CD 32 και Anerousis joysticks

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Εφαγα κολλημα και δεν την παλευω να περιμενω μεχρι το απογευμα που θα παω σπιτι να δοκιμασω.

Δεν θυμαμαι αν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το PacMan/TomaHawk/StarFighter2000 κτλ με το CD32...

Γεραματα
 
Μπορεις να τα χρησιμοποιησεις κανονικοτατα
 
Ευχαριστω για τα καλα νεα
 
Μα, μια περίπου Amiga 1200 είναι το CD32. Και tomahawk, και ποντίκι, και Amiga Keyboard στο AUX port, ή φυσικά amiga αντάπτορα για PS/2 keyboards μπορείς να συνδέσεις επάνω (γιατί τα Amiga keyboards κοστίζουν λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια). Βάζεις και ένα Wfsi φλόπυ, και έχεις μια φρακενστάιν στοκ 1200άρα.
 
Μα, μια περίπου Amiga 1200 είναι το CD32. Και tomahawk, και ποντίκι, και Amiga Keyboard στο AUX port, ή φυσικά amiga αντάπτορα για PS/2 keyboards μπορείς να συνδέσεις επάνω (γιατί τα Amiga keyboards κοστίζουν λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια). Βάζεις και ένα Wfsi φλόπυ, και έχεις μια φρακενστάιν στοκ 1200άρα.
Παλιά που είχα αγοράσει ένα SX-1 expansion, φουλ 1200άρα με CD και σκληρό ήταν :) .
 
Τρομερό add-on το SX-1, αν και λίγο γκουμούτσα :p Βέβαια, που θα έμπαινε και ο σκληρός κλπ, αλλα πραγματικά, ήθελες τεράστιο γραφείο για να το στήσεις όμορφα !
 
Αν δεν κανω λαθος, δεχεται κανονικα τα D-Sub9 χειρηστηρια κανονικα. Με τα εξακουμπα ομως χρειαζεται καποια εσωτερικη μετατροπη ωστε να βλεπει δυο η και περισσοτερα κουμπια. Αυτα με μονο ενα λογικα δεν θα εχεις προβλημα,
 
Εαν σκεφτεσαι να παιξεις τις συλλογες απο amiga games, μια χαρα θα παιξεις με τομαχωκ.

Τα κανονικα παιχνιδια CD32 θα εχεις θεμα να τα παιξεις, μιας και το τομαχωκ δεν εχει κουμπι start !
 
Τίποτα δεν είναι απόλυτο όμως. Μερικά παιχνίδια στις συλλογές έχουν τροποποιηθεί για να παίζουν με περισσότερα πλήκτρα (απο το ενα-δύο κανονικά), ενώ κάποια άλλα, κανονικά του cd32, δεν έχουν αλλαγμένο απολύτως τίποτα στα κουμπιά απο την δισκετική τους μορφή, και μπορούν να παιχτούν και με tomahawk, lol.

Tα περισσότερα παιχνίδια που έχουν τροποποιηθεί στις συλλογές για το cd32 joypad, κουβαλάνε συνήθως assigns απο το πληκτρολόγιο. Γενικά με ένα στοκ cd32, χωρίς keyboard και χωρίς cd32 joypad, είναι λίγο χλωμά τα πράγματα !
 
Ολα ειναι σχετικα οπως λεει ο other_reality, υπαρχουν παιχνιδια που ξεκινανε με το start απο joypad του megadrive, υπαρχουν παιχνιδια που παιζονται ΜΟΝΟ με το CD32 joypad οπως το microcosm που χρησιμοποιει και τα 7 κουμπια του CD32 joypad.
 
Υπαρχει εδω και πολλα χρονια τροποποιηση ωστε τα χειρηστηρια του Mega Drive να λειτουργουν με ολα τα πληκτρα σε amiga 1200 / amiga cd.

Οπου ειναι σαφως ανωτερη επιλογη απο το επισημο χειρηστηριο της amiga cd.
 
Για δωσε λεπτομερειες, γιατι εγω τουλαχιστον δεν το εχω δει ποτε αυτο.
 
Καταρχας χρειαζεσαι ενα εξακουμπο χειρηστηριο. Ολοι οσοι εχω βρει, χρησιμοποιουν το επισημο της Sega. Πληροφοριες εχει σε αυτους τους συνδεσμους.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=22633

Σε καθε περιπτωση, ξεχνας την ορθη λειτουργια του χειρηστηριου σε Sega μηχανημα. Υποτιθεται πως υπαρχει καποιος μετατροπεας που κανει την ιδια δουλεια, διχως να παρεμβεις στο υλικο του χειρηστηριου, αλλα δεν το εχω ψαξει περισσοτερο.
 
Οχι ακριβως τροποποιηση, οσο κατασκευη ενος χειριστηριου πρακτικα απο το μηδεν. Πολυ δουλεια αδερφε.
 
Σιγουρα δεν ειναι κατι που γινεται με δυο καλωδια και δυο κολησεις, αλλα παραμενει εφικτο. Εχω να παρακολουθησω καιρο την σκηνη της Amiga CD32 αλλα κατι after market χειρηστηρια που υπηρχαν δεν ηταν τοσο καλο, ξεχωρα την ακριβη τιμη τους.

Το να παρει κανεις το honeybee ειναι σιγουρα καλυτερη αγορα, απο την αηδια ομως που εχει το ιδιο το μηχανημα θα ελεγα πως αξιζει τον κοπο!
 
Γενικα το CD32 ειναι πολυ της δυσκολης μοντας.

Πρεπει να εχεις πτυχιο ηλεκτρονικου για να κανεις την RGB μοντα. H μοντα για το MD pad σε αλλους πιανει και σε αλλους οχι και ειναι κατι παραπανω απο μοντα...ειναι σχεδον ανακατασκευη.

Παντως μετα απο χρονια το εβγαλα απο τη προθηκη με τις κονσολες μου και το εστησα στην TV.

Μου βγηκε η πιστη να καταφερω να βαλω τα καλωδια στην καινουργια τηλεοραση διοτι ενω το εγχειριδιο της TV γραφει οτι το Composite παει μεσα σε συγκεκριμενα βυσματα του Component (με αλλα λογια εχει 5 RCA ΙΝ που ειναι και Component και Composite) εν τουτοις δεν ειχε εικονα (ενω το 360 στο Component εχει).

Tο εσκασα λοιπον πανω σε ενα SCART το RCA adapter, αλλα πηρε μεγαλο υψος και δεν χωραγε μεταξυ τηλεορασης και τοιχου οποτε προσωρινα την εγειρα μπροστα. Παργγγειλα γωνιακα RCA για να μικρυνω το υψος...

Τεσπα...παραθετω δυο προχειρες και αθλιας ποιοτητας φωτοζ

Turrican II με PacMan και ηχο στον ενισχυτη (εστω αν θελει παιχνιδι και reset)

attachment.php


Mια κοντινη...αν και κακης ποιοτητας, φαινονται τα composite artifacts. Θελω RGB mod...το εχω αναγκη πολυ, δεν κρατιεμαι :)

attachment.php
 
Ωραιος...τραβα και το μασινι κανα δυο κοντινα να φτιαχτουμε.
 
Η μετροπή των MD pads για cd32 είναι πρακτικά ανούσια. Αρχικά θα πρέπει να έχεις 6κουμπο pad, και έπειτα θα πρέπει να ξηλώσεις τα πάντα και να το φτιάξεις απο την αρχή, όπως είπε και ο freaktmp. Αλλιώς δεν δουλεύει. Η καλύτερη λύση για όσους δεν αντέχουν το γνήσιο joypad (λίγο υπερβολικό το βρίσκω, εγώ δεν έχω πρόβλημα) είναι να αγοράσουν έτοιμα psx joypads που τα έχουν μετατρέψει για cd32.

@ Wally : Σχετικά με το video output, εντάξει, το RGB θα είναι κορυφή, αλλα σε flat HD panel μη νομίζεις οτι θα το χαρείς και ιδιαίτερα. Αν δεν είναι να το κουμπώσεις σε 1084, άστο με composhit :p

Anyway, έχει και s-video output το cd32 που είναι το ιδανικό για τέτοιες οθόνες. Εγώ έτσι το έχω συνδεδεμένο και η εικόνα ειναι πάρα πολύ καλή (όσο καλή μπορεί να είναι σε φλάτ πάνελ τελοσπάντων). Ένα κλίκ κάτω απο το RGB, που όπως προείπα, σε αυτές τις οθόνες δεν μου κάνει τίποτα πρπσωπικά. Ίσα-ίσα, το υπερβολικό clarity βγάζει όλη την πιξελίλα, και εν τέλει η εμπειρία είναι τύπου Winuae. Nα μου λείπει ! Αμα δεν βλέπεις τον copper να φλικάρει στον ουρανό του Lionheart, δε λέει !
 
Με S-Video ειχα τοσα χρονια το CD32.

Η καινουργια μου TV δεν εχει S-Video...
 
Bummer. Aν έχεις τόσα θέματα συνδεσιμότητας, καλύτερα πάρε ένα καλό κινέζικο HDMI upscaler, με svideo και RCA inputs. Ένα φίλος μου έχει πάρει αυτό και το βρίσκει ΟΚ

http://www.amazon.com/Composite-S-video-Audio-HDMI-Converter/dp/B003NS0UUQ

Μετά πάς σε Framemeister που είναι η απολύτως καλύτερη λύση, αλλα δυστυχώς είναι πανάκριβο !
 
Πίσω
Μπλουζα