Component cable η scart RGB

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
43
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά

Εχτές αγόρασα ένα ps2 slim και το έχω συνδέσει προς το παρόν με το κλασικό composite cable. Επειδή με τρώει τώρα η ποιότητα της εικόνας, ήθελα τη γνώμη σας. Κυκλοφορούν στο ebay RGB scart cables και component cables για την κονσόλα.

Ποιο απο τα δύο να προτιμήσω;;
 
Αν εχεις TFT το Component. Αν εχεις CRT το RGB Scart.
 
Απλά και ωραία. Οπότε γενικά θα δω διαφορά με το component στην TFT. Αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω!!
 
Βασικά αν έχεις οποιαδήποτε τηλεόραση με component input βάζεις αυτό. Αν δεν έχεις πας RGB SCART.
 
θα δεις μεγάλη διαφορά σε ορισμένα παιχνίδια. να φανταστείς ότι στο gran turismo 4 ή 5 δευν θυμάμαι ποιο είναι το τελευταίο για ps2 μπορείς να επιλέξεις ανάλυση 1080p!!!!! component cable
 
Component cable και από εμένα, έτσι το έχω, όποτε το συνδέω, σε TFT τηλεόραση. Η διαφορά είναι τεράστια και πρώτα την είδα στο Wii.
 
Λοιπόν, αυτή η SONY, τελικά, είναι πολύ.....

Τι "εξυπνάδα", είναι αυτή που έκαναν, με το scart RGB/component καλώδιο και την εικόνα, που βγάζει κατά την αναπαραγωγή DVD-Video;

Για όσους δεν γνωρίζουν, μπέρδεψε το σήμα στην έξοδο RGB/Component, ώστε όταν αναπαράγεται DVD-Video, να περνά η εικόνα από ένα "φίλτρο", με αποτέλεσμα να φαίνονται όλα πράσινα! Αν είναι δυνατόν! Εννοείται ότι σε απλό composite σήμα, δεν υπάρχει τέτοιο "πρόβλημα".

Για την ιστορία, αυτή η "πατέντα" επινοήθηκε, ώστε να αποτρέψει τους επίδοξους πειρατές, να χρησιμοποιήσουν την υψηλής ποιότητας RGB έξοδο, για την αντιγραφή ταινιών... Κούνια που τους κούναγε...

Προς το παρόν ως λύσεις έχω βρει, πρώτον, μία κόλληση που γίνεται εσωτερικά στο PS2, αλλά καταργεί, λένε, το component out και δίνει μόνο RGB out και δεύτερον, το DVD Region X, με τα γνωστά βάλε-βγάλε.

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, είναι ευπρόσδεκτος, (π.χ κάποιο .ELF αρχείο θα ήταν ιδανικό...) όχι για να χρησιμοποιήσω πραγματικά το PS2, ως DVD-Player, αλλά για το γαμώτο της υπόθεσης...

Προσωπικά, έχω την κονσόλα σε scart RGB και η εικόνα, είναι κατά πολύ ανώτερη της απλής composite, χωρίς να έχω ακόμα δει, τις επιδόσεις του component σήματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλαδη η εξοδος πισω απο το ps2 δινει τα εξεις σηματα:

-composite (RCA)

-rgb (σε σκαρτ καλωδιο)

-component με προβληματικη εικονα σε παιξιμο DVD?

δεν το ηξερα.
 
To GT 4 ειναι.Αλλα βγαζει αναλυση μεχρι 1080i και οχι 1080p.
 
mike είπε:
Δηλαδη η εξοδος πισω απο το ps2 δινει τα εξεις σηματα:-composite (RCA)

-rgb (σε σκαρτ καλωδιο)

-component με προβληματικη εικονα σε παιξιμο DVD?

δεν το ηξερα.
Και με RGB SCART, πάλι πρασινίζει ο τόπος... Μόνο με composite μπορείς να δεις DVD.
 
Γιατι βρε παιδια,και με scart εβλεπα κανονικα πριν χρονια dvd και με component τα τελευταια 5-6 μια χαρα,εννοειται οτι δεν το χρησιμοποιω για να βλεπω dvd.


Μολις το ξαναδοκιμασα να επιβεβαιωθω.



Στα παιχνιδια οντως εχει μεγαλη διαφορα ,ιδιως πχ outrun 2 στα 480p με progressive scan πλειστεσιονι3ζει επικινδυνα.



 
Μυρμηγκοφάγε...

...με component καλώδιο, βλέπεις κανονικά DVD-Video; Μήπως έχεις καταφύγει, σε λύση τύπου hardware modchip;

Επίσης, το "απλό" scart, με το RGB scart, να ξέρεις, ότι δεν είναι το ίδιο... Το πρώτο, βγάζει composite σήμα, οπότε δεν έχει πρόβλημα, με την αναπαραγωγή ταινιών, σε DVD.
 
Οχι απειραχτο ειναι οπως το πηρα,μιλαμε για το slim και component,για το scart τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν scart scart η rgb που εμπαινε σε scart υποδοχη,παντως ηταν αυτο που ειχε μεσα στην συσκευασια και εβλεπα dvd πριν το component.

 


Εdit:στις ρυθμισεις του ps2 πιστευω το'χεις ψαξει..
 
Yπαρχουν δυο καλωδια "σκαρτ": και τα δυο βγαζουν σκαρτ βυσμα για εισοδο στην τηλεοραση, το ενα εχει μεσα σημα rgb, το αλλο composite. Ο τροπος για να καταλαβεις ποιο απο τα δυο ειναι, ειναι να βαλεις ενα ntsc παιχνιδι. Εαν ειναι ασπρομαυρο ειναι τυπου "compostite" εαν ειναι εγχρωμο, ειναι τυπου rgb. Αυτα σε τσιπαρισμενο ps1.

Αλλα εαν ειναι οπως τα λεει ο Ace, εγω δεν καταλαβα τιποτα στο ps2 μου γιατι ειναι τσιπαρισμενο.
 
...δεν έχω πειράξει τις ρυθμίσεις εικόνας, γιατί δεν θα είχε νόημα. Το έχω αφήσει στο "RGB"

Πάμε, λοιπόν, για αγορά component καλωδίου και ήθελα να το αποφύγω, διότι η μία είσοδος component, που διαθέτω, είναι "αγκαζέ"...

ΥΓ: Το scart, που είχες τότε Aardvark, embedded από τη συσκευασία, ήταν απλό scart...

Note: using a Euro AV Cable when playing a DVD will result in a green-coloured screen. This is due to the internal DVD copyright protection technology that PlayStation 2 utilises.
http://uk.playstation.com/ps2/support/general/detail/linked240539/item240544/Get-the-best-picture-on-your-TV/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα πάρει PS2 slim το 2008, και πριν κανα τρίμηνο, δοκίμασα να δω μία ταινία. Ηταν όλα οκ, χωρίς πρασινίλες (ναί, είχα βάλει component καλώδιο για σύνδεση στην TV).

Να ρωτήσω κάτι:

Αυτό το περίεργο με τα "πράσινα" στην αναπαραγωγή DVD, πάει πολύ "πίσω"; Ρωτάω, σε περίπτωση που είναι θέμα *πρόσφατης* αλλαγής bios απο την Sony, και έχουν συμπεριλάβει την εν λόγω προστασία εκεί. (σόρρυ αν είπα βλακεία, αλλά τα τεχνικά θέματα του PS2 δεν τα κατέχω...)
 
Όχι, billy...

...δεν είναι πρόσφατο, πάει πολύ πίσω.

Μου το παρουσιάζει, να φανταστείς, ένα 30004R, που είναι ένα, από τα πρώτης γενιάς...
 
Ωστε έτσι λοιπόν...

Thanks για την διευκρίνηση, Ace. :)
 
billy είπε:
Είχα πάρει PS2 slim το 2008, και πριν κανα τρίμηνο, δοκίμασα να δω μία ταινία. Ηταν όλα οκ, χωρίς πρασινίλες (ναί, είχα βάλει component καλώδιο για σύνδεση στην TV).
Να ρωτήσω κάτι:

Αυτό το περίεργο με τα "πράσινα" στην αναπαραγωγή DVD, πάει πολύ "πίσω"; Ρωτάω, σε περίπτωση που είναι θέμα *πρόσφατης* αλλαγής bios απο την Sony, και έχουν συμπεριλάβει την εν λόγω προστασία εκεί. (σόρρυ αν είπα βλακεία, αλλά τα τεχνικά θέματα του PS2 δεν τα κατέχω...)
Μπορεί να το έχουν διορθώσει σε νεότερα μοντέλα... Να υποθέσω οτι το δικό σου είναι 9χχχχ, σωστά; Στο δικό μου το fat (5xxxx), το πράσινο πάει σύννεφο! Ο μόνος τρόπος να δεις DVD είναι μόνο μέσω composite.

δε πα να δείχνει όσο πράσινο θέλει... Μια χαρά είναι το ps3 για dvd!
 
Μισό λεπτό, ASiC, γιατί μπερδεύτηκα...

...σε εσένα, παρουσιάζει green screen και με το component καλώδιο ή μόνο με το RGB scart;

Ρωτάω, διότι δεν διαθέτω component και σχεδιάζω να προμηθευτώ ένα, εάν δεν παρουσιάζει πρόβλημα, στο 30004R μου, κατά την αναπαραγωγή DVD Video.

Παραπάνω, οι Aardvark και billy, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με component, αλλά διαθέτουν και οι δύο, slim κονσόλες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα