Dracula A.D 1972 (1972)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Προβολή συνημμένου 111936

Στο Λονδίνο του 1972, μια παρέα από νεαρούς που ζουν σε χίπικο, ανέμελο στυλ, αναζητούν κάτι διαφορετικό για να περάσουν την ώρα τους . O αρχηγός της παρέας o Johhny Alucard ( Christofer Neame ) , ρίχνει την ιδέα να κάνουν μια σατανιστική τελετή, σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία. Οι υπόλοιποι το παίρνουν στην πλάκα και δέχονται, δίχως να μπορούν να φανταστούν, τι πρόκειται να ακολουθήσει.Ο Johny είναι απόγονος ενός οπαδού του Κόμη Δράκουλα ( Christofer Lee) , ο οποίος βρίσκεται θαμμένος στον ναό και θέλει μέσω της τελετής να επαναφέρει στην ζωή, τον Άρχοντα του σκότους.

Όπως είναι φυσικό κατά την διάρκεια της τελετής, η κατάσταση ξεφεύγει, μια κοπέλα χάνει την ζωή της και οι υπόλοιποι το βάζουν στα πόδια πανικοβλημένοι. Την άλλη μέρα ο Alucard εμφανίζεται σαν να μην τρέχει τίποτα και καταφέρνει να τους πείσει πως όλα ήταν απλά τρικ , με σκοπό να τους τρομάξει. Όταν όμως ανακαλυφθεί το πτώμα της κοπέλας, ένας δυναμικός αστυνομικός ( Michael Coles ) , αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια του καθηγητή Βαν Χέλσινγκ ( Peter Cushing ), του οποίου η εγγονή ( Stephanie Beacham ), είναι ένα από τα μέλη της ομάδας. Ο Καθηγητής ασχολείται με την μελέτη του βαμπιρισμού και την αντιμετώπιση του, όπως και ένας πρόγονος του, ο οποίος πριν 100 χρόνια είχε εξοντώσει τον βρικόλακα. Έτσι δεν αργεί να καταλάβει πως τo απέθαντο πλάσμα έχει επιστρέψει, με σκοπό μέσω της εγγονής του, να εκδικηθεί την οικογένεια των Βαν Χέλσινγκ.

Άλλη μια δρακουλοταινία της Ηammer, με την διαφορά πως αυτή την φορά, η δράση μεταφέρεται στο Λονδίνο των 70ς, με τα παρδαλά χρώματα, τα περίεργα ντυσίματα και το γενικότερο ανέμελο στυλ. Αυτό διχάζει μέχρι και σήμερα τους οπαδούς της θρυλικής εταιρείας, καθώς σε πολλούς δεν άρεσε αυτή η σεναριακή ιδέα κι η έλλειψη γοτθικού τρόμου. Προσωπικά ανήκω στους οπαδούς της ταινίας, καθώς είναι ευχάριστη με γρήγορους ρυθμούς και γενικά είναι δύσκολο να μου φανεί αδιάφορη μια ταινία, που περιέχει το θρυλικό δίδυμο. Ο Cusihng δίνει όπως πάντα μια ορεξάτη και δυνατή ερμηνεία , ο Lee αν και εμφανίζεται σε λίγες σκηνές, είναι όπως πάντα επιβλητικός και απειλητικός, ενώ ενδιαφέρον έχει και η παρουσία του Cristofer Neame, του οποίου το στυλ θυμίζει τον κακό από το κουρδιστό πορτοκάλι. Ένα μικρό ρόλο έχει και η πανέμορφη Caroline Munro, η οποία δυστυχώς είναι το θύμα της τελετής και την κάνει πολύ νωρίς, προς απογοήτευση του ανδρικού κοινού. Γενικά μια διασκεδαστική ταινία, που δεν νομίζω ότι θα απογοητεύσει τους οπαδούς των δυο ιερών τεράτων, που ακόμα και oι αμφιλεγόμενες τους στιγμές, είναι χίλιες φορές καλύτερες, από σύγχρονες βαμπιρικές μπαρούφες, τύπου twilight.

http://www.imdb.com/title/tt0068505/

trailer και μουσική τίτλων

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχω κανενα προβλημα οι σεναριογραφοι κλπ να ''Παιζουν'' και να βαζουν νεες ιδεες σε ταινιες που εχουν ως θεμα τον δρακουλα και τον θρυλο των βαμπιρ γενικοτερα εξαλου μια απο της αγαπημενες μου ταινιες ειναι το Thirst http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?28563-Thirst-%281979%29.

Aυτο το πραγμα ομως με το Dracula A.D 1972 δεν παλευεται και μαλον οι ανθρωποι της Hammer μαλον κωμωδια ηθελα να φτιαξουν παρα ταινια τρομου και ειναι κριμα γιατι η αρχη της ταινιας με την μαχη του δρακουλα με τον Van Helsing αφηνει υποσχεσεις για κατι πολυ καλητερο απο τους χιπιες που ακολουθουν και ολα ωσα διαδραματιζονται στην υπολοιπη ταινια.Οι Lee και Cushing εξαιρετικοι οπως παντα αλλα ολα τα υπολοιπα γενικοτερα κατω του μετριου.

Αντε να την δεις μια φορα απο απορια αλλα δυσκολα να την ξαναδεις οχι γιατι ειναι κακη ταινια εξαλου γουσταρουμε της κακες ταινιες :p αλλα αυτο το χιπι στυλ και ολα αυτα σε συνδιασμο με δρακουλα,βαμπιρ κλπ δεν παλευεται με τιποτα.
 
Αυτή η ταινία δεν ήταν και η τοπ , η επόμενη το Satanic rites of Dracula ήταν καλύτερη αν και η τελευταία
 
desperado289 είπε:
Αυτή η ταινία δεν ήταν και η τοπ , η επόμενη το Satanic rites of Dracula ήταν καλύτερη αν και η τελευταία
To satanic rites αν κι είχε το ίδιο καστ, μου είχε φανεί πιο πολύ με κατασκοπευτική περιπέτεια, παρά με ταινία τρόμου... :)
 
Πίσω
Μπλουζα