Metalcandyman
Billy Mitchell εκ Σερρών
- Αντιδράσεις
- 6.266
Exoντας παιξει και τερματισει οτι υπαρχει απο Dragon quest και final fantasy η δικεια μου προτιμηση ειναι στο Dragon quest.Φυσικα και τα Final fantasy ειναι δευτερα στην προτιμηση μου απο RPG και πολυ αγαπημενα μου.Καταρχην να πουμε οτι η σειρα DQ ειναι πιο δημοφιλης και με μεγαλητερες πωλησης στην ιαπωνια απο την σειρα Final fantasy.Αυτο δεν παιζει ρολο στο ερωτημα μου απλα το αναφερω.Η σειρα DQ ειναι αυτη που στην ουσια δημιουργησε της turn based μαχες οπως και τα job/classes system το party system και πολλα αλλα που τα ειδαμε αργοτερα και στα Final fantasy.H ιστοριες των DQ κατα καποιον τροπο συνδεονται μεταξυ τους(οχι σε ολα τα DK βεβαια)και ακολουθουν την κλασικη ροη και δεν εχουν ξεφυγει απο αυτην δηλαδη βασιζονται σε κοσμους οπου επικρατη η μαγεια οι μαγοι τα καστρα οι ιπποτες κτλ εννο τα final fantasy εχουν ξεφυγει απο αυτα και οι πιο πολλες ιστοριες τους μετα τα 5 πρωτα FF βασιζονται στην επιστημονικη φαντασια.Εχουμε ενδιαφεροντες χαρακτηρες και στης δυο σειρες αλλα γενικα στα FF εχουμε μεγαλητερη ποικηλια χαρακτηρων.Στα DQ οι χαρακτηρες ειναι καποιες φορες απογονοι αλλων απο προηγουμενα παιχνιδια η κρατανε οπλα που υπηρχαν σε προηγουμενα και γενικα δεινουν ενα αλλο νοημα στο παιχνιδι εννω στα final fantasy ειναι λες και διαφορα πραγματα και περιοχες ανακυκλονονται σε μεγαλο βαθμο.Eπισης οι ιστοριες των FF ειναι προβλεψιμες δηλαδη καποιο σατανικο πλασμα θελει να κυριαρχισει και εσεις ειστε ο ηρωας που θα το σταματησει εννω στα DQ υπαρχει και αυτο αλλα και πιο απλα οπως πχ το να σωσεται την οικογενεια σας.Και παιχνιδια ηταν χωρισμενα σε τριλογιες που αυτο εδεινε τεραστιο βαθος στην πλοκη του παιχνιδιου.
Εκτος απο ολα αυτα προτιμω τα DQ γιατι εμειναν οπως ηταν χωρις πειραματισμους χωρις μεγαλες αλαγες σε συστημα μαχης και γενικα στο ολο υφος του παιχνιδιου και γιατι ολα τα DQ και περισσοτερο το VII ειναι απο τα κορυφαια τα μεγαλητερα και τα δυσκολοτερα RPG που εχω παιξει.Αν εισαι φαν των DQ δεν νομιζω να υπαρχει παιχνιδι που να μην σαρεσει γιατι δεν εχει κατι το τοσο διαφορετικο και της πολλες αλαγες για να σε χαλασει.Και σαν παιχνιδια ειναι πιο δυσκολα απο τα FF.Στα FF ομως ωσο φανατικος και να εισαι ολο και κατι θα σε χαλασει.Ειδικα απο τα FF VIII και μετα τα παιχνιδια εχουν γιννει γραμμικα και βασιζονται πιο πολυ στην ιστορια και στα εντυπωσιακα γραφικα και οχι τοσο στο Gameplay.Για να μην αναφερω το συστημα μαχης στο FF XII που πραγματικα αγγαρια εκανα οταν το τερματισα.Το FF XIII απο την αλλη το θεωρω απο τα κορυφαια.Οπως ειπα τα γουσταρω και τα δυο αλλα στο νημα κερδιζει το Dqagon Quest.
Eσεις πιο προτιματε;;;;
Εκτος απο ολα αυτα προτιμω τα DQ γιατι εμειναν οπως ηταν χωρις πειραματισμους χωρις μεγαλες αλαγες σε συστημα μαχης και γενικα στο ολο υφος του παιχνιδιου και γιατι ολα τα DQ και περισσοτερο το VII ειναι απο τα κορυφαια τα μεγαλητερα και τα δυσκολοτερα RPG που εχω παιξει.Αν εισαι φαν των DQ δεν νομιζω να υπαρχει παιχνιδι που να μην σαρεσει γιατι δεν εχει κατι το τοσο διαφορετικο και της πολλες αλαγες για να σε χαλασει.Και σαν παιχνιδια ειναι πιο δυσκολα απο τα FF.Στα FF ομως ωσο φανατικος και να εισαι ολο και κατι θα σε χαλασει.Ειδικα απο τα FF VIII και μετα τα παιχνιδια εχουν γιννει γραμμικα και βασιζονται πιο πολυ στην ιστορια και στα εντυπωσιακα γραφικα και οχι τοσο στο Gameplay.Για να μην αναφερω το συστημα μαχης στο FF XII που πραγματικα αγγαρια εκανα οταν το τερματισα.Το FF XIII απο την αλλη το θεωρω απο τα κορυφαια.Οπως ειπα τα γουσταρω και τα δυο αλλα στο νημα κερδιζει το Dqagon Quest.
Eσεις πιο προτιματε;;;;