχω φάει τον κόσμο στο ytube και δεν την βρήκα! και του Μεταξά (κονιακ) 5 αστερια ,θα είθελα να ρωτίσω παιδιά ποια η τραγουδίστρια της διαφήμισης ?(στο χυμο πορτοκαλιού 5 αστερια μεταξα...κτλ)
 
Να αναφερω επισης πως ο Klaus Nomi υπηρξε απο τα πρωτα θυματα του AIDS. Αν δεν απατωμαι πεθανε το 1984. Απο τις καλυτερες ever η συγκεκριμενη διαφημιση του Campari
 
Σε μιά άλλη κλασική διαφήμιση του Campari ακουγόταν το "It 's fantasy" από Amii Steward. Σε μια άλλη -δε θυμάμαι ποιο κομμάτι ακουγόταν -έβαζαν ένα φρούτο -νομίζω μανταρίνι -σε ένα φωτογραφικό θάλαμο και οι τέσσερις φωτογραφίες που έβγαιναν έδειχναν να καθαρίζεται σταδιακά. (Ίσως, παρέπεμπε σε μια ταινία μαφιόζους όπου γινόταν ένας φόνος με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς, δε θυμάμαι τον τίτλο της.)

Ελπίζω να μην είμαστε πολύ εκτός θέματος αλλά τη διαφήμιση METAXA νομίζω ότι την πέτυχα στο youtube πρόσφατα...μήπως ακουγόταν ένα λάτιν κομμάτι;
 
Μπορεί να είμαι λίγο άσχετος με το θέμα, αλλά η αγαπημένη μου διαφήμιση μαρτίνι είναι αυτή που έπαιζε η Charlize Theron. Δεν έχει γυριστεί καλύτερη! ;)

 
Μήπως θυμάται κανείς αυτή τη διαφήμιση του Campari? Δείχνει ότι είναι νύχτα σε ένα σαν Beachbar Reastaurant με πολλά τραπέζια, νομίζω χωρίς ανθρώπους. Στο κάθε τραπέζι υπάρχει και μια μεγάλη άσπρη ομπρέλα που το σκεπάζει, από αυτές που έχουν λάμπα από μέσα... Σε όλα τα τραπέζια το φως είναι σβηστό, εκτός από ένα που φωτίζει, το μοναδικό τραπέζι που υπάρχει επάνω ένα Campari!

Αν θυμάται κανείς τίποτα, αν είναι όντως του Campari ή άλλο ποτό, αν θυμάται τη μουσική υπόκρουση ή αν ξέρει πού μπορώ να τη βρω, ας μου πει! Ευχαριστώ!
 
Ο Klaus Nomi υπήρξε ένα από τα "τέρατα" της μουσικής. Είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον κατατάσσει στα "τέρατα" :Μας είχαν εξηγήσει σε ένα θεατρικό σεμινάριο για την ιδιομορφία αυτή:Ενώ κανονικά οι άνθρωποι έχουν ένα "ηχείο" στο σώμα τους και γι' αυτό βγάζουν μία φωνή, αυτός έβγαζε πολλές. Αν ακούσετε το Total eclipse of the sun, που είναι και το γνωστότερό του - Campari γαρ... - θα νομίσετε ότι τραγουδάνε δύο άνθρωποι: Μια γυναίκα και ένας άντρας. Είναι όμως μόνος του και αλλάζει από αντρική σε γυναικεία φωνή αμέσως. Δεν είναι όπως οι γνωστοί μίμοι, είναι κάτι παραπάνω.
 
Υπήρχε και μια γυναίκα δίπλα από το Campari με πλάτη γυρισμένη στο φακό, ενώ τα τραπέζια βρισκόταν στον ανοιχτό χώρο και στο βάθος φαινόταν η θάλασσα σκοτεινή; Προβάλοταν στα τέλη της δεκαετίας του 80; Αν ναι πιθανως να εννοείς αυτή που ακουγόταν το "It 's fantasy". (Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω τη διαφήμιση αλλά βρήκα το τραγούδι που ακουγόταν -και αν κρίνω από τα comments στο You Tube μάλλον τη διαφήμιση την ψάχνουν πολλοί! :) )

http://www.youtube.com/watch?v=eAzBfeJQ8f0&feature=related
 
knight rider κι εγώ κάπως έτσι τη θυμάμαι τη διαφήμιση, και μάλιστα είχα μείνει κι εγώ με την εντύπωση ότι το τραγούδι που έπαιζε ήταν το It's fantasy! Ο βασικός λόγος άλλωστε που έψαχνα τη διαφήμιση για χρόνια ήταν για το τραγούδι (το οποίο ευτυχώς κατάφερα να βρω πριν από 2-3 χρόνια!). Βρήκα όμως αυτή τη διαφήμιση από ιταλία, κι ενώ ακούγεται το τραγούδι fantasy, η διαφήμιση δεν είναι αυτή... λογικά πρέπει να είναι άλλη η ελληνική εκδοχή...

http://www.youtube.com/watch?v=sBvV2AaA6Xs
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nia, την Κέλλυ Λε Μπροκ την θυμάμαι από άλλη διαφήμιση με σαμπουάν. Για τη συγκεκριμένη διαφήμιση, λογικά, αφού ακούγεται σε διασκευή το κομμάτι μάλλον είναι μεταγενέστερη -ύστερα από την επιτυχία της πρώτης. Όσο για το "It's fantasy" το είχα βρει από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και ούτε θυμάμαι πόσες φορές το είχα ακούσει....
 
Ευχαριστώ night rider για όλες τις πληροφορίες! Θα να κάνω ένα καινούργιο thread, για να το δουν περισσότεροι!
 
Καλή ιδέα! Να μαζευτούμε όλοι οι φαν... Αν και πρέπει να πω ότι οι διαφημίσεις του Campari είναι άρτιες καλλιτεχνικά αλλά λιγότερο πετυχημένες εμπορικά, τουλάχιστο με εμένα... Δεν έχω πιει ούτε σταγόνα στη ζωή μου!
 
...γιατι,ρωτας αν πινεται???
 
Σωστός. Όταν ήτανε ήδη στο νοσοκομείο με την ασθένεια, είδε παράλληλα στην τηλεόραση τα συμπτώματα που ανακοινώνανε οι γιατροί δημόσια.

Υπάρχει ταινία - ντοκυμαντέρ με την ζωή του.

The Nomi song.
 
Πίσω
Μπλουζα