Έχω βαρεθεί να βλέπω εδω και δεκαετίες τις φάσεις αναβίωσης του C65 ή πολύ ακριβές -φύκια για μεταξωτές κορδέλες - ή αποτυχημένες τύπου c-one.
Ας πάρουμε το C65, ΠΟΣΟΙ sceners/devs θα το αγοράσουν στην τιμή αυτή και θα ασχοληθούν - δεν μιλάω να κάτσουν να φτιάξουν 'νέα' προγράμματα που να τρέχουν και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του μηχανήματος αυτού, άντε μερικά demo, αλλά να κάτσουν να φτιάξουν kick-ass παιχνίδια - για ποιό target? 100-αντε 200 χρήστες; (και πολλούς λέω)
Το ξέρω πολλοί ξερογλείφονται βλέποντας C64 με 1581 - το οποίο κατα την γνώμη μου είναι 'άχρηστο' -το είχα κι αυτό, αλλά δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, απλό 'storage' σε καμία περίπτωση οχι ανώτερο απο ένα pi1541 ή sd2iec -εκτός αν είσαι hardcore
χρήστης GEOS, οκ τώρα... (να αναφέρω οτι πρέπει να άλλαξα το εσωτερικό drive (απο Α500) 2-3 φορές όλο και κάτι προβλήματα είχε)
Το δε c-one , καλά αυτό είναι άλλη ιστορία με ενδιαφέρουσα προ-ιστορία απο πίσω:
είχε πέσει πολύ χρήμα για το development τα οποία έχασε ο Jens Schönfeld -Individual Computers- κάπου 10k ευρά (εποχή μέσα 2000s) (η "κατάρα" της C= ?? LOL). Oτι είχε διαφημιστεί (1581 συμβατό interface, SuperVIC, MonsterSID όλα αυτά για το C64 core) (specs
εδω) παραμύθια της Χαλιμάς! Να αναφέρω οτι μου βγήκε η ψυχή να βρω monitor που να δούλευε με όλα τα cores, για ram modules... τραγωδία.. είχα ενα ...κουβά απο αυτά και μόνο λίγα έπαιζαν εκεί! Τελικά το ΜΟΝΟ core που είναι "σχεδόν" τέλειο είναι το ... cpc core , λέω "σχεδόν" γιατί το CP/M 3 κολλάει, τουλάχιστον τρέχει SYMBOS!
να ομολογήσω οτι για χρόνια είχα την εντύπωση οτι για την όλη κατάντια του c-one έφταιγε ο Jens, άλλος ή για την ακρίβεια άλλη είναι η υπαίτια, από τότε που 'πέθανε' η commodore διάφορα κοράκια έχουν μαζευτεί και κάνουν πάρτι εις βάρος των πιστών θαυμαστών, είτε είναι τα 8μπιτα είτε η Amiga...
Η συμβουλή μου, με ένα απλό C64 (64c αν θέλετε καλύτερο 'look') με pi1541 ή 1541U (πολύ καλύτερο) θα περάσει κανείς καλύτερα απο το να σκάσει ένα σωρό λεφτά για 'νεο' C65 που βασικά θα to έχετε για να τρέχει .... C64 προγράμματα και παιχνίδια , μην περιμένετε super καινούργια παιχνίδια (τα οποία φαντάζομαι δεν θα είναι και 'τσάμπα') έδω βγήκε το ZX Next (στην μισή και βάλε τιμή, αν υπολογίσετε τους ΖΧ Next κλώνους Mist/N-go, o κώδικας FPGA ειναι ανοικτός), πόσα 'νεα' παιχνίδια έχουν βγεί γι' αυτο 30+? δεν θυμάμαι... προσωπικά τρέχω εκεί ολα τα κλάσικα για ΖΧ + TRDOS re-cracks πολύ καλύτερη φάση..