Commodore 128

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μήπως έχει φτιάξει (ή χρησιμοποιήσει) κάποιος καλώδιο για σύνδεση Commodore με PC;(Κάτι τέτοιο)

Λοιπόν ,έφτιξα το XM1541 καλώδιο. Ωστόσο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, μια και δεν μπορώ να εγκαταστήσω το opencbm στα Linux...

Μόλις καταφέρω κάτι, θα σας το πω.

Εχω χρησιμοποιήσει το ΧΑ1541 για να συνδέσω ενα 1571 σε Windows, και με τη βοήθεια του cbm4win εγραψα αρκετές δισκέτες με απόλυτη επιτυχία. Βέβαια μετά πήρα το MMC64 για να κανω δουλειά, απλά ήθελα πολύ να υλοποιήσω και τη χρήση του 1571 στο C64 κυρίως για συλλεκτικό σκοπό.

Το καλώδιο το έφτιαξες μόνος σου, με τα schematics που δίνει ή το αγόρασες;

Το αγόρασα, καθώς τότε δεν είχα και χρόνο και καλό κολητήρι και όρεξη να το ψάξω περισσότερο.

Το δικό μου το έφτιαξα μόνος μου :eek: Αλλά λιγάκι διστάζω μήπως έχς κάνει κάτι λάθος και κάψω καμιά παράλληλη...:animeek:

Παράλληλη δε νομίζω να κάψεις. Απλά δε θα έχεις επικοινωνία.

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λές.

Απλά επειδή πλέον δεν χρησιμοποιώ Windows (αν και τα έχω στο PC , είναι υπερβολικά αργά) γι αυτό δεν το έχω δοκιμάσει.

Παιδιά ,θέλω τα φώτα σας.

Μια και έχω Commodore 128D ,θέλω να ξέρω εάν μπορώ να μεταφέρω τις δισκέτες μου κατευθίαν από τον Commodore (για να μην αγοράζω 1571 drive)και αν ναι,πως γίνεται;

Arielis οι ερωτήσεις σου καλύτερα να γίνουν σε κάποια άλλη ενότητα για να μην χαλάσει το παρών thread.. :)

Πίσω
Μπλουζα