Cosmos: War of the Planets (1977)

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Λατρευω τα sci-fi που γυριστηκαν απο τα μεσα του 70 εως τα μεσα του 80. Λιγο το επιτηδευμενο διαστημικο στυλ, λιγο τα στοιχειωδη εφε, κατι τα naive σεναρια, τα πρωτολεια synth...με φτιαχνει. Με στελνει ζουμπιντο στα (πολυ) παιδικα μου χρονια οταν βλεπαμε τυχαια scifi VHS με τους κολλητους.

Ετσι οι ανοχες μου ειναι μεγαλες. Αντεχω.

Και ετσι μου αρεσε το Cosmos: War of the Planets (στα Ελληνικα Μαχη στ Αστερια). Μεσα στα χαλια της, μου αρεσε.

Spaghetti scifi του 1977 με οτι καλο ή κακο συνεπαγεται.

Ενας απειθαρχος αξιωματικος στελνεται να τσεκαρει ενα παραξενο σημα απο την ακρη του Γαλαξια ενω την ιδια στιγμη ενα UFO ιπταται πανω απο την Ανταρτικη. Το διαστημοπλοιο του παρασυρεται σε εναν πλανητη οπου οι μηχανες εγιναν αφεντες. Εν ολιγοις το θεμα που παει να πιασει (αγαρμπα) ειναι η σχεση ανθρωπου μηχανης.

Τα σκηνικα και τα εφε ειναι ψιλοτραγωδια (αν και η μορφη του ρoμποτ σου μενει). Τα σεναριακα κενα πολλα. Οι μαντεψιες για το μελλον δεν βγηκαν (πχ βλεπε δημοσιογραφοι, εικονικο σεξ με τα ρουχα και χωρια [θα σας κανω μια εγχειρηση πανω απο τα ρουχα που ελεγε και ο τυπος στο Γερμανοι ξαναρχονται])

Η μουσικη ειναι καλη (δια χειρος Giombini) απλα αυτο-σαμποταρεται οταν παιζει κλασικα κομματια πηγαινοντας να μιμηθει ηχητικα την Οδυσσεια του Κιουμπρικ...

Παιζει και ο πατριωτης μας Vassili Karis.

To μεγαλυτερο εγκλημα παντως εγινε στα κουστουμια. Με διαφορα οτι πιο γελοιο εχετε δει σε scifi. Kαι στο εγκλημα αυτο δεν αναγνωριζεται ουτε τυχον προτερος εντιμος βιος διοτι σε κανα δυο πλανα βλεπουμε τι παιδαροι ειναι οι συμπρωταγωνιστριες χωρις τα στρουμφοσκουφακια χαχαχα

Προβολή συνημμένου 144349

Το τελος ειναι πολυ καλο IMHO...

Παρτε την οθονη των αρχικων τιτλων



Σειρα στο σαγκα μου στα Ιταλικα scifi θα εχουν τα Star Odyssey, War of Robots και Beast in Space.
 
Παίζει και η Yanti Somer.... :flower:
 
Στο Star Odyssey δεν εχει και σκουφακι (αλλα η ταινια δεν βλεπεται) χαχαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα