Darksun games

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thamonas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

thamonas

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
50
Παρόλο που δεν έχω παίξει ποτε PnP RPG games, μου αρέσουν πάρα πολύ τα RPG computer games. Το πρώτο παιχνίδι αυτού του είδους που έπαιξα ήταν το DARKSUN Shattered lands to 1993, το οποίο ήταν μέρος του κόσμο των Dungeons and Dragons της TSR. Είχα διαβάσει ένα preview sto PC entertainment και με πόρωσε παρά πολύ αυτο το είδος του παιχνιδιού και ανέμενα καρτερικά να βγει στα καταστήματα για να το αποκτήσω..Επειδή σχετικά αργησα να πάρω υπολογιστή (βρισκόμουν αμερική για σπουδές) το βρήκα αρκετά αργότερα σε ένα cdrom που εκτός αυτο περιείχε και το AL-Quadim:Genie's Curse, καθώς και το Ravenloft (για αυτά θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά :) )

Αμέσως με συνεπήρε ο σκληρός, κατακρεουργημένος και γεμάτος ερήμους κόσμος του Athas, ένας πλανήτης στα όρια της οικολογικής καταστροφής (πολλά κρυμμένα νοηματα εε??) από τους κακούς psionics (wizards) Που αντλούν την δυναμή τους από την φύση και τους πόρους της..Αυτοί έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη ενώ αλλογιστα ο κόσμος καταστρέφεται σιγά σιγά.

Το party αποτελείται απο 4 άτομα (έχεις δικαίωμα επιλογής χαρακτήρων) και το παιχνίδι ξεκινάει με τους ήρωες σου να είναι σκλάβοι-μονομάχοι σε μια φυλακή. Το παιχνίδι ήταν νομίζω το πρώτο ισομετρικο-τρίτου προσώπου RPG και πιστευω οτι ήταν ο πρόπομπος του Baldur's Gate..αργότερα είχε και ένα sequel, Καθώς και ένα MMORPG το οποίο δεν υπαρχει πλεον..

ΤΟ παιχνίδι το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν το έχουν δει γιατί είναι πραγματι συναρπαστικό με όμορφη δράση και σενάριο (παρά τα ολιγά bugs του)..για όσους ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Sun

http://www.youtube.com/watch?v=Br4hhzT_GGw

http://dso.zidev.com/downloads.html

thamonas είπε:
Το παιχνίδι ήταν νομίζω το πρώτο ισομετρικο-τρίτου προσώπου RPG

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Sun
Οχι δεν ηταν ισομετρικο και σιγουρα δεν ηταν -(θα ηταν)- το πρωτο .................

Οπως λεει και στην wiki page ,ο τροπος απεικονισης ειναι top-down .

Nemo είπε:
Οχι δεν ηταν ισομετρικο και σιγουρα δεν ηταν (θα) ηταν το πρωτο .................
Οπως λεει και στην wiki page ,ο τροπος απεικονισης ειναι top-down .

Το παιχνίδι το συγκεκριμένο είναι ένα απο τα αγαπημένα μου και θέλησα να το μοιραστώ με τους υπόλοιπους retro maniacs φίλους εδώ. Μου έιχε κάνει πολύ εντύπωση και με ώθησε στο να αρχίσω να παίζω παιχνίδια ρόλων. Και επειδή είναι underdog πολλοί φαντάζομαι δεν θα το ήξεραν καν.

Σιγά ρε φιλάρα!!! τι περίμενες τότε με τις κάρτες VGA 256 χρώματα να δεις ισομετρικά με τρισδιάσταστη απεικόνηση??
Tα ισομετρικά δεν είναι τρισδιάστατα. Πλακάκια :biglaugh: (tiles) χρησιμοποιούν. Δες και τα Cadaver, και Immortal.

!!!

μαλιστά φίλε Captain Kal.. καταλαβά..νομιζα οτι τοp-down ειναί αυτά στυλ (το πρωτο GRAND THEFT AUTO) και τα ψευδοτρισδιαστατα από πλαγία η πάνω ειναι ισομετρικά :) ...

ωραία παιχνιδακια και τα 2 που ανάφερες..τα dark sun τα είχες παίξει?

ωραία παιχνιδακια και τα 2 που ανάφερες..τα dark sun τα είχες παίξει?
Κάποια στιγμή πρέπει να τα παίξω και τα τρία. :biglaugh: Τους είχα ρίξει μια ματιά παλιότερα. :D

...ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν είχα παίξει κανένα απο την πολύ καλή σειρά των Dark Sun, παρ' όλες τις διθυραμβικές κριτικές απο Tσουρινάκη και Shadowcaster.

Οπως και ο φίλος Captain Kal, κάποια στιγμή επιβάλλεται να ασχοληθώ μαζί τους έστω και για λίγο...

Κανει αφορητη ζεστη και τα νευρα μας τσιτωνουν πολυ πιο ευκολα - το καταλαβαινω αυτο.

Δεν ειδα καποιο αγενες σχολιο ουτε αναπαραγωγη κειμενου απο το wiki - προφανως ο Nemo διαβασε το link που μας εδωσες φιλε Thamona και postαρε κατι που αναφεροταν εκει. Μονος σου παραδεχτηκες οτι εκανες λαθος στο τι ειναι ισομετρικη απεικονιση - και σε τιμα αυτο - θα θελα συμπληρωματικα να τροποποιησεις την παρακατω παραγραφο γιατι περιεχει χαρακτηρισμους τουλαχιστον αδικους προς τον Nemo.

Σιγά ρε φιλάρα!!! τι περίμενες τότε με τις κάρτες VGA 256 χρώματα να δεις ισομετρικά με τρισδιάσταστη απεικόνηση?? ε βέβαια τώρα πια θεωρούνται top-down αυτά τα παιχνίδια..και απο την στιγμή που δεν βλέπεις μόνο τα κεφάλια των χαρακτήρων από πάνω, αλλά ολόκληρους, ε τοτε μπορεί άνετα να θεωρηθεί ισομετρικό.
Ο λόγος που άνοιξα αυτό το thread πίστεψε με δεν ήταν για να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε για να καθομάι να ασχολούμαι με αγενή σχόλια ανθρώπων που αναπαράγουν κείμενα από το wikipedia για να πουν την εξυπνάδα τους, αντί να χρησιμοποιήσουν την γνωση και την λογική τους.
Στη συνεχεια θα σβησω και εγω το δικο μου Post - και θα συνεχισουμε να μιλαμε για το εκπληκτικο Dark Sun - συγχαρητηρια για την ιδεα σου, απορω πως δεν το ειχαμε ηδη ποσταρει εδω :thumb:

:diablotin: Φιλε :diablotin: Thamona

Πρωτον η πρωτοβουλια σου να ανοιξεις ενα θεμα για το πολυ αξιολογο και αρκετα underrated Rpg Dark Sun(και την συνεχεια του), ειναι αυτονοητα επαινετη.

Προσωπικη Παρενθεση"Τυχαινει και εγω -κατα συμπτωση το Dark Sun

- να το πετυχα αρκετα αργοτερα ,απ οταν βγηκε

-και ως περιεχομενο ενος cd μερος (<<μιας συλλογης>>)

και μαλιστα στο καταλογο Rpgs συστεγαζοταν με τα Eye of the Beholder2 ,IshaR ,Lands Of Lore ,Ravenloft: Strahd's Possession,Towers of Power και οντως η ελευθερια , οι επιλογες που σου εδινε ,o κοσμος του, και ο τροπος απεικονισης με τραβηξε περισσοτερο απ ολα τα προαναφερομενα (*)"

Τελος οσον αφορα τον τροπο απεικονισης,

αν και αναφερεται ως Top-Down ,δεχομενοι ως κατεξοχη -καθαρη Top-Down

(bird's-eye view, overhead view or helicopter view)

την απεικονιση που εχουν παιχνιδια π.χ. οπως

- τα 2 πρωτα Grand Theft Auto

- το Alien Breed

Alienbreed.png

η

-ακομα και το In to the Eagle's Nest

110741076304gu7.gif

ενδεχομενως η απεικονιση του DarkSun θα μπορουσε να θεωρηθει οτι δεν ειναι καθαρη Top-down αλλα ισως περισσοτερο (μη βαρατε....) multiscrolling 2.5D .

Τωρα που εξαντλησουμε το θεμα του τροπου απεικονισης ,μπορουμε να εστιασουμε την συζητηση του παροντος τοπικ και σε αλλες πτυχες του παιχνιδιου .......

(*) το συγκεκριμενο Cd το εχω ακομα και ειναι απολυτως λειτουργικο παρα τα 10+ χρονακια του ...

Nemo είπε:
:diablotin: Φιλε :diablotin: Thamona

Πρωτον η πρωτοβουλια σου να ανοιξεις ενα θεμα για το πολυ αξιολογο και αρκετα underrated Rpg Dark Sun(και την συνεχεια του), ειναι αυτονοητα επαινετη.

Τελος οσον αφορα τον τροπο απεικονισης,

αν και αναφερεται ως Top-Down ,δεχομενοι ως κατεξοχη -καθαρη Top-Down

(bird's-eye view, overhead view or helicopter view)

την απεικονιση που εχουν παιχνιδια π.χ. οπως

- τα 2 πρωτα Grand Theft Auto

- το Alien Breed

Alienbreed.png

η

-ακομα και το In to the Eagle's Nest

110741076304gu7.gif

ενδεχομενως η απεικονιση του DarkSun θα μπορουσε να θεωρηθει οτι δεν ειναι καθαρη Top-down αλλα ισως περισσοτερο (μη βαρατε....) multiscrolling 2.5D .

Τωρα που εξαντλησουμε το θεμα του τροπου απεικονισης ,μπορουμε να εστιασουμε την συζητηση του παροντος τοπικ και σε αλλες πτυχες του παιχνιδιου .......

(*) το συγκεκριμενο Cd το εχω ακομα και ειναι απολυτως λειτουργικο παρα τα 10+ χρονακια του ...

Φιλε Nemo, φταίει σίγουρα η ζέστη και όπως βλέπεις τα εσβησα όλα....δεν τα εννοούσα βεβαία εδω που τα λέμε:biglaugh:..και εμένα το Cd μου δουλεύει...και έχω κρατήσει και το manual το οποίο είναι τεράστιο γιατί περιλαμβάνει και τα τρία παιχνίδια :)

Πίσω
Μπλουζα