Druglord-like game σε Visual Basic 6.0 (source code διαθέσιμος)

xubuntu

RetroNoob
Joined
4 Mαϊ 2021
Μηνύματα
19
Αντιδράσεις
32
In this video we are going to build a game in Visual Basic 6.0 from scratch. Source code included.
If you don't understand my lousy accent just enable the subtitles.


Τελευταίο, δεν έχω αλλο tutorial να παρουσιάσω.

Απο θεμα πρακτικότητας, αυτο ειναι καλύτερο απο τα άλλα δυο γιατι μπορείς πραγματικά να το παίξεις αυτο το παιχνίδι, το "legends never die" που εφτιαξα για dos και το "who ate rudy's sandwich" για cpc 464 ειναι πιο πολύ shareware/demo παρά playable.
 
Παληκάρι, όπως είσαι με τα γυαλιά, μοιάζεις αρκετά με τον Τσέστερ Μπενινγκτον των Λινκιν Παρκ.

Λοιπόν, σε θαυμάζω για την υπομονή σου να ασχοληθείς το 2021 με VB6. Την έχω παρατήσει από το 2003 που έβαλα στο πισί μου visual studio 2003. Μόνο μια φορά την ξαναέπιασα καπου το 2007 για να φτιάξω μια DLL η οποία εμφανίζει ένα πληκτρολόγιο στην οθόνη για να πληκτρολογήσει ο χρήστης τιμές οι οποίες μεταφέρονται σε ένα SCADA και από εκεί στο PLC, αλλά θυμάμαι που μου είχε βγει η πίστη καθότι πράγματα που είναι αυτονόητα στο .ΝΕΤ, ήθελες γραμμές ολόκληρες για να τα πετύχεις στην VB6 και εκτός αυτού είχα ήδη συνηθίσει στη νοοτροπία του .NET.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παληκάρι, όπως είσαι με τα γυαλιά, μοιάζεις αρκετά με τον Τσέστερ Μπενινγκτον των Λινκιν Παρκ.

Λοιπόν, σε θαυμάζω για την υπομονή σου να ασχοληθείς το 2021 με VB6. Την έχω παρατήσει από το 2003 που έβαλα στο πισί μου visual studio 2003. Μόνο μια φορά την έπιασα για να φτιάξω μια DLL η οποία εμφανίζει ένα πληκτρολόγιο στην οθόνη για να πληκτρολογήσει τιμές οι οποίες μεταφέρονται σε ένα SCADA και από εκεί στο PLC, αλλά θυμάμαι που μου είχε βγει η πίστη καθότι πράγματα που είναι αυτονόητα στο .ΝΕΤ, ήθελες γραμμές ολόκληρες για να τα πετύχεις στην VB6.


dll ε; καλό ακούγεται.... δεν εχω κανει κατι αντίστοιχο.... και σε linux εχει ενδιαφερον να φτιάξει κανείς μια library..... Δεν εχεις κακές ιδέες...
 
Καλημέρα.

Έχω παίξει το Druglord, ήταν και είναι ένα από τα αγαπημένα μου text παιχνίδια. Αναφέρω για ιστορικούς λόγους πως λίγα χρόνια πριν πρώτα είχε κυκλοφορήσει to DrugWars, νομίζω το πρώτο αυτού του είδους ναρκο-παιχνιδιών, και το Druglord είναι λογικά εμπνευσμένο από αυτό, αλλά καλύτερο.

Έχω την VB6 γνήσια στο κουτί της!. Ασχολήθηκα αρκετά μαζί της, έγραψα πολλά μικρά παιχνιδάκια και εφαρμογές. Για μένα, είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχω ασχοληθεί. Μετά όλα έγιναν Studio, ξέφυγε κάπως η κατάσταση.

Ωραίο video @xubuntu. Αυτό είναι το τελευταίο tutorial?, τώρα που συνήθισα και την βρίσκω με τα Αγγλικά σου... :)
 
@Blue Max Φίλε με κουρασανε. Αν παρατηρησες στο τελευταιο (για τον amstrad) τελειωνω με την έλευση ενος c64 κ με το "κινηματογραφικό" υπονοούμενο ενος sequel (steven spielberg).... αλλα προς το παρόν δεν νιώθω να το κάνω.. Δεν ειναι μονο το βιντεο, ειναι και το παιχνιδι που παίρνει βδομάδες.

Συμφωνώ μαζι σου απολυτα για την Visual 6 και το Visual Studio! We share the same feelings! (παρε και την αγγλικούρα, ετσι να μην ξεχνιόμαστε) :fafoutis:

Δεν το ηξερα το drugwars, παρα μονο μια νεότερη εκδοση του drugwars σε windows!! Εχεις δίκιο, δειχνει να ειναι του 84 !!! Κριμα εγινε λαθος crediting στο video. Μου αρεσε και μενα το druglord πάντως, το είχα λιώσει.

Οπότε, να δοκιμασεις το παιχνιδι μου μιας και εισαι fan του είδους (since you are a fan of the species!) ! Δεν ειναι τοσο καλο οσο τα υπόλοιπα σε gameplay, αλλα παίζεται, παλευεται!!! Με την έννοια οτι υπαρχουν πιθανότητες και να χάσεις και να κερδίσεις. Και να μου πεις αν καταφερες να κερδίσεις. Τράβα καμιά screenshot!!

Και μπορεις και να το βελτιώσεις μιας και εχεις επαφή με την visual. Αν και δεν θα το συνιστούσα, ο κωδικας ειναι χαλια, κανονικα οι τιμες επρεπε να αποθηκευονται σε πινάκιο ή βάση και όχι στην οθόνη σε caption. Αρλούμπα ειναι βασικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν την έχω τρέξει κοντά 2 δεκαετίες, θα χρειαστεί να την εγκαταστήσω χεχε. Eπιφυλάσσομαι (δεν υπόσχομαι), μια στιγμή που θα βρω κενή να το κάνω. Μπανάνα κώδικες είναι αυτά που έχω γράψει και εγώ τότε στην VB . Τόσο μπανάνες που δεν θέλω να τους βλέπω. Αλλά όσο μεγαλώνεις και συνεχίζεις να ασχολείσαι με προγραμματισμό μαθαίνεις περισσότερα, βελτιώνεσαι. Αυτό που νομίζω πως κέρδισα ήταν η γνωριμία μου με το Windows API μέσω της VB, που με όποιο εργαλείο προγραμματισμού και να ασχολήθηκα μετέπειτα στα Windows το βρήκα μπροστά μου.

Πάντως οι οθόνες από το παιχνίδι σου έχουν ενδιαφέρον. Δείχνουν πως έχει γίνει δουλίτσα.
 
Πίσω
Μπλουζα