Dragon Quest η Final Fantasy, ποια σειρά προτιμάτε;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Exoντας παιξει και τερματισει οτι υπαρχει απο Dragon quest και final fantasy η δικεια μου προτιμηση ειναι στο Dragon quest.Φυσικα και τα Final fantasy ειναι δευτερα στην προτιμηση μου απο RPG και πολυ αγαπημενα μου.Καταρχην να πουμε οτι η σειρα DQ ειναι πιο δημοφιλης και με μεγαλητερες πωλησης στην ιαπωνια απο την σειρα Final fantasy.Αυτο δεν παιζει ρολο στο ερωτημα μου απλα το αναφερω.Η σειρα DQ ειναι αυτη που στην ουσια δημιουργησε της turn based μαχες οπως και τα job/classes system το party system και πολλα αλλα που τα ειδαμε αργοτερα και στα Final fantasy.H ιστοριες των DQ κατα καποιον τροπο συνδεονται μεταξυ τους(οχι σε ολα τα DK βεβαια)και ακολουθουν την κλασικη ροη και δεν εχουν ξεφυγει απο αυτην δηλαδη βασιζονται σε κοσμους οπου επικρατη η μαγεια οι μαγοι τα καστρα οι ιπποτες κτλ εννο τα final fantasy εχουν ξεφυγει απο αυτα και οι πιο πολλες ιστοριες τους μετα τα 5 πρωτα FF βασιζονται στην επιστημονικη φαντασια.Εχουμε ενδιαφεροντες χαρακτηρες και στης δυο σειρες αλλα γενικα στα FF εχουμε μεγαλητερη ποικηλια χαρακτηρων.Στα DQ οι χαρακτηρες ειναι καποιες φορες απογονοι αλλων απο προηγουμενα παιχνιδια η κρατανε οπλα που υπηρχαν σε προηγουμενα και γενικα δεινουν ενα αλλο νοημα στο παιχνιδι εννω στα final fantasy ειναι λες και διαφορα πραγματα και περιοχες ανακυκλονονται σε μεγαλο βαθμο.Eπισης οι ιστοριες των FF ειναι προβλεψιμες δηλαδη καποιο σατανικο πλασμα θελει να κυριαρχισει και εσεις ειστε ο ηρωας που θα το σταματησει εννω στα DQ υπαρχει και αυτο αλλα και πιο απλα οπως πχ το να σωσεται την οικογενεια σας.Και παιχνιδια ηταν χωρισμενα σε τριλογιες που αυτο εδεινε τεραστιο βαθος στην πλοκη του παιχνιδιου.

Εκτος απο ολα αυτα προτιμω τα DQ γιατι εμειναν οπως ηταν χωρις πειραματισμους χωρις μεγαλες αλαγες σε συστημα μαχης και γενικα στο ολο υφος του παιχνιδιου και γιατι ολα τα DQ και περισσοτερο το VII ειναι απο τα κορυφαια τα μεγαλητερα και τα δυσκολοτερα RPG που εχω παιξει.Αν εισαι φαν των DQ δεν νομιζω να υπαρχει παιχνιδι που να μην σαρεσει γιατι δεν εχει κατι το τοσο διαφορετικο και της πολλες αλαγες για να σε χαλασει.Και σαν παιχνιδια ειναι πιο δυσκολα απο τα FF.Στα FF ομως ωσο φανατικος και να εισαι ολο και κατι θα σε χαλασει.Ειδικα απο τα FF VIII και μετα τα παιχνιδια εχουν γιννει γραμμικα και βασιζονται πιο πολυ στην ιστορια και στα εντυπωσιακα γραφικα και οχι τοσο στο Gameplay.Για να μην αναφερω το συστημα μαχης στο FF XII που πραγματικα αγγαρια εκανα οταν το τερματισα.Το FF XIII απο την αλλη το θεωρω απο τα κορυφαια.Οπως ειπα τα γουσταρω και τα δυο αλλα στο νημα κερδιζει το Dqagon Quest.

Eσεις πιο προτιματε;;;;
 
Εγω δεν εχω παιξει dragon quest ποτε ... (Μην με δειρεις!!! χαχα :D ) οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη! Παντως οσα FF εχω παιξει μου αρεσαν .. δεν τα εχω παιξει ολα ομως! το FFXIII που λες οτι ειναι απο τα κορυφαια το εχω στην ζελατινα εδω και μηνες αλλα δεν εχω ps3 να το παιξω καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα δανειστω ενα να το παιξω(εχουνε πολλοι φιλοι μου) .
 
Ιεροσυλε :p Για τιμωρια θα παιξεις και θα τερματισεις ολα τα Dragon quest απο το NES μεχρι το PS2:p
 
final fantasy προφανώς, στα dragon quest μου την έσπαγε πάντα το first person σύστημα της μάχης και δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα.
 
Dragon Quest μακράν! FF μόνο τα προ-VII μου άρεσαν. Από το VII και μετά μου φάνηκαν πολύ κουραστικά...
 
Dragon quest ,ιεροσυλία....
 
Ετσι μπραβο συντροφοι Dragon Quest και τα μυαλα στα καγκελα.Τα εχω τερματισει πανω απο 3 φορες το καθενα και δεν τα βαριεμαι ποτε.
 
To dragon quest έχει και τα δύο στραβά που θα μπορούσε να έχει σύστημα μάχης σε rpg, random encounters και first person perspective.Tα F.F.μέχρι το 9 σάρωναν και είχαν στην σειρά το 6 που είναι το καλύτερο j-rpg όλων των εποχών, κατα κοινή ομολογία. :p
 
φιλε tupamaro καθε σειρα εχει την δεικη της ιστορια εσυ ομως επειδη δεν γουσταρεις της first person μαχες δεν εδωσες στα Dragon Quest την σημασια που επρεπε.Φυσικα γουστα ειναι αυτα δεν γεινεται να αρεσουν σε ολους μας τα ιδια παιχνιδια.H σειρα DK ποτε δεν ξεφυγε απο τα στανταρ της και ποτε δεν ξεφυγε απο την μεσεωνικη εποχη με τους μαγους τους ιπποτες κτλ και ολα τα DK ειναι εξαιρετικα και καθολου γραμμικα ολα θελουν πολυ ψαξιμο και εχουν την απετουμενη δυσκολια για rpg.Για μενα τα final fantasy ειναι μεχρι το 7 μονο και μονο επειδη ηταν το πρωτο τρισδιαστατο μετα απο κει τα απορυπτω ολα.Το 8 σε εδειχνε μεχρι και που να πας το μονο που δεν εκανε ηταν να παιζει μονο του για να μην κουραζετε ο παικτης.Στο 9 ξαναγυρισαν στους κρυσταλους και στο παλιο καλο μεσεωνικο στυλ αλλα η μαγεια χαθηκε.Το 10 οπως εχω πει για μενα εκανε επυτηχια μονο και μονο για τα γραφικα του και για τιποτα αλλο.Για τα 11,12,13 δεν συζηταω καν γιατι ειναι απελπησια σκετη.

Πριν απο αυτα ομως τι να πει κανεις ολα ηταν απιστευτα.Το 1 ηταν η αρχη της φαντασιας και αυτο απο μονο του φτανει.Στο 2 που πολλοι κατεκριναν ειχε το συστημα μαχης που ωσο πιο πολυ ζημια σε εκαναν οι εχθροι τοσο ανεβεναν τα HP και τα level και ωσο πιο πολυ χρεισημοποιουσες τα οπλα και την μαγεια ανεβεναν η δυναμη και τα MP.Στο 3 ειδαμε για πρωτη φορα το εξαιρετικο job system και το 4 στο snes ανεβασε επιπεδο την σειρα.Στο 5 ειδαμε ενα ακομα καλητερο και μεγαλητερο job system και μια φανταστικη ιστορια με τον galuf και την παρεα του με τους δυο κοσμους που μετα εννωνονται και στο 6 τα ειδαμε ολα σε ενα απο τα καλητερα rpg ολων των εποχων με πολλους χαρακτηρες για επιλογη πολλες ικανοτητες οπως του edgar με τα εργαλεια και του sabin με της κινησεις του αλλα και κρυφους χαρακτηρες.Και στο 7 οπως ειπα το πρωτο τρισδιαστατο που και απαισια ιστορια να ειχε παλι επυτηχια θα εκανε γιατι ο κοσμος δειψουσε για 3D.

Tα DK ειναι σαν συνεχειες δηλαδη το 1,2,3 μαζι και το 4,5,6 μαζι.Δεν ξεφυγαν ποτε απο τα στανταρ τους και γενικα ειχαν πιο πολυ ψαξιμο ηταν πιο δυσκολα ειχαν φοβερες ιστοριες με πολλες ανατροπες και γενικα δεν ειχες απορια αν ειναι καλο η οχι γιατι ηξερες οτι θα ειναι καλο.Και οι δυο σειρες ειναι καλες δεν της ξεχωριζω αλλα τα DK ηταν πιο δεμενα μεταξυ τους εκανε τον παικτη να δεθει πιο πολυ μαυτα και δεν ειχε καθε ενα τοσο πολυ διαφορετικες ιστοριες και τετοια ανακυκλωση οπως τα FF.Eχουμε βαρεθει πια με της υποσυνεχειες οπως το FF X-2 κτλ.Ωσο και να μην σαρεσουν οι μαχες πρωτου προσωπου πρεπει να τα παιξεις οπωσδηποτε και κυριως το 7 που πραγματικα ειναι απιστευτο και ενα απο τα 3 αγαπημενα μου rpg.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Το 8 σε εδειχνε μεχρι και που να πας το μονο που δεν εκανε ηταν να παιζει μονο του για να μην κουραζετε ο παικτης. Το 10 οπως εχω πει για μενα εκανε επυτηχια μονο και μονο για τα γραφικα του και για τιποτα αλλο.
Δεν έχω παίξει κανένα Dragon Quest , οπότε και δεν εκφέρω άποψη και από FF, έχω παίξει το VIII και το X.

Όσον αφορά το VIII, έμεινα με το στόμα ανοιχτό από τα in-game γραφικά, τις FMV σκηνές και φυσικά από το storyline. Η ιστορία του Squall και της Rinoa ήταν πολύ συγκινητική και συναρπαστική.

Επίσης, το X, δεν είχε μόνο καλά γραφικά, αλλά ήταν και το πρώτο με ομιλία και αν με ρωτήσετε για τους χαρακτήρες και την ιστορία, θα σας πω οτι πραγματικά με μάγεψε και αυτό.
 
DINO είπε:
Δεν έχω παίξει κανένα Dragon Quest , οπότε και δεν εκφέρω άποψη και από FF, έχω παίξει το VIII και το X.
Όσον αφορά το VIII, έμεινα με το στόμα ανοιχτό από τα in-game γραφικά, τις FMV σκηνές και φυσικά από το storyline. Η ιστορία του Squall και της Rinoa ήταν πολύ συγκινητική και συναρπαστική.

Επίσης, το X, δεν είχε μόνο καλά γραφικά, αλλά ήταν και το πρώτο με ομιλία και αν με ρωτήσετε για τους χαρακτήρες και την ιστορία, θα σας πω οτι πραγματικά με μάγεψε και αυτό.
Γιαυτο και ειπα τα γουστα ειναι γουστα φιλε Dino.To VIII μαγεψε τον κοσμο με την ιστορια του squall κτλ οπως ειπες και με τα γραφικα του που ηταν καλητερα απο τα χοντροκομενα πολυγωνα κυριως των χαρακτηρων του VII.Kατα τα αλλα ομως ηταν ενα πανευκολο παιχνιδι που δεν ζοριζοσουν πουθενα ολα στα εδεινε στο πιατο.Το X πηγε απο θεμα γραφικων την σειρα σε αλλο επιπεδο οπως και ειχε ομηλια οπως ειπες αλλα κατα τα αλλα ηταν ενα γραμμικο και μονοτονο παιχνιδι.Προτιμω να τερματισω 4 φορες το καθενα απο τα Final fantasy 1,2,3,4,5,6 παρα να ξαναπαιξω τα 8,9,10,11,12,13.Δεν με φτανουν τα ωραια γραφικα και η συγκινητικη ιστορια με νοιαζη το gameplay και να με βγαλει την παναγια απο την δυσκολια μεχρι να το τερματισω.
 
Dragon Quest λόγω χαρακτήρων ή μήπως Final Fantasy εξ αιτίας των περισσότερο ρεαλιστικών γραφικών? Πάντως, ότι και να διαλέξω σημασία έχει ότι είναι και οι δύο κορυφαίες σειρές στο χώρο με μακρά ιστορία και με μέλλον από ότι φαίνεται. Όσον αφορά στο παρόν, προτιμώ τη σειρά Dragon Quest που κρατάει το ίδιο ύφος του παρελθόντος ενώ το FF έχει αποκλίνει έως και εκτροχιαστεί θα έλεγα.....
 
Προτιμώ την σειρά Dragon Quest που αποτελεί πιο αγνή fantasy rpg εμπειρία και μπορεί επιφανειακά να φαίνεται αρκετά παραδοσιακό αλλά το κάνει σωστά, κάτι που λίγα jrpg το κάνουν όσο και φανταχτερά γραφικά και σενάρια και να έχουν. Η σειρά Final Fantasy ποτέ δεν μ' άρεσε, ειδικά όσα βγήκαν από το 7 και μετά με το αδιάφορο gameplay τους που ποντάρουν κυρίως στην κινηματογραφική εμπειρία. Το μόνο FF που θα ήθελα να του δώσω μια ευκαιρία σε κάποια φάση είναι το FF6 στο Gameboy Advance (έχω βρει κι ένα romhack που έχει το εκπληκτικό soundtrack της SNES έκδοσης).
 
Πίσω
Μπλουζα