Defender of the Crown

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.797
Αντιδράσεις
1.765
Σε 10 λεπτά ο ταπεινός Commodorάκος ξετυλίγει τις αρετές του και κάνει ότι κανένα άλλο 8bitο δεν μπόρεσε. Yπερασπίζεται το Στέμμα του Βασιλιά των 8bit :D

Το συγκεκριμένο longplay έγινε με το 1541 emulation τσιτωμένο στο full speed και χώρεσε conquests, raids, jousts, έρωτες και sieges μέσα σε χρόνο ρεκόρ (σκοτώνει τα soundtracks, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας). Απλά μνημειώδες για τους οπαδούς του είδους!

C64 - Defender of the Crown

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρανή απόδειξη ότι ήταν το καλύτερο 8μπιτο. Ο ήχος της εισαγωγής ελάχιστα διαφέρει από την έκδοση για Α500.
 
Ενας λογος που παραδεχομαι τους spectrumακηδες ειναι οτι ειναι οι μοναδικοι που δεν διεκδικουν το στεμμα για το καλυτερο 8bito.

Δικαιολογημενα. :D
 
πραγματικά ο c64 τα κατάφερνε καλύτερα από τα υπόλοιπα 8μπιτα στα γραφικά...ήταν όμως και το μόνο που δεν απέκτησα από την...ιερή τριάδα των 8μπιτων. Επιμένω όμως ότι ο 6128 λόγω συνολικού πακέτου υπερτερούσε την δεδομένη περίοδο. (Τι ωραία...computerοχρόνια.)
 
Χμ, δεν είμαι σίγουρος Σπύρο... Οι στατικές εικόνες του 64 είναι όντως υπέροχες (αν και, όπως πάντα, κομμάτι ξεπλυμένες). Όμως δεν μπορώ να πώ ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια να μ'ενθουσιάσουν... ΕΚΤΟΣ από το scrolling το οποίο δεν είχαμε στον CPC (όχι ότι δεν μπορούσε, υπάρχουν παιχνίδια που το έχουν δείξει. Απλά δεν το μπορούσαν οι προγραμματιστές).
 
Δεν το έχω παίξει σε c64. Τα γραφικά στις στατικές εικόνες είναι καταπληκτικά αλλά στις μάχες έβλεπα ένα απλό πράσινο background.

Στην A500 μου πάντως ήταν καταπληκτικό. Παίζαμε με τις ώρες τα βράδια για να κατακτήσουμε εχθρούς και την καρδιά της πριγκίπισσας!! :)
 
Υπεροχο παιχνιδι, Φοβερες αναμνησεις, το επαιξα σε AMSTRAD 1512 στα 10 μου χρονια. Τοση αρρωστια ειχα , που διχως να ξερω ουτε νοτες ουτε τιποτα σχετικο, εβγαλα το εισαγωγικο μουσικο θεμα σε ενα χαζο-πιανακι της πλακας που ειχα.

Τοτε βεβαια ειχαμε 1-2 παιχνιδια στο 2μηνο, και τα ερωτευομασταν.. Οχι οτι δεν το αξιζε το παιχνιδι - ισα ισα!Τι ωραια χρονια.

Καταλαβαινεις τι μου θυμιζεις, 22 χρονια μετα. Να'σαι καλα.
 
ολα τα λεφτα στον Commodore ηταν η εισαγωγική μουσική αφου θυμιζε κατα 90% Amiga! α ρε SID...

τεσπα, φοβερο παιχνδια που με κρατησε και εμενα ατελειωτες ώρες αρχικά στον...CPC μου και μετεπειτα στην A500.
 
!

οποιος μου πει οτι κερδιζε στις κονταρομαχίες λογω ικανότητας και οχι από τύχη, θα του κάνω δώρο το εξκάλιμπερ :p
 
κλασικό! Παιχνιδάρα! Ατελείωτες ώρες πολιορκίας. Σε PC/XT 8088 το είχα λιώσει...ή μάλλον αυτό με είχε λιώσει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thamonas είπε:
οποιος μου πει οτι κερδιζε στις κονταρομαχίες λογω ικανότητας και οχι από τύχη, θα του κάνω δώρο το εξκάλιμπερ :p
Στο PC βαραγες το κέντρο της ασπίδας

Περιμένω το εξκάλιμπερ
 
Χε χε πού το ξεθάψατε αυτό? Εγώ το έπαιζα σε προϊστορικό PC με μονόχρωμη οθόνη, όλα πρασινούλικα - το παιχνίδι το ίδιο ήταν σε ένα δισκάκι από τα παλιά των 5.25", δεν θυμάμαι αν χωρούσε σε 360k ή ήταν των 1.2Μ. Είχα πάθει εθισμό. Μόνο που δεν είχα βρει ποτέ οδηγίες και δεν ήξερα τι να κάνω για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι καταπέλτες ή να κερδίσω σε κονταρομαχία, όλο με έριχναν από το άλογό μου και με ξεφτίλιζαν. Βλέπω ότι και σ' άλλους έχει αφήσει πληγές αυτό...

thamonas είπε:
οποιος μου πει οτι κερδιζε στις κονταρομαχίες λογω ικανότητας και οχι από τύχη, θα του κάνω δώρο το εξκάλιμπερ :p
Α, βλέπω ότι η υποψία μου ότι έπρεπε να κοπανήσω ένα συγκεκριμένο σημείο ηταν σωστή. Αλλά όπου και να σημάδευα με το κοντάρι, τζίφος.
 
Κλασσικότατο το έπαιζε ο αδερφός μου σε PS2 έγχρωμο. Πρασίνιζε η Αγγλία καθώς προχωραγες, αν τα πήγαινες καλά, ή γινόταν καφέ. Σου την έπεφταν στα κάστρα σου όταν έφευγες για εκστρατεία, αν δεν είχες αφήσει αρκετούς στρατιώτες που τους αγόραζες με το income. Εκεί πρωτοέμαθα τη λέξη income (εισόδιμα ;) και μουσική είχε μόνο στην αρχή, τουλάχιστον στο ps2.

Είχε μια λεπτομέρεια στο πως να σπάσης τον τοίχο με τον καταπέλτη, έπρεπε να ρίχνες όλο και πιο κάτω,μόνο τότε μπορούσες να φτιάξεις τρύπα που να σου επιτρέπει να μπης στο κάστρο. Κι επίσης έπρεπε να πετύχεις με το κοντάρη στο κέντρο του θώρακα που είχε ένα Χ, αλλά γινόταν γρήγορα γιατί κουνιόταν και ο αντίπαλος και η δικά σου μύτη και προσπαθούσες να τα σινδιάσεις.
 
Είστε και οι τέσσερις off topic. Βρισκόμαστε στο subforum του Commodore! :D
 
tantalos είπε:
Υπεροχο παιχνιδι, Φοβερες αναμνησεις, το επαιξα σε AMSTRAD 1512 στα 10 μου χρονια. Τοση αρρωστια ειχα , που διχως να ξερω ουτε νοτες ουτε τιποτα σχετικο, εβγαλα το εισαγωγικο μουσικο θεμα σε ενα χαζο-πιανακι της πλακας που ειχα.
Τοτε βεβαια ειχαμε 1-2 παιχνιδια στο 2μηνο, και τα ερωτευομασταν.. Οχι οτι δεν το αξιζε το παιχνιδι - ισα ισα!Τι ωραια χρονια.

Καταλαβαινεις τι μου θυμιζεις, 22 χρονια μετα. Να'σαι καλα.
Στον 1512 το είχα παίξει και εγώ πρώτη φορά !!! Έπειτα βέβαια ήρθε η Amiga στο σπίτι και φυσικά το τίμησα και εκεί, ενώ αρκετά αργότερα το έπαιξα και στο cd32 (την CDTV έκδοση) που είναι και η καλύτερη που έχω δει/παίξει ! Πάντως η έκδοση για τον Commodore είναι πραγματικά αξιοπρεπέστατη για 8bito.
 
Πιστεύω ότι η έκδοση του Commodore 64 είναι η καλύτερη απ'όλες.

Στην Amiga αν και τα γραφικά ήταν πιο βελτιωμένα όπως και ο ήχος επίσης, δεν με ενθουσίασε. Κάτι έχανε στο gameplay... (Αυτό βέβαια είναι καθαρά προσωπική άποψη)

H έκδοση του PC ήταν η χειρότερη! Το είχα παίξει και εγώ σε Amstrad 1512 πρώτη φορά όπως και ο Αλέκος, και ευτυχώς που ο Amstrad είχε volume για το speaker, αλλιώς θα είχε φάει σουτ από το παράθυρο!
 
Kύριοι, ομιλούμε περί παιχνιδάρας !! :headbangdude:

Για πολύ κόσμο, το DotC υπήρξε το απο τα πρώτα πραγματικά επιθυμητά games της Amiga - αντάξιο των εκπληκτικών γραφικών της.

Ενας απο τους τίτλους που βοήθησαν στο να δούμε απο μία πιό "home" οπτική γωνία, ένα μέχρι τότε αυστηρά επαγγελματικό μηχάνημα.

Γενικά, η θεματολογία γύρω απο το Defender of the Crown είναι μεγάλη.

Για να μην τα ξαναγράφω, θα κάνω copy-paste quotes και links απο παλιότερες αναφορές γι' αυτό το παιχνίδι-ορόσημο: :)

Aπο τα σχόλια του τεύχους 32 του Pixel:

billy είπε:
Στο σχολείο ανακάλυψα ότι δεν ήμουν ο μόνος που είχε χάσει το μυαλό του με το παιχνίδι αυτό, μιά και όλοι οι κομπιουτερόβιοι κυριολεκτικά παραμιλούσαν, ενώ πολλοί άρχιζαν ήδη να κάνουν "αμαρτωλές" σκέψεις για την αγορά της πανάκριβης τότε, Amiga!!

billy είπε:
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, κατάφερα να παίξω το παιχνίδι σε έναν PC/XT ενός φίλου - πρώην Amstrad user. Δεν μπόρεσα να μπω 100% στο κλίμα, διότι τα γραφικά ήταν τα γνωστά "τετράχρωμα" της CGA, ενώ το σπηκεράκι του PC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχετικά καλά σε εξωμοίωση τσαγιέρας που σφυρίζει, αλλά όχι για games.

billy είπε:
Φυσικά υπήρξαν και οι διάφορες διαφωνίες με φίλους (συνηθισμένο φαινόμενο!) σχετικά με το τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε χαρακτήρας (π.χ. ο Ιβανόης ή ο πατέρας του, ο Σέντρικ) για να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να "ιδρώσει", ποιά είναι η ομορφότερη δεποσύνη (εδώ επικρατούσε η Katharine του Nottingham, ενώ σε κάποιον άρεσε περισσότερο η εβραϊκής καταγωγής Rebecca of York), αλλά και πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς τον στρατό του Φιλιπ Μαλβουαζέν, τον κτηνώδη Φροντ-ντε-Μπεφ , ή πως θα κονταροχτηπηθεί επιτυχώς με τον φοβερό Knight Templar, Μπράιαν ντυ Μπουά Γκιλμπέρ).

Τελικά όταν αγόρασα μία Amiga το 1990, το Defender of the Crown συνέβαλε σημαντικά στην (παραλίγο) καταστροφή του αριστερού mouse-button στο ποντίκι μου !!

Απο την δωρεάν (αλλά όχι τόσο πιστή) flash έκδοση:

billy είπε:
(...) κέρδιζε πάντα τις κονταρομαχίες (οι οποίες στην Amiga είναι το πιό δύσκολο κομμάτι) !! Ο λόγος που οι κονταρομαχίες ήταν εύκολες στο PC ήταν λόγω του πληκτρολογίου, που σου επέτρεπε να σημαδέψεις με ακρίβεια το κέντρο της ασπίδας του αντιπάλου...

Παρουσίαση του παιχνιδιού απο τον φίλτατο cpc-user, stanfromgreece.

Απο review του αγαπητού CBM-user, Alucard:

billy είπε:
Ενα καλό της έκδοσης για C64 (καθώς και όσων ακολούθησαν της "ημιτελούς" αρχικής Amiga version), είναι το βελτιωμένο gameplay.

Σε γενικές γραμμές οι πιό "δύσκολες" είναι οι εκδόσεις των ST & CPC, ενώ οι πιό εύκολες εκείνες των Amiga (κυριολεκτικά πανεύκολη) & Μac (λόγω save).

Oι υπόλοιπες βρίσκονται κάπου στη μέση.
Σχετική αναφορά για την μεταφορά σε iPhone.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
( Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Aλκης : off topic )

Saulot είπε:
Στο PC βαραγες το κέντρο της ασπίδαςΠεριμένω το εξκάλιμπερ
Πέντε φορές το αριστερό βελάκι και δύο φορές το κάτω! :p :D

( /off topic)
 
Εγώ το είχα παίξει αρχικά σε pcб τέλη δεκαετίας 1980. Αργότερα το έπαιξα και σε simulation και σίγουρα ήταν πιο όμορφο. Ήρθαν στον νου μου όμορφες αναμνήσεις από ξένοιαστες εποχές...
 
Πίσω
Μπλουζα