Casio Computer απο τα σκούπιδια

ntsmrtz

RetroMaNiaC
Joined
5 Ιαν 2010
Μηνύματα
758
Αντιδράσεις
470
όπως κάθε πρωί τις καθημερινές, έτσι και σήμερα το τελευταίο πράγμα που άκουσα πριν φύγω για τη δουλειά από την Κα ntsmrtz -έχοντας προηγηθεί φιλιά/ευχές/λίστα σουπερ μαρκετ- ήταν το: "μη ξεχάσεις να πάρεις τα σκουπίδια!" ... :D

και πηγαίνοντας λοιπόν στον κάδο, ρίχνοντας εν είδει μπάλλας spalding στον κάδο-καλάθι από απόσταση 4 μέτρων τη σακούλα, το μάτι μου πέφτει σε κάτι που ήταν πεταμένο μαζί με κάποια χαρτικά σε μία από τις εσωτερικές γωνίες του κάδου.

και ήταν αυτό εδώ:

102978.jpg

τι είναι αυτό? αυτό είναι ένα από τα πρώτα -ίσως και το πρώτο- προγραμματιζόμενο επιστημονικό κομπιουτεράκι της casio...

ένα τέτοιο είχε ο καθηγητής που μας έκανε φυσική στο φροντιστήριο που πήγαινα ετοιμαζόμενος για τις πανελλήνιες τότε το μακρινό... '91.

εννοείται ότι όλοι μας το βλέπαμε και το κοιτούσαμε με θαυμασμό και δέος για αυτά που μπορούσε να κάνει και μας τα εξηγούσε ο καθηγητής μας.

ο ίδιος φυσικά έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάτι τέτοιο γιατί τότε ήταν ήδη παλιό. (μιλάμε για μοντέλο του 1976) που το είχε αγοράσει ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής.

102980.jpg

μας έλεγε ότι όσοι περάσουμε στο πολυτεχνείο θα χρησιμοποιούμε αντίστοιχα κομπιουτεράκια αλλά πολύ καλύτερα και με πιο πολλές δυνατότητες.

ήταν αλήθεια γιατί μετά από κάποιους μήνες πήγα και αγόρασα ως νέος φοιτητής το casio fx 4500 ππου ήταν ακόμα νέο στην αγορά το οποίο χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα.

αναρωτιέμαι ποιος είναι ο αδαής που το πέταξε ελαφρά τη καρδία σε αυτή την υπεράριστη κατάσταση..! γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι το πέταξε κάποιος που είχε δουλέψει με αυτό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ευρημα!!!Απο τα πρωτα προγραμματιζομενα pocket της casio!!
 
Ωραιο μηχανημα,αξιζει ξεχωριστο κομματι.
 
Για μια ακόμα φορά θυσαυροί στα σκουπίδια! Φίλε ntsmrtz είναι πανέμορφο, μπράβο σου που το έσωσες!!
 
Φοβερό εύρημα φίλε μου! Φαντάσου να είναι του καθηγητή σου... :eek:
 
Απλά πανέμορφο. Τα ψηφία στην οθόνη φαίνονται σα φωτιζόμενα.
 
johnny19818 είπε:
Απλά πανέμορφο. Τα ψηφία στην οθόνη φαίνονται σα φωτιζόμενα.
Τα ψηφια στην οθονη ειναι φωτιζομενα αφου η οθονη δεν ειναι LCD αλλα VFD.. :D
 
Πίσω
Μπλουζα