Catastrophe 1999: The Prophecies of Nostradamus -Οι προφητείες του Νοστράδαμου (1974)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Προβολή συνημμένου 144330

Ένας επιστήμονας ο οποίος μελετάει τις προφητείες του Νοστράδαμου, αρχίζει να πιστεύει πως το τέλος της ανθρωπότητας είναι κοντά. Προσπαθεί να προειδοποιήσει τις αρχές , αλλά δυστυχώς τα λόγια του πέφτουν στο κενό. Σύντομα θα αρχίσουν τα πρώτα σημάδια, που θα επιβεβαιώσουν τους φόβους του. Γιγαντιαία μεταλλαγμένα έντομα , ακραία καιρικά φαινόμενα επιδημίες όλα αποτελέσματα της περιβαντολογικής καταστροφής και της αδιαφορίας του ανθρώπου για την πλανήτη , αρχίζουν να πλήττουν τον κόσμο, με τους ανθρώπους ανήμπορους να αντιδράσουν...

Ιαπωνική ταινία καταστροφής που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν δυσεύρετη. Ο λόγος ήταν πως είχε αποσυρθεί γρήγορα από τους κινηματογράφους, καθώς είχε σοκάρει το ανυποψίαστο Ιαπωνικό κοινό με τον πεσιμισμό της. Σήμερα δεν έχει την ίδια επίδραση, αλλά παρόλα αυτά διατηρεί αρκετό από τον δυναμισμό της ( παράδειγμα η σκηνή με τα δυο μεταλλαγμένα παιδιά, που παλεύουν για λίγη τροφή σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο). Το σενάριο είναι υποτυπώδες καθώς όλη η ταινία αναλώνεται σε εντυπωσιακές εικόνες καταστροφής και σε κάποιες μικρές υποιστορίες διαφόρων ανθρώπων, που προσπαθούν να επιβιώσουν. Γενικά παρά τον οικολογικό προβληματισμό της, η ταινία προτιμάει να ρίξει το βάρος στον εντυπωσιασμό παρά στο μπλα μπλα, αλλά αυτό λειτουργεί υπέρ της καθώς κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το φινάλε, χωρίς να κουράζει..

Υπάρχουν δυο εκδοχές της ταινίας, η Αμερικανική και η μεγαλύτερης διάρκειας Ιαπωνική.

 

 


Εντύπωση προκαλεί η μάλλον " προφητική σκηνή " με την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα.


 

 


Ελληνικός τίτλος " Οι προφητείες του Νοστράδαμου ".


 

 

 




http://www.imdb.com/title/tt0071923/

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρουσα φαίνεται...Μου αρέσει το γεγονός ότι πολλές μεταποκαλυπτικές ταινίες αναφέρονται σε χρόνια που έχουμε περάσει ήδη :)
 
perlastar είπε:
Ενδιαφέρουσα φαίνεται...Μου αρέσει το γεγονός ότι πολλές μεταποκαλυπτικές ταινίες αναφέρονται σε χρόνια που έχουμε περάσει ήδη :)

Κυρίως 1999 και 2000.... :)
 
Επίκαιρη ταινία με τους σεισμούς , λοιμούς και καταποντισμούς που βιώνουμε ( μέχρι και παράξενοι ήχοι ακούγονται στην περιοχή μου... :fafoutis::fafoutis::fafoutis: ).

catastrophe-1999-prophecies_375_f938055262eb0fe828978c3b6adf598d.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα