Ενδιαφέρον το link για τα χρώματα του C64. Πάντα αναρωτιούμουν πως τα επιλέξαν και τώρα ξέρω ότι δεν ήταν τυχαία.
Από την άλλη, αυτό το "ροζ, περνάει στο γκρι, περνάει στο μπλε, περνάει στο σκατί" ήταν κάτι που δεν μου καθότανε ποτέ. Τα περισσότερα γραφικά παραείναι "ψυχεδελικά". Βλέπω πως μετατρέπει το C64 yourself κάποιες εικόνες, και ακόμα και όταν τα καταφέρνει έχεις κάτι που είναι σαν να χάλασε η παλέτα. Φυσικά μερικοί γραφίστες τα καταφέρνουν καλύτερα, αρκετοί όμως χρησιμοποιούν συνδιασμούς χρωμάτων που δεν μου κολλάνε και ας είναι κοντά τα χρώματα.
Anyway, είναι και λίγο γούστα αυτά. Όσον αφορά τα demos δεν έχω να προσθέσω πολλά, πέρα του ότι η C64 scene με αφήνει άφωνο κάθε χρόνο. Έχεις τουλάχιστον 3 demos που είναι επικά, εκεί που λες πάει αυτό είναι, δεν πρόκειται να κάνουν καλύτερα πράγματα στο μηχάνημα, το έχουν τερματίσει. Και μου έρχονται τον επόμενο χρόνο, με τρελό competition, το κάθε demo να έχει 10 parts που τουλάχιστον τα μισά να σε κάνουν να λες "Μα πως στο καλό το έκανε αυτό;". Συν τρελά γραφικά, design, πρωτότυπες ιδέες. Νομίζω κάτι αντίστοιχο δεν γίνεται σε καμιά άλλη σκηνή. Τον C64 τον έχουν τερματίσει όσο δεν πάει και συνεχίζουν! Το αντίστοιχο στο CPC θα ήταν να είχαμε ένα event μια φορά το χρόνο όπου βγαίνουν τουλάχιστον τρια demos κλάσης Batman Forever. Ούτε στα πιο γνωστά μηχανήματα όπως PC και Amiga δεν βλέπω τόσο επικότητα μαζεμένη σε ένα competition. Με ξαναέκανε να σκέφτομαι να αγοράσω C64 με κάποιο storage η drive (ο παλιός μου ψώφησε).