CCS64 3: Ο καλύτερος C64 emulator

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
H έκδοση 3 βασίζεται αποκλειστικά στο DirectX 9.0, πράγμα που την κάνει πολύ ευέλικτη στα Windows. Σε σχέση με τις παλιότερες εκδόσεις υποστηρίζει multiplay στο Internet, windowed mode, περισσότερες αναλύσεις οθόνης, αυξημένη συμβατότητα και HardSID emulation.

Homepage: http://www.computerbrains.com

Download: CCSS64 3 beta 1.7
 
...αν και σίγουρα δεν έχω τις γνώσεις του Aeon πάνω στον C64, συμφωνώ ότι ο CCS64 είναι ένας εξαίρετος emulator.

Τον χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια (ήταν ο πρώτος μου C64 emulator), αλλά κάπου γύρω στο '99 άρχισε να με "κερδίζει" περισσότερο ο VICE (ο οποίος εξομοιώνει και άλλα μοντέλα της Commodore).

Πίστευα ότι η έκδοση 3 του CCS64, που πρωτοκυκλοφόρησε πριν ενάμιση χρόνο περίπου, θα ανανέωνε το ενδιαφέρον μου και θα με ξανακέρδιζε, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο, αυτό δεν συνέβει (ίσως να "παρασυνήθισα" τον VICE :D )

Δεν είμαι 100% σίγουρος ποιός απο τους δύο υπερέχει στο θέμα της συμβατότητας, απλά σκέφτηκα να αναφέρω και τον συγκεκριμένο emulator, σαν δεύτερη λύση για όσους "δεν τους κάθεται καλά" ο CCS64, για οποιονδήποτε λόγο. :)
 
Παράλειψή μου όντως να αναφέρω τον VICE.

Για αυτούς που ενδιαφέρονται κάνει άψογη εξομοίωση στον Vic20 (=Commodore 16) τον Commodore 128, τα Commodore PET όσο και στα άλλα "εξωτικά" και λιγότερο γνωστά μοντέλα της εταιρείας.
 
Τωρα οι κατοχοι ενος commodore 64 πρεπει να ειναι χαρουμενοι...

Και αυτο γιατι εχει βγει ενα προγραμματακι το οποιο μετατρεπει τα

emulator παιχνιδια σε audio wav..Αυτο σημαινει πως

μπορουν να τα κανουν copy ξανα σε κασσετα και να ακολουθησουν την ιερη

διαδικασια του load!!!!!

Επισης απο οτι εχω καταλαβει μπορουν να τοποθετησουν ολα τα παιχνιδια

σε ενα ψηφιακο player και να τα παιζουν απο εκει!!

Προσοχη το wav δεν δεχεται καμια μετατροπη mp3 κλπ γιατι αλλαζουν οι κορυφες και δεν αναγνωριζονται απο το micro!!!
 
akmakas είπε:
Αυτο σημαινει πως μπορουν να τα κανουν copy ξανα σε κασσετα και να ακολουθησουν την ιερη

διαδικασια του load!!!!!
Και να δεις που νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα τέτοιου είδους 'διαστροφικές' ιδέες!
 
Και εμένα ο CCS64, ήταν ο πρώτος μου c64 emulator, ωστόσο ωρα πλέον χρησιμοποιώ τον VICE μια και δεν υπάρχει έκδοση του ccs64 για Linux (τουλάχιστον πρόσφατη)
 
dx9 gia c64? LOL

ti akrivos tou prosferei? taxythta?
 
εικαζω οτι διαθετει μεγαλυτερη ποικιλια φιλτρων απεικονισης με λιγοτερη χρηση της CPU...
 
akmakas gia pes mas to programma metatropeis se wav

kai poy boro na to vro ?

eiparxei programma poy na metatrepei apo d64 se t64 kai pio einai ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ ενώ ξεκίνησα με CCS64 (DOS version μάλιστα, πρέπει να είχα ένα Pentium 1 τότε και ο Winvice ήταν λίγο αργός για αυτόν το PC ή να έσπαγε τον ήχο) πέρασα στον Winvice και δεν ξαναγύρισα. Και όμως νομίζω σε κάποια φάση χρειάστηκε να δω κάποια demos στον CCS64 που είχαν τέτοιο loader που κολλούσαν στον Winvice είτε με true drive emulation είτε χωρίς (ίσως στις τελευταίες εκδόσεις να μην συμβαίνει αυτό). Πιστεύω πως και οι δύο emulators είναι πολύ καλοί. Έχω συνηθήσει περισσότερο το interface του Winvice ύστερα από τόσα χρόνια πάντως.
 
c64s0006.gif


Απ οτι φαινεται ειμαι ο μονος που ο πρωτος του C=64 emulator ηταν

ο C64s ο δημιουργος του οποιου Miha Peternel απο την Σλοβενια

αρχισε να τον αναπτυσσει απο το 1991, μεχρι και τον Αυγουστο του 1993

οποτε τον πρωτοδιεθεσε ως Shareware (*) .

http://en.wikipedia.org/wiki/C64S

Σε αντιθεση με οτι λεει η Wiki σελιδα

,εγω σε ενα 386Dx40 4mb Ram και μια Isa me 256 kbRam σε (του οποιου ειχα overclocαρει κατα καποιο τροπο τον ISA διαυλο -ετρεχε παραπαnω απο τiς προδιαγραφες ) μονο με frameskip μπορουσες καπως να παιξεις παιχνιδια.

(*)πουλησε πανω απο 30000 <<κομματια>>.
 
Roms in zip

μηπως υπαρχουν τα roms του c64 μαζεμενα σε καποιο zip αρχειο ?...απλως ειναι εκνευριστικο να κατεβαζεις τα αρχεια ενα προς ενα...
 
Ρίξε μια ματιά στον υπόγειο παίκτη ;)
 
Έχω την εντύπωση πως θα ήταν καλό να ενημερώσω πως ο καινούργιος emulator για Commodore 64 (CCS64 Version 3.4) διατίθεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου, από το site της Computerbrains (η οποία είναι και η κατασκευάστρια αν δεν κάνω λάθος).

Θα πρέπει επίσης να σημειώσω πως η νέα version όπως αναφέρεται είναι συμβατή με DirectX 9.0 και σχεδόν με όλες τις εκδόσεις Windows (από Win98 και μετά. Δε γνωρίζω όμως για Vista). Προσωπικά τον δοκίμασα σε Windows Me με 800άρι επεξεργαστή και τρέχει θαυμάσια.

Ακόμη κι ένα joystick Interact PCPropad 6 που είχα για το οποίο δεν έχω drivers (κι εδώ εφιστώ την προσοχή σε όλα τα μέλη να προσέχουν ιδιαίτερα τα προϊόντα της εταιρείας Interact, μιας και ούτε καν drivers στο internet δεν υπάρχουν γι’ αυτά), το αναγνώρισε επιτυχώς σε αντίθεση με παλαιότερη version του ίδιου emulator.

Τον emulator μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Αυτά :)

Καλό παιχνίδι εύχομαι...
 
Τον δοκίμασα πρίν κάποιες μέρες σε Vista. Δουλεύει άψογα
 
χαίρετε..γιατί σπαζοκεφαλιαζεστε βρε παιδια ενας emulator spesial που παιζει ολα τα ρχεια c64 einai o hoxs64 παιζει με πληκτρα με joystick με οτι θελετε για...δοκιμαστε τον..

http://www.hoxs64.net/
 
Πίσω
Μπλουζα