Dreamcast Vga Box

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Ηρθε ο καιρος να παρω και εγω ενα, μιας και τα dreamcast νιωθουν παραπονεμενα που δεν εχουν δειξει τις δυνατοτητες τους.

Αν και ειναι ευκολο να βρω απλα ενα καλωδιο, ψαχνω για το καλυτερο, μιας και σε διαφορα forums διαβασα πως δεν εχουν ολα τα αποτελεσματα.

Ειμαι μεταξυ αυτων των δυο:

http://www.racketboy.com/store/dreamcast-vga-box-svideo-av.htm

d7ff1md1.jpg
Προβολή συνημμένου 74656

Το πρωτο το εχω βρει σε πολυ καλη τιμη απο το racketboy, και το δευτερο σε πολυ υψηλη απο το ebay.

Αυτα τα δυο παντως γενικα θεωρουντε τα καλυτερα.

Θα μπορουσαν οι κατοχοι vga / vga box να δωσουν μερικες πληροφοριες για τα καλωδια τους στους ενδιαφερομενους;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eχω το παρακατω απο το ebay.

Φθηνο,πολυ ενταξει ο πωλητης-κατασκευαστης (μου εστειλε ενα με πολυ κακη εικονα και μολις παραπονεθηκα μου εστειλε καπακι αλλο) αλλα μαλλον μετρια απεικονιση.

1_dc_vgabox.jpg
 
εγώ έχω ένα σαν του racketboy, μια χαρά είναι
 
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

vgabox-small.jpg


Έχει και S-vid, και RCA, νομίζω καλή τιμή και στην TFT μου δείχνει θεϊκό. Το πρώτο μου έφτασε ελαφρώς σπασμένο, ο άνθρωπος μου έστειλε 2ο χωρίς άλλη κουβέντα. Και γρήγορος. Συστήνω!

vgabox-small.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έχω ένα της Hais, αγορασμένο πριν από χρόνια από την Lik-Sang (αιωνία της η μνήμη...)

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μαζί του. Και ο pooky που είδε το Under Defeat να τρέχει σε VGA δεν ξεκόλλαγε από το σπίτι να πάμε για καφέ... :D

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του Racketboy εδώ, καθώς και αυτή του Gryzor στο thread, η διάταξη της πλακέτας και το γενικότερο σχέδιο είναι πολύ όμοια αν όχι ακριβώς ίδια, οπότε πιθανολογώ ότι είναι το ίδιο σαν πλακέτα. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, recommended και από εμένα. :)

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιό είναι αυτό που βρήκες σε πολύ υψηλή τιμή στο Ebay. Αν μιλάμε για αυτό στην εικόνα που ποστάρεις, αυτός εδώ το πουλάει 25$ (US only, απλά το δείχνω ενδεικτικά). Και γενικά τα VGA box του Dreamcast δεν είναι ακριβά (παίζουν περί τα 20$ πάνω-κάτω).
 
Maddog, το πουλανε ολοι καπου στα 25 / 30$ (χρηματα που πιστευω για πολλους λογους οτι ειναι ηδη πολλα), ωστοσο ολοι (μα ολοι!) ριχνουν και ενα καπελωμα 20 / 25$ για να το στειλουν Ευρωπη.. Η τελευταια μοδα στο ebay, μιας και τους εχουμε σκισει το δολαριο.

Οι τιμες παντος εξω, ειναι μακραν καλυτερες απο τις εγχωριες. Πχ, γνωστοι πονηροι εμπορακοι των νοτιων προαστιων μου ζηταγανε 50 (πενηντα) ευρω για ενα απλο dreamcast vga, ουτε καν box!
 
ρε παιδιά συγνώμη αλλα μια ερώτηση για να δείχνει καλύτερα σε ΤV με HD REady πρέπει να πάρω και το VGA box και μετα αλλο ένα απο dvi σε ΗDMI??θα δουλέψει??

Το στάνταρ καλώδιο που είναι με το πακεταρισμένο Dreamcast ποιό ειναι???
 
Εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι άλλο.Έχω μία οθόνη TFT και την θέλω και για το PC και για το Dreamcast.Τα VGA Box έχουν διακοπτάκι για να επιλέγεις ποιο θες να χρησιμοποιεί την οθόνη;
 
Εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι άλλο.Έχω μία οθόνη TFT και την θέλω και για το PC και για το Dreamcast.Τα VGA Box έχουν διακοπτάκι για να επιλέγεις ποιο θες να χρησιμοποιεί την οθόνη;
Αυτό που έχει στην εικόνα ο Gryzor, έχει ένα διακοπτάκι για TV (Composite, S-Video), και VGA.
 
sahasrahla είπε:
ρε παιδιά συγνώμη αλλα μια ερώτηση για να δείχνει καλύτερα σε ΤV με HD REady πρέπει να πάρω και το VGA box και μετα αλλο ένα απο dvi σε ΗDMI??θα δουλέψει??Το στάνταρ καλώδιο που είναι με το πακεταρισμένο Dreamcast ποιό ειναι???
Aν η TV σου εχει εισοδο VGA τοτε το χωνεις εκει κατευθειαν. Αν δεν εχει τοτε θα θες μετατροπεα VGA->HDMI...
 
f2bnp είπε:
Εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι άλλο.Έχω μία οθόνη TFT και την θέλω και για το PC και για το Dreamcast.Τα VGA Box έχουν διακοπτάκι για να επιλέγεις ποιο θες να χρησιμοποιεί την οθόνη;
Γιατί δεν συνδέεις το PC σου με την οθόνη μέσω DVI και το dreamcast μέσω VGA; Λογικά η οθόνη σου θα έχει κουμπάκι για ν'αλλάζει από analog σε digital πηγή..

Μιχάλης
 
Βασικά αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένη σε DVI.Δεν το σκέφτηκα!Ευχαριστώ φίλε αυτό θα κάνω.Άντε τώρα να βρω όμως κανένα εδώ Ελλάδα να μου δώσει γιατί από εξωτερικό λίγο δύσκολο να πείσω τα μεγάλα μέσα :p
 
Αυτές τις μέρες μου ήρθε και εμένα το VGA BOX και το έχω Βάλη το DC σε μια samsung 32”.

Το Πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όταν ανοίγω το DC το logo και το SEGA το δείχνει σε full screen ενώ το menu και το in game δεν είναι full.

Από το αριστερό μέρος τις οθόνης μου έχει μια μαύρη γραμμή το έβαλα σε αυτόματες ρύθμισης αλλά τίποτα.

Ξέρετε άμα μπορώ να το φτιάξω αυτό?
 
Ποιο παιχνιδι δοκιμασες; Δυστηχως δεν ειναι ολα τα παιχνιδια 100% συμβατα με vga καλωδιο.
 
Το sonic το 1 (PAL) και το berserk (US)

Απʼ ότι ξέρω άμα δεν τα υποστήριζε τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα μου έβγαζε ένα μήνυμα και δεν θα τα έτρεχε.
 
Ειναι η αναλυση τετοια που ουτως η αλλως θα εχεις μπαρες δεξια και αριστερα ;) Και εαν καποια παιχνιδια δεν υποστηριζουν VGA mode συνηθως σε γυρναει στο μενου.
 
Χμμμ κατάλαβα ευχάριστο για τις πληροφορίες.
 
Για εσάς που έχετε δοκιμάσει όλα τα modes, προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα από A/V ή SCART; Ρωτάω για σύνδεση με LCD τηλεόραση, εάν αξίζει η αγορά.
 
Για LCD TV το VGA αποτελει μονοδρομο στο DC
 
Δείχνει μια χαρά και χωρίς VGA box, και όχι δέν χρειάζεσαι scart, το κλασσικό AV δείχνει μιά χαρά. Σίγουρα το VGA προσφέρει καλύτερη ανάλυση, όπως όμως είπαν και πιό πρίν τα παιδιά, προκύπτουν ασυμβατότητες, μάυρα borders ή κακό centering της οθόνης.

Οι ασυμβατότητες πάντως είναι λίγες σχετικά, και ελάχιστα παιχνίδια αρνούνται να λειτουργήσουν με VGA. Μερικά έχουν απο την άλλη σχεδιαστεί για καλύτερη απεικόνιση σε σύνδεση VGA, όπως το Guilty Gear X που τρέχει σε hires με πανέμορφα 2D γραφικά και μερικοί ακόμα τίτλοι που δείχνουν πιό όμορφοι με VGA όπως το Jet set Radio, Rez, Soul Calibur.

Προσωπικά το έχω με VGA αλλα περισσότερο για πρακτικούς λόγους, γιατί το βάζω σε μια 24 που έχω πάνω της το PC και το PS3 ταυτόχρονα (VGA το Dream, DVI το PC και HDMI το PS3). Όμως και σε απλή ή και LCD 40 με το απλό AV connection που τυχαίνει να το βάλω καμμιά φορά, δείχνει μιά χαρά και δεν νοιώθω ότι βλέπω κάτι "χειρότερο"
 
Πίσω
Μπλουζα