Dark Souls [PS3/360 - πλεον και PC]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
πππππππππππππςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

έππος.

Πολυ καλα νεα, κριμα οπυ δεν κυκλοφορησε και το demon's souls επισης.. Παντως ο ανταγωνισμος στους υπολογιστες θα ειναι πολυ σκληρος, μιας και το Skyrim παιζει μπαλα μονο του εδω και πολλους μηνες.

Μην έχοντας internet για σχεδόν ένα μήνα είπα να δώσω μια ευκαιρία σε αυτό το Dark Souls που μου δάνεισε ένας φίλος μου για να μου περνάει κάπως η ώρα. Και το πρώτο πράγμα που κάνω με το που ξανασυνδέομαι είναι να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για αυτό. Δεν λέω συχνά καλά λόγια για μοντέρνα παιχνίδια (καθώς δεν μου αρέσει καθόλου όπως έχουν καταντήσει) αλλά οι developers αξίζουν συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο, ακόμα και από έναν απαιτητικό, αρνητικό, γκρινιάρη και γεροπαράξενο σαν εμένα.

Όποιος θεωρεί ότι παιχνίδια όπως τα Halo, Gears, CoD, GoW, Assasin's Sleep κλπ κλπ είναι "harcore" καλύτερα να μην παίξει καθόλου το Dark Souls γιατί θα νιώσει σαν τον Rocky στην τρίτη ταινία, όταν έμαθε πως κρατούσε τον τίτλο τόσο καιρό γιατί του στήνανε αγώνες με εύκολους αντιπάλους. Όλα αυτά τα παιχνίδια θεωρούνται έτσι γιατί τα συγκρίναμε τόσο καιρό με τα Wii sports και τα διάφορά mini game collections και πιο πρόσφατα με τα kinect κλπ. Δεν έπαψαν όμως ποτέ να είναι απλά, mainstream, ευκολοχώνευτα παιχνιδάκια που σε πιάνουν από το χεράκι και ακόμα και ένας μπέμπης θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς να βάλει το κεφαλάκι του να δουλέψει καθόλου.

Το Dark Souls κάνει τα περισσότερα games να μοιάζουν με απλά IOS παιχνιδάκια για να σκοτώνεις την ώρα σου αλά angry birds. Είναι λες και οι developers σιχάθηκαν τις mainstreaμiές και τα trends και είπαν να φτιάξουν κάτι που να είναι το τελείως αντίθετο. Είναι δύσκολο, δεν σε κρατάει από το χεράκι, τα περισσότερα πράγματα πρέπει να τα ανακαλύψεις και να τα καταλάβεις από μόνος σου, δεν είναι καθόλου γραμμικό και θέλει πολύ ψάξιμο ενώ οι μάχες θέλουν στρατηγική και κάποια επιδεξιότητα αν δεν θες να βλέπεις πολύ συχνά το μήνυμα "YOU DIED". Το παιχνίδι έχει τρομερό βάθος, κάτι που δεν το καταλαβαίνεις από την αρχή, αλλά σιγά σιγά, όσο παίζεις και ανακαλύπτεις πράγματα (από μόνος σου πάντα).

Και το κυριότερο, δεν προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι trendy ταινία, δεν έχει cutscenes κάθε λίγο και λιγάκι, δίνει περισσότερο βάθος στην ατμόσφαιρα και όχι σε κάποιο στόρυ ντε και καλά και γενικώς δεν μοιάζει με κανένα μοντέρνο παιχνίδι. Εχει μάλιστα κάποια πράγματα που δεν τα συναντάς σε παιχνίδια σε κονσόλα ειδικά, εγώ για παράδειγμα δεν έχω ξαναδεί παιχνίδι να κάνει save σε ότι κάνεις, σχεδόν real time (κάτι σαν MΜORPG), οπότε ότι βλακεία ή λάθος κάνεις το πληρώνεις κανονικά και δεν μπορείς να κάνεις πίσω (ούτε καν προλαβαίνεις να κλείσεις το μηχάνημα, το δοκίμασα :P ) και αυτό κάνει τον κόσμο του πιο ρεαλιστικό και ενδιαφέρον. Πόσα παιχνίδια σε κάνουν να σκεφτείς 2η φορά πριν κάνεις οτιδήποτε? Όχι πολλά φαντάζομαι.

Tώρα πρέπει να βρω τρόπο να παίξω και το Demon's Souls αλλά δεν έχω PS3...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιδου και το PC trailer

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι... ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο gameplay του παιχνιδιού αλλά και στην ατμόσφαιρά του ειναι το autosave feature που έχει το οποίο όχι μόνο σώζει σε οτιδήποτε κάνεις αλλά δεν μπορείς να κάνεις backup κάπου το save file σου για να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που κάνεις κάποιο μεγάλο λάθος ή θες να πειραματιστείς... Με λίγα λόγια σε κάνει πιο προσεκτικό και το παιχνίδι έτσι φαίνεται πιο ρεαλιστικό αφού τα λάθη έχουν συνέπειες και ότι χάνεις δεν μπορείς να κάνεις load και να το ξαναπάρεις πίσω.

Πως θα το κάνουν αυτό στο PC? Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει σε PC game αυτό, εκτός και αν είναι MMORPG πχ που τα save files είναι στους servers και όχι στα PCιά μας.

Αν και μου αρεσει πολυ η σειρα, θα ελεγα πως ειναι ενα βημα περισσοτερο στο σαδισμο, σε σχεση πχ με το πολυ απαιτητικο monster hunter. Δεν νομιζω παντως να ασχοληθουν ιδιαιτερα με μηχανισμους "προστασιας" απο το να "κλεψει" καποιος το παιχνιδι, μιας και καποιος θα βγαλει κατι για να το προσπερασει. Ελπιζω να παει καλα σαν κυκλοφορια γιατι εχει υπαρξει πολυ μεγαλη κινητοποιηση εξαρχης να κυκλοφορησει σε υπολογιστες.

Πίσω
Μπλουζα