CPU Thermal Paste αποριες

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.711
Κατα καιρους διαβαζω διαφορα για το συγκεκριμενο θεμα οπως για παραδειγμα πως πρεπει να αλλαζουμε παστα στον επεξεργαστη καθε δυο χρονια η καθε 3 με 4 χρονια κλπ οποτε εχω και γω τη δικη μου ιστορια αλλα και της αποριες μου.PC expert φυσικα και δε θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου αν και εχω και γω την εμπειρια μου ερασιτεχνικα με αυτα τα θεματα ομως εχω μια μεγαλη φοβια με το να βαζω η να αφαιρω επεξεργαστες και ψυκτρες γιατι καποτε ειχα σπασει μια μητρικη βαζοντας περισσοτερη πιεση οπως και ειχα χαλασει μια ψυκτρα και διαφορα αλλα τετοια παρομοια περιστατικα.Ετσι λοιπον το PC που εχω αυτη τη στιγμη εχει πανω στον επεξεργαστη την παστα Arctic silver απο το μακρινο 2013 που στηθηκε το PC και που φυσικα αμφιβαλω πολυ αν εχει μεινει παστα πανω.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε κατακαλοκαιρο δηλαδη χωρις να αναψω κλιματιστικο αλλα και με τον ανεμιστηρα μονο για παραδειγμα η θερμοκρασια δωματιου ειναι 32 βαθμοι οποτε λογικα κανει ακομα ποιο δυσκολη την κατασταση για τον υπολογιστη.Η θερμοκρασια λοιπον του επεξεργαστη αυτη την στιγμη ειναι σε idle 45 με 47 βαθμους με την stock ψυκτρα της intel και αν τυχον παιξω κατι κυριως σε καποιον emulator η καποιο indie παιχνιδι μπορει να φτασει τους 60 με 65 και δεν ξερω αν πηγαινει και ποιο πανω γιατι με αυτα που παιζω μεχρι εκει την εχω δει να πηγαινει.Επειδη οπως ειπα φοβαμαι να αλλαξω παστα και να παρω καμια καλυτερη ψυκτρα και να την τοποθετησω αλλα δεν εχω και καποιον γνωστο που να μπορει να το κανει αυτο και να με βοηθησει η απορια που εχω ειναι πως γινετε να εχω τετοιες θερμοκρασιες με 16 χρονων παστα γιατι θεωρω της θερμοκρασιες αυτες αρκετα καλες με αυτες της συνθηκες.Αν εχω τετοιες θερμοκρασιες με αυτη την ανυπαρκτη παστα τι θερμοκρασιες θα εχω δηλαδη με καινουργια παστα και με μια καινουργια και καλυτερη ψυκτρα; Αν δηλαδη εχω εγω αυτες της θερμοκρασιες με αυτο το χαλι οσον αφορα την παστα τοτε γιατι τρωγονται ολοι να αλλαζει καποιος παστα καθε δυο,τρια η τεσσερα χρονια; πραγματικα το εχω πολυ μεγαλη απορια το συγκεκριμενο θεμα και οποιος θελει και γνωριζει μπορει να γραψει την αποψη του να το συζητησουμε.

Αλλαζουμε θερμαγωγιμη παστα μονο αμα υπαρχει προβλημα υπερθερμανσης.

Μονο αν κανεις:
  • extreme overclocking και κυνηγας ρεκορ
  • benchmarks για να γραψεις παρουσιασεις που θα ασχοληθει καποιος να τις διαβαζει/δει
  • video για hardware στο youtube και ενδιαφερεσαι για το τι λεει ο καθε ανοητος στα σχολια
τοτε αλλαζεις παστα συχνα.

Στην περιπτωση σου προσωπικα δεν βλεπω το παραμικρο προβλημα, συνεπως αν φοβασαι οτι δεν θα τα καταφερεις και μπορει να γινει και ζημια, αστο καλυτερα. Οσο να χαλασεις λεφτα για υπολογιστη 13 ετων, δεν το συζηταμε καν. Φυλαξε τα λεφτα σου για την επομενη αναβαθμιση.

Όπως λέει ο Φρηκ, άμα έχεις θερμοκρασίες, αλλάζεις, αλλιώς δεν έχεις λόγο. Ο δικός μου είχε αντέξει 10 χρόνια κι άρχισε ξαφνικά να κάνει reset, το 2018. Μπήκα στο BIOS, βλέπω 98 και μετά από λίγο 100 και σβήνει. Τότε έβαλα πάστα κι έπεσε κάτω από 50. Είχαν φθαρεί και τα πλαστικά κλιπ της ψήκτρας λόγω παλαιότητας και κόντεψαν να μου μείνουν στο χέρι.
Για τόσα χρόνια κανονικές είναι οι θερμοκρασίες σου πάντως.

Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας γιατι πραγματικα το ειχα παρα πολυ καιρο στο μυαλο μου αυτο το θεμα και πραγματικα απορουσα για ποιο λογο να αλλαζει καποιος παστα καθε δυο χρονια η λιγα περισσοτερα τελως παντων.Ο Φρηκ παντως το περιεγραψε παρα πολυ καλα το θεμα:D:D:D

Στο pc που είχα πάρει το 2012 μέχρι σήμερα ούτε καν έχω ασχοληθεί με την αλλαγή πάστας του επεξεργαστή και μέχρι στιγμής όλα φυσιολογικα με τις θερμοκρασίες και ποτέ δεν συνάντησα κάποιο θέμα. Περίπου στα ίδια επίπεδα που ήταν τότε είναι και τώρα αν και κάθε καλοκαίρι εννοείται οι θερμοκρασίες στον υπολογιστή ανεβαίνουν μιας και οι θερμοκρασίες δωματίου είναι κατά πολλούς βαθμούς υψηλότερες.

Πίσω
Μπλουζα