Dracula (1992)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.422
http://www.imdb.com/title/tt0103874/

Aλλη μια ταινία αναμειγμένη με γκοθικ ρομαντισμό και τρόμο! Η ταινία είναι του Κόπολα και πρωταγωνιστεί ο Κιανου Ριβς και η Γουινόνα Ραιντερ! Νομίζω οτι έπιαζε και η Μπελουτσι!!!

Η Ραιντερ πανεμορφη, ταιριαζει απόλυτα η ομορφιά της με την ατμόσφαιρα της ταινίας δεν ξερω αν συμφωνείται! τωρα εχω μπερδευτεί υπάρχει και άλλη ταινία με βαμπίρ που πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ και ο Πιτ πάλι του Κόπολα;
 
Η ταινία με Κρουζ και Πιτ, είναι η "Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα" (1994, σκηνοθεσία Νηλ Τζόρνταν).

Όσο για την ταινία dracula, το δίδυμο Ραιντερ - Ολντμαν, φοβερό!!!!!!
 
απιστευτη και η ερμηνια του ΠΟΛΥ Tom Waits ως Renfield.
 
Γιατί σας χάλασε ο Hopkins σαν Van Helsing? Ή η Annie Lennox στο soundtrack?
 
Φοβερή εισαγωγή! Σκοτεινή, με την επιβλητική μουσική και τον ιππότη Ντρακούλ να μάχεται τους Τούρκους, στον 15ο αιώνα! Φοβερό και το σημείο όπου δείχνει τον τρούλο της Αγίας Σοφίας, να σκεπάζεται από μαύρα σύννεφα κατά την άλωση...
 
Πάρα μα πάρα πολύ καλή ταινία..!!!!!
 
Απίστευτη ταινία, και φοβερή η ερμηνία του Oldman. Κάποια περίοδο την ειχα δει τόσες φορές που είχα μάθει τα λόγια απέξω. :p
 
Υπέρχοχη υποβλητική ταινία! Την πρωτοείδα στο σινεμά 12 χρονών, και μετά την άλλη βδομάδα ξαναπήγα να τη δω (υπόψιν ήταν Μ. Σάββατο και μετά το "Δράκουλα" πήγα να κάνω ανάσταση με τις λαμπάδες!!)
 
παρα πολυ ομορφη ταινια !!Επαιζε οντως η Μπελουτσι εκανε μια απο τις δυο νυφες που εμπαιναν με το μωρο στον ταφο της Λουσι.

Η καλυτερη σκηνη..η σκηνη με τον Ολντμαν και την Ραιντερ στο κρεβατι που τον ικετευει να την δαγκωσει.
 
οτι και να πουμε λιγο ειναι η ταινια ειναι αψογη και ατμοσφαιρικη.
 
Πράγματι ωραία ταινία. Την έχω αγοράσει σε DVD μάλιστα :)

Η ταινία του Coppola αποτελεί μάλλον την πιο καλή μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο.

Έχοντας διαβάσει όμως το βιβλίο του Bram Stocker μπορεί να παρατηρήσει κανείς αρκετές διαφορές, εκ των οποίων η σημαντικότερη είναι πως απουσιάζει η ατμόσφαιρα ρομαντισμού που υπάρχει στην ταινία.

Ο έρωτας της Mina προς τον Dracula δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα charm spell, ενώ το τέλος του δεύτερου δεν έρχεται με τόσο ρομαντικό τρόπο αλλά με μια μαχαιριά σαν τις καλές εποχές με τους μάγκες στο λιμάνι του Πειραιά :)

Τόσο η ταινία όμως όσο και το βιβλίο (και φυσικά κυρίως το 2ο) έχουν δημιουργήσει τον πιο γνωστό θρύλο στην ιστορία των αφηγημάτων τρόμου.
 
Καλή ταινία με ωραίο Soundtrack

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο δύο φορές θα έλεγα οτι δεν έχει καμία σχέση με την ταινία παρα μόνο στα ονόματα!
 
Τρομερή ταινία, αλλά πάντα θα προτιμώ την έκδοση του 1931... Lugosi Rulez!!! xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
το 1897 το μυθηστόρημα ο ''Δρακουλας'' εκδιδεται, αφου ο Στοουκερ εχει μαζέψει υλικό , ιστορικο αλλα και τις λαικες δοξασιες για τον αιμοβόρο και απέθαντο πρίγκηπα της Ρουμανίας! 24 χρόνια μετά ξεκινουν τα γυρίσματα της πρώτης δρακουλιαρικής ταινίας και στις 4 Μαρτιου 1922 βγαινει στις αιθουσες ! αν και βασισμένη στο βιβλιο του Μπραμ, τα ονοματα και οι τοποθεσιες ηταν διαφορετικά γιατι ο γερμανος σκηνοθετης δεν κατάφερε να πάρει τα πνευματικά δικαιώματα απο την χήρα του συγγραφεα! τον Δρακουλα τον έλεγαν κόμη Ορλοκ, μετα ερχεται ο απόλυτος δρακουλας της μεγάλης οθόνης ο Κριστοφερ Λι! μετα θα ερθει η ταινια του Κοπολα με τον Γκαρι Ολντμαν!

πάντως ο Βλαντ ο Γ' ηταν υπαρκτό, ιστορικό πρόσωπο, εζησε εκει σε μια περιοχη νότια στα Καρπάθια όρη! κληρονομησε τον τιτλο του τάγματος του Δράκου που παραχωρηθηκε στον πατερα του απο τον βασιλέα της Αγιας Ρωμαικης αυτοκρατορίας! ηταν βαναυσος και ο θρυλος λεει πως η ψυχή του δεν αναπαυτηκε ποτε!
 
Αριστούργημα και λατρεμένο! Αριάδνη, το άλλο που λες ειναι το επίσης εξαιρετικό ᾽᾽Συνέντευξη με ένα βρικόλακα᾽᾽ του Νηλ Τζόρνταν (που φαντάζομαι θα έχει δικό του θρεντ). Ειχα ερωτευτεί τον Γκάρι Ολντμαν και έχω δει σχεδόν όλη του την φιλμογραφία. Τον Τομ Γουέτς τον θυμάστε στον Δράκουλα;
 
αυτη η ταινια εχει ισως το καλυτερο intro που εχω δει ποτε μου [edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θανος είπε:
αυτη η ταινια εχει ισως το καλυτερο intro που εχω δει ποτε μου [edit] dead picture [edit]
Συμφωνώ ! Σε κάνει να φαντάζεσαι "τι κρίμα που δε γυρίστηκε και prequel, βασισμένη στο θέμα του intro" !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακραν η καλυτερη μεταφορα του συγκεκριμενου ηρωα.Η Γουινονα Ραιντερ ταιριαζει απολυτα ισως και περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη στην ατμοσφαιρα που δινει ο σκηνοθετης.

Ο αδικημενος κατα τα αλλα Γκαρι Ολντμαν κανει ισως τον καλυτερο ρολο της καριερας του και ομως δεν προταθηκε για οσκαρ ερμηνιας τη συγκεκριμενη χρονια.

Τα δυο στοιχεια στα οποια θα σταθω ομως περισσοτερο ειναι η εκπληκτικη φωτογραφια της ταινιας με λεπτομερειες φοβερη ατμοσφαιρα που σε αγριευει και κραταει την προσοχη τεταμενη ξεχωρα απο την πλοκη και την εξελιξη της ταινιας και βεβαιως η τρομερη σκηνοθεσια του Κοπολα με τη σκηνη των σταγονων απο το μαγικο φιλτρο τη βιαιη επιθεση του κομη στο σταυρο και βεβαια η τρομερη συλληψη να χρησιμοποιησει την αυθεντικη μαγιαρικη γλωσσα στην αρχη της ταινιας η οποια με το βαρβαρικο ηχο της δενει απιστευτα με το ολο σκηνικο προσδιδοντας του μια πρωτογωνη αγρια ομορφια
 
Τι να πούμε για αυτή την ταινία; Πραγματικά σκοτεινή με όλη την έννοια της λέξης σε βαθμό που μου κάνει εντύπωση για αμερικάνικη παραγωγή. Απλά αψεγάδιαστη στην παραμικρή λεπτομέρεια! Πρόσφατα ήρθε στην κατοχή μου και το φλίπερ της εποχής που είχε βγεί μαζί με την κυκλοφορία της στους κινηματογράφους. Καταπληκτική αισθητική και σε αυτό επίσης. Όσες φορές και να την δω παραμένει φρέσκια και συναρπαστική. Τώρα δυστυχώς ο μύθος του βρυκόλακα στα σημερινά παιδιά αντίστοιχης ηλικίας με τη δική μου όταν την είχα δει στο σινεμά είναι το Twilight. Απλά λυπηρό. Μαζί με πολλά άλλα εξίσου λυπηρά.
 
Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, αφού βρήκα την ταινία μετριότατη και ιδιαιτέρως συμβατική. Σε καμία περίπτωση στο ύψος του Κόπολα (ο οποίος βέβαια από το '90 και μετά όλο μέτριες ταινίες γυρίζει).

Για καλό Δράκουλα, δείτε το remake του Nosferatu από τον Werner Herzog με Κλάους Κίνσκι, Ιζαμπέλ Ατζανί και Μπρούνο Γκανζ.

Δείτε το ζενερίκ να πάθετε την πλάκα σας! :)

 
Πίσω
Μπλουζα