Celtic Frost

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.812
Προσπαθωντας να πεισουν τη Noise πως εχουν κατι ενδιαφερον οι Tom warrior και Martin eric ain(ως celtic frost πλεον)το 1984 στελνουν εταιρεια τους τοσο το ''A thousand deaths'' demo τους oσο και συγκεκριμενα Artworks που θα συμπληρωναν το concept της μπαντας .Παρ'ολη την δυσπιστια της Noise ομως οι ελβετοι μεσα σε ενα διαστειμα δυο ετων(1984-85)δημιουργουν δυο EPs τα ''Morbid Tales'' και ''Emperor's Return'' που συγκαταλεγονται αναμεσα στης πιο πολυσηζητημενες κυκλοφοριες στο Metal.Ο warrior ειχε καποιες ανατρεπτικες ιδεες για την εποχη οπως το να βαλει γυναικια φωνητικα στο ''Return of the eve''πραγμα που απο καποιους χαρακτηριστηκε αρνητικα.Ο stephen priestly που επαιξε τα τυμπανα στο πρωτο EP εδωσε γρηγορα την θεση του στον αμερικανο Reed st.mark με την ελευση του οποιου αρχιζει ουσιαστικα και η μεγαλη εκτοξευση των celtic frost προς το ονειρο.

Τα κατορθωματα των celtic frost ειναι ηδη μεγαλα.Απο την μια φτιαχνουν κομματια δυναμιτες που κανουν το Thrash συμπαν να απορει με τα εξωκοσμα Riff τους και απο την αλλη τα κλασικα στοιχεια (βαθεια τυμπανα,τρομπονια,σοπρανο φωνες)του Album ''Το megatherion'' διαμορφωνουν την εικονα τους.Ισως η συντομη αποχωρηση του Αin το 1985 και η επιστροφη του το 1986 να ηταν το καλητερο τονωτικο για την εποχη και ακομα πιο τονωτικη ηταν η προσθηκη του Ron marks στη δευτερη κιθαρα το 1986.Το ''into the pandemonium''οσο και το single ''Ι won't dance''το επεδειξαν,κλασικο Metal,φοβερες τεχνικες μεχρι και συμφωνικο κομματι με solo γυναικιες απαγγελιες.Η οπως το τολμημα διασκευης σε new wave κομματι(Μexican radio των wall of voodo)που ο κοσμος τοτε δισανασχετησε μαυτο.Σημερα βεβαια ο χωρος εχει γεμηση απο μουσικους-κλοουν που κανουν με εντελως φτηνιαρικο τροπο ωσα εκαναν ειμαι μεγαλοι celtic frost εκεινη την εποχη.Τελως παντων.Αργοτερα ο Ain αποχωρει ξανα και σε λιγο ακολουθουν και οι αποχωρησεις των Reed st,mark και Ron Marks.Eνας παλιος γνωριμος ο stephen priestly επιστρεφει φερνοντας φερνοντας μαζι του τον κιθαριστα curt victor και τον oliver Amberg.

Πλεον οι Frost Hard-ροκαρουν και περνουν καλα στο studio.H αποκτιση (και) αμερικανικου management,καποια νομικα προβληματα,ωσο και η παλια επυθημια(απο την εποχη του Morbid tales)του priestly για πιο poser καταστασεις δημιουργουν το πιο αψυχολογητο album των Frost το ''Cold lake''.Oι ελβετοι αγνωριστοι ξενερωνουν τους οπαδους τους και οταν ολα παλι ναυαγουν επιστρεφει ο Ain o warrior θα παντρευτει την γκομενα του michelle και θα μετακομιση στην αμερικη εννω η λυτρωση θα ερθει το 1990 το ωριμο και υπεροχο ''Vanity/Nemesis.Oι Frost πατωντας ξανα γερα βαζουν πλωρη για την επυτηχια αλλα η ελειψη συμβολαιου οχι μονο ναυαγει τα σχεδια τους αλλα εξοντωνει και την ιδια την μπαντα.Το 2001 η μεγαλη επανασυνδεση ειναι γεγονος και 5 χρονια μετα το 2006 κυκλοφορουν το πολυ καλο ''Μοnotheist'' που ξαναγυρναει στον παλιο παραδοσιακο κλασικο ηχο των celtic frost και ξεκινανε την μεγαλητερη περιοδια τους την Monotheist tour σε ευρωπη,αμερικη και ιαπωνια.Το 2008 γεινεται κατι πολυ δυσαρεστο για ολους εμας τους οπαδους τους αφου μεσα απο το site τους ανακοινωσαν την δυαληση της μπαντας.Δεν πηραζει ομως θα του θυμομαστε για παντα και θα ακουμε τα διαμαντια που αφησαν πισω τους με την ελπιδα καποτε να ξαναγιννει η θρυλικη επανασυνδεση των τεραστιων celtic frost.

Aλλη μια μπαντα που σιγουρα δεν αρεσει στον Rygar και ακουγεται σαν τρυπια εξατμιση οπως εχει πει :p

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με ενοχλουν ελαφρως οι επιτηδευμενοι "σατανιστες" στη μουσικη γενικα αφου θεωρω οτι το προβαλουν απλα για να πουλησουν κανα δισκο παραπανω σοκαρωντας. Μπορει να καω και λαθος. Τεσπα...

Περα απο αυτο οι Celtic Frost ειναι αξιοπρεπεστατη και τεχνικοτατη μπαντα.

Μου ειχε κανει εντυπωση, σε μια συναυλια τους στη Μαλακασα (καποιο Rockwave) ποση διαφορα ποιοτητας ηχου και ηχοληψιας ειχαν με τα υπολοιπα συγκροτηματα ακομα και με τους headliners! Επαγγελματιες.
 
Πανο εχεις δικειο για τους και καλα σατανιστες αλλα αυτο συνηθως ειναι γνωρισμα των Black Metal συγκροτηματων και λιγοτερο των celtic frost.Σε γενικες γραμμες ομως εχεις δικειο.Η συναυλια που αναφερεις ηταν το Rockwave του 2006 στο οποιο ημουνα εκει και την ιδια μερα ειχαν παιξει και οι Wasp,twisted sister,crimson glory και moonspell και οπως ειπες οντως η ποιοτητα στον ηχο και στην ηχολοιψια κατα εναν περιεργο τροπο ακουγοταν καλητερα απο τους αλλους.
 
Μυστήρια μπάντα, δεν την συμπάθησα ποτέ ιδιαίτερα. Οφείλω να πω όμως ότι από τότε ξεχώρισα ένα τους τραγούδι, το One in their Pride. Που είμαι βέβαιος ότι οι οπαδοί τους θα το σιχαίνονται. :p

Ακούστε εδώ τι έκαναν το 1987, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα!


Return safely to Earth, return safely to Earth...
 
Το κομματι αυτο ειναι μια καρικατουρα και τιποτα παραπανω οπως ειναι και ολος ο δισκος into the pandemonium που ξεφυγε απο ολο το νοημα και το στυλ των celtic frost.Προσωπικα σαν οπαδος τους απεχθανομαι ολο τα κομματια στο συγκεκριμενο δισκο ασχετα που οπως ανεφερα παραπανω τολμησαν να κανουν πραγματα τοτε που αλλοι δεν τολμουσαν καν να τα φανταστουν.
 
Δεν μου αρεσουν και πολυ! αλλα γουστα ειναι αυτα! ωραιο review,παρουσιαση (πως να το πω!!)
 
Πριν τους Celtic Frost ηταν γνωστοι σαν Hellhammer ,σε Thrash και πρωιμο Black υφος,στις αρχες του ' 80. Οι Hellhammer εθεσαν τιε βασεις για το Black Metal (μαζι με τους Bathory και τους Venom)...

To 'Into the pandemonium' σιγουρα δεν ειναι 'στρωτο' metal αλμπουμ,αλλα μου αρεσει αρκετα,

παραδειγμα-το 'Tistesses de la Lune'...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...Οι δε Hellhammer επρεπε να ηταν απ τις πιο αναπηρικες μπαντες εκεινη την εποχη μαζι με τους Venom..

μου ειχε κανει εντυπωση αυτη η μετεξελιξη!!

Οι τυποι οντως ηταν "προχω" για την εποχη ,ισως χωρις να το ξερουν.Ποτε δεν υπηρξα οπαδος,αλλα μερικα κομματια τα γουσταρα τρελλα!

Παντως κακα τα ψεμματα..8 στα 10 μεταλλακια της εποχης ,αγοραζαν CF μονο για τα εξωφυλλα και μετα προσπαθουσαν να ψηθουν οτι τους γουσταρουν..

Οσο για το 2006...την ιδια μερα επαιζαν οι ΤΟΤΟ αρα...
 
Αγαπητή μου μπάντα που ξεχορίζω το morbid tales αλμπουμ,

αφού 'πατάει' σε trash/death δρόμους...

Επίσης πολύ καλή και η σύντομη επιστροφή τους με το

monotheist!

Ο warrior έχει τα φωνιτικά που μου κολλάνε στο μυαλό!!

Στο rockwave 2006 ήμουν και εγω τρελαμένος με την

ατμόσφαιρα αλλά και ξενερωμένος κάπου στα μέσα που

'έψελνε' ο eric....

Dethroned emperor και τα μυαλά στο pit :)

Respect!!!

 
Μπαντάρα που ποτέ δεν αξιώθηκα να αγοράσω κάποιον δίσκο τους! Κυνηγούσα πάντα βινύλιο από πιο επικές και κλασικού heavy φόρμες και οι Celtic Frost παρέμειναν ως "αντιγραμμένες κασέτες" στην συλλογή μου. Δεν ακούω black metal αλλά μπορώ να πω ότι ο Warrior και όλο το συνάφι δεν είχαν επιτηδευμένους εμπορικούς σκοπούς αλλά ήταν καλά διαβασμένοι και ψαγμένοι. Και μουσικά και θεματολογικά. Το "Monotheist" είναι όντως πολύ καλό αν και δεν το έχω ακούσει πάνω από δύο φορές σε κολλητό που έχει δισκογραφία. Πρέπει σιγά σιγά να επενδύσω και σε χρήμα γιατί η μπάντα το αξίζει!! Το μόνο που έχω αυθεντικό και σχετίζεται κάπως με τη μπάντα είναι το demo CD "Satanic Rites" που μάλιστα είχε κυκλοφορήσει χωρίς εξώφυλλο.
 
metalcandyman είπε:
Το κομματι αυτο ειναι μια καρικατουρα και τιποτα παραπανω οπως ειναι και ολος ο δισκος into the pandemonium που ξεφυγε απο ολο το νοημα και το στυλ των celtic frost.Προσωπικα σαν οπαδος τους απεχθανομαι ολο τα κομματια στο συγκεκριμενο δισκο ασχετα που οπως ανεφερα παραπανω τολμησαν να κανουν πραγματα τοτε που αλλοι δεν τολμουσαν καν να τα φανταστουν.
Eμενα παντως μου αρεσει ιδιως για το party feeling σε τραγουδια οπως το ''I Won't Dance''.Oσον αφορα για το black metal που επαιζαν τοτε θεωρω πως ηταν λιγοτερο πειστικο και σκοτεινο απο το ''In the Sign of Evil'' των Sodom η τα demos των γερμανων Poison.Εκει οπου πραγματικα μεγαλουργησαν ηταν με το ''Το Μegatherion''.Παντως για το evil attitude που ειχαν εγω το εβρισκα αστειο.Σε κατι συνεντευξεις του Tom Warrior με επιαναν τα γελια μιλωντας με ενα ψιλοσοφιστικε στυλ περι θρησκειας και τα ρεστα.Ολα αυτα τα αφησε καπου το 1988 αφου προτιμουσε να βολταρει στην Sunset Street με ξασμενο μαλλι προσπαθοντας να πραγματοποιησει το ονειρο του ως ποζερας.

Επισης το τελευταιο αλμπουμ που κυκλοφορησαν το θεωρω απλα καλο και για μενα αυτο το reunion ηταν μια καθαρη αρπαχτη απο τη στιγμη που διαλυθηκαν βγαζοντας στον τυπο φτηνες δικαιολογιες.Καλα τα εχωσε ο Αngelripper λεγοντας οτι ''εμεις ποτε δεν παιξαμε headliners με 25 χρονια στο σανιδι κι αυτοι τσουπ πρωτοι και καλυτεροι σε ολα τα φεστιβαλ πριν ακομα βγαλουν το δισκο''
 
Οι Celtic Frost ήταν ελβετικό heavy metal συγκρότημα το οποίο σχηματίστηκε το 1984 στη Ζυρίχη. Θεωρείται ότι άσκησαν ιδιαίτερη επιρροή στα συγκροτήματα του ακραίου metal. Το συγκρότημα παρουσίασε δύο περιόδους ενεργού δράσης, από το σχηματισμό τους το 1984 μέχρι το 1993 και από το 2001 ως το 2008.

924b8224c2d02ace77f8a9ce24f2c0d4.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα