Donkey Kong Country (Review)

sephirothson

RetroActive
Joined
5 Δεκ 2011
Μηνύματα
476
Αντιδράσεις
13
59947.jpg
Νοεμβριος του '94.Ενα μικρο αγορακι (εγω ντε)ανοιγει την τηλεοραση το πρωι,για να δει-τι αλλο;disney club!!Περιμενοντας λοιπον να ξεκινησει η εν λογο εκπομπη πεφτει σε μια διαφημιση που δειχνει εναν γοριλα,παρεα με ενα μικρο μαιμουδακι να τρεχουν σε μια ζουγκλα,να κρεμονται απο κατι σχοινια σε μια πιστα οπου βρεχει και ολα αυτα ενω στο background ακουγεται μια μουσικη βγαλμενη απο την αφρικανικη ηπειρο...ΣΟΚ!!!Τι ειναι αυτο;ΤΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Αμεσως το μικρο αγορακι εχει ξεχασει το disney club και καταστρωνει στο μυαλο του ενα σχεδιο...τι σχεδιο;φυσικα πωςνα πεισει τους γονεις του να του αγορασουν το snes για αρχη,και στην συνεχεια το DONKEY KONG COUNTRY...

Ναι περι αυτου ο λογος.Ενα παιχνιδι το οποιο αφησε το δικο του στιγμα στον χωρο που ολοι λατρευουμε,το οποιο πουλησε 9 εκατομμυρια κοπιες και εδωσε νεα πνοη στο snes.(και γενικως στα 16-bit συστηματα καθως τοτε οι περισσοτεροι υποστηριζαν οτι εκλεινε σιγα σιγα ο κυκλος τους)

Δημιουργημα της RARE,το donkey kong σαρωσε τα παντα στο περασμα του και αναδειχθηκε παιχνιδι της χρονιας.(δεν θελω σχολια για το γεγονος οτι εχει ψηφιστει και ως υπερεκτιμιμενο :p )



59961.gif59964.jpg59970.gif

Η RARE λοιπον,με πληρη ελευθερια κινησεων απο την μαμα nintendo,δουλευει πανω σε αυτο το project και σε συνεργασια με την Silicon Graphics(υπευθυνη τοτε για μερικα εντυπωσιακα εφε σε ταινιες οπως jurassic park,terminator 2 κ.α)δημιουργουν αυτα τα πανεφορφα και πολυ πρωτοποριακα-για την εποχη-pre-rendered τοπια και χαρακτηρες τα οποια μετα "ντυνουν" με την τεχνικη του texture mapping για να αναπαραγουν το απιστευτο τρισδιαστατο λουκ του παιχνιδιου.

H δουλεια που εγινε ειναι εντυπωσιακη και χαρακτηριστικο ειναι το γεγονος(το οποιο εγω δεν το γνωριzα και το οποιο το διαβασα αν δεν κανω λαθος σε αυτο το site)οτι οταν παρουσιασαν το παιχνιδι στην E3,πολυ πιστευαν οτι το donkey kong country-λογο γραφικων-ειναι παιχνιδι για το ultra 64(μετεπειτα N64)Τοσο εντυπωση ειχε προκαλεσει το παιχνιδι!!

Αλλα το παιχνιδι ΔΕΝ ειναι μονο γραφικα!!Βασικα να ξεκινησω αναποδα...ακομα γελαω με γνωστο περιοδικο της τοτε εποχης που ειπε ευθαρσως οτι οποιος τελειωσει το παιχνιδι μια φορα δεν θελει να το ξαναπαιξει...ναι καλα!!Τωρα τι να πω εγω δλδ?οτι το εχω τερματισει 15 και πλεον φορες?(και δεν ειμαι ο μονος)Οτι 18 χρονια μετα,ακομα σε προκαλει να ασχοληθεις μαζι του?

Καταρχην το συνδιαστικο διπλο ηταν κατι νεο τοτε,φρεσκο που λεμε(ας με διoρθωσει καποιος αν υπηρχε αναλογο παιχνιδι πιο παλιο απο αυτο σε σχεση με το διπλο)και ακρως διασκεδαστικο.Το γεγονος οτι αναζητουσες τις αγαπημενες σου μπανανες μεσα σε αυτα τα φανταστικα επιπεδα,τα οποια ηταν σαν μυστικη βαση με ολα αυτα τα κρυφα bonus επιπεδα ειναι λιγο?Τεσπα αποψεις ειναι αυτες και ειναι σεβαστες αν και μερικες φορες το οπαδιλικι δεν κρυβεται :p



59969.jpg

Ναι σκοπος του παιχνιδιου ειναι να να βρουμε οοολες τις μπανανες που εκλεψε ο K.K Rool.Τις αναζηταμε παντου!!στην ζουγκλα στις θαλασσες,στα χιονισμενα βουνα παντου!!Παρεα με τον diddy αλλα και διαφορους καλους φιλους(rambi rules)Το σεναριο σκιζει ετσι?Καλα πλακα κανω ηθελε κατι πιο προτοτυπο αλλα αυτο το αφησανε για το sequel του παιχνιδιου :p

Ηχητικα και εδω τα πραματα ειναι απλα.Οσοι εχουν παιξει το παιχνιδι νομιζω οτι θα συμφωνησουν οτι η μουσικη δημιουργει ανατριχιλες.Λειτουργει πλεον(σε μενα τουλαχιστον)και συναισθηματικα γιατι οποτε την ακουω με ταξιδευει αρκετα χρονια πισω.(ειναι και μελαγχολικη σε αρκετα σημεια οποτε ειναι ευκολο να μου δημιουργει αυτο το συναισθημα-οπως συμβαινει και με το DKC2)







Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προσθεσω κατι αλλο γιαυτο το θεικο παιχνιδι.Αν υπαρχουν ατομα εδω μεσα που τους αρεσουν τα platform και δεν εχουν ασχοληθει με αυτο-εκτος του οτι θα υποβληθουν σε φρικτα βασανιστηρια οπως πχ να τους στειλω μια βολτα στον cranky θα πρεπει να θεσουν ως βασικη προτεραιοτητα να ασχοληθουν αμεσα με την παιχνιδαρα αυτη.

59973.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα εγώ τι να πω για αυτόν τον τίτλο...;

Το ότι ήταν ο πρώτος τίτλος που είχα πάρει στο SNES (Σε πακέτο... Και κάπου εδώ μέσα υπάρχει και φωτογραφία που έχω ανεβάσει..)..;

Το ότι είναι ίσως το παιχνίδι που έχω ρίξει το περισσότερο λιώσιμο..;

Το ότι ούτε ξέρω πόσες φορές το έχω τερματίσει (Σίγουρα πάρα πολλές φορές πάνω από 15.. :p )..;

Τα μυστικά που είχα βρει..; Και μάλιστα σε εποχές που η λέξη "ίντερνετ" ήταν κάτι το σχεδόν άγνωστο..

Τα ρεκόρ που είχα κάνει, και δεν έκανα γιατί είπα να μην ασχοληθώ ξανά σοβαρά..; Επί την ευκαιρία, υπάρχει εδώ κάποιος που να έχει κάνει κάτω από 33 λεπτά για τερματισμό, και 1:03 η 04 για το 100% (Μετά το μετάνιωσα που δεν το έριξα κάτω από μία ώρα.. :cry: ); Όμως τα θέλω στην αυθεντική κονσόλα, και όχι σε emulator και με "περίεργες" βοήθειες... ;)

Γενικά για αυτό το παιχνίδι τότε έλεγα ότι παραδέχομαι ότι υπάρχει κάποιος που να το έχει μάθει στο ίδιο επίπεδο με εμένα... όμως καλύτερα από εμένα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! Και ακόμα το πιστεύω... :cool:
 
cloud είπε:
Τώρα εγώ τι να πω για αυτόν τον τίτλο...;Το ότι ήταν ο πρώτος τίτλος που είχα πάρει στο SNES (Σε πακέτο... Και κάπου εδώ μέσα υπάρχει και φωτογραφία που έχω ανεβάσει..)..;
Πακετο ονειρο αυτο...ηθελα να το παρω και γω τοτε αλλα ηταν ακριβω και τελικα πηρα το απλο κουτι του snes.

Οσο για τα ρεκορ σου φιλε cloud τι να πω :eek: απιστευτα οντως
 
sephirothson είπε:
Πακετο ονειρο αυτο...ηθελα να το παρω και γω τοτε αλλα ηταν ακριβω και τελικα πηρα το απλο κουτι του snes.
Δεν θυμάμαι τιμή, όμως το πήρα αρκετά κάτω από αυτή που είχε κανονικά.. ;)

Θυμάμαι ότι το πήρα κάπου στο τέλος του 1995, και λίγους μήνες μετά το τέλος από τον στρατό (Γιαυτό είχα αργήσει να το πάρω.. :( ), στο μαγαζί είχε μείνει ένα τελευταίο, που απ' ότι κατάλαβα ήθελε να το "ξεφορτωθεί".. Και έτσι μου το άφησε σχεδόν όσο ήταν σκέτη η κονσόλα.. :p

sephirothson είπε:
Οσο για τα ρεκορ σου φιλε cloud τι να πω :eek: απιστευτα οντως
Άστα να πάνε... Πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω σε τι σημείο είχα φτάσει με αυτό το παιχνίδι..

Τα 33 λεπτά τα έκανα πηδώντας και κόβοντας δρόμο σε απίστευτα σημεία, που ενώ τώρα λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε, τότε τα είχα βρει ΟΛΑ 100% μόνος μου!

Και το 1:04 (Ας βάλω το "πολύ".. :p ), όπως και το 33, το είχα κάνει χωρίς να χάσω ούτε μία φορά, και χωρίς να καθυστερήσω κάπου.. Και γιαυτό και το παράτησα αργότερα..

1 ασήμαντο λάθος να έκανες, απλά πάταγες reset, πήγαινε ο κόπος σου χαμένος, και είπα ότι δεν αξίζει για να ρίξω τον χρόνο λίγα δευτερόλεπτα.. όμως αυτό το "κάτω από μία ώρα" ΕΠΡΕΠΕ να το κάνω!! :cry:

Τελευταία προσπάθεια, πριν από μερικά χρόνια, μετά από 13 περίπου χρόνια, και για λογαριασμό ενός άλλου μέλους το φόρουμ, (Που μπορεί να το επιβεβαιώσει.. :p ), 38 λεπτά.. Όμως σε emulator αυτή την φορά..
 
Παιχνιδάρα αν και οι δύο συνέχειeς του είχαν περισσότερο πράμα.Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι είναι πως δεν έχει μουσικά θέματα όπως τα επόμενα, απλά κάποιου είδους μελωδίες στο βάθος και φυσικούς ήχους, τα bosses είναι εύκολα και mon;otona και κάποιες πίστες επαναλαμβάνονται.Αλλά ήταν η αρχή, η συνταγή τελειοποιήθηκε με το αριστουργηματικό diddy's kong quest.
 
Tupamaro είπε:
Παιχνιδάρα αν και οι δύο συνέχειeς του είχαν περισσότερο πράμα.Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι είναι πως δεν έχει μουσικά θέματα όπως τα επόμενα, απλά κάποιου είδους μελωδίες στο βάθος και φυσικούς ήχους, τα bosses είναι εύκολα και mon;otona και κάποιες πίστες επαναλαμβάνονται.Αλλά ήταν η αρχή, η συνταγή τελειοποιήθηκε με το αριστουργηματικό diddy's kong quest.
Το 2 πραγματικά ήταν πολύ καλύτερο, και το θεωρώ το καλύτερο 2D platform που έχει βγει ως σήμερα! Όμως το 3 δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε όσο τα 2 πρώτα..
 
Φοβερό παιχνίδι. Το χαλβάδιαζα κι εγώ μικρός αλλά τελικά δεν το απέκτησα ποτέ το πακέτο. Μόλις στα 18 μου όμως απέκτησα ένα SNES από ανταλλαγή κονσολών και το περιλάμβανε. Πέραν τα όποια σχόλια και λοιπά, θεωρώ το παιχνίδι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Το theme στο "περίπτερο" του Funky Kong μου έχει μείνει αξέχαστο. Οι πίστες στους πάγους, στο εργοστάσιο, στο δάσος όλα τέλεια...όλα εκτός από το ότι περίμενα έναν κάπως καλύτερο τερματισμό να είμαι ειλικρινής. Επίσης μπορεί οι συνέχειες του εν λόγω παιχνιδιού να έχουν πιο ωραία γραφικά κτλ κτλ. δεν πρωταγωνιστεί όμως ο DK και αυτό με ξενίζει αρκετά.
 
Εκπληκτικό παιχνίδι και πολύ μπροστά από την εποχή του. Υπέροχα γραφικά και ήχος. Το είχα τερματίσει παλιά όταν το είχα πρωτοπάρει αλλα από τότε δεν το ξανατερματισα, παίζω κατά καιρούς αλλα συγκεκριμένα σημεία.Όσο για τα επόμενα το 3 ειδικά δεν μου άρεσε , αγαπημένο μου παραμένει το 1 ίσος γιατί ήταν το πρώτο και όπως είπε και ο φίλος johny19818 από πάνω ήταν donkey kong με τον donkey kong προταγωνιστη :D
 
Φοβερο παιχνιδι οντως με φανταστικα γραφικα και ηχο για την εποχη που κυκλοφορησε αλλα εγω δεν ξερω γιατι αλλα ποτε δεν τα πηγα αυτα τα παιχνιδια.Τα τερματισα μια φορα ολα μονο και μονο για να το κανω και μετα δεν τα ξανα ακουμπησα.Το μονο Donkey kong που παιζω καθημερινα και ειμαι κολημενος μεχρι θανατου μαυτο ειναι το κλασικο Donkey Kong στα Arcades ολα τα αλλα με ειναι απλα αδιαφορα.
 
Με συγκίνησες φίλε Σάκη!! Με βλέπω να αρχίζω ξανά αυτό το έπος......

Μιας που μπαίνουμε στο 2013 σε λίγες μέρες και πλησιάζουμε στο 14, θεωρώ ότι η Nintendo κάτι πρέπει να κάνει για τα 20 χρόνια της σειράς!
 
geo2004z είπε:
Μιας που μπαίνουμε στο 2013 σε λίγες μέρες και πλησιάζουμε στο 14, θεωρώ ότι η Nintendo κάτι πρέπει να κάνει για τα 20 χρόνια της σειράς!
Μία 1080p έκδοση και των τριών παιχνιδιών; Λέω τώρα εγώ.... ;)
 
Μακαρι να γινει αυτο με τα 1080p Χθες ειδα το earthworm jim HD για το playstation 3 και αυτο λεγαμε με φιλους οτι πρεπει και για την σειρα DK να κανουν κατι παρομοιο.Το DK returns για το wii ηταν στο σωστο δρομο.Καιρος να ασχοληθει η nintendo και με αυτην την ιδεα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θεωρω δεδομενο οτι στο Wii U θα δουμε υπεροχα αλλα πραγματα εκτος απο τα βασικα παιχνιδια της κονσολας.Θα δουμε σιγουρα HD Remakes παλαιωτερων τιτλων που οι NINTENDO ηθελε να δημιουργησει χρονια πριν αλλα με το Wii υπηρχαν πολλοι τεχνικοι περισορισμοι που δεν της το επετρεπαν.
 
Δυο προμο βιντεακια που ειχαν δωθει απο το Nintendo Power




 
Αλλα το παιχνιδι ΔΕΝ ειναι μονο γραφικα!!Βασικα να ξεκινησω αναποδα...ακομα γελαω με γνωστο περιοδικο της τοτε εποχης που ειπε ευθαρσως οτι οποιος τελειωσει το παιχνιδι μια φορα δεν θελει να το ξαναπαιξει...ναι καλα!!Τωρα τι να πω εγω δλδ?οτι το εχω τερματισει 15 και πλεον φορες?(και δεν ειμαι ο μονος)Οτι 18 χρονια μετα,ακομα σε προκαλει να ασχοληθεις μαζι του?
Εγω παντως το ειχα τερματισει 1η φορα το 1994 και απο τοτε μεχρι σημερα παιζω συνεχεια donkey kong country.To εχω ξαναπαιξει και τερματισει αρκετες χιλιαδες φορες απο τοτε.:fafoutis:

H δουλεια που εγινε ειναι εντυπωσιακη και χαρακτηριστικο ειναι το γεγονος(το οποιο εγω δεν το γνωριzα και το οποιο το διαβασα αν δεν κανω λαθος σε αυτο το site)οτι οταν παρουσιασαν το παιχνιδι στην E3,πολυ πιστευαν οτι το donkey kong country-λογο γραφικων-ειναι παιχνιδι για το ultra 64(μετεπειτα N64)Τοσο εντυπωση ειχε προκαλεσει το παιχνιδι!!
26 χρονια μετα καθε φορα που βαζω στο snes το παιχνιδι το σαγονι μου πεφτει στο πατωμα απο τα απιστευτα 2d γραφικα του.Τρομερος και ο σχεδιασμος στις πιστες οπως η ζουγκλα τα σπηλαια οι ναοι τα δαση η βιομηχανικη περιοχη οι πιστες μεσα σε βαγονι σε σιδηροδρομο οι πιστες μεσα στο νερο τα χιονισμενα βουνα η πιστα με τους παγωμενους κρυσταλους κλπ.Πολυ εντυπωσιακη η πρωτη πιστα στο χιονισμενο βουνο με την χιονοπτωση που ξεκιναει ασθενης και γινεται πολυ πυκνη μετα.

Μιας και μιλαω πολλες φορες για τα γραφικα και ποσο πολυ εντυπωσιαζομαι απο αυτα στα παλια παιχνιδια οπως στο donkey kong coυntry να πω οτι εμενα με ενδιαφερουν σε αυτα τα παιχνιδια τα υπεροχα χρωματα και τα γραφικα οπως τα εβλεπα την δεκαετια του 90 και σ αυτο παιζει ρολο στο ποσο καλη ειναι και η crt tv στα χρωματα - αναλυση κλπ γιατι δεν ειναι ολες στο ιδιο επιπεδο.Καλα η διαφορα των χρωματων της crt τηλεορασης μου σε σχεση με τις καινουργιες τηλεορασεις ειναι τεραστια στα ρετρο παιχνιδια.Ειναι σαν βλεπω την ποιοτητα των ιδιων χρωματων σε 2 κολλες χαρτι που στην μια κολλα εχει ελαιοχρωμα και στην αλλη κολλα χρωμα απο ξυλομπογιες.Η λαμψη του φωσφορου και το υψηλο contrast που φτανει μια ποιοτικη crt κανει την διαφορα στα παλια παιχνιδια που ειναι σχεδιασμενα να τονιζονται αψογα τα χρωματα στην τεχνολογια της crt.

Ηχητικα και εδω τα πραματα ειναι απλα.Οσοι εχουν παιξει το παιχνιδι νομιζω οτι θα συμφωνησουν οτι η μουσικη δημιουργει ανατριχιλες.Λειτουργει πλεον(σε μενα τουλαχιστον)και συναισθηματικα γιατι οποτε την ακουω με ταξιδευει αρκετα χρονια πισω.(ειναι και μελαγχολικη σε αρκετα σημεια οποτε ειναι ευκολο να μου δημιουργει αυτο το συναισθημα-οπως συμβαινει και με το DKC2)

Φοβερη δουλεια στον ηχο σε ολα τα επιπεδα.Πολλες φορες οταν παιζω το παιχνιδι δυναμωνω και την φωνη λογο φοβερης μουσικης.

Αν και εχουν βγει και τα donkey kong country 2 diddy's kong quest και donkey kong country 3 dixie kong's double trouble που ειναι οι συνεχειες του donkey kong country στο snes και ειναι και αυτα παιχνιδαρες με φοβερα γραφικα για μενα καλυτερο με διαφορα ειναι το πρωτο donkey kong country.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα