CRT arcade οθόνη, πως "ζωντανεύουμε" τα χρώματα?

gklept

RetroN00b
Joined
25 Μάρ 2014
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
0
καλησπερα.εχω ενα arcade cabinet νανακι με παλια οθονη crt και επειδη η οθονη εχει κανα εκατομμυριο ωρες παιξιμο πως ζωντανευουμε τα χρωματα?δεν ειναι εντονα και πρεπει να ειναι σκοτεινο το δωματιο για να παιξω.εχω ακουσει για μια συσκευη που προσαρμοζεται πισω απο τον καθοδικο σωληνα και τη "βομβαρδιζει".στη Λαρισα βρηκα ενα παλιο μαστορα αλλα θελει 40 ευρω μου ειπε και δεν ηθελε να μου δειξει ουτε τη συσκευη.υπαρχει τιποτα αναλογο στο internet?τι αλλο μπορω να κανω? γιατι 40 ευρω μου φαινονται πολλα(εκτος αν λεω χαζομαρες και η συσκευη ειναι ακριβη)
 
H συσκευη δεν ειναι απιστευτα ακριβη, αλλα πρεπει να ξερεις τι κανεις γιατι το να βαζεις χερι σε καθοδικους ειναι γενικα μια επικίνδυνη διαδικασια.

Στο ebay βρισκεις απο 50 ευρω και ανω, αλλα σε τοσο χαμηλες τιμες συνηθως ειναι untested και μπορει να μην συνοδευονται απο ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα για να δουλεψουν.

Συν οτι μπορει να καταλήξεις στο νοσοκομείο αν κατι παει στραβα.

Συνεπως πιστευω οτι 40 ευρω που σου ζηταει δεν ειναι εντελως παραλογα. Ισως αν ψαξεις περισσοτερο να βρεις και λιγο πιο φτηνα.

Δες αυτο το video που τα λεει λεπτομερως.

 
Αν πιάνουν τα χέρια σου, προχώρα σε ολική αντικατάσταση των πυκνωτών (recap).
 
Ότι είπε ο Geoanas. Με rejuvanator μπορεί και να κάνεις δουλειά, δεν σημαίνει ότι θα γίνει 100% όμως. Όσο για τον κινδυνο, σαφώς και υπάρχει, αλλα αν φοράς γαντάκια, είσαι γειωμένος και δεν μπουρδουκλώνεις τα χέρια σου μες το σασί θα είσαι ΟΚ.

Για μένα τα 40 ευρώ που σου ζητάει είναι μια χαρά πάντως. Αρκεί φυσικά να σου κάνει δουλειά. Πιο φθηνά λίγο δύσκολο, μόνο αν την πάς σε φίλο δηλαδή. Κάπως πρέπει να ζήσουν και οι παλιοί μάστορες !
 
Eίχα βρεί παλιότερα το παρακάτω video όταν έψαχνα να κάνω rejuvenation στην αγαπημένη μου Nordmende αλλά δεν είχα το θάρρος να προχωρήσω!

Είναι λιγάκι κάφρος ο τύπος αλλά απ' ότι φαίνεται, κάνει δουλειά.

[video=youtube;-zitlTbl8N8]

 
Καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα θελω τη βοηθεια σας εχω ενα arcade monitor το οποιο ενω παιζει ολα τα χρωματα δεν μου δειχνει καθολου το πρασινο τι μπορει να ειναι;αν γνωριζει καποιος ας μου πει ευχαριστω πολυ
 
Για να μη σου δειχνει το πρασινο ειτε εχει "πεθανει" το "κανονακι" ηλεκτρονιων για το πρασινο ειτε εχει προβλημα το κυκλωμα οδηγησης..θελει καποια εμπειρια για να δεις τι φταιει..
 
Κοκκινο δειχνει κανονικα ολα τα χρωματα δηλ μονο πρασινο δεν εχει οπου εχουν τα παιχνιδια στο τερεν ας πουμε στα ποδοσφαιρακια σε δεντρα κτλ
 
Διορθοση

Κανονακι δηλ;δειχνει κανονικα ολα τα χρωματα μονο πρασινο δεν εχει οπου εχουν τα παιχνιδια στο τερεν ας πουμε στα ποδοσφαιρακια σε δεντρα κτλ
 
crt.jpg

To "κανονακι" ειναι εκει που γραφει electron guns (δηλ στον "λαιμο" της οθονης) και στελνει τις 3 δεσμες ηλεκτρονιων για πρασινο,μπλε και κοκκινο χρωμα..πιθανως να φταιει αυτο (οποτε θες rejunevator που λενε παραπανω τα παιδια) αλλα μπορει να φταιει και το κυκλωμα οδηγησης..Μια απλη λυση ειναι να αυξησεις την ταση για το πρασινο αλλα μειωνεις την ζωη του πυροβολου..γενικα λογω των υψηλων τασεων καλυτερα να μην ασχοληθεις μονος σου..Υποψιν οτι ο παραπανω τροπος λειτουργιας ειναι διαφορετικος στις sony trinitron οπου υπαρχει μονο 1 δεσμη..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπερα σχετικα με το θεμα οθονη ,μην προσπαθησεις να κανεις την λεγομενη τοτε αναζωογονηση αυτο που θα εισπραξεις θα ειναι πολυ προσωρινο ,ημια και μοναδικη λυση ειναι να βρεις μια αλλη ομοια οθονη.οσο για πυροβολα και λοιπα στην οθονη προσοχη η επεμβαση ειναι πολλες φορες και πολυ επικυνδινη.αυτα ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
 
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια φιλε μου καταλαβα μαλλον θελει μαστορα μη κανω καμια βλακεια κ ειναι κριμα μη το χαλασω.ευχαριστω για το χρονο σου
 
μπορει να μην ειναι κατι τοσο σοβαρο,ισως θελουν καθαρισμα ή αλλαγη τα τριμερ που ρυθμιζεις τα χρωματα.ειναι τοποθετημενα στην μικρη πλακετα που κουμπωνει στον καθοδικο σωληνα.με ενα μονωμενο κατσαβιδι προσπαθησε να τα πειραξεις,βλεποντας την οθονη θα καταλαβεις ποιο τριμερ αντιστοιχει σε καθε χρωμα.με λιγο σπρει καθαρισμου ηλεκτρικων επαφων μπορει να λυθει το προβλημα σου.
 
Καλησπερα Βαγγελη φιλε μου το εχω κανει αυτο με τα τρερακια κ με τα τρια χρωματα μου βγαζει κανονικα το πρασινο οταν το γυρναω οπως κ τα αλλα δυο χρωματα κοκκινο μπλε απλα στα παιχνιδια δε μου το εμφανιζει στα παιχνιδια μα φανταστεις οταν το παω στο τερμα πρασινιζει ολη η οθονη δε μπορω να καταλαβω τη παιζει ακριβως
 
Πίσω
Μπλουζα