Drivers για Olivetti Xtrema 5000 notebook

disman

Retro Member
Joined
1 Μάρ 2008
Μηνύματα
174
Αντιδράσεις
0
Ρε παιδιά αυτά μονο σε μένα συμβαίνουν....

Μια φίλη μου έδωσε ενα notebook Olivetti Xtrema 5000 ( PIII 700 ) και δεν μπορώ να βρώ drivers πουθενά...αλλά όταν λέμε πουθενά...ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

έχω φάει τουλάχιστον καμιά 20αρια ώρες στο google και είναι λες και τον συγκεκριμένο φορητό τον έχουν διαγράψει από το παρελθόν...δεν υπάρχει τιποτα. Το site της olivetti που πουλάει ποια μόνο εκτυπωτές έχει μόνο μία φωτογραφία του και τίποτα άλλο...ούτε λόγος για οδηγούς.

ακόμα και ένα τύπο που το πουλάει στο ιταλικό ebay παρακάλεσα να μου στείλει τους drivers ( με το αζημίωτο φυσικά ) και δυστυχώς με έγραψε εκεί που δεν πιάνει thermal paste....

Δεν υπάρχουν ούτε καν τα χαρακτηριστικά του notebook για να πάω να κατεβάσω μεμονωμένα οδηγούς από τις εταιρίες τους. Μόνο chipset κατάφερα να βρώ με cpu-z...

οπότε η μόνη μου ελπίδα είναι να έχει τον φορητό κάποιος από εδω μέσα και να κάνει τον κόπο να μου γράψει σε ένα cdάκι τους drivers... :cry: :cry: :cry:
 
Βάλε linux. Θα δουλέψουν τα πάντα.

Αν δεν θέλεις να έχεις linux, τουλάχιστον θα μπορείς να δεις ακριβώς τι hardware έχεις μ'αυτό, για να ψάξεις μετά να βρεις τους drivers που χρειάζεσαι (αν τους βρεις).

(Ίσως θα έπρεπε όλοι να πάθουν κάτι αντίστοιχο για να αντιληφθούν το πόσο κακό πράγμα είναι οι proprietary drivers...)
 
μεσω

SIW - System Information for Windows SIW - portable freeware (does not require installation)

http://www.gtopala.com/ (free)

Lavalys Everest (formerly AIDA32)(free trial)

http://www.lavalys.com/products.php?lang=en&page=11

θα σου εντοπισει chipset ,καρτα γραφικων ,καρτα ηχου ,καρτα δικτυου ,modem, και θα κατεβασεις μεμονωμενα για το καθενα ξεχωριστα -τους drivers.

Tωρα για TouchPad Driver ,bios ...(???)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΚ παιδιά ....το προγραμματάκι φαίνεται πολύ καλο...θα το δοκιμάσω και θα σας πω το βραδάκι....

EDIT

Λοιπόν το προγραμματάκι δούλεψε μια χαρά... SIS τελικά ήταν όλο το πακέτο, απο chipset, audio, μέχρι lan και modem...Παιδιά ευχαριστώ πολύ !!! για ακόμα μια φορά....το GRM *********** ( αστεράκια για να ακολουθούμε πιστα και τους κανόνες του forum περί συμπεριφοράς ) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα