Ας εξιστορήσω λοιπόν και το δικό μου παρελθόν σχετικά με τον C64. Θα πρέπει να ήμουν Τετάρτη δημοτικού (κάπου το `88) όταν απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή (Commodore 64 με floppy drive). Ο εν λόγο υπολογιστής αποκτήθηκε μετά κόπων, παρακαλετών και οδυρμών

από ένα συνοικιακό μαγαζί στο Παγκράτι που μεταξύ άλλων πωλούσε και οικιακές συσκευές (ηλεκτρικές σκούπες ,πλυντήρια κλπ

). Αρχικά είχε αγοραστεί χωρίς οθόνη μιας και το κόστος τότε για μια μέση ελληνική οικογένεια ήταν μάλλον απαγορευτικό.
Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι πως ο υπολογιστής ήρθε μια Παρασκευή βράδυ μαζί με μια δισκέτα με "μικρά" σε μέγεθος παιχνίδια όπως το Galaxy (το πρώτο game που έπαιξα στον C64), Pacacuda, Dictator, Green Berret κλπ. Από εκείνο το βράδυ και για αρκετό καιρό ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου στο κρεβάτι να δυσκολεύεται να κοιμηθεί και να κοιτώ συνεχώς το ρολόι περιμένοντας ανυπόμονα να ξημερώσει, μιας και ο υπολογιστής βρισκόταν στο σαλόνι και θα ήταν επίφοβο να ασχοληθώ βραδιάτικα...
Επίσης θυμάμαι αρχικά να προσπαθώ "άπειρες" φορές μέσο τηλεφώνου να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο θα φόρτωνα ένα παιχνίδι.
Ίσως φανεί αστείο αλλά η γρηγορότερη εντολή που μπορώ να γράψω στον υπολογιστή είναι ακόμη: Load"$",8
(συνεχίζεται)...