Dreamer and the Full moon

ermis85

RetroWannaBe
Joined
26 Σεπ 2009
Μηνύματα
47
Αντιδράσεις
0
Το συγκρότημα των Dreamer and the full moon. Κυκλοφόρησαν στα μέσα των

80's το τραγούδι Sandrina και άφησαν πίσω τους ένα μύθο αφού ποτέ δεν

αποκάλυψαν τα πρόσωπα τους. Ακόμα μέχρι και σήμερα οι εικασίες δίνουν και παίρνουν.

http://http//www.youtube.com/watch?v=IVEEqFV0ey8
 
Αν θυμάμαι σωστά ο ένας είναι ο Μάνος Ξυδούς.
 
Τι κομματι ειναι αυτο!!!

ΦΟΒΕΡΟ...

Ποτε δεν ειχα ακουσει για αυτο το συγκροτημα αλλα γιατι μετα εξαφανστηκαν; Δεν εβγαλαν αλλα τραγουδια;;
 
Κανένα άλλο τραγούδι, η σύνθεση τους είναι η εξής : Banana Moon: vocals, Captain Hook: guitar, Tsifoutis: guitar, Pirate Sam: bass, Napoleon Vonapartis: saxophone, Animal: drums, Giannis Tomaras: keyboards
 
Φίλε Ερμή, να διορθώσω κάποια σημεία. Τα nick-names αυτά οι Dreamer..τα χρησιμοποιούσαν στις πολύ πρώιμες εμφανίσεις τους, φορώντας τις γνωστές κουκούλες.

Έχω την επανέκδοση σε CD του L.P τους του 1984 "Sandrina"
782496.jpg
, που περιλαμβάνει τα κομμάτια:

1. Mosquito night

2. This night

3. What's the use

4. Για την αγάπη (Dreamer-Αλέξανδρος)

5. Sandrina

6. Johny

7. Memories

8. Show me a place




Το 1986 κυκλοφόρησε και το LP "Never give it up" στο εξώφυλλο του οποίου δε φορούσαν κουκούλες!

782498.jpg




VOCALS: αρχικά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΔΗΜΑΣ, αργότερα ο ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ

GUITAR / VOCALS: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

BASS: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ

GUITAR: ΝΙΚΟΣ ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ

PIANO / ACCORDEON: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

DRUMS: ΤΟΛΗΣ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ

To 1985 βγήκε το Single "Sandrina",και to 1986 τα singles "Anne Frank" με τη φωνή του Μάνου Ξ. και "Dreamin in the night".

782503.jpg


Επιλογή μου, αυτό το "διαφορετικό" κομμάτι για εγχώρια μπάντα του '80..

http://www.youtube.com/watch?v=d8x8iwOsjCg

 
στο youtube γραφει πως τις μασκες τις φοραγαν γιατι ηταν φοιτητες στην ιταλια και δεν θελαν να τους δουν οι γονεις τους!επισης το video ειναι απο ενα demo του μαστορακη για ενα τηλεπαιχνιδι και δεν παιχτηκε ποτε στην τηλεοραση!
 
Διαφημιστικό εποχής, για το single της Sandrina. Πάλι καλά που αναγράφεται κάτω με μεγάλα γράμματα ότι το συγκρότημα λέγεται Dreamer and the Full Moon και το τραγούδι "Sandrina", γιατί αν έδεινε κανείς βάση στο εξώφυλλο του δίσκου, θα νόμιζε ότι το συγκρότημα λέγεται Sandrina and the Full Moon και το τραγούδι "Dreamer"!!!

attachment.php
 
To εχω σε βινυλιο!

Πολυ ενδιαφερον εχει και το οπισθοφυλλο με τα credits καθως και το κειμενο που εγραψε το συγκροτημα για τις ευχαριστιες!!
 
argy είπε:
To εχω σε βινυλιο!Πολυ ενδιαφερον εχει και το οπισθοφυλλο με τα credits καθως και το κειμενο που εγραψε το συγκροτημα για τις ευχαριστιες!!
Ωραίος!! Δεν μας το ανεβάζεις με την πρώτη ευκαιρία;
 
Ω ναι φίλοι μου .... το ένα μέλος από τους Dreamer And The Full Moon ήταν ο αλησμόνητος Μάνος Ξυδούς που "έφυγε" πρόσφατα από κοντά μας :( :( .... Τα άλλα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Γκικοδήμος και Ευσταθίου, οι οποίοι μετέπειτα έφτιαξαν τους ΟΡΑ !!! Το πιο γνωστό τραγούδι των ΟΡΑ είναι το "Θέλω μες στα δυο σου μάτια να κοιτάζω", το οποίο τραγούδησε η Χαρούλα Αλεξίου στις αρχές των 90ς !!! Άλλο μέλος τους ήταν ο Νίκος Πιπινέλης, ο οποίος το έτος 1997 μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την προσωπική δουλειά του "Με μια σχεδία στον Κηφισό" !!! Πριν από αυτή τη δουλειά, όμως, είχαμε σιγομουρμουρίσει τον "Πειρατή" του, το πιο γνωστό απ' τα τραγούδια του :

!!!! Πάντως, αυτή ήταν η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, μετά διαλυθήκανε και το κάθε μέλος τράβηξε το δρόμο του ..... Μικρή, λοιπόν, η παρουσία τους αλλά, σίγουρα, έντονη ....
 
Eλπιζω με λιγο zoom να φαινεται καλα ! :cool:

SANY0281s.jpg
 
Εγώ είχα τη Sandrina σε maxi single. Το κλασσικό μαυρο εξώφυλλο με την τρύπα για να φαινεται η ετικέτα. Στο label είχε σε μαύρο φόντο ένα κίτρινο σκίτσο με κορίτσι από το κλασσικό logo τους..
 
Πίσω
Μπλουζα