Captain Blood

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Κατ αρχην να πω οτι ανοιγω το θεμα αυτο στην ενοτητα του αντιπαθητικου Atari ST :D μονο και μονο επειδη διεθετε την καλυτερη εκδοση.

Προσωπικα το επαιξα σε Spectrum (και μαλιστα το εχω ακομα το κουτι...απο τα λιγα πρωτοτυπα που αγορασα τοτε)

Δεν ετυχε να το τερματισω αλλα παντα μου κανει κλικ αυτο το παιχνιδι.

Παρτε και ενα ωραιο FAQ

Αλλα εκτος απο τη κουβεντα για το συγκεκριμενο,θα ηθελα να ζητησω απο οποιον φιλο ξερει που μπορω να "εντοπισω" τη συνεχεια του,το Commander Blood, να με ενημερωσει με PM... :)

nowge beengo (o AEON και ο Billy θα το "πιασουν" αμεσως ;) )
 
blepo oti to commander blood einai CD ... diskolon!
 
Wally είπε:
Κατ αρχην να πω οτι ανοιγω το θεμα αυτο στην ενοτητα του αντιπαθητικου Atari ST
Τίιιιιι ;;; Έρχεσαι μέσα στο σπίτι μας και λες αυτά τα τρομερά πράγματα;;;;;;




Εεε να για να μάθεις!!!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh:

 
Ειναι πραγματι κοινα παραδεκτο οτι η καλυτερη εκδοση ηταν του ST και μετα ακολουθουσε η CPC.

Απιστευτο παιχνιδι.
 
Δηλαδη συνοψιζοντας τα Captain Blood games

(για οσους δεν μπηκαν στον κοπο να διαβασουν τα κειμενα στο link του Wally)

ειναι τα εξης τρια:

-Big Bug Bang: Le Retour de Commander Blood 1996 DOS (δυστηχως μονο για γαλλομαθεις ...)

-Commander Blood 1994 DOS

-Captain Blood 1988 Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, DOS, Macintosh, ZX Spectrum

Υ.Γ.

Καπου εχει παρει το ματι μου (αλλα στα γαλλικα μονο, το Commander Blood)

,αλλα μαλλον φταει το μεγεθος του για την ελλειψη <<πηγων>> , ~>400Mb

Υ.Γ.2

Το σπευδαι βραδεως ,

ή Digitalιστι muleαροδιαβεναι ,

το κοιταξες ???
 
Δηλαδή, η έκδοση για Amiga...

...δεν ήταν καλή;
 
Δεν ξερουμε, εδω ειναι η γωνια του ST :biglaugh::biglaugh:
 
...η έκδοση της Amiga είναι οπτικά το ίδιο υπέροχη με την original έκδοση για ST. Oι διαφορές βρίσκονται σε μερικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ότι το background του UPCOM παραμένει πάντα άσπρο, ή το ότι τα διάφορα εικονογράμματα δεν αντιστοιχούν το καθένα σε ξεχωριστό "φωνητικό" εφφέ, αλλά απλά διαφέρουν σε χροιά απο φυλή σε φυλή. Eπίσης κάπου είχα διαβάσει κάποτε, ότι η τελική οθόνη είχε κατά κάποιο τρόπο "λογοκριθεί"

Κατά τη γνώμη μου πάντως, είναι η αμέσως καλύτερη έκδοση μετά την αυθεντική, και σίγουρα υπερέχει απο εκείνες των PC (μπλιάχ) ή του Mac (ασπρόμαυρη -κατά τα γνωστά πρότυπα- αλλά με απίθανα λεπτομερή γραφικά, λόγω ανάλυσης)

100% σύμφωνο με βρίσκει η άποψη του telamonas - η έκδοση του Amstrad (μαζί ίσως με την έκδοση για Thomson MO 6) είναι μακράν η καλύτερη οκτάμπιτη έκδοση, μιά και πετυχαίνει να αποδόσει όσο το δυνατόν πληρέστερα την χρωματική πανδαισία των εκδόσεων για ST & Amiga. :)

Nα πάμε λίγο στο Commander Blood. To παιχνιδάκι το είχα σίγουρα παίξει παλιότερα. Ακόμα θυμάμαι την εισαγωγή, όπου παρέλαυναν οι διάφοροι χαρακτήρες, κάτω απο μία funky-ψυχεδελική μουσική υπόκρουση.

Wally, δεν ξέρω αν τελικά βρείς το παιχνίδι, το πόσο ευχαριστημένος θα μείνεις. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εμένα δεν με είχε εντυπωσιάσει όσο το αυθεντικό, γιά δύο κυρίως λόγους:

α) Ηταν πολύ πιό γραμμικό στην πορεία που έπρεπε να ακολουθήσεις για να το προχωρήσεις (αυτό μπορεί να μην σε ενοχλήσει τόσο, αφού έπαιζες την έκδοση του spectrum σε κασσέτα... :diablotin: ). Εκανες θυμάμαι τις επιλογές σου μέσα απο μενού, όπως στα διάφορα πιό συμβατικά graphic adventures.

β) Προσωπικά προτιμώ τα γραφικά απο τις animated κούκλες (όλοι οι εξωγήινοι έτσι ήταν - πλην την φυλή των Odoyante - αν θυμάμαι καλά). Γιά τον ίδιο λόγο, δεν έμεινα ικανοποιημένος στο πέρασμα απο το Star Control 2, στο 3...
 
'Αλλο ένα παιχνίδι, το οποίο είναι ίδιο, αν όχι καλύτερο από της AMIGA, είναι το περίφημο METAL MASTERS της INFOGRAMES...


Χωρίς custom chips για γραφικά και ήχο.... PURE 68000 (Ο οποίος είναι κατά τι γρηγορότερος απο αυτόν της AMIGA (Βλέπε VECTOR GRAPHICS))

Ελπίζω ο ST, να έγινε ακόμα πιο αντιπαθητικός!!!:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Αγαπημενο παιχνιδι στον CPC,το συγκεκριμενο το ειχα συνδυασει με το BAT και τα δυο με παρομοιο gameplay ξεφευγαν απο τον σωρο των platforms που ειχαμε με το τσουβαλι στον Amstrad.


Το CB με δυσκολεψε στον χειρισμο νομιζω αν θυμαμαι καλα,η ηταν στα γαλλικα η δεν ειχα και μανουαλ.
 
Καλό-κακό δε ξέρω μια και το είχα πειρατικό χωρίς manual, κάτι που χρειαζόταν, οπότε είχα περιοριστεί στο να καταστρέφω πλανήτες…

Το συγκεκριμένο εφέ όντως εντυπωσιακό στον cpc όπου το είχα, μια και στη version αυτή ο πλανήτης περιστρεφόταν πριν ανατιναχτεί…στην ST version δεν συνέβαινε αυτό.
 
Πίσω
Μπλουζα