DS flash cards: Ερωτήσεις για αγορά

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Χρονια πολλα σε ολους.

Αυτες τις μερες σκεφτομαι να αγορασω μια flash card για DS/DSlite/DSi και θελω να ρωτησω αποψεις.

Εχω δει διαφορα "μοντελα", με πιο γνωστο και διαδεδομενο το "R4" σε διαφορες εκδοσεις.

Καταρχην αυτο διαφημιζεται ως αυθεντικο/official και παιζει homebrew εφαρμογες και multimedia. Δεν καταλαβα εαν μπορει να παιξει και DS roms κατεβασμενες, δηλαδη κανονικα παιχνιδια. Η τιμη του ειναι πολυ χαμηλη, αλλα εχει παρα πολλες εκδοσεις π.χ. gold κτλ, ποια να διαλεξω? Εννοειται πως εαν δεν παιζει κανονικα παιχνιδια σε ρομς, απορριπτεται. Επισης κυκλοφορουν και καποια αλλα, οπως ενα "EDGE" αλλα ειναι καπως παλιοτερα. Εχει καποιος εμπειρια με τετοια, πως συμπεριφερονται? για παιχνιδια GB/GBA/GBA-SP δεν με ενδιαφερει για εχω ηδη 3 (!) διαφορετικες καρτες για αυτα.
 
Χρόνια πόλλά και καλά!

Έχω μία R4 και DS Lite. Ναι κυκλοφορούν πολλών ειδών. Για διαφορές δεν ξέρω. Να σου πω τις εμπειρίες μου. Έχω μία γκρι. Στο κύριο μενού έχει να επιλέξεις roms, εφαρμογές (να παίζει mp3 βίντεο κτλ), κάτι ρυθμίσεις και συντομεύσεις παιχνιδιών ή εφαρμογών (?). Εμένα για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο δεν τρέχει mp3 κτλ. Πάμε τώρα στα roms. Έχω φορτώσει παιχνίδια του DS που έχω βρει στο διαδίκτυο. Επίσης έχω φορτώσει πολλούς emulators Sega και Nintendo...ξέρεις. Η κάρτα όπως ίσως ξέρεις, είναι όπως ακριβώς του DS μόνο που έχει υποδοχή για mini SD. Το πρόβλημα είναι ότι η mini SD "κολυμπάει" στην υποδοχή. Δεν είναι ακριβώς στα μέτρα της κάρτας και αυτό σημαίνει ότι μου βγάζει το λάδι μέχρι να φορτώσει η κάρτα. Είναι τρελό. Βγάζεις την κάρτα του DS τη βάζεις και τίποτα. Βγάζεις-βάζεις τη mini sd και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι θα παίξει. Όταν με τα πολλά την αναγνωρίσει μπάινεις στα μενού. Είτε πας να παίξεις emulator είτε παιχνίδι του DS κατα πάσα πιθανότητα θα κρασσάρει ή δεν θα τα φορτώνει καν. Γενικά είναι πολύ προβληματική. Έχει επιλογή και για cheats για τα παιχνίδια του DS. Δεν το έχω ψάξει παραπέρα διότι με έχει εκνευρίσει πολύ. Για να παίξεις βέβαια παιχνίδια GBA πρέπει να αγοράσεις άλλο αξεσουάρ το οποίο μπαίνει στη θήκη εκεί που μπαίνουν οι κασσέτες του GBA στα DS, DS Lite κτλ. Φυσικά δεν το έχω αφού ότι θέλω τα παίζω στο PSP!! ;)

Το κορυφαίο δε όταν την αγόρασα, ήταν ότι δεν είχε μέσα λογισμικό και έπρεπε να μου το στείλουν με email όπως και το έκαναν. Και πάλι όμως δε δούλεψε. Έτσι αναγκάστηκα να τη στείλω πίσω να μου περάσουν το λογισμικό και χρεώθηκαν και επιπλέον χρήματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλαδη παιζει κανονικα παιχνιδι (ρομς) απο DS.

Παντως αυτες οι καρτες μου φανηκαν πολυ φτηνες (στο skroutz εχει απο 12 ευρω) και φοβαμαι την ποιοτητα κατασκευης. Αλλα με κοστος οσο ενα παιχνιδι DS, μπορει να αξιζει να το δοκιμασω. Επισης αυτες οι "R4" απο οτι ειδα εχουν και μαιμου, δηλαδη αντιγραφη της αντιγραφης.

Για την αλλη την EDGE δεν ξερω ακομα.
 
Πολύ καλή η EDGE! Παίζει τα παντα χωρις ιδιαίτερο κόπο και δεν είχα κανένα προβλημμα μέχρι στιγμής! Εκτός από παιχνίδια παίζει και κάποιους αξιοπρεπείς emulators (ειδικά για mega drive, game boy και nes), αλλά και multimedia με λίγο προσπάθεια! Αξίζει να δοκιμάσεις και τον comic reader! Εχω δει και την r4 σε έναν φίλο μου, αλλά η EDGE φαίνεται ανώτερη!
 
Ναι παίζει κανονικά τα παιχνίδια του DS. Και μάλιστα εγώ του έχω μια 4Gb κάρτα και έχω αρκετά παιχνίδια μέσα. Αν δεν σε ενδιαφέρει και πολύ το οικονομικό (12 ευρώ δεν είναι και το μεγάλο ποσό) πάρε μία και φόρτωσε την με ότι παιχνίδι θέλεις. Έχει το χαβαλέ του. Σε μένα δεν παίζουν όλα όπως προείπα αλλά γενικά παίζουν. Ίσως και εγώ να έπεσα στην περίπτωση, τι να πω? Πάντως αν τελικά καταλήξεις και την αγοράσεις πες μας τις εμπειρίες σου! Α, και φυσικά είναι όλες China εννοείται...
 
Υπάρχει και η dstwo. Κάνει ότι και οι άλλες κάρτες, συν το γεγονός ότι έχει build-in emulators για αρκετά μηχανήματα (και για gameboy advance!). Έχει άριστη υποστήριξη από την ομάδα που την έφτιαξε με συνεχόμενα updates (παίζει και σε 3ds) αλλά είναι η πιο ακριβή κάρτα που μπορείς να βρεις.

Άλλη εναλλακτική είναι η ace 3ds plus. Κάνει σχεδόν ότι και η r4 και πωλείται σε παραπλήσια τιμή.

Γενικά όποια κάρτα αποφασίσεις να αγοράσεις, επέλεξε κάποια που να έχει υποστήριξη από την ομάδα της, και κυρίως από κάποιον μεταπωλητή που προτείνει η ομάδα της για να αποφύγεις κάποιον κλώνο.
 
Ειναι οντως ενα θεμα να βρεις αυθεντικη οποια μαρκα και αν διαλεξεις στο τελος.Πρεπει να εχω μια σε ενα που μου σπασανε τα ανιψια μου.Αν δεν εχει πεταχτει στη δινω.
 
Είχα την R4 και μου έπαιζα όλα τα roms για το DS άψογα, δεν είχα κανένα παράπονο και τα saves δούλευαν εξαιρετικά. Όμως, με μια πατέντα της Square κλείδωσαν το Chrono DS και για να παίξεις το rom χρειάζεσαι patch, ενώ αυτό συνεχίστηκε και για άλλα παιγνίδια αργότερα. Ε ξενέρωσα και σταμάτησα να παίζω με αυτές τις ιστορίες.

Πάντως τα πρώτα παιγνίδια της κονσόλα έως και το 2009 τα παίζει όλα άψογα!!
 
Acekard 2i με AKAIO φορτωμένο, τα κάνει όλα και συμφέρει. Αν και περισσότερο παίζω με τα originals, παρά με αυτήν...
 
Nintendo DS R4i-SDHC WIFI flash cart

Ειχα παρει πριν καμποσα χρονια ενα DS σπασμενο στα δυο για ενα κομματι ψωμι και του αλλαξα case, αλλα εκτοτε ειχε μείνει στα αζητητα γιατι δεν ηταν ακριβως προτεραιότητα.

Προ καιρου ενας γνωστος μου ζητησε να του προτεινω ενα flash cart για DSi XL και μετα απο καμποση αναζητηση κατέληξα στο R4i-SDHC. Για ευχαριστώ, πηρε δυο και μου εκανε το ενα δωρο.

Ειχε μεινει και αυτο στα αζήτητα να κανει παρεα με το DS μεχρι που ειδα το thread αυτο.

Το συγκεκριμενο μοντελο που εχω ειναι το R4i-SDHC WIFI 1.4.3. Τωρα κυκλοφορεί η εκδοση 1.4.5 που υποστηριζει και το LL. Περισσότερες πληροφοριες εδω. Το βρισκει κανεις γυρω στα 10-12?.

Η συσκευασια θυμιζει κουτι απο τσίχλες.

2012-12-29-18h20m38.JPG

2012-12-29-18h21m21.JPG

Περιεχει ενα flash cart, ενα microsd usb reader, και ενα λουρί μάλλον δωρο για το DS, γιατι δεν παει πουθενά αλλου.

2012-12-29-18h21m57.JPG

Το flash cart. Στο πισω μερος εχει ενα αυτοκόλλητο ολόγραμμα που βοηθαει στην πιστοποίηση της αυθεντικότητας του flash cart, αν υπαρχουν υποψιες οτι ειναι μαϊμού.

2012-12-29-18h22m32.JPG

2012-12-29-18h22m50.JPG

Το flash cart δεχεται καρτες micro sdhc εως και 32gb, φορμαρισμενες σε FAT. Μια ελαχιστη προετοιμασια ειναι απαραιτητη πριν λειτουργησει το flash cart, αλλα ακολουθώντας τις οδηγιες απο το site κανεις θα αρχισει να παιζει μεσα σε λεπτα. Περισσότερο μου πηρε να ξεθαψω μια microsd καρτα παρα ολα τα υπολοιπα.

Το κεντρικο μενου, πανω και κατω οθονη.

2012-12-29-18h59m55.JPG

2012-12-29-19h00m08.JPG

Το menu φορτωσης παιχνιδιων, πανω και κατω οθονη. Ολες οι επιλογες συνοδευονται απο on screen help και κανεις εγκλιματίζεται ευκολα.

2012-12-29-19h01m58.JPG

2012-12-29-19h02m04.JPG

Mario Kart DS

2012-12-29-19h02m37.JPG

Δεν εψαξα τα πιο εξειδικευμένα features, cheats, media player, memory snapshots κλπ.

Εκανα μια συντομη δοκιμη το wifi, αλλα το εγκατέλειψα γιατι υποστηρίζει μονο WEP και αν μυριστούν τα παλιόσκυλα WEP ρουτερ θα μας κανουν σεξ.

Γενικα για 10 ευρω ειναι ενα εξαιρετικά απροβλημάτιστο flash cart.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το θεμα ειναι πως ξεχωριζεις το μαιμου. Ας πουμε πουλανε στην Ελλαδα με αντικαταβολη. Δεν μπορω να ξερω εαν θα ειναι μαιμου. Οταν θα το ανοιξω και θα δω οτι κατι δεν παει καλα, θα εχω ηδη πληρωσει. Αλλα μαλλον θα ψαξω και θα βρω ενα σε μαγαζι και θα παω να το παρω απο εκει.
 
Απ' οτι ειδα στο skroutz εδω ψαχνουν για κοροιδα και ζητανε 30-40? το κομματι... θα σου στειλω pm που την πηρε ο γνωστος μου.
 
Μετα απο μια βδομάδα, ήρθε απο τη Ισπανία η DSTWO.

Ασχολήθικα πολύ λιγο, πρακτικα της έκανα update και πέρασα apps και emulators.

Πλεον μπορώ να παίξω GBA, SNES,GB, NES και DS games.

Δέν τα δοκίμασα εκτενώς, μονο proof of concept αλλα είχα καποια slowdowns στον SNES emulator (βεβαια έβαλα το DCK) και ο Mame emulator επαιζε το knights of the round πιο αργα απο το θάνατο.

Είδα και βιντεάκια χωρις conversion αλλα ειχε μια περιεργη διπλή γραμμη στο πάτο της οθόνης.
 
Καλή φάση για 10 euro... Εγώ έχω ακόμα από παλιά μία G6 512ΜΒ (κόστιζε τα 5πλάσια και) που μπαίνει στην GBA θύρα και χρησιμοποιεί την DS θύρα για το κλειδί (οπότε έτσι χαλάει την μπαταρία στο πι και φι). Πάντως με το τελευταίο software update, το οποίο ήταν πριν από μερικά χρόνια, έπαιζα σχεδόν όλα τα games που έβαζα μια χαρά.
 
Με μια γρηγορη αναζητηση βρηκα σε ελληνικά καταστήματα και την iEdge και την R4i και οι δυο κοντά στα 10 ευρώ!

Από την εμπειρία σας ποια από τις δύο θα προτείνατε;

Έχω DS (FAT)!
 
RetroCPC είπε:
Με μια γρηγορη αναζητηση βρηκα σε ελληνικά καταστήματα και την iEdge και την R4i και οι δυο κοντά στα 10 ευρώ!Από την εμπειρία σας ποια από τις δύο θα προτείνατε;

Έχω DS (FAT)!
Οι περισσοτερες flashcards τυπου R ειναι κλωνοι του κλωνου, δεν θα στις προτεινα. Η edge ειναι σαφως ανωτερη επιλογη.

Θες αυστηρα να αγορασεις απο Ελλαδα η θα μπορουσες να παρεις και απο εξωτερικο; Αν μπορεις να παρεις απεξω, εχεις ακομα καλυτερες επιλογες.
 
Εγω πηρα πριν λιγο καιρο απο Ελληνικο καταστημα την R4 dual core 2014 και δουλευει μια χαρα.

Στο site του κατασκευαστη εχει και κατι φωτογραφιες για να δεις τις διαφορες με τις fake. (http://www.r4isdhc.com/ ειδα αυτα που λεει και εβγαλα το συμπερασμα οτι ειναι original , τωρα δεν ξερω και 100%)

H Καρτουλα ειναι αυτη εδω και αν θυμαμαι καλα μου κοστισε 16-17 ευρω μαζι με microSD 4gb:

DUAL-CORE.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω δοκιμάσει τις απλές εκδόσεις τόσο της R4 όσο και της EDGE και μπορώ να πω πως η EDGE μου άφησε καλύτερες εντυπώσεις!
 
Πίσω
Μπλουζα