Command & Conquer και Full Motion Video στον ST!

gapan

RetroActive
Αντιδράσεις
116
Υπάρχει ένας τύπος ο οποίος το έχει βάλει σκοπό να κάνει port το Command & Conquer στον ST!

Και φαίνεται ότι προς το παρόν τα πάει πάρα πολύ καλά! Αν και το παιχνίδι είναι ακόμα αργό στον απλό ST με τα 8MHz, σε Mega STE με 16MHz ή ακόμα καλύτερα σε TT/Falcon παίζει μια χαρά. Χρειάζεται 4MB μνήμης βέβαια σε οποιαδήποτε περίπτωση. Αλλά ακόμα και στα 8MHz είναι playable!

Θα χρειαστείτε τα assets της DOS έκδοσης του αρχικού παιχνιδιού (που τα βρίσκετε νόμιμα δωρεάν) τα οποία θα πρέπει να μετατρέψετε στο PC σας χρησιμοποιώντας ένα online εργαλείο. Οδηγίες στο παραπάνω link.

Αυτό από μόνο του είναι φανταστικό κατόρθωμα, αλλά πρόσφατα κατάφερε να υποστηρίξει και τα cutscenes που είναι FMV δημιουργώντας ένα καινούριο video codec αποκλειστικά για τον ST!

Δείτε!

Πραγματικά ο τύπος έχει κάνει τρομερή δουλειά στον Atari ST!!

Έχει γίνει αναφορά εδώ αλλά δεν πειράζει φίλε @gapan έτσι και αλλιώς εσύ του έκανες ολόκληρη παρουσίαση με ανάλυση.

Τελευταία επεξεργασία:
Ουπς, μου ξέφυγε αυτό! :banghead:

Αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ ήθελα να επικεντρώσω περισσότερο στο Full motion video!

Πολυ καλό αποτέλεσμα αλλά σε "νορμαλ" συστήματα είναι πολύ αργό, πχ 4-7fps και επειδή είναι 100% AI made δε ξέρω αν ο τύπος έχει το know-how για να το κάνει περισσότερο optimise (και η AI έχει τα όριά της).

Για το παιχνίδι λες έ; Ναι, δεν ξέρω, λέει ότι παλεύει για να το κάνει περισσότερο playable σε απλό ST. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αλλά έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και για κάποιον που γνωρίζει πολλά για τα ενδότερα του 68k.

Τα videos όμως πρέπει να παίζουν κανονικά σε απλό ST!

Πίσω
Μπλουζα