CF checksum errors

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Προσπαθώ να εγκαταστήσω το classicWB σε μια 4αρα CF δουλεύοντας αρχικά στο WinUAE.

Έκανα format σε 2 partition των 2gb σε ffs και εγκαθιστώ κανονικά το classicWB έχοντας κάνει mount εκτός από το hardfile του classicWB, την CF κάρτα που είναι σε USB reader και ενα PC φακελο με κάποια προγράμματα μεσα. Φορτώνει το classicWB κανονικά, φορτώνω το DOpus και πάω να μεταφέρω τα περιεχομενα του System στο πρώτο partition. Από κάποιο σημείο και μετά αρχίσουν τα checksum erros και πολλά αρχεία δεν μπορούν να μεταφερθούν.

Ξανά partition τον σκληρό αλλά αυτή την φορά κάνω το partition λίγο μικρότερο από τα 500ΜΒ. Ως δια μαγείας κατάφερα και μετέφερα ολόκληρο το system folder στην CF κάρτα.

Και εκεί που ειπα οτι λύθηκαν τα προβλήματα, πάω να μεταφέρω παιχνιδια από το PC folder στο άλλο partition και ξανα checksum errors...τζίφος.

Δοκίμασα άλλη κάρτα CF , τα ίδια. Δοκιμασα να φτιάξω μικρότερα partitions τα ίδια. Δοκίμασα να παίξω και με το maxtranfer (και default αλλα και 0x1fe00) τα ίδια.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Πάιζει να είναι θέμα με τον usb card reader;

Τα φωτα σας Amigaδες...
 

konc

Retro Member
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
68
Αυτό που περιγράφεις είναι κλασσική συμπεριφορά προβληματικής κάρτας. Διάβασα πως δοκίμασες και με άλλη αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, ιδιαίτερα ορισμένες κινέζικες από το ebay είναι "μίας χρήσης". Χρησιμοποιείς κάποια επώνυμη και σίγουρα original CF κάρτα?
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Ναι, 3 Sandisk και 1 Kingston που αγόρασα χθες από κατάστημα...Λέω να τσιμπήσω ένα 3,5 IDE σε CF και να αποφυγω το USB...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Update - Μάλλον το έλυσα το θέμα. Το πρόβλημα οπως φαίνεται ήταν στο filesystem. Εγκατέστησα το SFS που είναι πιο σύγχρονο και υποστηρίζει μεγαλύτερα partitions και μέχρι τώρα δεν μου έχει πετάξει σφάλμα...fingers crossed
 

konc

Retro Member
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
68
Μακάρι.. πάντως αν έχεις ξανά θέμα, σαν πρώτη λύση και για αποκλεισμό πιθανών ενόχων δοκίμασε να τις λειτουργήσεις απλά γράφοντας-διαβάζοντας αρχεία από τα windows. Τουλάχιστον έτσι θα είσαι σίγουρος αν φταίει η κάρτα/reader ή κάτι άλλο όπως το FS που ανέφερες.
 

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.470
Αντιδράσεις
1.173
Οταν λες sfs φανταζομαι εννοεις smart file system?
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Ναι αυτό εννοώ Rakeesh. Τελικά μετά την μεταφορά 3 μεγάλων φακέλων ( [0-9],[A], του Whdload) άρχισε να μου κάνει πάλι νερά. Πετάει πάλι errors και μετά από κάποια skip κλπ, μου βγάζει μήνυμα disk is full, πράγμα που δεν ισχύει προφανώς αφού το partition είναι πάνω από 3GB. Θα δοκιμάσω πάλι με την κάρτα που αγόρασα πριν 2 ημέρες μήπως η sandisk που χρησιμοποίησα είχε φάει τα ψωμιά της.


Αξίζει να δοκιμάσω φορμάροντας και σε pfs3;
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
81
Δεν εχεις κανονικη Α1200 να το κανεις? μπορει να ειναι πιο αργο, αλλα με τοση ταλαιπωρια στο πισι, θα ειχες τελειωσει τωρα!
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Για κάν'το μου ψιλά φίλε Mike...Πως θα μεταφέρω 4gb από το PC στην Amiga; Με σειριακό καλώδιο; Έχεις κάποιο guide;
 

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
363
Stormwatch είπε:
Ναι, 3 Sandisk και 1 Kingston που αγόρασα χθες από κατάστημα...
Δεν γνωριζω την λυση για το προβλημα σου, αλλα το οτι πηρες τις μνημες απο καταστημα απο Ελλαδα, δυστηχως δεν τις καθισταρα απαραιτητα και αυθεντικες. Αντιθετως μαλιστα, γνωριζω πολυ καλα για παρα πολλες περιπτωσεις οπου μεγαλα καταστηματα εισαγουν/εισαγαν μαιμου καρτες, με ολα τα γνωστα αποτελεσματα.

Δοκιμασε με καρτα φιλου και δες πχ οτι δεν φταινε και αυτες.
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.595
Αντιδράσεις
135
Τελικά το πρόβλημα ήταν στην επικοινωνία με τον card reader...αγόρασα με 1 ευρω από το ebay εναν μετατροπέα CF σε 40πινο IDE και το συνεδεσα απευθείας στην μητρική του PC. Έκανα 4 partition σε SmartFileSystem και όλα εγκαταστάθηκαν μια χαρά. Να μην μου χάλαγε και η οθόνη της Amiga και θα ήταν όλα τέλεια...
 
Μπλουζα