Danger Mouse (1981)

dionik

RetroN00b
Joined
23 Νοέ 2007
Μηνύματα
14
Αντιδράσεις
1
dangermouse.jpg
Danger Mouse




Εισαγωγή

Ο Danger Mouse δημιουργήθηκε στην Αγγλία από την Cosgrove/Hall Productions Limited και βγήκε πρώτη φορά στον αέρα στις 28 Σεπτεμβρίου 1981. Για 2 χρόνια, αρχίζοντας από τον Ιούνιο του 1984, ξεκίνησε η προβολή του και στις ΗΠΑ από το δίκτυο Nickelodeon. Η σειρά έχει 7 σεζόν και έχει προβληθεί σε 31 χώρες. Στην Ελλάδα εγώ προσωπικά τη θυμάμαι μόνο σε βίντεο.

Είναι μια τρελούτσικη και πολύ αστεία σειρά που αφορά τις περιπέτειες ένος λευκού ποντικιού (Danger Mouse) που είναι μυστικός πράκτορας και το έμπιστο και ενθουσιώδη χάμστερ βοηθό του (Penfold),που όμως είναι αφελής και συνήθως μπλέκει σε καταστάσεις χρειάζοντας τη βοήθεια του Danger Mouse για να σωθεί. Το κρησφύγετό τους βρίσκεται κάτω από ένα γραμματοκιβώτιο στην 221B Baker Street, όπου είναι η διεύθυνση που έμενε ο Σέρλοκ Χολμς. Αποστολές τους αναθέτει ένας συνταγματάρχης (Colonel K), οι οποίες αφορούν μάχες για τη σωτηρία του κόσμου από: τέρατα, επικίνδυνους κλέφτες και γενικά διάφορες τρελές καταστάσεις. Ο κυριότερος αντίπαλός τους είναι ένας μεγαλομανής βάτραχος (Baron Silas Greenback) και το κοράκι μπράβος του (Stiletto).

Χαρακτήρες

Danger Mouse

ibag1985-dangermouse.gif


Ο ήρωας της σειράς. Γνωστός ως ο μεγαλύτερος μυστικός πράκτορας το κόσμου, αυτό το μικρό τρωκτικό ξέρει πότε να κρατάει την ψυχραιμία του όταν το απαιτούν οι καταστάσεις.

Με την πραγματική του ταυτότητα να είναι άγνωστη, ο Danger Mouse είναι επίσης γνωστός ως DM και Chief (αρχηγός). Φοράει λευκή στολή με ένα κόκκινο σήμα DM, μία ζώνη και ένα κάλυμμα για το μάτι, το οποίο κανείς δε γνωρίζει αν είναι αληθινό ή όχι.

Penfold

penfold.gif


Ο αφελής βοηθός του Danger Mouse. Το πραγματικό του όνομα είναι Wilbraham Keith Benedict. αναμφίβολα είναι το ακριβώς αντίθετο από τον DM, αφού είναι χαζούλης και δειλός και πάντα καταφέρνει, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, να μπλέκει σε μπελάδες.

Colonel K

e703579d-2745-4608-b816-10ef35ad4f35.jpg


Το αφεντικό. Πάντα έρχεται σε επαφή με τον DM για να του αναθέσει την επόμενη αποστολή του. Λόγω ηλικίας όμως πολλές φορές ξεχνάει πράγματα και έχει την τάση να παραμιλάει μόνος του.

Baron Silas Greenback

Image41.gif


Ο βασικός εχθρός του DM. Πιθανότατα ο πλουσιότερος βάτραχος του κόσμου, πάντα καταστρώνει έξυπνα και σατανικά σχέδια για να κατακτήσει τον κόσμο και να καταστρέψει τον DM.

Stiletto

Ο μπράβος του Baron που πάντα κάνει όλες τις ¨βρόμικες¨ δουλειές. Το πραγματικό του όνομα είναι Nasaccio Mafioa Cornetto και επειδή έχει βαθιές ρίζες στην ιταλική μαφία, δεν έχει κανένα δισταγμό να καταστρέψει τον DM.

Nero

Το κατοικίδιο του Baron. Αν και φαίνεται μικρό και γλυκό, γίνεται πολύ επιθετικό όταν αισθανθεί ότι απειλείται.

dm2a1.jpg


Count Duckula

duckula.gif


Μία πάπια βαμπίρ. Ο μόνος ¨εχθρός¨ του DM που τα πάει καλά μαζί του. Αν και συνεργάζεται με τον Baron, αυτή η πάπια πάντα διαπραγματεύεται με τον DM τρόπους για να βγει στην TV. Και τελικά τα κατάφερε, αφού μετά από μερικά χρόνια απέκτησε δικιά του επιτυχημένη σειρά με το όνομα "Count Duckula".

Και ένα επεισόδιο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
 
Πάνω που έψαχνα το όνομα αυτής της σειράς.Είσαι πολύ τυχερός dionik καθότι βρήκα αρκετό υλικό από αυτό με την ελληνική μεταγλώττιση.Επειδή προέχουν όμως άλλες παιδικές σειρές θα αργήσω να το ανεβάσω. :)
 
Αυτά είναι πολύ καλά νέα! :) Δεν το ήξερα ότι έχει μεταγλωττιστεί. Εγώ το θυμόμουν πάντα στα Αγγλικά.:rolleyes:
 
αναζήτηση τίτλου κινούμενου σχεδίου [danger mouse]

καλημέρα,καλή χρονιά.

ψάχνω τον τίτλο ενός κινούμενου σχεδίου με έναν ποντικό,που ήταν κάτι σαν αστυνομικός και κυνηγούσε κάποιον κακό που λεγόταν βαρώνος.

είχε ένα αυτοκίνητο που πετούσε.
 
Δυο ταινιες της Ντισνευ μου'ρχονται!




Rescuersposter.jpg


Mousedetectposter.jpg
 
αυτό που θυμήθηκα ήταν ότι για το κρυσφήγετο του έμπαινε απο ένα γραμματοκιβώτιο

τελικά το βρήκα βαζοντας αναζήτηση σε "γραμματοκιβώτιο κρυσφήγετο" εδώ στο retromaniax,είναι ο danger mouse.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα