Cry-Baby (1990)

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
119
Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: John Waters

Πρωταγωνιστούν:

Johnny Depp/Wade "Cry-Baby" Walker

Amy Locane/Allison Vernon-Williams

Susan Tyrrell/Ramona Rickettes

Polly Bergen/Mrs. Vernon-Williams

Iggy Pop/Uncle Belvedere Rickettes

Ricki Lake/Pepper Walker

Traci Lords/Wanda Woodward

Περίληψη (από Cine.gr):

Ο Wade Κ½Cry BabyΚΌ Walker είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας Κ½νεαρών ταραξιώνΚΌ, με την ξεχωριστή ιδιότητα να χύνει ένα μοναδικό δάκρυ όταν κλαιει. Η Allison είναι μια Κ½καθώς πρέπειΚΌ κοπέλα, που ερωτεύεται τον Wade και θέλει όσο τίποτε να μπει στην παρέα του και να γίνει το κορίτσι του. Όμως η Allison είναι ήδη το κορίτσι του Baldwin (Stephen Mailer), μέλος και αυτός της Κ½καθώς πρέπειΚΌ κοινωνίας της Βαλτιμόρης. Όταν η σχέση της με τον Wade γίνεται γνωστή, ο Baldwin αποφασίζει να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να την πάρει πίσω. Και αυτό που χρειάζεται να κάνει δεν είναι καθόλου Κ½καθώς πρέπειΚΌ.




Κριτική (από Cine.gr):

Μια από τις παγκόσμιες κοινωνικές σταθερές είναι η νοσταλγία των ενηλίκων να επιστρέψουν στις εποχές που ήταν βκακοίβ έφηβοι, ακόμη και αν φοβούνται για την βκακότηταβ (λέξη του γράφοντος, μην την ψάξετε σε λεξικά) των σημερινών εφήβων. Σε όλες τις γενιές οι έφηβοι βρίσκουν έναν τρόπο για να εκφραστούν, ο οποίος πάντα ενοχλεί τους Κ½μεγάλουςΚΌ και τους βάζει σε ανησυχία. Και οι Κ½μεγάλοιΚΌ πάντα βλέπουν στον εκάστοτε τρόπο έκφρασης των νέων, σημάδια για την καταστροφή τους πολιτισμού. Το Cry-Baby είναι μια σημαντική ταινία κυρίως από την άποψη ότι υπάρχει για να μας θυμίζει ακριβώς αυτήν την διαδικασία, αυτό που τόσο χαριτωμένα λέμε «χάσμα των γενεών». Βέβαια αργότερα οι έφηβοι μεγαλώνουν και αρχίζουν να εκνευρίζονται με τους τρόπους έκφρασης των νεοτέρων και να ανησυχούν για το τέλος του πολιτισμού. Και ο κύκλος συνεχίζεται αενάως, με τους πρεσβυτέρους να ξεχνούν τα παλαιότερα εφηβικά τους καμώματα. Το Cry-Baby θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα memory boost για τους γονείς μας, ή για εμάς όταν φτάσουμε κι εμείς να γίνουμε οι Κ½μεγαλύτεροιΚΌ.

cry_baby.jpg
Προβολή συνημμένου 133079

YouTube - Cry Baby (1990) Trailer

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και έλεγα και εγώ δεν θα πετυχω κάπου εδώ τον Τζον Γουότερς... Ωραίο ηταν το Cry Baby αθώο, χαρούμενο και χαριτωμένα εναλλακτικό οπως και το Hairspray (το πρωτο) του ιδιου. Ευτυχώς ειδα πρώτα αυτά. Νομιζω πως η Τρεησι Λορντς δεν ξαναέπαιξε σε κανονική ταινία, δεν ξέρω αν ξαναγύρισε στις τσόντες αλλά μια χαρά τα κατάφερε εδώ. Και ο Τζονι πολύ καλος. Και υπέροχα κουστουμια και μουσική. Ενθουσιασμένη απο αυτά τα δυο άρχισα να ψάχνω και τα υπολοιπα του εν λογω σκηνοθέτη (τι το θελα ;) . Ανακάλυψα το Pink Flamingos και τα υπολοιπα κατωρθώματα του κ.Γουότερς με την ασύληπτη Ντιβάιν και μορφώθηκα δεν λέω αλλά το σοκ δεν ξεπεράστηκε ποτέ! Αν καταλαβαινετε γιατί μιλάω καλώς αν οχι ψάξτε το στη Wiki μη σας χαλάσω τα στομάχια. Τα πιο προσφατα πάντως έργα του Γουοτερς ειναι πολύ καλά και στο οριο του αποδεκτού. Ενας ακομα που τον έχασε το trash και τον κέρδισε η υψηλή τέχνη.
 
Νομίζω ότι εκείνη την εποχή η Tracy Lords είχε αφήσει πολύ "πίσω της" ( χα χα ! ) το ένοχο παρελθόν της.

Εκείνη την περίοδο, πρέπει να έπαιξε και στο OUT OF THIS WORLD του Roger Corman.
 
To Pink Flaminngos του Γουότερς συγκλόνισε όταν παρουσιάστηκε, όλο τον κινηματογραφικό κόσμο. Low budget, σκηνές γυρισμένες στο "ποδι", άθλιες ερμηνείες και "αιρετικά" σκηνικά (κανιβαλισμός, κοπρολαγνεία,αιμομειξία κ.ο.κ...). Η αλήθεια είναι οτι ποτε δεν περιμενα απο τον εν θεματι σκηνοθέτη να κάνει μια πιο προσγειωμένη ταινία όπως το Cry baby χωρίς αυτο να σημαίνει οτι η τελευταία δεν έπασχε στα σημεία σε βαθμό που κούραζε...
 
Πίσω
Μπλουζα