dreamcast-resident evil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας sephirothson
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

sephirothson

RetroActive
Αντιδράσεις
16
Εδω και λιγες μερες αποφασισα να αγορασω ενα dreamcast μιας και παντα μου αρεσε η συγκεκριμενη κονσολα(την ειχε ενας φιλος) οσο και αρκετα παιχνιδια που κυκλοφορησαν γιαυτην.Θελω να ρωτησω αν καποιος απο εσας εχει τα resident evil 2-3 και αν ξερει να μου πει αν υπαρχουν διαφορες με τα αντιστοιχα παιχνιδια

για το playstation αλλα και για το gamecube.Στο dreamcast το RE2 απ'οτι ξερω εχει μια εξτρα επιλογη το arrange game!Τι ακριβως ειναι αυτη η επιλογη?

Τo Resident Evil 3 στο dreamcast θεωρειται απο τις καλυτερες εκδοσεις, και το δευτερο της σειρας ειναι πολυ καλη μεταφορα. Μεταξυ ολων αυτων θα ελεγα πως του dreamcast δειχνει/παιζει καλυτερα. Το arrange game ειναι "ευκολοτερο" μιας και ξεκινας με καποια οπλα και απειρα πυρομαχικα, καθως και πολλα αντικειμενα βρισκοντε σε διαφορετικες τοποθεσιες.

Σ'ευχαριστω πολυ getta για τις πληροφοριες :) λεω να παρω και το code veronica αν και δεν με πολυαρεσε αλλα σαν resident freak που ειμαι τα θελω ΟΛΑ

Σαν συλλογη, αξιζει ειναι και πολυ φτηνο μαλιστα. Σαν συνολικη εμπειρια παντως, πιστευω πως του gamecube ειναι ανωτερο. Το dreamcast παντως γενικοτερα εβγαλε καλα παιχνιδια τρομου, ριξε μια ματια στο θεμα που εχω ανοιξει εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?20214-%C7-%F3%F5%EB%EB%EF%E3%E7-%EC%EF%F5-%E1%F0%EF-%F0%E1%E9%F7%ED%E9%E4%E9%E1-%F4%F1%EF%EC%EF%F5

Ναι την εχω δει την συλλογη σου.Τρομερη οντως και μιας τα παιχνιδια του dremacast ειναι φθηνα θα σε εμπιστευτω και θα παρω 1-2 απο αυτα.Ασχετο αλλα εχεις το αμερικανικο resident evil remake και zero.Υπαρχουν διαφορες μεταξυ αμερικανικων και ευρωπαικων παιχνιδιων??

sephirothson είπε:
Ναι την εχω δει την συλλογη σου.Τρομερη οντως και μιας τα παιχνιδια του dremacast ειναι φθηνα θα σε εμπιστευτω και θα παρω 1-2 απο αυτα.Ασχετο αλλα εχεις το αμερικανικο resident evil remake και zero.Υπαρχουν διαφορες μεταξυ αμερικανικων και ευρωπαικων παιχνιδιων??
Η μονη διαφορα νομιζω ειναι οτι κερδιζεις τα 60 Ηz στην αμερικανικη εκδοση.Κριμα που δεν υποστηριζαν progressive scan.

To RE Remake στο Gamecube από ότι θυμάμαι έχει επιλογή για 60hz και στην PAL έκδοση. Τα περισσότερα παιχνίδια εκείνης της γενιάς είχαν τέτοια επιλογή. Απλά τα περισσότερα δεν υποστήριζαν progressive όπως τα US (τουλάχιστον όσα παιχνίδια δοκίμασα εγώ).

Μήν ξεχνάμε και το VGA του dreamcast, με το box βέβαια. Τα component του Gamecube είναι πανάκριβα, και δύσκολα θα δείς καλύτερη εικόνα σε TFT/LCD απ'ότι με το DC.

Οπως σωστα αναφερθηκε, τα REmake + 0 στην αμερικανικη εκδοση παιζουν με 60hz + progressive scan. Το component του gamecube κοστιζει μια περουσια, αλλα παιζουν κανονικα σε wii με component. Περι του Code veronica, η gamecube εκδοση ειναι η X οπου κυκλοφορησε στο dreamcast μονο στην Ιαπωνια, ενω στο gamecube παγκοσμιος. Ειναι σαφως ανωτερη εκδοση και συνισταται.

Για την ιστορια, η καλυτερη εκδοση του resident evil 2 θεωρειται του Nintendo 64 (!) λογω των μοναδικων του στοιχειων οπου δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, με δευτερη καλυτερη την συγχρονη μεταφορα σε pc, οπου και παλι κυκλοφορησε αποκλειστικα στην Ιαπωνια..

Για την εκδοση του N64 διαβασα σε ενα gamepro τοτε (1999 νομιζω) και ελεγε οτι εχει νεα στοιχεια σε σχεση με την εκδοση για PSX.

Παμε για το remake του τωρα :P

sephirothson είπε:
Για την εκδοση του N64 διαβασα σε ενα gamepro τοτε (1999 νομιζω) και ελεγε οτι εχει νεα στοιχεια σε σχεση με την εκδοση για PSX. Παμε για το remake του τωρα :P
Λογικα εδω το διαβασες φιλε σαυτο το τευχος Προβολή συνημμένου 52680 :D Τευχος 49.jpg

Getta Robo είπε:
Οπως σωστα αναφερθηκε, τα REmake + 0 στην αμερικανικη εκδοση παιζουν με 60hz + progressive scan. Το component του gamecube κοστιζει μια περουσια, αλλα παιζουν κανονικα σε wii με component. Περι του Code veronica, η gamecube εκδοση ειναι η X οπου κυκλοφορησε στο dreamcast μονο στην Ιαπωνια, ενω στο gamecube παγκοσμιος. Ειναι σαφως ανωτερη εκδοση και συνισταται.Για την ιστορια, η καλυτερη εκδοση του resident evil 2 θεωρειται του Nintendo 64 (!) λογω των μοναδικων του στοιχειων οπου δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, με δευτερη καλυτερη την συγχρονη μεταφορα σε pc, οπου και παλι κυκλοφορησε αποκλειστικα στην Ιαπωνια..
Επειδη ειχα το component cable του gamecube και ειχα δοκιμασει αρκετα παιχνιδια,ολα τα resident evil εκτος απο το 4 δεν υποστηριζαν progressive scan.Μιλαμε παντα για τις αμερικανικες εκδοσεις.

Getta Robo είπε:
Οπως σωστα αναφερθηκε, τα REmake + 0 στην αμερικανικη εκδοση παιζουν με 60hz + progressive scan. Το component του gamecube κοστιζει μια περουσια, αλλα παιζουν κανονικα σε wii με component. Περι του Code veronica, η gamecube εκδοση ειναι η X οπου κυκλοφορησε στο dreamcast μονο στην Ιαπωνια, ενω στο gamecube παγκοσμιος. Ειναι σαφως ανωτερη εκδοση και συνισταται.Για την ιστορια, η καλυτερη εκδοση του resident evil 2 θεωρειται του Nintendo 64 (!) λογω των μοναδικων του στοιχειων οπου δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, με δευτερη καλυτερη την συγχρονη μεταφορα σε pc, οπου και παλι κυκλοφορησε αποκλειστικα στην Ιαπωνια..
ναι,από πλήθος μέσων,το εξής ένα,ign (άντε και gamepro) :P .

ερώτηση,ποία resi καλό είναι να αγορασθούν στο dreamcast και ποία στο gc ; (ρωτάω γιατί από ότι έχω δει η μεταφορά του 2 στο gc έχει πάρει μετριότατες κριτικές και δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και με άλλα)

Γενικα ολα τα Resi στα Gamecube ειναι καλυτερα απο ολα,ελαχιστες διαφορες απο το dreamcast τεραστιες απο τις εκδοσεις του PSX.

To Veronica code X υπαρχει μια αμφισβητηση ποιανου εκδοση αναμεσα σε cube και Ps2 ειναι καλυτερη αλλα διαφορες ελαχιστες (Του ps3 ειναι παρεπιμπτοντως).

Οποτε διαλεγεις μια κονσολα η παιρνεις ολες τις εκδοσεις οπως και εγω και ξενοιαζεις.

DarkSynbios εχεις δικιο, τα παιζω ολα τα παιχνιδια με progressive scan στο wii και δεν θυμομουν πως δεν παιζει χωρις μια συγκεκριμενη διαδικασια. Περι Resident Evil 2 + 3 και το που ειναι καλυτερα. Στο dreamcast θα ελεγα πως εχει τα καλυτερα χρωματα, καθαρα με πολυ καλη λεπτομερια τα υποβαθρα. Ακομα εχει την πολυ χρησιμη επιλογη να φαινεται η υγεια στη VMU. Στο gamecube εχει γρηγορους χρονους φορτωματος, καθως ειναι και οι δυο περιπετειες σε ενα δισκακι. Κατα γενικη ομολογια οι εκδοσεις του dreamcast θεωρουντε καλυτερες, και φτηνοτερες.

Η καλυτερη εκδοση παντως του δευτερου παιχνιδιου ειναι πολυ ευκολα του Nintendo 64, οι επιλογες του δεν υπαρχουν σε καμια αλλη εκδοση, με μια πολυ ωραια εκπληξη απο τα παλια σε ενα καινουργιο δωματιο ;)

Όσον αφορά το Resident Evil 2...

...πολύ καλή προσπάθεια με αυξημένο polygon count, αλλά χαμηλότερης ποιότητας textures, special effects και FMVs, είναι ο απολογισμός της έκδοσης για N64.

Απολαύστε εδώ, μια πολύ ωραία ανάλυση...

To ότι κατάφεραν και χώρεσαν και τα 2 CD σε μία κασέτα (με όποια συμπίεση) ήταν πολύ εντυπωσιακό, αν και η διαφορά του περιεχομένου στο κάθε CD δεν ήταν μεγάλη, σίγουρα μπορούσαν να το χωρέσουν και σε ένα. Πολύ καλή μεταφορά για μία κονσόλα που δεν ενδεικνύεται για pre-rendered γραφικά (λόγω χώρου). Βγήκε όμως λίγο αργά.

Getta Robo είπε:
DarkSynbios εχεις δικιο, τα παιζω ολα τα παιχνιδια με progressive scan στο wii και δεν θυμομουν πως δεν παιζει χωρις μια συγκεκριμενη διαδικασια. Περι Resident Evil 2 + 3 και το που ειναι καλυτερα. Στο dreamcast θα ελεγα πως εχει τα καλυτερα χρωματα, καθαρα με πολυ καλη λεπτομερια τα υποβαθρα. Ακομα εχει την πολυ χρησιμη επιλογη να φαινεται η υγεια στη VMU. Στο gamecube εχει γρηγορους χρονους φορτωματος, καθως ειναι και οι δυο περιπετειες σε ενα δισκακι. Κατα γενικη ομολογια οι εκδοσεις του dreamcast θεωρουντε καλυτερες, και φτηνοτερες.Η καλυτερη εκδοση παντως του δευτερου παιχνιδιου ειναι πολυ ευκολα του Nintendo 64, οι επιλογες του δεν υπαρχουν σε καμια αλλη εκδοση, με μια πολυ ωραια εκπληξη απο τα παλια σε ενα καινουργιο δωματιο ;)

Εχεις αμερικανικο Wii;

αναθεωρω...πριν λιγες μερες ηρθε το dreamcast που βρηκα απο ebay μαζι με το resident evil code veronica.Με το συγκεκριμενο παιχνιδι ειχα ασχοληθει τοτε οταν πρωτοβγηκε πολυ λιγο κ δεν μου εκανε εντυπωση(λογικο αφου ασχοληθηκα λιγο)τωρα ομως μπορω να πω πως προκειται για παιχνιδαρα!!Ειναι οντως το πιο ωραιο οπτικα RE μεχρι τοτε ενω και η εξελιξη του σεναριου ειναι πολυ καλη..κοινος ελιωσα :P Οσο αναφορα το dreamcast τι να πω...υπεροχη κονσολα απο ολες τις αποψεις

Πίσω
Μπλουζα