Computer Software Chip

greekeagle12

RetroActive
Joined
12 Αύγ 2012
Μηνύματα
307
Αντιδράσεις
125
Τεύχος 80 και 81 - 1 Δεκεμβρίου 1992, 15 Δεκεμβρίου 1992

attachment.php
 
Τα παρακολουθούσα τακτικότατα, έβγαινε 2 φορές τον μήνα, είχε ενδιαφέρουσα θεματολογία (πληροφορική, παιχνίδια, συγκριτικά, τεχνικές συμβουλές κλπ) δίχως να είναι βαρύ (καμία φορά μου θύμιζε το PIXEL -ok ιεροσυλία αλλά..), ενώ παρείχε και listings ορισμένες φορές ως εισαγωγή σε διάφορα θέματα προγραμματισμού (PASCAL, Assembly κλπ).

Όταν απορροφήθηκε από το CHIP, στράφηκα στο RAM.

Ωραίες εποχές :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω και εγώ αρκετά τεύχη απο το εν λόγω περιοδικό, ειδικά την περίοδο 90-95. Θα σκανάρω μερικά εξώφυλλα και θα επανέλθω.
 
Oπως ήταν φυσικό οι υπολογιστές Amstrad και Sinclair κανανε συχνες εμφανίσεις στα εξώφυλλα των περιοδικών πληροφορικής της εποχής αντανακλώντας το ενδιαφέρον του κοινού για αυτούς, συνοδευόμενοι απο τίτλους όπως "Αmstrad , ο κυρίαρχος του παιχνιδιού" , " Amstrad, o βασιλιάς του 1985" κλπ.Μερικά υιοθέτησαν και ένθετα ειδικά για τους χρήστες Amstrad, όπως το "Computer και Software" και "Micromad" !

Προέλευση : http://www.micropolis.gr/site/magazines-for-us

image_152888.jpg

Junior Computer Software (ανάτυπο)

????????

DINO είπε:
Βασικά(- To Computer Games Magazine -)

ξεκίνησε σαν ένθετο του Computer & Software και μετά έγινε αυτόνομο περιοδικό... (αν με βοηθά και μένα η μνήμη μου)...


Other_Reality είπε:
Παιδιά, έχω κι'εγώ πολλά τεύχη του περιοδικού. Όντως(- To Computer Games Magazine -)

ξεκίνησε σάν ένθετο,

.....

Όσο για το πώς ακριβώς ξεκίνησε, αρχικά ήταν στήλη μέσα στο περιοδικό, και μετά έβγαλαν τη θεματολογία εκτός κάνωντάς το ένα ένθετο ξεχωριστό, με "μαλακό" χαρτί. Άν θυμάμαι καλά, είχε ένα Cockpit στο εξώφυλλο το πρώτο ένθετο, δέν θυμάμαι το παιχνίδι, θα ψάξω να βρώ τα τέυχη του. Το ότι επέστρεψε σάν ένθετο δέν το θυμάμαι, αλλά είχα σταματήσει την ανάγνωση του C&S έτσι και αλλιώς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2 τευχη και απο μενα ,δεκεμβρης του 93 και μαρτης του 91.
Το μινι η Pocket mag ειχε κυκλοφορησει για να το γνωρισει ο κοσμος και μαλιστα οι σελιδες ηταν μετρημενες για να μην βγει υπερογκο το ποσο στο ταχυδρομειο και οπως γραφει χαρακτηριστικα ο εκδοτης μια σελιδα να προσθεταμε ακομη το κοστος θα ηταν δυσβασταχτο.
Πως βρεθηκε στα χερια μου δεν θυμαμαι, ισως να ηρθε με τα ΕΛΤΑ ,ισως να το τσιμπησα απο περιπτερο λογω της ιδιαιτερότητας του μικρου του μεγεθους, ισως να ηταν μαζι με το κανονικο ενσωματωμενο.

compsoft12.png
 
Ήταν ένα περιοδικό που αγόραζα συχνά. Πρέπει να έχω κάπου ξεχασμένα μερικά παλιά τεύχη. Θα το δω.
 
Προβολή συνημμένου 218081
Υπάρχει πρόθεση να σκαναριστούν; Θα ήθελα ας πούμε να διαβάσω για τις τάσεις της αγοράς του 1993 όσον αφορά τα UPS ή τα αποθηκευτικά μέσα.

Και φυσικά να κερδίσω το FIAT TIPO. Πάντως ο Μικρούτσικος δίνει POLO G40 στο μεγάλο παζάρι, που είναι και πιο γλήγορο....Ναι; :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αμα θες να σου σκαναρω αυτα τα 2 Ρυγκαρουλη.
 
Θέλω! Οχι μόνο τα εξώφυλλα, και το μέσα θέλω. Οποτε βρεις χρόνο. Και κυρίως να μην ταλαιπωρήσεις τα περιοδικά. Μίλα με ΑΕΟΝ μπας και τα ανεβάσεις εδώ μέσα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ντάξει, Ααρντβρακούλη; :D
 
Ναι ναι να μείνεις ήσυχος.
 
Πίσω
Μπλουζα