Double Dragon Review

darkheart

Retro Member
Joined
16 Σεπ 2012
Μηνύματα
99
Αντιδράσεις
9
[video=youtube;XmnLgTRB9-o]


Το 1987, την χρονιά δηλαδή που η Ελλάδα κέρδιζε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ, είχαμε την τύχη να δούμε στις σκοτεινές γωνίες των μπαρ και των ουφάδικων το double dragon. Για όσους δεν γνωρίζουν το double dragon ήταν ένα beat m up που μπορούσε να παιχτεί από 2 παίχτες ταυτόχρονα. Οι παίχτες έπαιρναν τον ρόλο 2 αδελφών του Billy και Jimmy Lee και έδερναν κόσμο και κοσμάκη με σκοπό να σώσουν την φίλη τους από τα χέρια της οργάνωσης Black Warrior. Έναν χρόνο μετά το παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του στο NES.





Ενώ λοιπόν στα Arcades το Double Dragon έδινε την δυνατότητα να παίζουν δύο παίχτες ταυτόχρονα, στο NES αυτή η επιλογή αφαιρέθηκε. Ο παίχτης έπαιρνε τον ρόλο του ενός από τα δύο αδέλφια, του Billy Lee. Ακόμα και η επιλογή του διπλού έδινε την δυνατότητα να παίξουν δύο παίχτες, τον ίδιο χαρακτήρα, εκ περιτροπής. Ο μόνος τρόπος για να παίξουν δύο παίχτες ταυτόχρονα ήταν ένα 1 on 1 mini game σε στυλ street fighter αλλά όχι εξίσου καλό. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θυμάται αυτό το mode του παιχνιδιού.




Τα γραφικά δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάζουν αφού μοιάζουν με ζωγραφιές πεντάχρονου. Η επιλογή των χρωμάτων όμως μπορώ να πω πως μου αρέσει. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς ακριβώς τα ίδια γραφικά των arcades και στο NES αλλά μπορούσαν να δουλευτούν λίγο περισσότερο.




Άξια μνήμης είναι η μουσική του παιχνιδιού. Τα περισσότερα levels έχουν ωραία catchy μουσικούλα. Το theme δε της εισαγωγής σε βάζει στη διάθεση να βγεις στο δρόμο και να δείρεις τους ημίγυμνους κακούς που απήγαγαν το κορίτσι σου. Τα εφέ είναι τυπικά αλλά ικανοποιητικά για το 8 μπιτο μηχανηματάκι της Nintendo.




Μια άλλη διαφορά του Double Dragon στο NES σε σχέση με το arcade είναι το level up system. Κάθε γροθιά ή κλωτσιά που φιλοδωρείς τον αντίπαλο σου δίνει πόντους. Κάθε 1000 πόντους κερδίζεις μια καρδιά που αυτό σημαίνει μαθαίνεις μια έξτρα κίνηση. Έτσι ξεκινάς με το να μπορείς να ρίχνεις κλωτσιές και μπουνιές και στη συνέχεια μαθαίνεις να κάνεις σεξουαλικά παιχνίδια με τους μακρυμάλλιδες αντιπάλους σου. Πατώντας τα δύο κουμπιά μαζί εκτελείς ένα άλμα, κίνηση χρήσιμη σε κάποια Levels του παιχνιδιού με platforming στοιχείο.




Οι τεχνικοί περιορισμοί του NES έκανε το παιχνίδι αρκετά buggy. Δεν θα δείτε ποτέ πάνω από δύο εχθρούς κάθε φορά στη οθόνη και θα χάσετε πολλές φορές χωρίς να φταίτε εσείς. Όμως τα bugs είναι καμιά φορά ιδιαιτέρως βοηθητικά. Για παράδειγμα στο τελικό κακό της δεύτερης αποστολής αρκεί απλά να απομακρυνθείτε από αυτόν και...voila περάσατε στο επόμενο level. Ένα ακόμα hint που δεν ξέρω αν είναι bug ή feature ( άλλωστε για τους προγραμματιστές κάθε bug μπορεί να είναι feature σε ένα πρόγραμμα) είναι να κερδίσετε όλους τους κακούς το πρώτου mission με γροθιές. Έτσι ανεβάζεται level γρηγορότερα.




Το Double Dragon έκανε μεγάλη επιτυχία τόσο στα arcades όσο και στο NES. Έγινε Port σχεδόν σε όλες τις γνωστές κονσόλες και home computers ακόμα και στο παλαιολιθικό Atari 2600. Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με το Double Dragon σίγουρα θα περάσει ευχάριστα την ώρα του.
 
Μπραβο φιλαρακι εξαιρετικο review και το γραπτο αλλα και το βιντεο :thumbup:

Οτι και να πουμε για το Double Dragon κυριως στα arcades θα ειναι πολυ λιγο για να περιγραψει τι ηταν αυτο το παιχνιδι απο το 1987 μεχρι την στιγμη που βγηκε ο καταραμενος νομος το 2002.Δεν υπηρχε μαγαζι που να μην ειχε Double Dragon μαζι με αλλα ιερα τερατα των arcades οπως pacman,Ghosts'n Goblins και ενα σωρο αλλα.Εδω στο χωριο μου υπηρχε για κανα τριμηνο κουρειο που μεσα ο μπαρμπας ειχε βαλει ενα Double Dragon ηξερε οτι θα τα κονομησει και καθως κουρευε οσους πηγαιναν απο 50 χρονων και πανω εμεις παιζαμε διπλα απο την καρεκλα που κουρευε Double Dragon και γεινοταν πανικος και με μας αλλα και με τους πελατες του κουρειου που τον εβριζαν γιατι εβαλε μεσα το ηλεκτρονικο και τους χαλασε την ησυχια.Στο NES ετυχε να το παρω καποια χρονια αργοτερα και παρα την αρχικη ξενερα που εφαγα σε σχεση με την arcades εκδοση μπορω να πω πως την ειχα λιωσει την κασσετα στο NES μεχρι που εβγαλε προβλημα και μετα για να μην το αγοραζω ξανα το εκαν τραμπα με εναν φιλο και του εδωσα το The hunt of the red october που το ειχα σκυλοβαρεθει.Παντως μπορει τα γραφικα να μην ηταν τιποτα το ιδιαιτερο αλλα σε γενικες γραμμες προσωπικα τα θεωρω καλα γιατι εχω παιξει πολυ χειροτερα παιχνιδια στο NES οσον αφορα τον τεχνικο τομεα.Οπως και να το κανουμε παντως το Double Dragon ειναι Double Dragon και οτι γραφικα και να ειχε παλι θα το ελιωνα :D

ΥΓ: Δεν ξερω αν η κοπελα που ακουγεται στα video review ειναι η σχεση σου η η γυναικα σου η απλα φιλη αλλα μπραβο πραγματικα γιατι σπανιζουν οι γυναικες που καταλαβαινουν την τρελα μας και γουσταρουν και αυτες αλλα και γιατι κανετε πολυ καλο διδυμο.Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα η κοπελα να απεχθανεται τα videogames αλλα επειδη ηθελες συνεργατη και ηταν μονο αυτη διαθεσιμη να της εχεις το κεφαλι σε μια γκιλοτινα και μπροστα γραμμενα τα λογια της ωστε να συμετεχει στα review με το ζορι :p :diablotin: :p
 
Δυστυχώς ο νόμος αυτός του 2002 έκλεισε αρκετά μαγαζιά που "ζούσαν" από τα arcades. Το Double Dragon για πρώτη φορά το έπαιξα σε Game Boy και σε arcades το έπαιξα για πρώτη φορά το 1995.

Η κοπέλα του Video είναι η κοπέλα μου. Παίζει video games, κυρίως τα puzzle games των tablets αλλά φυσικά δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι μπορεί να νιώθουμε εμείς οι "γέροι" με αυτά τα παιχνίδια γιατί δεν είχε γεννηθεί ακόμα.

Έχει φυσικά άλλες αγάπες όπως το Crash Bandicoot.
 
Ωραίο Review, αν και ποτέ δεν έπεξα το Double Dragon στο NES ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου arcade παιχνίδια που έπεξα στα "ουφάδικα" #) . Θυμάμαι ακόμα και τώρα την πρώτη φορά που το συνάντησα, περίπου κάπου το 1986-87 όπου με κάτι γειτονώπουλα πήγα στο εξοχικό των γονιών τους στην Λούτσα και εκεί σε μια καφετέρια είχε το Double Dragon, έ ρε χαμός που έγινε, πόσα 20άρικα χάλασα εκείνες τις ημέρε στο μηχάνημα αυτό δεν λέγετε, μετά το ξανα βρήκα δόξα το θεό και στην Εύβοια που πηγαίναμε εμείς διακοπές που καθυστέρησαν να το φέρουν, αλλα όταν ήρθε έγινε ΧΑΜΟΣ, ουρά περιμέναμε να παίξουμε όλοι μας. Και ... το παιχνίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο review φιλε.Εγω απο τη μερια μου εχω παιξει το DD στο Game Boy & Master System.Την εκδοση για NES μονο σε emulator.Λατρευω την εκδοση για το Game Boy αν και ειναι μαλλον η πιο ευκολη σε σχεση με τις αλλες τη θεωρω πιο στρωτη .
 
metalcandyman είπε:
Εδω στο χωριο μου υπηρχε για κανα τριμηνο κουρειο που μεσα ο μπαρμπας ειχε βαλει ενα Double Dragon ηξερε οτι θα τα κονομησει και καθως κουρευε οσους πηγαιναν απο 50 χρονων και πανω εμεις παιζαμε διπλα απο την καρεκλα που κουρευε Double Dragon και γεινοταν πανικος και με μας αλλα και με τους πελατες του κουρειου που τον εβριζαν γιατι εβαλε μεσα το ηλεκτρονικο και τους χαλασε την ησυχια
Κάποια στιγμή πρέπει να τα μαζέψεις όλα αυτά και να γράψεις βιβλίο. Best seller θα στο κάνουμε !
 
Ένα από τα λίγα arcades που τερμάτιζα μόνος μου. (δεν πήγαιναν χαμένα τα 20ρικα)

Χρησιμοποιώντας σαν κίνηση μόνο τις προς τα πίσω αγκωνιές μπορούσες να το καθαρίσεις το παιχνίδι... :D
 
dpol είπε:
Ένα από τα λίγα arcades που τερμάτιζα μόνος μου. (δεν πήγαιναν χαμένα τα 20ρικα)Χρησιμοποιώντας σαν κίνηση μόνο τις προς τα πίσω αγκωνιές μπορούσες να το καθαρίσεις το παιχνίδι... :D
Eτσι ακριβως ειναι με της αγκωνιες αν το ηξερες και λιγο το παιχνιδι το τερματιζες ανετα.Αν ομως ενα απο τα δυο κουμπια δεν λειτουργουσε καλα και γεινοιταν με τα χιλια ζορια η αγκωνια οπως ηταν το ρημαδι στο χωριο μου για μηνες πριν το φτιαξει το φρουτο που ειχε την καφετερια τοτε βρωμα η δουλεια μονο με κλωτσιες και μπουνιες :D Φυσικα αν θες να το παιξεις για μεγαλο highscore απαγορευονται οι αγκωνιες.
@ Other_Reality Aν ειναι να γιννει best seller και να τα κονομησω τοτε θα το εχω στα υποψη μου :D :D:D

Παρακατω τερματισμος δεικος μου για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι απο την arcade εκδοση του παιχνιδι που το ανεβασα πριν κανα χρονο.Ηχο δεν εχει γιατι ειχα προβληματα τοτε με την καρτα ηχου.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω το Double Dragon το πρωτοεπαιξα σε Nes και γενικα προτιμω αυτη την εκδοση γιατι ετσι το εμαθα.

Πολυ ωραιο Review Darkheart!

Other_Reality είπε:
Κάποια στιγμή πρέπει να τα μαζέψεις όλα αυτά και να γράψεις βιβλίο. Best seller θα στο κάνουμε !

+1 :p
 
Εγώ έχω τιμήσει δεόντως την έκδοση για gameboy. Το cartridge παρουσίασε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με του metalcandyman :D Είχε αρκετά bugs όπως και η έκδοση του NES, τα οποία έκαναν αρκετά εύκολο το παιχνίδι.
 
Πολυ καλη παρουσιαση, μπράβο παιδια! Εγω το Double Dragon το πρωτοέπαιξα σε arcade το καλοκαίρι του 1996 οπου βρισκόταν στην αίθουσα ψυχαγωγίας του θερέτρου που διατηρεί το ΤΥΠΕΤ στη Ραψάνη Θεσσαλίας, στην ιδια αίθουσα υπήρχε επίσης και το Ms. Pac man σε καμπίνα τύπου κάτοψης http://www.junkfed.com/wp-content/uploads/480x377xms-pacman-table.jpg.pagespeed.ic.A_lC3yR5-I.jpg.. Παντως αυτη η μουσική στους τίτλους έναρξης του παιχνιδιού εχει στοιχειώσει ρετρο αναμνήσεις.. Καλοκαίρι με gameplay στο Double Dragon υπο τους ήχους των χτυπημάτων της στέκας πανω στις μπάλες διπλανού μπιλιάρδου ενω απο μεσα έρχονταν ντελικάτες μυρωδιές απο το εστιατόριο του ξενοδοχείου.. Απίστευτες εποχές!

480x377xms-pacman-table.jpg.pagespeed.ic.A_lC3yR5-I.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω ρε παιδιά, εμένα ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το παιχνίδι, σε καμία έκδοσή του. Το hit detection είναι απλά άθλιο ενώ τα "chibi" κοντόχοντρα sprites, το αργό animation και τα slowdown στο arcade δεν βοηθούσανε πολύ. Γενικά, το παιχνίδι περισσότερο με κούραζε όταν το έπαιζα παρά με διασκέδαζε.
 
Φοβερό video/review !!

Μπράβο στον φίλο darkheart. :thumbup:

(όσο για το ίδιο το παιχνίδι, έχω εκφέρει γνώμη πολλές φορές στο παρελθόν, οπότε δεν χρειάζεται να σχολιάσω και πάλι... :) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα