Circus of Horrors (1960)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Ο Dr. Schuler είναι ένας Βρετανός πλαστικός χειρουργός που δοκιμάζει μία νέα τεχνική στην Αγγλία της δεκαετίας του '40, και μετά την λανθασμένη επέμβαση και την παραμόρφωση που επέφερε σε ασθενή του, φεύγει κρυφά με τους δύο βοηθούς του στη Γαλλία, κι αλλάζει και όνομα για να μην είναι αναγνωρίσιμος. Εκεί, παθιασμένος να συνεχίσει το επάγγελμά του, κάνει μία επέμβαση στην κόρη ενός ιδιοκτήτη τσίρκου, η οποία έχει παραμορφωθεί από έκρηξη βόμβας. Αυτή τη φορά τα καταφέρνει περίφημα, κι ο ευγνώμων ιδιοκτήτης του επιτρέπει να μείνει και να εργαστεί στο τσίρκο. Ξαφνικά όμως, ο ιδιοκτήτης αυτός πεθαίνει σε ένα περίεργο, τραγικό ατύχημα. Σιγά σιγά ο Dr. Schuler καταφέρνει και αναλαμβάνει ολόκληρο το τσίρκο. Γίνεται ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης, που ταυτόχρονα βρίσκει γυναίκες με παραμορφωμένα πρόσωπα, τις φτιάχνει με τις επεμβάσεις του και μετά τις κρατάει ως υπαλλήλους του τσίρκου. Όταν όμως αυτές αρχίζουν και νιώθουν μεγάλη πίεση και σκλαβιά, και θέλουν να φύγουν, πεθαίνουν μία μία συνήθως με τρομερά ατυχήματα στο τσίρκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσει να εμπλέκεται η αστυνομία, η οποία αρχίζει την έρευνα για το τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτό το μυστηριώδες τσίρκο.

Βρετανική ταινία τρόμου με σασπενς και πολύ ωραίους θανάτους, με πρωταγωνιστή τον Γερμανό ηθοποιό Anton Diffring, που του ταίριαξε ο ρόλος του ψυχρού, αδίστακτου γιατρού. Έναν ρόλο έχει κι ο Donald Pleasence, ως ο Γάλλος ιδιοκτήτης του τσίρκου που πεθαίνει τραγικά.



Προβολή συνημμένου 134520
 
Δεν την ήξερα αυτή τη ταινία. Παλιά βρετανική, Pleasence...γιατί όχι.... :)
 
Θα σου αρέσει πιστεύω Rio, έχει πολύ ωραίους, ποικίλους θανάτους με ατυχήματα στο τσίρκο. Ο Pleasence δεν έχει μεγάλο ρόλο, αλλά αξίζει έστω για λίγο, κι επίσης είναι πάλι ωραίος ο τρόπος που πεθαίνει. :)
 
perlastar είπε:
Θα σου αρέσει πιστεύω Rio, έχει πολύ ωραίους, ποικίλους θανάτους με ατυχήματα στο τσίρκο. Ο Pleasence δεν έχει μεγάλο ρόλο, αλλά αξίζει έστω για λίγο, κι επίσης είναι πάλι ωραίος ο τρόπος που πεθαίνει. :)
ΟΚ θα το ψάξω... :)
 
Πολύ καλή ταινία, με όμορφη φωτογραφία, καλή ηθοποιία και ζωηρά χρώματα.
 
Εχει gore αυτη η ταινια;
 
Lord Vek είπε:
Εχει gore αυτη η ταινια;
Μπα, όχι, έχει ωραίους θανάτους, καθώς παρουσιάζονται με τη μορφή ατυχημάτων στο τσίρκο, αλλά η έμφαση είναι στο σασπενς, δεν δείχνει και τίποτα το σοκαριστικό.
 
Ευχαριστω perlastar. Μου αρεσουν τα θριλλερ αλλα οχι οι ωμα βιαιες σκηνες. Θα μπορεσω να την δω, ακουγεται ενδιαφερουσα.
 
Πίσω
Μπλουζα