cf to pcmcia

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας simonkey
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

simonkey

RetroAdept
Αντιδράσεις
54
λοιπον μου ρθε σημερα το easy adf transfer απο amiga kit και το περασα στην 600αρα μου,περασα την συνοδευτικη δισκετα με τους driverς και ολα καλα ,ειιδα τα adf που ειχε μεσα η καρτα μου κλπ οκ?αμεσωs μετα ετρεξα το αρχειο transfer adf to disc και μου κολλησε εχει κανεις καμοια απαντηση για αυτο?υπαρχει περιπτωση να εχω την 1η παρτιδα απο 600αρες που δεν υποστηριζε boot απο pcmcia?α σημειωστε οτι δεν ειχα το 2.05 workbench της 600αρας και εκανα απο 2,04 της 500+! :help:

To bootάρισμα τί σχέση έχει; Δε μπουτάρεις, δε γίνεται με αυτό το κιτ να μπουτάρεις, απ'οσο γνωρίζω. Εσύ αρχεία θες να μεταφέρεις από τη CF στη δισκέτα. Ανοιξε μια βλάβη στο site τους, θα σου απαντήσουν εντός της ημέρας. Πάντως κάποιο παληκάρι στο amigahellas που έχει αυτό το κιτ, είχε πολλά προβλήματα με corrupted αρχεία, και τελικά σταμάτησε να τo χρησιμοποιεί και πήρε USB και τώρα χρησιμοποιεί memory stick.

με το κιτ αυτο οντως δεν μπουταρεις. ειναι απλά για μεταφορά αρχείων και όχι για να χρησιμοποιηθεί σαν σκληρός. το έχω και δουλευει και σε 1200 και σε 600. δεν το θεωρώ ούτε καλό ούτε αξιόπιστο και πολλές φορές κάνει αρκετά περίεργα.

Γι'αυτό κι εγώ ετοιμάζομαι να πάρω USB :mastoras:

rygaraκο ποτε θα έρθεις σπιτι για kick off και εγκατασταση στη 1200???

rygar πες μου την φαση με το usb μπορεις να μεταφερεις adf σε δισκετες?

Κάνεις τα πάντα. Συνδέεις ένα stick γεμάτο ADFs, τρέχεις στο αμιγκάκι το πρόγραμμα ADFBLITZER (το κατεβάζεις από το AMINET), κάνεις browse στο stick, βρίσκεις το αρχείο που θες, βάζεις δισκέτα στο αμιγκάκι και την καις σε 40 δευτερόλεπτα. Ξαναλέω, δεν έχω ακόμα USB, και θα πάρω σίγουρα, αλλά τη διαδικασία που σου γράφω ακολούθησα για να γράψω ADFs, όταν συνέδεσα ένα SCSI CD στο Α1200 μου. Φαντάσου, ένα stick αντί για CD. Εκτός από sticks αναγνωρίζει εξωτερικά floppies, CF readers, USB-2-serial χωρίς να είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω το υποστηρίζει, Zip drives, κάρτες δικτύου USB (ένα συγκεκριμένο μοντέλο), εκτυπωτές και σκανερ αρκεί να υπάρχει driver. Κόστος κοντά στα 90€ αλλά αξίζει του θανατά!

βοηθησε με λιγο ...μπορω να συνδεσω cdrom στην 600αρα καινα μεταφερω adf?εχε υποψην οτι δεν εχω σκληρο..η αμιγκα πως θα δει τo cdrom? :help:

Θες είτε SCSi controller είτε κάποιο 4way buffered interface που σου δίνει 2ο IDE. Εκτός από το IDEFIX που έχει drivers για cdrom, δε γνωρίζω τί άλλοι drivers υπάρχουν που να φορτώνουν από δισκέτα, γιατί μιας και δεν έχεις σκληρό, θα φορτώνει ο driver με το Workbench. Εγώ όπως σου είπα έχω SCSI και OS3.9 που έχουν drivers για CD. Γκουγκλάρισε λίγο, θα βρεις άκρη. Λογικά είναι κάποιο scsi.device ή αντίστοιχο που πρέπει να φορτώσει από το S: της δισκέτα εάν θυμάμαι. Δυστυχώς, ξέρω μόνο όσα έχω δει μέχρι τώρα. Βέβαια στην περίπτωσή σου, το θέμα είναι πρώτα το πώς θα συνδέσεις το CDROM στο Α600 και μετά τί drivers θα φορτώσεις.

Να ρωτήσω, η Α600 δεν παίρνει IDE 2.5"? Επίσης δεν έχει PCMCIA θύρα για την οποία υπάρχουν Ethernet adapters? Άρα με λίγο ebay δε λύνεται το πρόβλημα?

H A600 έχει θύρα για 2,5" σκληρό δίσκο. Βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος του motherboard. Συνδέεις τον δίσκο εκεί ένα καλώδιο 2,5" περνάς το workbench και είσαι έτοιμος. PCMCIA θύρα υπάρχει επίσης. Βρίσκεται λίγο πιο κάτω και αριστερά από την θύρα του δίσκου. Φένεται επίσης και εξωτερικά από το αριστερό πλαινό της 600. Ψάξτε λίγο την 600 μάγκες είναι φοβερό και τσαχπίνικο μηχανάκι. :)

Αλλά γιατί να βάλεις σκληρό δίσκο; Έναν CF2IDE 44pin και μια compact flash (μιας και κάπου πήρε το μάτι μου ότι δίσκοι >4Gb δεν αναγνωρίζονται) και είσαι έτοιμος. Επίσης αν έχεις linux μπορείς να κάνεις recompile τον kernel με amigafs support, mount cf και file transfers στο φτερό.

Οι πρώτες Amiga βλέπουν σκληρό δίσκο κανονικά μέχρι και 4gb. Και μεγαλύτερο να βάλεις πάλι τα 4 θα δεί. Το νεότερα os μπορούν να δουν περισσότερα gb δίσκου κανονικά. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως από κάρτα cf δεν κάνεις boot του workbench. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω cf για την amiga.

telonio είπε:
Οι πρώτες Amiga βλέπουν σκληρό δίσκο κανονικά μέχρι και 4gb. Και μεγαλύτερο να βάλεις πάλι τα 4 θα δεί. Το νεότερα os μπορούν να δουν περισσότερα gb δίσκου κανονικά. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως από κάρτα cf δεν κάνεις boot του workbench. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω cf για την amiga.
A, OK, είχα καταλάβει ότι έχει πρόβλημα με δίσκους πάνω από 4Gb όχι ότι βλέπει μόνο τα 4. Γιατί να μην μπορεί να κάνει boot? Αφού πηγαίνει στην IDE θύρα δεν θα το βλέπει ως CF αλλά ως IDE σκληρό, logic dictates it.

Xμ δεν γνωρίζω γιατί να μην μπορεί να κάνει boot από την cf κάρτα. Αν δεν κάνω λάθος κάπου το είχα διαβάσει πως δεν κάνει boot. Δεν βάζω το χέρι μου και στην φωτιά πάντως.

Από CF φορτώνει πολύ αργά, σίγουρα όμως πιο γρήγορα από δισκέτα. Επίσης για ethernet θες δίσκο(ή έστω CF) για να φορτώσεις TCPIP stack. Σίγουρα θες και 68030 τουλάχιστον, για να μπορεί να σηκώσει το stack. Αυτά από τη δική μου εμπειρία και από ό,τι έχω διαβάσει ψάχνοντας. Στην Α1200 μου έχω OS3.9 με 60GB δίσκο και εννοείται τον έχει δει όλο, αλλά τώρα στην άδεια θα το βγάλω και θα βάλω 3.1 με κανένα Classic WB και με κανένα patch για να τον δει όλο.

Αλλά τί λέμε τώρα. Το θρεντ έχει άλλο τίλτο :D

Rygar είπε:
Από CF φορτώνει πολύ αργά, σίγουρα όμως πιο γρήγορα από δισκέτα. Επίσης για ethernet θες δίσκο(ή έστω CF) για να φορτώσεις TCPIP stack. Σίγουρα θες και 68030 τουλάχιστον, για να μπορεί να σηκώσει το stack. Αυτά από τη δική μου εμπειρία και από ό,τι έχω διαβάσει ψάχνοντας. Στην Α1200 μου έχω OS3.9 με 60GB δίσκο και εννοείται τον έχει δει όλο, αλλά τώρα στην άδεια θα το βγάλω και θα βάλω 3.1 με κανένα Classic WB και με κανένα patch για να τον δει όλο.
Αλλά τί λέμε τώρα. Το θρεντ έχει άλλο τίλτο :D
:animeek::animeek:

Γιατί δεν κάνετε port το stack από το BSD? Μια χαρά τρέχει σε 68000. Πάντως μου φαίνεται πολύ παράξενο, γιατί η ταχύτητα της CF είναι πολύ μεγαλύτερη από την ταχύτητα που μπορεί να πιάσει ένας υπολογιστής της εποχής για μεταφορά δεδομένων από τον σκληρό. Μάλλον είναι πρόβλημα της υλοποίησης του fs ή του driver. Πάντως ναι έχεις δίκαιο, ξεφύγαμε από το θέμα. Τι μαθαίνει κανείς στα γεροντάματα.

Πίσω
Μπλουζα